A ​vad skót (A vad skót 1.) 27 csillagozás

Julia London: A vad skót

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Arran McKenzie első látásra beleszeret a vörös hajú, zöld szemű Margot Armstrongba. A luxusban született és nevelkedett angol nemeskisasszony azonban képtelen beilleszkedni a skót klánfő barbár világába, így pár hónappal az elrendezett esküvő után elhagyja a férjét, és igyekszik mindent elfelejteni – leszámítva azokat a pillanatokat, amelyeket a vad Arran szenvedélyes ölelésében töltött.
Három évvel később azonban kénytelen visszatérni a férjéhez a Skót-felföldre, hogy kiderítse, milyen szerepet játszik a férfi egy Anglia elleni, feltételezett árulásban, mielőtt a gyanú a nő családjára terelődne. Vajon melyikük kerül ki győztesen a kémkedés és a csábítás szövevényes játékából? És sikerül-e túllépniük a félreértéseken és a megbántottságon, hogy beengedjék szívükbe a szerelmet?

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
General Press, Budapest, 2019
376 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634523123 · Fordította: Gieler Gyöngyi
>!
General Press, Budapest, 2019
376 oldal · ISBN: 9789634523390 · Fordította: Gieler Gyöngyi

Kedvencelte 2

Most olvassa 9

Várólistára tette 30

Kívánságlistára tette 58


Kiemelt értékelések

>!
Trice29 P
Julia London: A vad skót

Nem vagyok lenyűgözve. Imádom a skót történelmi romantikus könyveket, így valószínűleg akaratlanul is nagyok az elvárásaim. Maga a történet tetszett, a tálalás már jóval kevésbé. A fogalmazás, szóhasználat miatt nálam nem ütöttek az érzelmek, valahogy langyos maradt az egész.

>!
Kathreen
Julia London: A vad skót

Kicsit olyan volt, mintha Garwood-ot olvastam volna. Margot néha elég éretlenül viselkedett, de végül is érthető volt, hogy kiszakítva lenne a megszokottból, nem volt olyan egyszerű feldolgozni.

>!
papramona
Julia London: A vad skót

A történet elején a női főszereplőnk, Margot, egy éretlen, 18 éves, hiszékeny, elkényeztetett, gőgös angol kisasszony. A könyv végére, egy csupa szív, bár még mindig naiv, munkát meg nem vető, határozott skót asszonnyá válik. Beismeri a hibáit és próbálja jóvátenni a vétkeit.
Tele van ármánykodással és félreértésekkel a könyv, amit megint csak a kommunikáció hiányának tudhatunk be, egyszerűen félre lett nevelve Margot, édesanya hiányában, egy burokban nevelkedett, és amikor kikerül a megszokott környezetből nem tudja lereagálni és nem tud azonosulni a változással. Évek telnek el mire megérik annyira, hogy belássa hibáit, és bár hátsó szándék vezérli kezdetben, én mégsem tudok rá haragudni, annyira fiatal és hiszékeny voltspoiler
A bizalom törékeny üveg és ha eltörik nem lehet teljesen hibátlanul helyreállítani, megértem Arrant, nekem sem menne újra bízni, ez nehéz és fájdalmas dolog. Arran nagy kedvencem, nagyon megszerettem, egy igazi férfi, erős, alfa, hatalmas szívvel és lélekkel megáldva. Margot távollétében is végig bízott benne, hogy újra egymásra találnak, különben miért tette volna azokat az apró lépéseket a klánban spoiler, amikre Margot vágyott? Nem akarta feladni a kettejük kapcsolatát. spoiler
Szeretném ha lenne még folytatás Knoxról is.

>!
Hayako 
Julia London: A vad skót

Imádom a skót, történelmi romantikusokat, de itt egyből belecsöppentünk a történetbe, azt se tudtam, mi van (de végre nem a Farkas a főszereplő). Pedig Arran – a tipikus, felfőldi, izmos földesúr – aki eleinte, teljesen jogosan nem hisz felesége visszatérésében, hiába próbálkozik a nő. Margot viszont hatalmas változáson megy át a könyv során és a beképzelt, arrogáns angol hölgyből egy igazi nő lesz. Közbe van itt nekünk egy nagy összeesküvés a háttérben, de azon kívül, hogy Margot végigkutatja a házukat, meg, hogy Arran néha-néha elmegy, nem éreztem a fenyegetést és mivel nem nagyon tudtunk meg semmit az ismerkedésükről, a jellemüket is a későbbi visszaemlékezésekből tudjuk meg, ami nekem nagyon kevés volt. Nem rossz, nem rossz, de ez most kevés volt. Viszont látom, hogy lesz folytatása, kíváncsi leszek.

>!
RCsonge
Julia London: A vad skót

Először egy kicsit féltem, hogy csak én nem írok pozitív véleményt, és biztos velem van a baj, hogy nem tetszett, de nem!
Imádom skótos, romantikus könyveket, így nagy örömmel vettem kézbe a könyvet… Erre amit kaptam, nagy csalódás volt.
Lehet elég sablon sztori, hogy ellentétes személyiségű főszereplőink megismerkednek és szerelem lesz, de csak szeretjük olvasni, hisz egy bevált „recept”.
Erre, itt úgy csöppenünk bele, hogy pár oldal után e két karakter házas, majd összevesztek, szétmentek, majd X év múlva találkoznak és próbálnak újra összemelegedni.
Mivel nem volt semmi ismerkedés, bevezetés a karakterek érzelmeibe én nagyon nem tudtam azonosulni velük, nem éreztem a szikrát, mintha két idegen lenne együtt.
Nagy sajnálatomra max egy 3* kap, de csak nagyon jó szándékkal és gyenge is az a hármas! :(

>!
carduelis
Julia London: A vad skót

Nem volt rossz, köszi, hogy elhoztad @General_Press_Könyvkiadó. Bár személy szerint nekem jobban tetszenek @Monica_McCarty skótos könyvei.

>!
Betonka_Wass
Julia London: A vad skót

Pörgős, nagyon szerethető olvasmány volt, tele izgalommal, csavarokkal, félreértésekkel és emberi gyarlósággal. Kedveltem és nagyon reménykedem a folytatásokban is.

bővebben: https://betonkabulija.blogspot.com/2019/10/julia-london…

>!
Emese_Szilágyi_2
Julia London: A vad skót

Imádom a skót férfiakról szóló romantikus történeteket, főleg, ha ez viktoriánus vagy még régebbi időben zajlik. Sajnos Julie Garwood óta nem nagyon jöttek ki a skót Felföldön játszódó könyvek, így ennek nagyon örültem.
Tetszett, élveztem olvasni. Egyik szereplő sem volt hibáktól mentes, és ez igazán valóságossá tette a történetet.
Nem tudok rosszat mondani róla, nagyon szívesen olvasnám a testvérkéit is :D

>!
Bam5
Julia London: A vad skót

Tetszett, jól szórakoztam olvasás közben.

>!
Gaby33
Julia London: A vad skót

Komoly szenvedést okozott mire a végére értem. Rossz írásmód, borzalmas szereplők és a történetet is nagyon gyenge volt… Régen olvastam ennyire pocsék történelmi romantikus könyvet:(

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kinley MacGregor: Lángoló szenvedély
Johanna Lindsey: Az örökös
Stephanie Laurens: Glencrae gróf zsákmánya
Christina Dodd: Varázslatos esték
Lisa Kleypas: Az ördög télen
Loretta Chase: Egy utolsó botrány
Gayle Callen: Az ellenség lánya
Julia Quinn: Ami Londonban történt
Julia Quinn: Egy csók… és minden más
Lisa Kleypas: Éjfélig vagy enyém