A ​herceg és én (Bridgerton család 1.) 527 csillagozás

Julia Quinn: A herceg és én

Létezik-e ​nagyobb kihívás a londoni előkelő társaság ambiciózus anyái számára, mint egy nőtlen herceg, akihez lányukat örömest feleségül adnák?
LADY WHISTLEDOWN TÁRSASÁGI LAPJA,
1813. ÁPRILIS

Minden jel arra mutat, hogy Simon Basset meg fogja kérni legjobb barátja húga, a bájos és okos Daphne Bridgerton kezét. Ami csak kettejük titka: házasságról szó sincs, csak így kívánják Simontól távol tartani a lányaikat férjhez adni kívánó, igen aktív társasági hölgyeket. Daphne pedig, mivel hercegi udvarló találta kívánatosnak, később alkalmas kérőket kaphat.
Ám miközben Daphne sorra keringőzi Simonnal a bálokat, igen nehéz arra gondolnia, hogy az egész csak színlelés. A férfi ravaszkás mosolya talán, de tekintete felragyogása bizonyosan azt a hatást éri el, hogy Daphne beleszeret a szép hercegbe. Ez már egyáltalán nem színlelés. A lány a lehetetlennel próbálkozik: megpróbálja meggyőzni a gyönyörű szoknyavadászt, hogy okos kis tervüket némiképp módosítaniuk kell,… (tovább)

Eredeti mű: Julia Quinn: The Duke and I

Eredeti megjelenés éve: 2000

>!
GABO, Budapest, 2010
392 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789636893040 · Fordította: Bozai Ágota

Enciklopédia 16

Szereplők népszerűség szerint

Colin Bridgerton · Lady Danbury · Anthony Bridgerton vikomt · Penelope Featherington · Simon Basset, Hastings hercege · Violet Ledger Bridgerton vikomtesz · Hyacinth Bridgerton · Benedict Bridgerton · Daphne Bridgerton · Gregory Bridgerton · Francesca Bridgerton · Mrs. Featherington


Kedvencelte 91

Most olvassa 17

Várólistára tette 184

Kívánságlistára tette 147

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
vIVIv
Julia Quinn: A herceg és én

Könnyed és szórakoztató olvasmány, egyszerűen letehetetlen.
A könyv elején megismerjük Simon-t akinek először nagyon örül az apja, és büszkén újságolja, hogy fia született aki továbbviszi az örökséget. Csak hogy Simon „nem tökéletes” az apja szemében, mert dadog és nagyon sokáig nem szólalt meg. Ezért eltolja magától. Haragudtam az apjára, főleg az után amikor a kis Simon csakazért is megtanult dadogás nélkül beszélni és akkor is csak átnézett rajta és elzavarta. Később pedig amikor azt mondta másoknak, hogy spoiler na akkor teljesen felment bennem a pumpa. Azért kíváncsi lettem volna miket írt a levelében, de én azt gondolom, hogy sokkal jobb lett volna, ha még életében elmondja azokat amiket leírt és a fia bocsánatáért esedezik.

Daphne és Simon na meg Anthony szócsatározásai valami fergetegesek voltak.
Azért sajnáltam Daphne-t amikor Violet bement hozzá az esküvő előtt..szegény lány úgy várta, hogy na majd most megtudja hogy mi is fog történni a nászéjszakán. Én még sosem nevettem ennyit…Violet kb nesze semmi fogd meg jóllal elintézte.
Már most kedvelem ezt a családot. :)

>!
Nikyy18
Julia Quinn: A herceg és én

Nagyon jó érzés volt újra olvasni. A szereplőket hamar meglehet kedvelni. Minden megvan ebben a könyvben ami kell egy jó történethez.. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

>!
Xoxoribizli
Julia Quinn: A herceg és én

Én is szeretném tudni, hogy ki lehet ez a Lady Whistledown!
Milyen jól megszedhette magát az ember egy jól menő pletykalapból, még a ValóVilág meg A BigBrother előtt. :"D
Miss Bridgerton vagyis Basset vagy Hastings… Nem tudtam követni ezt a sok nevet na…. Addig minden rendben volt, míg betűrendben voltak felsorolva.
Na szóval, Daphne annyi pletykát szolgáltatott, hogy kora Kim Kardashiane lehetne.
Szerencsére ettől el tudtam vonatkoztatni, és nem így képzeltem el, pedig Kim erre a szerepre tökéletes lett volna, mert neki még fardagály (turnűr) sem kellett volna, hogy divatdiktátor legyen… :"D

>!
dRen P
Julia Quinn: A herceg és én

Már most imádom ezt a sorozatot, és alig várom, hogy olvassam a folytatást!
Akinek tetszett A csábítás kilenc szabálya, annak kötelező olvasmány ;)

>!
Orsi_olvas
Julia Quinn: A herceg és én

Eljött az idő, hogy a Bridgerton család és én szerelembe essünk!

Korábban már olvastam Julia Quinntől a Csudajó és a Bevelstoke trilógiákat és kellemesen szórakoztatónak találtam őket. Több helyről is hallottam azonban, hogy a Bridgerton család minden más sorozatát felülmúlja, ezért nagyon vártam már a találkozásunkat és természetesen nem is csalódtam.

A történet édes volt, romantikus és magával ragadó. Daphne okos, érzékeny hősnő, aki legnagyobb álmát is feláldozná a szerelemért. Simon karaktere annyira azért nem vett le a lábamról, számomra ezek a zord férfiak kicsit taszítóak és bár értem milyen nehéz gyerekkora volt, a reakcióját kissé eltúlzottnak és gyerekesnek találtam. Együtt azonban remek párost alkottak és a bonyodalmak után jó volt látni a boldogságukat.
Kíváncsian várom a további kalandokat!

>!
NightStar
Julia Quinn: A herceg és én

Már egy könyv után is függővé lehet válni? Mert akkor azt hiszem, velem ez történt. Julia Quinn összegyúrta a romantikát, a humort és a szórakoztató történetet és jól megdobált vele. És élveztem! Engem már a népes család elvarázsolt, főleg a három védelmező és minden lében kanál fivér. :) Ehhez jönnek a szerethető főhősök és garantált a jó szórakozás. Kérem a következőt!

2 hozzászólás
>!
A_Shara
Julia Quinn: A herceg és én

Azt hiszem ez a sorozat nagy kedvenc lesz. Bájosan naív, elbűvölően romantikus. Pont erre van szükségem.

2 hozzászólás
>!
Violet_Finch_PMónika
Julia Quinn: A herceg és én

Észrevettem,hogy ha egy kicsit közel kerülök az olvasási válsághoz,mindig valami romantikussal próbálom magam helyrehozni. Legutóbbi JQ könyv olvasásakor rádöbbentem,hogy imádom az írónő stílusát és ha történelmi romantikáról van szó,akkor tuti,hogy az Ő neve az első ami eszembe jut.
Kacagok a történetein és szeretem a szereplőket is akiket megalkot. :)
Ezzel se volt másképp. Végig mosolyogtam az egészet és már merem állítani,hogy imádni fogom a sorozatot. :)
Simon gyötrelmeit megértettem és nagyon sajnáltam spoiler. El sem lehet képzelni mennyire spoiler
Daphne egy nagyon jó családból pottyant az ölébe. (Ha lehet így fogalmazni). Ez kellett Simonnak spoiler
Az egész Bridgerton famíliát megkedveltem és külön kiváncsi leszek Anthony történetére. :D (rajta nevettem a legtöbbet.)
Annyira nagy felüdülés volt most ez nekem. :))
igaz,jól sejtem,hogy azt sejtem,hogy kicsoda is valójában Lady Whistledown? :D

>!
pöttyös
Julia Quinn: A herceg és én

Ezt a részt tutira olvastam korábban, mert a legjobb barátnőmet épp történelmi romantikusokkal traktálom, és mondtam is neki, hogy olvastam egyszer egy olyan könyvet, amiben… és itt kifejtettem, hogy miről szól A herceg és én. :D
Az volt a jó ennél a regénynél, hogy második olvasásra is nagyon-nagy élmény volt, ugyanúgy megszakadt a szívem Simonért, ugyanúgy belebolondultam az összes hím Bridgertonba (kivéve Gregory-ba :DDD még), és ugyanúgy felnéztem Daphne-ra, amiért ennyire kitartó és állhatatos.
A szerelmi szál mellett erős volt a humor, és ezt a darabot is akkor kezdtem élvezni, amikor a férfi főszereplők ordítozni kezdtek, és összekaptak. Amikor a három Bridgerton-fivér beállított a Hastings rezidenciára, és fenyegetőztek, de az összes alkalmat rendkívül élveztem, amikor valaki meg akarta fojtani/verni/lincselni a másikat. :D
Lady D. csak kicsit tűnt fel, de megemlítették a bozontos-szőrös macskáját, Violet Bridgerton még mindig imádnivaló, és azért is volt különleges ezt a részt olvasni, mert a hetedik vagy nyolcadik, nem tudom, részben Hyacinth már felnőtt nő, és azt nemrég olvastam… belebonyolódok a saját mondatomba. :D Szóval azért is volt jó ez a rész, mert itt Hyacinth még kicsi, és vicces róla így olvasni, főleg, amikor borsókat reptet a csaldi vacsoránál.
Még mindig nagyon szeretem az írónőt, már neki is fogtam a második résznek, amit szintén olvastam korábban, de sebaj, legalább letudom az egész sorozatot egyszerre. :D

>!
Nita_Könyvgalaxis P
Julia Quinn: A herceg és én

Akkor itt most vallomás következik: az én lelkemnek is van rózsaszín fele.

Megboldogult kamaszként az érdi könyvtár gyermekrészlegében barátnőmmel lefosztottuk a romantikus részleget, bár ma már nem hogy a történetekre, még a könyvek címére sem emlékszem. :) Aztán egy jó ideig csak szemezgettem a műfajból, keresve azt az írót, akinek a művei nem fekszik meg a gyomromat, és nem hányok tőle rózsaszínt. Úgy fest, végre megtaláltam.

Quinn egyik legnagyobb erénye, hogy van humora, és nem fél azt megmutatni, valamint hogy érezni, hogy szereti a szereplőit. Neki tényleg hús-vér karakterei vannak, akik nem tökéletesek, nem tudnak mindent, csetlenek-botlanak, és a kapcsolataik sem működnek azonnal, hanem igenis tenniük kell érte.

Nekem belopta magát a szívembe a Bridgeton család, szóval jöhet a többi rész! :)

6 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Szédültnapraforgó

Azt mondani, hogy a férfi csökönyös, mint a szamár, sértő a szamárra nézve.

306. oldal, 17. fejezet

>!
Szédültnapraforgó

– Ha úgy határoz, hogy feleségül veszi a nővéremet…
Daphne majdnem félrenyelt egy darab kétszersültet.
– …fogadja jóváhagyásomat.
Simon alig kapott levegőt.
– De ha mégsem – folytatta Hyacinth pajkosan mosolyogva –, nagyon lekötelezne, ha megvárná, míg elég nagy leszek.

127. oldal, 8. fejezet

>!
Catronia

– Tudjátok, mindig is gyanítottam, hogy a férfiak idióták – jelentette ki Daphne. – De erről bizonyosságot egészen máig nem sikerült szereznem.

7. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Daphne Bridgerton
>!
Vivien_

– Ami önöket illeti – lendítette az idős hölgy sétabotját a férfiak felé –, még mindig fenntartom a véleményemet. Önt – mutatott Anthonyra – hajlamos vagyok kedvelni, mivel elutasította Berbrooke lánykérését, és nem adta hozzá a húgát. De a többiek… Hmmm.
Azzal sarkon fordul tés távozott. – Hmmm? – visszhangozta Benedict. – Hmmm? – Az én intelligenciámat és lényemet azzal véleményezi, hogy „hmmm"?

>!
Vivien_

– Nem tudod… – mondta Anthony halk, de a dühtől szinte remegő hangon –, te nem tudod, hogy miket csinált.
– Biztos vagyok benne, hogy nem többet, mint amit te – jegyezte meg Violet fortélyosan.
– Pontosan erről van szó! – bődült Anthony – Szentséges ég! Pontosan tudom, mi jár most a fejében, és annak semmi köze se költészethez, se rózsákhoz!
Simon éppen arra gondolt, hogy rózsasziromágyra fekteti Daphnét.
– Hát, a rózsákhoz talán mégiscsak köze van – mormogta.

>!
Vivi_

– Te pedig már a ma éjszakát is nálam töltöd.
– Nem.
– Hogy a pokolba gondolod, hogy nem?
– Hogy a pokolba értelmeznéd másként, hogy nem? – vágott vissza,

>!
Vivi_

– Anya, beszélni szeretnék a herceggel.
Violet rögtön Simonra nézett.
– Szeretné lefolytatni ezt a beszélgetést a fiammal?
– Nem különösebben.
– Akkor jó. Anthony, hallgass!

>!
NightStar

A férfiak olyanok, mint a birkák. Ahova egy elindul, a többi követi.
LADY WHISTLEDOWN TÁRSASÁGI LAPJA,
1813. április 30.

130. oldal, 7. fejezet

>!
Mareszkaresz P

Bridgerton! – kiáltott harsányan. Három gesztenyebarna fej fordult felé. Simon nagy léptekkel indult el a pázsiton, tekintetében gyilkos düh. – Az idióta Bridgerton!
– Azt hiszem, ez rád vonatkozik – mondta Anthony nyugodtan, Colin felé biccentve. Colin engesztelhetetlen pillantást vetett felé.
– Mit kellett volna tennem? Hagyjam, hogy otthon kisírja a szemét?
– Igen! – felelte három férfihang.

>!
Vivi_

– Gyönyörűek a virágok.
Simon lazán tartotta a csokrot, csuklójával együtt forgatta.
– Nagyon szépek, ugye?
– Rajongok értük.
– Nem neked hoztam.
Daphne alig kapott levegőt. Simon szélesen elmosolyodott
– A kedves mamának.


A sorozat következő kötete

Bridgerton család sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sylvia Day: Idegen a férjem
Cassandra Clare: A hercegnő
Nicole Jordan: Beteljesült vágyak
Mary Robinette Kowal: Sosemvolt nyár
Gayle Callen: Bűnös szerelem
Kresley Cole: Szeress, ha tudsz!
Stephanie Barron: A szolgáló titka
Jane Austen – Seth Grahame-Smith: Büszkeség és balítélet meg a zombik
Helen Fielding: Bridget Jones babát vár
Brodi Ashton – Cynthia Hand – Jodi Meadows: Lady Jane