Amelia ​titkai 14 csillagozás

Julia Navarro: Amelia titkai

Az ​ifjú újságírónak, Guillermónak nagynénje bizalmas feladatot ad: a családi fényképek között talált réges-régi fotón látható bájos fiatal nő történetét kell kiderítenie. A képen a dédmama látható, aki fiatalon elhagyta férjét és pár hónapos gyermekét, emiatt neve, személye évtizedeken keresztül tabu volt a családban, sorsáról senki nem sejtett semmit. Guillermo nekilát a megbízás teljesítésének, és minél többet derít fel dédanyja rejtélyes sorsából, annál lelkesebben folytatja a nyomozást, egyre-másra szembesülve az események váratlan fordulataival, egészen a meglepő végkifejletig. A rendkívül izgalmas, kalandos történet felejthetetlen hősnőjének életét végigkísérve kirajzolódik előttünk a 20. század történelmének grandiózus képe a második spanyol köztársaság éveitől kezdődően, a II. világháborún és a hidegháborún keresztül, egészen a berlini fal leomlásáig. Julia Navarro új regényében intrikával, politikával, kémkedéssel, szerelemmel, árulással van átszőve a történelem, és ettől… (tovább)

>!
Kiss József, 2012
724 oldal · ISBN: 9789638846273

Kedvencelte 1

Most olvassa 3

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

Niko_oka>!
Julia Navarro: Amelia titkai

Spanyol politika, közélet, politika….. elhussant 400 oldal, és szívem szerint szaladnék a cédulámmal az időközi választásokra, csak legyen már vége!

Érdekes volt mindaz, amit megtudtam, és ha mások az arányok, tudtam volna szeretni. De így sok(k) volt. Illetve túl kevés – Amelia.

Doro>!
Julia Navarro: Amelia titkai

Érdekes dolog úgy könyvet olvasni, hogy a téma, amiről szól (családkutatás) valójában nem családfakutatás… Aki az olvasottak alapján azt hiszi, hogy a kutatást meg lehet csinálni úgy, hogy a kutató forrásközlőtől forrásközlőig utazik és semmilyen egyéb dokumentációkban végzett kutatómunkát nem csinál, az szerintem mélységesen téved. Guillermónak ráadásul valamiféle erőltetett – és ráadásul meg sem magyarázott – indok miatt egy forrásközlőt akár 4-5 alkalommal is meg kellett látogatnia ahelyett, hogy egy látogatás alatt minden információt megszerezhetett volna. Ez egy teljesen életszerűtlen és agyament dolog, amit kizárólag a könyv dramaturgiája indokol, semmilyen egyéb szempont.

És még ez is: érdekes dolog úgy könyvet olvasni, hogy a cím- és főszereplő valójában egy több személyiségből összegyúrt katyvasz, nem pedig egy koherens valaki, aki így abszolút nem válik szerethetővé…

Nem volt rossz, de egyáltalán nem volt jó sem.

Koni04>!
Julia Navarro: Amelia titkai

A könyvvel egyetlen problémám volt és ezért is kezdem ezzel, mert csak ez az egy van, mégpedig az hogy számomra néhol nehéz volt felfogni a politikai/történelmi összefüggéseket, eseményeket és mivel a II. világháború idején történik lényegében Amelia élete és szorosan össze is fonódik vele, ezért ez nem volt a legszerencsésebb:D.(Soha nem voltam túl jó töriből.) Viszont a könyvet összeségében nagyon szerettem, folyamatosan olvastatta magát, nagyon érdekes volt. Szimpatikusak voltak a szerplők is. Nagyon szépen fel volt építve a történet, az hogy Guillermónak hogyan kell felgöngyölíteni Amelia után a szálakat. Guillermo nem jött át viszont nekem, nem volt szimpatikus a végéig sem.
Kellemes csalódás volt mert egy átlagos családregényt vártam(mondjuk szeretem a családregényeket) de nem azt kaptam és ettől mégizgalasabb volt.


Hasonló könyvek címkék alapján

Luis Buñuel: Utolsó leheletem
Carlos Ruiz Zafón: Lelkek labirintusa
Federico García Lorca: Cigányrománcok
Javier Marías: Berta Isla
María Dueñas: Öltések közt az idő
Mario Vargas Llosa: A Kecske ünnepe
Luca Cognolato – Silvia Del Francia: A láthatatlan hős / Franco Perlasca visszaemlékezésével
Kepes András (szerk.): Könyvjelző – Kepes András válogatása a XX. századi világirodalomból
Federico García Lorca: Hat színjáték