A ​herceg és én (Bridgerton család 1.) 624 csillagozás

Julia Quinn: A herceg és én

Létezik-e ​nagyobb kihívás a londoni előkelő társaság ambiciózus anyái számára, mint egy nőtlen herceg, akihez lányukat örömest feleségül adnák?
LADY WHISTLEDOWN TÁRSASÁGI LAPJA,
1813. ÁPRILIS

Minden jel arra mutat, hogy Simon Basset meg fogja kérni legjobb barátja húga, a bájos és okos Daphne Bridgerton kezét. Ami csak kettejük titka: házasságról szó sincs, csak így kívánják Simontól távol tartani a lányaikat férjhez adni kívánó, igen aktív társasági hölgyeket. Daphne pedig, mivel hercegi udvarló találta kívánatosnak, később alkalmas kérőket kaphat.
Ám miközben Daphne sorra keringőzi Simonnal a bálokat, igen nehéz arra gondolnia, hogy az egész csak színlelés. A férfi ravaszkás mosolya talán, de tekintete felragyogása bizonyosan azt a hatást éri el, hogy Daphne beleszeret a szép hercegbe. Ez már egyáltalán nem színlelés. A lány a lehetetlennel próbálkozik: megpróbálja meggyőzni a gyönyörű szoknyavadászt, hogy okos kis tervüket némiképp módosítaniuk kell,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2000

>!
GABO, Budapest, 2010
392 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636893040 · Fordította: Bozai Ágota

Enciklopédia 16

Szereplők népszerűség szerint

Colin Bridgerton · Lady Danbury · Anthony Bridgerton vikomt · Penelope Featherington · Simon Basset, Hastings hercege · Daphne Bridgerton · Hyacinth Bridgerton · Violet Ledger Bridgerton vikomtesz · Benedict Bridgerton · Francesca Bridgerton · Gregory Bridgerton · Mrs. Featherington


Kedvencelte 99

Most olvassa 21

Várólistára tette 222

Kívánságlistára tette 168

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Kawaii_vIVIv>!
Julia Quinn: A herceg és én

Könnyed és szórakoztató olvasmány, egyszerűen letehetetlen.
A könyv elején megismerjük Simon-t akinek először nagyon örül az apja, és büszkén újságolja, hogy fia született aki továbbviszi az örökséget. Csak hogy Simon „nem tökéletes” az apja szemében, mert dadog és nagyon sokáig nem szólalt meg. Ezért eltolja magától. Haragudtam az apjára, főleg az után amikor a kis Simon csakazért is megtanult dadogás nélkül beszélni és akkor is csak átnézett rajta és elzavarta. Később pedig amikor azt mondta másoknak, hogy spoiler na akkor teljesen felment bennem a pumpa. Azért kíváncsi lettem volna miket írt a levelében, de én azt gondolom, hogy sokkal jobb lett volna, ha még életében elmondja azokat amiket leírt és a fia bocsánatáért esedezik.

Daphne és Simon na meg Anthony szócsatározásai valami fergetegesek voltak.
Azért sajnáltam Daphne-t amikor Violet bement hozzá az esküvő előtt..szegény lány úgy várta, hogy na majd most megtudja hogy mi is fog történni a nászéjszakán. Én még sosem nevettem ennyit…Violet kb nesze semmi fogd meg jóllal elintézte.
Már most kedvelem ezt a családot. :)

Nikyy18>!
Julia Quinn: A herceg és én

Nagyon jó érzés volt újra olvasni. A szereplőket hamar meglehet kedvelni. Minden megvan ebben a könyvben ami kell egy jó történethez.. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

DarknessAngel >!
Julia Quinn: A herceg és én

Látom, nemsokára már én is teljesen ráfüggök Julia Quinn könyveire, hisz ez is csodálatos volt.
Az eleje sajnos szomorúan indult, később viszont már se romantikából, se humorból nem volt hiány.
Simon nagyon szerethető karakter, nem lehet rá haragudni. Daphne pedig nem csak aranyos, de vicces is. Igazából az egész Bridgerton család nagyon szórakoztató :D és ez még csak az első rész
Kíváncsi vagyok, vajon Lady Danbury itt is majd többször fel-e bukkan. Az ő jelenléte is mindig mosolyt csal az arcomra.
Jöhet a folytatás:)

2 hozzászólás
Xoxoribizli P>!
Julia Quinn: A herceg és én

Én is szeretném tudni, hogy ki lehet ez a Lady Whistledown!
Milyen jól megszedhette magát az ember egy jól menő pletykalapból, még a ValóVilág meg A BigBrother előtt. :"D
Miss Bridgerton vagyis Basset vagy Hastings… Nem tudtam követni ezt a sok nevet na…. Addig minden rendben volt, míg betűrendben voltak felsorolva.
Na szóval, Daphne annyi pletykát szolgáltatott, hogy kora Kim Kardashiane lehetne.
Szerencsére ettől el tudtam vonatkoztatni, és nem így képzeltem el, pedig Kim erre a szerepre tökéletes lett volna, mert neki még fardagály (turnűr) sem kellett volna, hogy divatdiktátor legyen… :"D

dRen P>!
Julia Quinn: A herceg és én

Már most imádom ezt a sorozatot, és alig várom, hogy olvassam a folytatást!
Akinek tetszett A csábítás kilenc szabálya, annak kötelező olvasmány ;)

Schildkröte P>!
Julia Quinn: A herceg és én

Ismét felbukkant az életembe Julia Quinn regényei, és nagyon vártam, hogy belefoghassak ebbe a sorozatba. A megszokott humort kaptam, a jól ismert Londoni társaság környezetében és egy újabb ütős páros kapott helyet ebben a kötetben.
Sejtem, ki lehet Lady Whistedown, remélem a többi kötetben is hasonló terelgető szerepet fog betölteni. Lady Danbury nagyon hiányzott már nekem, jó volt felfedeznem, hogy ő is belekerült ebbe a sorozatba.
Jó indítása volt a sorozatnak, remélem a további hét testvér kiházasítása is hasonlóan élvezetes olvasmány lesz. :)

5 hozzászólás
Orsi_olvas>!
Julia Quinn: A herceg és én

Eljött az idő, hogy a Bridgerton család és én szerelembe essünk!

Korábban már olvastam Julia Quinntől a Csudajó és a Bevelstoke trilógiákat és kellemesen szórakoztatónak találtam őket. Több helyről is hallottam azonban, hogy a Bridgerton család minden más sorozatát felülmúlja, ezért nagyon vártam már a találkozásunkat és természetesen nem is csalódtam.

A történet édes volt, romantikus és magával ragadó. Daphne okos, érzékeny hősnő, aki legnagyobb álmát is feláldozná a szerelemért. Simon karaktere annyira azért nem vett le a lábamról, számomra ezek a zord férfiak kicsit taszítóak és bár értem milyen nehéz gyerekkora volt, a reakcióját kissé eltúlzottnak és gyerekesnek találtam. Együtt azonban remek párost alkottak és a bonyodalmak után jó volt látni a boldogságukat.
Kíváncsian várom a további kalandokat!

Kitti_Kinczer>!
Julia Quinn: A herceg és én

Remek bevezető volt egy reményeim szerint remek sorozathoz. Ötletes és lebilincselő történet volt, a téma kedvelőinek szerintem első osztályú. Továbbra is Lisa Kleypas a kedvencem, de Julia Quinn is épp olyan tehetséges.
A karaktereket is megkedveltem, éppen ezért kíváncsi vagyok mindannyiuk történetére, leginkább Colin keltette most fel az érdeklődésemet és Hyacinth, de többiek is nagyon érdekesnek ígérkeznek.
Simon egy érdekes és szerethető főhős. Bár néha én is a fülénél fogva tudtam volna cibálni… Na jó, de azért természetesen észhez tért! :D spoiler
Daphne pedig egy tipikusan kedvenc főhősnő, kedveltem a talpraesettségét, a küzdeni akarását, hogy nem hagyta magát elnyomni sohasem.
Abszolút kellemes kikapcsolódást nyújtó történet! A mellékszereplők pedig viccesek és lehengerlőek (Lady Violet, Lady Danbury, Lady Whistledown, remélem az ő kiléte a legvégén kifogderülni!)
A testvéri túl féltés viccesnek indult, de a végére Lady Violet tökéletesen képviselte az én vágyaimat is, éppen ezért lett ő is kedvenc, már az első résznél, tehát izgatottan várom a következő Bridgerton testvért, azt hiszem Anthony lesz az! Nagyon kíváncsi vagyok! :)

8 hozzászólás
Cs_N_Kinga>!
Julia Quinn: A herceg és én

Jajj ez nagyon jó volt:))) Élveztem minden pillanatát. A fél csillag levonás, azért jár, mert egy ilyen okos, bátor, gyengéd, stb…. pasi, hogy maradhat gyerek???? Hogy nem ismeri fel mit tesz önmagával? De ezzel együtt is tetszettek a karakterek a szereplők, természetesen apuka kivételével, az borzalmas volt. Több mint valószínű, hogy valamikor folytatni fogom:))
Aki szereti a romantikusakat, ne hagyja ki! De ne is várjon égzengést! Ez egy szép történet, ami vicces, kedves, de nekem még mindig Amanda Quick az első ebben a kategóriában:), de csak a humora miatt. Itt is felnevettem vagy kétszer, de ott szinte végig vigyorgok:)

1 hozzászólás
A_Shara>!
Julia Quinn: A herceg és én

Azt hiszem ez a sorozat nagy kedvenc lesz. Bájosan naív, elbűvölően romantikus. Pont erre van szükségem.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Szédültnapraforgó>!

Azt mondani, hogy a férfi csökönyös, mint a szamár, sértő a szamárra nézve.

306. oldal, 17. fejezet

Szédültnapraforgó>!

– Ha úgy határoz, hogy feleségül veszi a nővéremet…
Daphne majdnem félrenyelt egy darab kétszersültet.
– …fogadja jóváhagyásomat.
Simon alig kapott levegőt.
– De ha mégsem – folytatta Hyacinth pajkosan mosolyogva –, nagyon lekötelezne, ha megvárná, míg elég nagy leszek.

127. oldal, 8. fejezet

Catronia>!

– Tudjátok, mindig is gyanítottam, hogy a férfiak idióták – jelentette ki Daphne. – De erről bizonyosságot egészen máig nem sikerült szereznem.

7. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Daphne Bridgerton
Vivien_>!

– Ami önöket illeti – lendítette az idős hölgy sétabotját a férfiak felé –, még mindig fenntartom a véleményemet. Önt – mutatott Anthonyra – hajlamos vagyok kedvelni, mivel elutasította Berbrooke lánykérését, és nem adta hozzá a húgát. De a többiek… Hmmm.
Azzal sarkon fordul tés távozott. – Hmmm? – visszhangozta Benedict. – Hmmm? – Az én intelligenciámat és lényemet azzal véleményezi, hogy „hmmm"?

Vivien_>!

– Nem tudod… – mondta Anthony halk, de a dühtől szinte remegő hangon –, te nem tudod, hogy miket csinált.
– Biztos vagyok benne, hogy nem többet, mint amit te – jegyezte meg Violet fortélyosan.
– Pontosan erről van szó! – bődült Anthony – Szentséges ég! Pontosan tudom, mi jár most a fejében, és annak semmi köze se költészethez, se rózsákhoz!
Simon éppen arra gondolt, hogy rózsasziromágyra fekteti Daphnét.
– Hát, a rózsákhoz talán mégiscsak köze van – mormogta.

Mareszkaresz P>!

Bridgerton! – kiáltott harsányan. Három gesztenyebarna fej fordult felé. Simon nagy léptekkel indult el a pázsiton, tekintetében gyilkos düh. – Az idióta Bridgerton!
– Azt hiszem, ez rád vonatkozik – mondta Anthony nyugodtan, Colin felé biccentve. Colin engesztelhetetlen pillantást vetett felé.
– Mit kellett volna tennem? Hagyjam, hogy otthon kisírja a szemét?
– Igen! – felelte három férfihang.

Vivi_>!

– Anya, beszélni szeretnék a herceggel.
Violet rögtön Simonra nézett.
– Szeretné lefolytatni ezt a beszélgetést a fiammal?
– Nem különösebben.
– Akkor jó. Anthony, hallgass!

Vivi_>!

– Te pedig már a ma éjszakát is nálam töltöd.
– Nem.
– Hogy a pokolba gondolod, hogy nem?
– Hogy a pokolba értelmeznéd másként, hogy nem? – vágott vissza,

NightStar>!

A férfiak olyanok, mint a birkák. Ahova egy elindul, a többi követi.
LADY WHISTLEDOWN TÁRSASÁGI LAPJA,
1813. április 30.

130. oldal, 7. fejezet

Vivi_>!

– Gyönyörűek a virágok.
Simon lazán tartotta a csokrot, csuklójával együtt forgatta.
– Nagyon szépek, ugye?
– Rajongok értük.
– Nem neked hoztam.
Daphne alig kapott levegőt. Simon szélesen elmosolyodott
– A kedves mamának.


A sorozat következő kötete

Bridgerton család sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lisa Kleypas: Ördöngös tavasz
Karen Hawkins: Kalandor
Sarah MacLean: A csábítás kilenc szabálya
Lorraine Heath: A herceg szeretője
Lisa Kleypas: Nem múló varázs
Vi Keeland – Penelope Ward: Nagyképű öltönyös
Emma Chase: Egy ágyban a herceggel
Sylvia Day: Idegen a férjem
Christina Dodd: A sötétség lángjai