A ​herceg és én (Bridgerton család 1.) 2105 csillagozás

Julia Quinn: A herceg és én Julia Quinn: A herceg és én Julia Quinn: A herceg és én

A ​regény alapján készült sorozat 2020 decemberétől látható a Netflixen.

Létezik-e nagyobb kihívás a londoni előkelő társaság ambiciózus anyái számára, mint egy nőtlen herceg, akihez lányukat örömest feleségül adnák?

Minden jel arra mutat, hogy Simon Basset meg fogja kérni legjobb barátja húga, a bájos és okos Daphne Bridgerton kezét. Ami csak kettejük titka: házasságról szó sincs, csak így kívánják Simontól távol tartani a lányaikat férjhez adni kívánó, igen aktív társasági hölgyeket. Daphne pedig, mivel hercegi udvarló találta kívánatosnak, később alkalmas kérőket kaphat.

Ám miközben Daphne sorra keringőzi Simonnal a bálokat, igen nehéz arra gondolnia, hogy az egész csak színlelés. A férfi ravaszkás mosolya talán, de tekintete felragyogása bizonyosan azt a hatást éri el, hogy Daphne beleszeret a szép hercegbe. Ez már egyáltalán nem színlelés. A lány a lehetetlennel próbálkozik: megpróbálja meggyőzni a gyönyörű szoknyavadászt, hogy okos kis tervüket… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2000

GABO, Budapest, 2022
392 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635660711 · Fordította: Bozai Ágota
392 oldal · ISBN: 9789635660865 · Fordította: Bozai Ágota
392 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635660674 · Fordította: Bozai Ágota

Kapcsolódó zóna

A Bridgerton család

107 tag · 21 karc · Utolsó karc: 2023. július 31., 08:29 · Bővebben

Colin Bridgerton · Anthony Bridgerton vikomt · Simon Basset, Hastings hercege · Lady Danbury · Benedict Bridgerton · Daphne Bridgerton · Violet Ledger Bridgerton vikomtesz · Hyacinth Bridgerton · Mrs. Featherington

Suba_Csaba P>!
Julia Quinn: A herceg és én

Örülök, hogy a Booktube Könyvklub keretében ezt a könyvet olvastam el. Nem bántam meg, hogy bevállaltam. Sőt! Szerintem ez a könyv sokkal több, mint egy romantikus történet. Ez egy férfi küzdelme a múltjával, a gyerekkori traumáival és önmagával. A könnyed, bájos, romantikus történet mögött ugyanis súlyos témákat spoiler is feszeget a könyv. A remek humorú, szatirikus történetbe vegyült nem kevés kendőzetlen erotika, mindemellett helyenként megszívlelendő életigazságokat is felvonultat. A könnyed szórakozás mellett én nagyon át tudtam élni az 1820-as évek Angliáját, az akkori bálokat, fogadásokat, piknikeket rendkívül közel hozta hozzám a szerző. Egyelőre nem folytatom a könyvsorozatot, viszont a Netflix-es I. évadnak lassan a végére érek. Örülök, hogy megismerkedhettem a Bridgerton család életével, eddig nem volt szerencsém hasonló kosztümös romantikus történethez.

Visszanézhető élő kibeszélőnk: https://www.youtube.com/watch…

392 oldal · ISBN: 9789635660865 · Fordította: Bozai Ágota
klara_matravolgyi>!
Julia Quinn: A herceg és én

E sorok írója örömmel jelenti, hogy teljesen elbűvölte ez az élvezetes párbeszédekkel teli, könnyed és pimasz történet. Kit ne varázsolna el a bájos Daphne és a pimasz herceg romantikus, minden akadályt legyőző szerelme? Kedves Olvasó, ki nagy valószínűséggel a Netflix sorozat miatt vagy itt, ne félj, mert a könyv is van olyan élvezetes.

Málnika P>!
Julia Quinn: A herceg és én

”Semmi baj azzal, hogy dühös vagy, de nem hagyhatod, hogy ez a düh uralkodjon az életeden.”

A herceg és én egy tipikus lányregény, annak minden egyszerűségével és bájával. Bridgerton mama célja, hogy mind a nyolc gyermeke párra találjon, most épp Daphne van soron, azonban előnyös parti nem igazán kering a lány körül. Feltűnik a színen a legidősebb fiútestvér gyermekkori barátja, Simon, és különleges szövetség köttetik Daphne és a herceg között. Azt színlelik ugyanis, hogy ők immáron egy pár, így Simon, aki sem feleséget, sem gyereket nem akar, megszabadul a lányos anyák kínzó ostromától, miközben a lány jóval előnyösebb partivá válik ezáltal a férfiak szemében. Ahogy arra számítani lehet, ez a kis cselszövés nem igazán alakítható érzelmek nélkül, a hercegnek mégis az a legnagyobb feladata, hogy gyermekkori démonjaival megküzdjön. Bár a történet kiszámítható, egészen biztos vagyok benne, hogy tiniként élvezettel faltam volna az oldalakat, de így felnőtt fejjel is jólesett kicsit az álmok világában kalandozni.

Finn_Hudson>!
Julia Quinn: A herceg és én

Nem vagyok a történelmi romantikus műfaj nagy rajongója, de ez a történet nem volt rossz. A sorozatból már ismertem a cselekményt, így nagy meglepetéseket és fordulatokat nem tartogatott, viszont a szereplők egyes cselekedeteinek mozgatórugóit valamelyest jobban bemutatta.
A szereplőkkel alapvetően nem volt problémám, Daphne és Simon is szórakoztató és szerethető karakter, azonban a történetben volt egy-két olyan mozzanat, amelyen csak a fejemet fogtam és nem tudtam egykönnyen túllendülni rajta. Az első ilyen az volt, mikor spoiler. Ugyanez a helyzet, mikor spoiler. Ezek miatt muszáj volt csillagot levonnom, viszont a humornak azért sikerült mentenie a helyzeten.
Nagyon kíváncsi vagyok Anthony történetére (bár ebben a kötetben sajnos keveset szerepelt), így mindenképp folytatom a sorozatot.

MissFortune>!
Julia Quinn: A herceg és én

Mit is mondhatnék? Imádom.
Daphne és Simon története lenyűgözött. Bővelkedik érzelmekben, humorban, illetve még egy kis rejtélyt is kapunk a pletykalap szerzőjének titkos személye miatt. Fantasztikusan jól lett megírva, nagyon olvasmányos. Örülök, hogy nem néztem meg a sorozatot még. Úgy gondolom még így látatlanban is, hogy a könyvet biztosan nem fogja felülmúlni.

Simon_Ziti>!
Julia Quinn: A herceg és én

Ó, kedves olvasó, aki olvassa… (nem hagyhattam ki ezt a kezdést :))) )
Komolyra fordítva a szót. A sorozat miatt fogtam neki az olvasásnak. És milyen jól tettem, hogy elolvastam. Sokkal több érzelem, gyötrelem és lelki vívódás atjön a sorokból, mint a sorozat epizódjaiból. Arról nem is beszélve, hogy a hangsúly végig a főszereplőkön van. Bár nekem sorozatból voltak kedvenceim :), akiket itt csak alig említettek és hiányoztak is…
Ajánlom a romantikát kedvelőknek, de készüljenek fel, hogy nagyon komoly témákat érint ez a könyv, ha nem maradunk a felszínen.

Edmond>!
Julia Quinn: A herceg és én

A recept a következő: beletesszük az edénybe Jane Austen regényeit, majd megfűszerezzük a Gossip Girl sorozattal. Az eredmény? Bridgerton család. Finoman találva a könyvmolyok számára, díszesen megterítve az asztalon.

Julia Quinn nevének betűtípusától, hát még a könyvek borítóiról hamar sztereotípia alakult ki bennem, melynek hatására csak most, a sorozat okozta hype miatt keltette fel a figyelmem jobban a regény, amit őszintén sajnálok, hogy eddig nem érdekelt és hálás vagyok, hogy felkarolták és adaptálták, mert így hozzám is eljutott, nem merült feledésbe ez a nagyszerű történet.

Mindig is vonzott a kosztümös regények világa, amely egyfajta hatást, olyan semmihez sem hasonlítható varázst adtak nekem olvasás közben, pontosan ezt vártam el A herceg és én regénytől is. Szerencsémre megkaptam, amire vágytam: tökéletesen kikapcsolt, szórakoztatott és könnyen bele tudtam élni magam a regény soraiba. Nem állítom azt, hogy túlzottan hű a történelemhez és lehet Jane Austen is forogna a sírjában, de szerintem jól ötvözte a regény a régit, a modern dolgokkal, melyet a belőle készült sorozatról is elmondhatok, amely nagyon hű adaptálása a könyvnek és szépen kiegészíti azt.

Ha szeretették A pletykafészket, kíváncsiak vagytok rá, hogy működne az 1800-as évek londoni elitjével, ha oda vagyok kosztümös szerelmes regényekért, akkor A herceg és én-t garantáltan imádni fogjátok!

Evelena P>!
Julia Quinn: A herceg és én

Habár már olvastam az írónőtől, sőt kedvencem is van tőle, a Bridgerton családra egyértelműen az adaptáció vett rá.
Őszintén szólva jobban szerettem a párost itt, mint a 'filmvásznon', jobban láttam épülni a kapcsolatukat.
Daphne első báli szezonján alkut köt Simonnal, a herceggel, hogy eljátsszák érdeklődésüket egymás iránt, így Daphne később méltó kérőkre lelhet. Ám Simon bátyja, Anthony barátja, aki barátság ide vagy oda, nem nézi jó szemmel a dolgot.
A Bridgerton testvéreket kedveltem, bár Anthony azért sokszor az agyamra ment. :D De Colint és Benedictet nagyon csíptem, akárcsak Hyacinth-ot, olyan vicces volt a beszélgetése Simonnal. Eloise-t pedig hiányoltam.
Szövevényes út vezet a boldogsághoz sok bökkenővel, még a házasság sem garancia a boldogságra. Szerintem elég nehezen emészthető az is, amit Simon tett Daphne-val és amit a lány tett a férfival. Mindkettőjüknek meg kell tanulnia a szeretet nyelvét és a megbocsátást.
Élveztem, hogy más mint a sorozat, jó volt belelátni a szereplőkbe kicsit jobban.
Megkönnyeztem azt a jelenetet, mikor Simon virágot vitt Violetnek, aki régóta nem kapott már senkitől sem virágot. Nagyon megható volt, azt hiszem az volt a kedvenc momentumom a történetben.

Kawaii_vIVIv>!
Julia Quinn: A herceg és én

Könnyed és szórakoztató olvasmány, egyszerűen letehetetlen.
A könyv elején megismerjük Simon-t akinek először nagyon örül az apja, és büszkén újságolja, hogy fia született aki továbbviszi az örökséget. Csak hogy Simon „nem tökéletes” az apja szemében, mert dadog és nagyon sokáig nem szólalt meg. Ezért eltolja magától. Haragudtam az apjára, főleg az után amikor a kis Simon csakazért is megtanult dadogás nélkül beszélni és akkor is csak átnézett rajta és elzavarta. Később pedig amikor azt mondta másoknak, hogy spoiler na akkor teljesen felment bennem a pumpa. Azért kíváncsi lettem volna miket írt a levelében, de én azt gondolom, hogy sokkal jobb lett volna, ha még életében elmondja azokat amiket leírt és a fia bocsánatáért esedezik.

Daphne és Simon na meg Anthony szócsatározásai valami fergetegesek voltak.
Azért sajnáltam Daphne-t amikor Violet bement hozzá az esküvő előtt..szegény lány úgy várta, hogy na majd most megtudja hogy mi is fog történni a nászéjszakán. Én még sosem nevettem ennyit…Violet kb nesze semmi fogd meg jóllal elintézte.
Már most kedvelem ezt a családot. :)

Ferger_Jolcsi P>!
Julia Quinn: A herceg és én

Nem szoktam történelmi romantikus könyveket olvasni, de ez a történet tetszett. Láttam korábban a belőle készült sorozatot, ezért is olvastam el a könyvet, kíváncsi voltam rá, hogy mennyire különbözik a két cselekmény egymástól. Szerintem a lényeges dolgokon nem változtattak, bár ebben a kötetben sokkal erősebben kidolgozták a herceg apja iránt érzett ellenszenvét. A sorozatban utáltam a herceget a végén, amikor összekaptak Daphne-val, elég kegyetlennek tűnt, de itt a könyvben az ő szemszögéből is olvashattunk jeleneteket, amiben érzékeltette az írónő, hogy ő is mennyire szenved az egész helyzettől. Nekem a herceg és Daphne karaktere is nagyon tetszett, nagyon bírtam a szóváltásaikat, nagyon viccesek voltak. Alig várom, hogy olvashassam a többi Bridgerton részt is, remélem, a többi testvér története is ugyanilyen jó lesz.

Szédültnapraforgó>!

Azt mondani, hogy a férfi csökönyös, mint a szamár, sértő a szamárra nézve.

306. oldal, 17. fejezet (GABO, 2010)

Szédültnapraforgó>!

– Ha úgy határoz, hogy feleségül veszi a nővéremet…
Daphne majdnem félrenyelt egy darab kétszersültet.
– …fogadja jóváhagyásomat.
Simon alig kapott levegőt.
– De ha mégsem – folytatta Hyacinth pajkosan mosolyogva –, nagyon lekötelezne, ha megvárná, míg elég nagy leszek.

127. oldal, 8. fejezet (GABO, 2010)

Vivien_>!

– Nem tudod… – mondta Anthony halk, de a dühtől szinte remegő hangon –, te nem tudod, hogy miket csinált.
– Biztos vagyok benne, hogy nem többet, mint amit te – jegyezte meg Violet fortélyosan.
– Pontosan erről van szó! – bődült Anthony – Szentséges ég! Pontosan tudom, mi jár most a fejében, és annak semmi köze se költészethez, se rózsákhoz!
Simon éppen arra gondolt, hogy rózsasziromágyra fekteti Daphnét.
– Hát, a rózsákhoz talán mégiscsak köze van – mormogta.

123. oldal, 6. fejezet (GABO, 2010)

NightStar>!

A férfiak olyanok, mint a birkák. Ahova egy elindul, a többi követi.
LADY WHISTLEDOWN TÁRSASÁGI LAPJA,
1813. április 30.

130. oldal, 7. fejezet (GABO, 2010)

Vivien_>!

– Ami önöket illeti – lendítette az idős hölgy sétabotját a férfiak felé –, még mindig fenntartom a véleményemet. Önt – mutatott Anthonyra – hajlamos vagyok kedvelni, mivel elutasította Berbrooke lánykérését, és nem adta hozzá a húgát. De a többiek… Hmmm.
Azzal sarkon fordul tés távozott. – Hmmm? – visszhangozta Benedict. – Hmmm? – Az én intelligenciámat és lényemet azzal véleményezi, hogy „hmmm"?

44. oldal, 2. fejezet (GABO, 2010)

Vivi_>!

– Anya, beszélni szeretnék a herceggel.
Violet rögtön Simonra nézett.
– Szeretné lefolytatni ezt a beszélgetést a fiammal?
– Nem különösebben.
– Akkor jó. Anthony, hallgass!

Catronia>!

– Tudjátok, mindig is gyanítottam, hogy a férfiak idióták – jelentette ki Daphne. – De erről bizonyosságot egészen máig nem sikerült szereznem.

133. oldal, 7. fejezet (GABO, 2010)

Kapcsolódó szócikkek: Daphne Bridgerton
Ingryd>!

Sok nő veszett el egyetlen csók miatt.
Lady Whistledown Társasági Lapja,
1813. május 14.

191. oldal, 10. fejezet

Ninácska P>!

– Hamar megtapasztalod, Daphne, hogy a férfiaknak leküzdhetetlen ingerük másokat hibáztatni, ha bolondot csináltak magukból.

163. oldal, 8. fejezet (GABO, 2010)

R4ms3s>!

Bridgerton! – kiáltott harsányan.
Három gesztenyebarna fej fordult felé. Simon nagy léptekkel indult el a pázsiton, tekintetében gyilkos düh.
– Az idióta Bridgerton!
– Azt hiszem, ez rád vonatkozik – mondta Anthony nyugodtan, Colin felé biccentve. Colin engesztelhetetlen pillantást vetett felé.
– Mit kellett volna tennem? Hagyjam, hogy otthon kisírja a szemét?
– Igen! – felelte három férfihang.

216. oldal, 11. fejezet (GABO, 2010)

Bridgerton család sorozat · Összehasonlítás