Karcok 10

DarknessAngel >!
Tv-sorozat ajánló

Bridgerton

Végignéztem az első évadot, és egyszerűen hihetetlen volt! Nem számítottam rá, hogy ennyire jó lesz, szóval teljesen levett a lábamról. Én is eléggé ódzkodtam, mikor megtudtuk, hogy négerek is fognak arasztokratákat játszani, de amint nekikzdtem a sorozatnak, teljesen ki is ment ez a fejemből, annyira nem volt lényeges. Sokkal inkább fókuszáltam a gyönyörű színekre, a vicces jelenetekre, a karakterekre, és leginkább a zenékre. Engem teljesen le lehet kenyerezni, ha egy filmben, sorozatban nagyszerű zenéket játszanak egyes jeleneteknél. Itt pedig olyan szépen volt megoldva, hogy a modern zenét hegedülték (Thank You, Next, Girls Like You, Bad Guy, In My Blood, Wildest Dream).
Daphne és Simon furcsa mégis tökéletes párosítás. Anthonyn röhögtem szerintem a legtöbbet. Colint leordibáltam akárhányszor Marinával volt jelenete (nagyon utáltam a csajt). Eloise karaktere valamiért nagyon idegesített, a színésznőnek is olyan ellenszenves képe van. Penelope viszont iszonyat cukker. Kisebb sokkot kaptam, mikor megtudtam, hogy a színésznő 33 éves! :O Lehet azért tűnik annyira gyerekesnek, mert pici és duci, de az életben nem hittem volna, hogy a 18-at betöltötte, nem pedig a 33-at. A Featherington és Bridgerton család is szerintem igazán szerethető és szórakoztató. Alig várom a második évadot. Addigis elolvasom a többi könyvet.

Mellesleg! Légszi mondjátok, hogy a sorozat nem spoilerezte le a végén, ki is igazából Lady Whistledown!!! Ugye a könyvekben ez nem igaz?! Még csak az első könyvet olvastam a sorozatból, így engem ez a befejezés nagyon felcseszett.
https://www.youtube.com/watch…

Kapcsolódó könyvek: Julia Quinn: A herceg és én

Julia Quinn: A herceg és én
48 hozzászólás
krisztina0419>!

Bridgerton sorozat elemzés.
Hónapok óta vártam az alkotásra és tegnap este neki is ugrottam, egészen hajnal négyig, amig mind a nyolc részt le nem daráltam. Nos. Pro és kontra érzések, vélemények születettek meg bennem.
Az elején szinte nem is láttam a fortyogásomtól, hogy hogyan lehet a 19. század eleji Angliában és a felső 10.000 nagy része fekete bőrű? És Simonból hogyan is lett néger,mikor az apja elvileg 9. herceg volt? Nem vagyok rasszista, de nekem a történelmi hitelesség fontos momentum, ha már számos változatatás lett eszközölve a történetben. Bosszankodásomból kissé lefaragtak a készítők,mikor odalöktek egy zavaros magyarázatot a királyné származása és általa adott lehetőségekről.És sajnos csalódás volt, hogy így Lady D. is az lett.
Eloiset és Penelopé párosát nagyon megszerettem.A két lányt olyan csodálatosan sikerült eltalálniuk! Viszont nem értem,miért kellett már az első részben lerántani azt a leplet, amiről a nyájas olvasó , csak a negyedik részben szerez tudomást?
Azt is nagyon megtetszett a filmben, hogy míg a könyv egy Bridgerton gyermekre fókuszál, itt szépen apránként a következő 3 testvér életútját a háttérben elkezdik felvázolni.
Ami sajnos számomra csalódás volt még, az a magyar szinkron. Imádom a hazai szinkront, de ezek az utcáról berángatott ismeretelen hangok nagyon sokat rontottak az élményen.
Bevallom a könyv pontos eseményeire nem emlékeztem, így sokszor hatalmas kérdőjelek látszódhattak a fejem fölött, hogy ez ki? Ez volt a könyvben? Akadt olyan is hogy egy jelenetet megállítottam és próbáltam kikeresni a könyvben. De ahogy pörögtek az események, elfelejtettem a színeket, a könyvet és megszerettem Simont ,és a történetet.Elengedtem a görcsös ragaszkodásomat, hogy én Daphnét karakánabb nőnek, Vioelet egy forgószélnek képzeltem el. Elengedtem és milyen jól tettem! Magával sodort a film lendülete az azzal kapcsolatam ki, hogy ez igen! Hiszen mi is örülhetünk végre- a műfaj szerelmesei-, hogy igen nem csak aTrónok harcát vagy Vajákot viszik vászonra,hanem egy igazi csajos könyvet! (Nem a szürke és társait), hanem egy hamisítalan történelmi romantikus könyvet.És csak imádkozni tudok, hogy legyen sikere a szériának, hiszen a Netflix hajlamos szó nélkül elkaszálni a sorozatait, én pedig hoppon maradva nem láthatom Penelopé és Colint románcát, Benedict kutatását, Elosie küzdelmét az ikrekkel, Francesca szívszorító vívódását. Szóval csak reménykedni tudok, hogy minden Bridgerton rajongó elnézi a készítők hibáit a változtatások miatt, és el tudja engedni a görcsös ragaszkodást a saját fantáziájához képest (hiszen még a hajunk szála sem egyforma, nem a képzeletünk) és élvezni és szeretni tudja, hogy a többi Bridgerton törnétet is láthassuk megelevenedi a képernyőn!

Kapcsolódó könyvek: Julia Quinn: A herceg és én

Julia Quinn: A herceg és én
9 hozzászólás
eSsZ P>!
Netflix

kérem szépen én ezt ma úgy ahogy van ledaráltam.. és azt kell mondjam, hogy rettenetesen tetszett ☺

megértem azokat, akik ilyen vagy olyan okok miatt elhatárolódnak, nekem is van olyan film, amikor nem tudok elvonatkoztatni.. no de, akik úgy döntenek, hogy esélyt adnak, szerintem nem fogják megbánni.

én csak két részt olvastam a könyvek közül, Penelope+ Colin és Anthonyt.. így nem nem teljesen vakon menten neki, de nem is volt olyan sok emlékem.. aztán ahogy elkezdtem nézni a sorozatot, fel-fel bukkantak részletek.. de szerintem azért belenyúltak a készítők a könyvekhez képest.. de ez számomra nem volt zavaró..

kaptunk egy jó kis zenékkel teletűzdelt és lendületesen csobogó, színes kavalkádos történetet.. elég jó színészekkel.. nem mellesleg van nekünk egy szép férfi példányunk Simon személyében teljesen komolyan gondolom hölgyeim és uraim.. nálam Ő vitte el a prímet és Eloise.. sokukkal lehet szimpatizálni, vagy épp utálni.. ezért lehet velük mosolyogni.. szomorkodni.. esetleg sírni.. egy biztos, nagyon hamar beránt ez a világ és én nagyon várom a folytatást ☺

ui.: az 5-6-ik résztől a szemérmesebbek fogják be a szemüket.. eléggé belendül a testiség… :D

Kapcsolódó könyvek: Julia Quinn: A herceg és én

Julia Quinn: A herceg és én
17 hozzászólás
Sippancs P>!
Julia Quinn bájos világa

Hihetetlen, de pontosan 20 éve jelent meg a Bridgerton család 1. része. *.*

Kapcsolódó könyvek: Julia Quinn: A herceg és én

Julia Quinn: A herceg és én
2 hozzászólás
Catronia>!

"Ők a lányaim – mondta az asszony a három fiatal hölgy felé mutatva.
Kettő közülük kellemes megjelenésű volt, a harmadik azonban még alig bakfis, narancsszín ruhában, ami egyáltalán nem állt jól neki. Úgy tűnt, nem élvezi az estét.
– Hát nem bájosak? – kérdezte a lady. – A büszkeségeim. És olyan jó természetűek!
Simonnak az a kellemetlen érzése támadt, hogy hallotta már ezeket a szavakat egyszer, amikor kutyát akart venni."

Ezen a részen percekig fulladozva nevettem :)

Kapcsolódó könyvek: Julia Quinn: A herceg és én

Julia Quinn: A herceg és én