A ​herceg és én (Bridgerton család 1.) 1367 csillagozás

Julia Quinn: A herceg és én Julia Quinn: A herceg és én

A ​regény alapján készült sorozat 2020 decemberétől látható a Netflixen.

Létezik-e nagyobb kihívás a londoni előkelő társaság ambiciózus anyái számára, mint egy nőtlen herceg, akihez lányukat örömest feleségül adnák?

Minden jel arra mutat, hogy Simon Basset meg fogja kérni legjobb barátja húga, a bájos és okos Daphne Bridgerton kezét. Ami csak kettejük titka: házasságról szó sincs, csak így kívánják Simontól távol tartani a lányaikat férjhez adni kívánó, igen aktív társasági hölgyeket. Daphne pedig, mivel hercegi udvarló találta kívánatosnak, később alkalmas kérőket kaphat.

Ám miközben Daphne sorra keringőzi Simonnal a bálokat, igen nehéz arra gondolnia, hogy az egész csak színlelés. A férfi ravaszkás mosolya talán, de tekintete felragyogása bizonyosan azt a hatást éri el, hogy Daphne beleszeret a szép hercegbe. Ez már egyáltalán nem színlelés. A lány a lehetetlennel próbálkozik: megpróbálja meggyőzni a gyönyörű szoknyavadászt, hogy okos kis tervüket… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2000

>!
GABO, Budapest, 2021
392 oldal · ISBN: 9789635660865 · Fordította: Bozai Ágota 
>!
GABO, Budapest, 2021
392 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635660674 · Fordította: Bozai Ágota 
>!
GABO, Budapest, 2010
392 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636893040 · Fordította: Bozai Ágota

Kapcsolódó zóna

!

A Bridgerton család

39 tag · 4 karc · Utolsó karc: 2021. július 8., 06:59 · Bővebben


Enciklopédia 19

Szereplők népszerűség szerint

Colin Bridgerton · Anthony Bridgerton vikomt · Simon Basset, Hastings hercege · Lady Danbury · Penelope Featherington · Daphne Bridgerton · Violet Ledger Bridgerton vikomtesz · Benedict Bridgerton · Hyacinth Bridgerton · Francesca Bridgerton · Gregory Bridgerton · Mrs. Featherington


Kedvencelte 155

Most olvassa 105

Várólistára tette 512

Kívánságlistára tette 657

Kölcsönkérné 12


Kiemelt értékelések

Suba_Csaba P>!
Julia Quinn: A herceg és én

Örülök, hogy a Booktube Könyvklub keretében ezt a könyvet olvastam el. Nem bántam meg, hogy bevállaltam. Sőt! Szerintem ez a könyv sokkal több, mint egy romantikus történet. Ez egy férfi küzdelme a múltjával, a gyerekkori traumáival és önmagával. A könnyed, bájos, romantikus történet mögött ugyanis súlyos témákat spoiler is feszeget a könyv. A remek humorú, szatirikus történetbe vegyült nem kevés kendőzetlen erotika, mindemellett helyenként megszívlelendő életigazságokat is felvonultat. A könnyed szórakozás mellett én nagyon át tudtam élni az 1820-as évek Angliáját, az akkori bálokat, fogadásokat, piknikeket rendkívül közel hozta hozzám a szerző. Egyelőre nem folytatom a könyvsorozatot, viszont a Netflix-es I. évadnak lassan a végére érek. Örülök, hogy megismerkedhettem a Bridgerton család életével, eddig nem volt szerencsém hasonló kosztümös romantikus történethez.

Visszanézhető élő kibeszélőnk: https://www.youtube.com/watch…

>!
GABO, Budapest, 2021
392 oldal · ISBN: 9789635660865 · Fordította: Bozai Ágota 
1 hozzászólás
klara_matravolgyi>!
Julia Quinn: A herceg és én

E sorok írója örömmel jelenti, hogy teljesen elbűvölte ez az élvezetes párbeszédekkel teli, könnyed és pimasz történet. Kit ne varázsolna el a bájos Daphne és a pimasz herceg romantikus, minden akadályt legyőző szerelme? Kedves Olvasó, ki nagy valószínűséggel a Netflix sorozat miatt vagy itt, ne félj, mert a könyv is van olyan élvezetes.

8 hozzászólás
Simon_Ziti>!
Julia Quinn: A herceg és én

Ó, kedves olvasó, aki olvassa… (nem hagyhattam ki ezt a kezdést :))) )
Komolyra fordítva a szót. A sorozat miatt fogtam neki az olvasásnak. És milyen jól tettem, hogy elolvastam. Sokkal több érzelem, gyötrelem és lelki vívódás atjön a sorokból, mint a sorozat epizódjaiból. Arról nem is beszélve, hogy a hangsúly végig a főszereplőkön van. Bár nekem sorozatból voltak kedvenceim :), akiket itt csak alig említettek és hiányoztak is…
Ajánlom a romantikát kedvelőknek, de készüljenek fel, hogy nagyon komoly témákat érint ez a könyv, ha nem maradunk a felszínen.

2 hozzászólás
Kawaii_vIVIv>!
Julia Quinn: A herceg és én

Könnyed és szórakoztató olvasmány, egyszerűen letehetetlen.
A könyv elején megismerjük Simon-t akinek először nagyon örül az apja, és büszkén újságolja, hogy fia született aki továbbviszi az örökséget. Csak hogy Simon „nem tökéletes” az apja szemében, mert dadog és nagyon sokáig nem szólalt meg. Ezért eltolja magától. Haragudtam az apjára, főleg az után amikor a kis Simon csakazért is megtanult dadogás nélkül beszélni és akkor is csak átnézett rajta és elzavarta. Később pedig amikor azt mondta másoknak, hogy spoiler na akkor teljesen felment bennem a pumpa. Azért kíváncsi lettem volna miket írt a levelében, de én azt gondolom, hogy sokkal jobb lett volna, ha még életében elmondja azokat amiket leírt és a fia bocsánatáért esedezik.

Daphne és Simon na meg Anthony szócsatározásai valami fergetegesek voltak.
Azért sajnáltam Daphne-t amikor Violet bement hozzá az esküvő előtt..szegény lány úgy várta, hogy na majd most megtudja hogy mi is fog történni a nászéjszakán. Én még sosem nevettem ennyit…Violet kb nesze semmi fogd meg jóllal elintézte.
Már most kedvelem ezt a családot. :)

DarknessAngel>!
Julia Quinn: A herceg és én

Látom, nemsokára már én is teljesen ráfüggök Julia Quinn könyveire, hisz ez is csodálatos volt.
Az eleje sajnos szomorúan indult, később viszont már se romantikából, se humorból nem volt hiány.
Simon nagyon szerethető karakter, nem lehet rá haragudni. Daphne pedig nem csak aranyos, de vicces is. Igazából az egész Bridgerton család nagyon szórakoztató :D és ez még csak az első rész
Kíváncsi vagyok, vajon Lady Danbury itt is majd többször fel-e bukkan. Az ő jelenléte is mindig mosolyt csal az arcomra.
Jöhet a folytatás:)

3 hozzászólás
Edmond P>!
Julia Quinn: A herceg és én

A recept a következő: beletesszük az edénybe Jane Austen regényeit, majd megfűszerezzük a Gossip Girl sorozattal. Az eredmény? Bridgerton család. Finoman találva a könyvmolyok számára, díszesen megterítve az asztalon.

Julia Quinn nevének betűtípusától, hát még a könyvek borítóiról hamar sztereotípia alakult ki bennem, melynek hatására csak most, a sorozat okozta hype miatt keltette fel a figyelmem jobban a regény, amit őszintén sajnálok, hogy eddig nem érdekelt és hálás vagyok, hogy felkarolták és adaptálták, mert így hozzám is eljutott, nem merült feledésbe ez a nagyszerű történet.

Mindig is vonzott a kosztümös regények világa, amely egyfajta hatást, olyan semmihez sem hasonlítható varázst adtak nekem olvasás közben, pontosan ezt vártam el A herceg és én regénytől is. Szerencsémre megkaptam, amire vágytam: tökéletesen kikapcsolt, szórakoztatott és könnyen bele tudtam élni magam a regény soraiba. Nem állítom azt, hogy túlzottan hű a történelemhez és lehet Jane Austen is forogna a sírjában, de szerintem jól ötvözte a regény a régit, a modern dolgokkal, melyet a belőle készült sorozatról is elmondhatok, amely nagyon hű adaptálása a könyvnek és szépen kiegészíti azt.

Ha szeretették A pletykafészket, kíváncsiak vagytok rá, hogy működne az 1800-as évek londoni elitjével, ha oda vagyok kosztümös szerelmes regényekért, akkor A herceg és én-t garantáltan imádni fogjátok!

Ferger_Jolcsi P>!
Julia Quinn: A herceg és én

Nem szoktam történelmi romantikus könyveket olvasni, de ez a történet tetszett. Láttam korábban a belőle készült sorozatot, ezért is olvastam el a könyvet, kíváncsi voltam rá, hogy mennyire különbözik a két cselekmény egymástól. Szerintem a lényeges dolgokon nem változtattak, bár ebben a kötetben sokkal erősebben kidolgozták a herceg apja iránt érzett ellenszenvét. A sorozatban utáltam a herceget a végén, amikor összekaptak Daphne-val, elég kegyetlennek tűnt, de itt a könyvben az ő szemszögéből is olvashattunk jeleneteket, amiben érzékeltette az írónő, hogy ő is mennyire szenved az egész helyzettől. Nekem a herceg és Daphne karaktere is nagyon tetszett, nagyon bírtam a szóváltásaikat, nagyon viccesek voltak. Alig várom, hogy olvashassam a többi Bridgerton részt is, remélem, a többi testvér története is ugyanilyen jó lesz.

33 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!
Julia Quinn: A herceg és én

Még mindig teljesen és menthetetlenül szerelmes vagyok ebbe a sorozatba. *-*
De kíváncsi vagyok, mit tud a film ebből a nagyszerű történetből visszaadni!

5 hozzászólás
kellyolvas P>!
Julia Quinn: A herceg és én

Öt éve várakozik a könyv a polcomon, a Netflix sorozat előtt el akartam olvasni, ezért került rá sor éppen most. Tökéletesen megvolt benne, amire számítottam, a Jane Austen feeling, még ha nem pontosan ugyanaz a kor, de a főszereplő család problémája ugyanaz, a lányoknak férjhez kell menni, lehetőleg születési sorrendben. Imádtam a regény minden sorát, bájos, humoros, romantikus volt, jól szórakoztam az elejétől a végéig. A szerző stílusát megkedveltem, megvannak az eszközei a jó olvasásélményhez, élveztem a bálokat, a táncot, a flörtöléseket, az egész hangulatot, ami uralta a regényt.
A karakterekre nem lehet panasz, Violet, az anyuka csak egyben hibázott, a végsőkig húzta a lánya felvilágosítását, ami nem is sikerült valami jól, ezzel a szerző elég jól rámutatott, mennyire tabu volt ebben az időben a felvilágosítás a lányok részére. Bezzeg a fiúk beavatása a bordélyokban lerendeződött gond nélkül.
Visszatérve a karakterekre, Daphne is olyan volt, mint a többi lány a Társaságban, férjhez akart menni és mivel imádta a gyerekeket, mielőbb saját családot akart. Kiemelte a tömegből, hogy okosabb és humorosabb volt a többieknél, nagyon élvezetes párbeszédek zajlottak Simonnal, vagy épp Anthony-val. Simon tökéletes példája volt annak, hogy milyen személyiséggé válik egy gyerek, akinek elvették a családi szeretetet az életéből. Pedig „csak” az édesanyja halt meg a születésekor, ennek ellenére az apját is elveszítette, szavakkal le nem írható, mennyire megvetendő volt az apja. A tettei alapján nem csodálkoztam Simon fogadalmán, és azon, hogy nem is tért vissza az országba csak apja halála után.
A regényt keretbe foglalja egy titkos személy, bizonyos Lady Whistledown pletykalapja, melyekből minden fejezet elejére kapunk részleteket, nagyon élveztem ezeket a tanulságos, csipkelődő sorokat.
Egyszerűen nem hiányozhat ez a regény egy történelmi romantikusokat kedvelő olvasó polcáról. De az kevés, hogy nem hiányozhat, el is kell olvasni. Sokkal bővebben a blogon:

http://www.kellylupiolvas.com/2021/01/julia-quinn-herce…

Barbcsie P>!
Julia Quinn: A herceg és én

Nagyon szerettem ezt a könyvet, mindig szívesen olvasok az 1800-as évekről. Most, hogy végeztem, alig várom, hogy végignézzem a sorozatot. Csak ajánlani tudom :)♥


Népszerű idézetek

Szédültnapraforgó P>!

Azt mondani, hogy a férfi csökönyös, mint a szamár, sértő a szamárra nézve.

306. oldal, 17. fejezet

1 hozzászólás
Szédültnapraforgó P>!

– Ha úgy határoz, hogy feleségül veszi a nővéremet…
Daphne majdnem félrenyelt egy darab kétszersültet.
– …fogadja jóváhagyásomat.
Simon alig kapott levegőt.
– De ha mégsem – folytatta Hyacinth pajkosan mosolyogva –, nagyon lekötelezne, ha megvárná, míg elég nagy leszek.

127. oldal, 8. fejezet

Vivien_>!

– Nem tudod… – mondta Anthony halk, de a dühtől szinte remegő hangon –, te nem tudod, hogy miket csinált.
– Biztos vagyok benne, hogy nem többet, mint amit te – jegyezte meg Violet fortélyosan.
– Pontosan erről van szó! – bődült Anthony – Szentséges ég! Pontosan tudom, mi jár most a fejében, és annak semmi köze se költészethez, se rózsákhoz!
Simon éppen arra gondolt, hogy rózsasziromágyra fekteti Daphnét.
– Hát, a rózsákhoz talán mégiscsak köze van – mormogta.

NightStar>!

A férfiak olyanok, mint a birkák. Ahova egy elindul, a többi követi.
LADY WHISTLEDOWN TÁRSASÁGI LAPJA,
1813. április 30.

130. oldal, 7. fejezet

Vivien_>!

– Ami önöket illeti – lendítette az idős hölgy sétabotját a férfiak felé –, még mindig fenntartom a véleményemet. Önt – mutatott Anthonyra – hajlamos vagyok kedvelni, mivel elutasította Berbrooke lánykérését, és nem adta hozzá a húgát. De a többiek… Hmmm.
Azzal sarkon fordul tés távozott. – Hmmm? – visszhangozta Benedict. – Hmmm? – Az én intelligenciámat és lényemet azzal véleményezi, hogy „hmmm"?

Catronia>!

– Tudjátok, mindig is gyanítottam, hogy a férfiak idióták – jelentette ki Daphne. – De erről bizonyosságot egészen máig nem sikerült szereznem.

7. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Daphne Bridgerton
Vivi_>!

– Anya, beszélni szeretnék a herceggel.
Violet rögtön Simonra nézett.
– Szeretné lefolytatni ezt a beszélgetést a fiammal?
– Nem különösebben.
– Akkor jó. Anthony, hallgass!

Mareszkaresz>!

Bridgerton! – kiáltott harsányan. Három gesztenyebarna fej fordult felé. Simon nagy léptekkel indult el a pázsiton, tekintetében gyilkos düh. – Az idióta Bridgerton!
– Azt hiszem, ez rád vonatkozik – mondta Anthony nyugodtan, Colin felé biccentve. Colin engesztelhetetlen pillantást vetett felé.
– Mit kellett volna tennem? Hagyjam, hogy otthon kisírja a szemét?
– Igen! – felelte három férfihang.

Ingryd>!

Sok nő veszett el egyetlen csók miatt.
Lady Whistledown Társasági Lapja,
1813. május 14.

191. oldal, 10. fejezet

Ninácska P>!

– Hamar megtapasztalod, Daphne, hogy a férfiaknak leküzdhetetlen ingerük másokat hibáztatni, ha bolondot csináltak magukból.

163. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daphne Bridgerton

A sorozat következő kötete

Bridgerton család sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kerstin Gier: Rubinvörös
Leiner Laura: Hullócsillag
Leiner Laura: Mindig karácsony
Leiner Laura: Higgy nekem
Leiner Laura: Ég veled
Rachel Renée Russell: Szívzűrök
Szirmay Ágnes: Szerelemre castingolva
Lindsay Faith Rech: Felelsz vagy mersz
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Leiner Laura: Bábel