A ​tüzes skót (A vad skót 2.) 16 csillagozás

Julia London: A tüzes skót

A frissen megözvegyült Lady Chatwicknek a férje utolsó kívánsága szerint három éven belül újra meg kell házasodnia, ha nem akarja elveszíteni a családi örökséget. Daisy a skót-felföldi birtokukra menekül a londoni kérők hada elől.
Útközben találkozik a hírhedt csempésszel, a szomszédos birtok, Arrandale urával, Cailean Mackenzie-vel, akinek nyers, férfias vonzereje a lady számára sem marad észrevétlen. A vonzalom kölcsönös, és amikor váratlanul megjelenik az asszony ifjúkori szerelme, Cailean egyből látja, hogy vetélytársa nem méltó egy olyan szenvedélyes nő kezére, mint Daisy. De vajon kész elmenni a végsőkig és a saját életét is veszélybe sodorni, hogy megakadályozza a házasságot?

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
General Press, Budapest, 2021
356 oldal · ISBN: 9789634524885 · Fordította: László Zsófia
>!
General Press, Budapest, 2021
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634524878 · Fordította: László Zsófia

Kedvencelte 1

Most olvassa 3

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 24


Kiemelt értékelések

kellyolvas P>!
Julia London: A tüzes skót

A történet a fülszövegben is említett skót felföldre tartó utazással kezdődik, mely kimerítő, főleg a hölgyeknek és a 9 éves ifjú Lordnak, félnek az útonállóktól, de csupán néhány megtermett skóttal találkoznak. Egyikük épp Cailean, aki olyan mély benyomást tesz az úrnőre, hogy ott helyben heves vágyakozás önti el. Komolyan mondom, a regény elején tartva, nekem nagyon újszerű, de egyben fura is volt a szerző részéről, hogy ennyire érzékinek állítja be a hősnőt. Természetesen hamar kiderül, hogy a szomszéd birtok tulajdonosa a szikrázóan kékszemű, szép szál skót, akit meglehetősen elbűvöl a szépségével és határozottságával az új szomszédasszony. Néhány véletlen találkozás alkalmával kiderül, az angol hölgy finom falatnak tartja ezt a megtermett pasit (el se hiszem, hogy ezt így leírom, mikor fordítva kellene lennie), és minden érzékiségének birtokában nem is rejti ezt véka alá. A hölgy kacér, sőt provokálja a férfit, szerinte két év özvegység után nem szégyen kinyilvánítani a vágyait, azt hiszem az olvasó ugyanúgy meglepődik ezen, mint Cailean. Tulajdonképpen erre az újszerű helyzetre épül a történet, vajon van-e joga egy nőnek kinyilatkoztatni a vágyait, kezdeményezhet-e a saját döntése szerint.
A fordulat akkor jött el, spoiler
Cailean karaktere felemás számomra, spoiler Ha nincs ez az angol nő, hősünk meglehetősen elszigetelten építgetné magányos rezidenciáját, időnként a változatosság kedvéért csempészne a családi bizniszben, borsot törve az angolok orra alá.
A történet általánosságban elég lassan csordogált, az utolsó negyed volt mozgalmasabb, de végül is ez egy karakter-vezérelt románc. Nem volt nehéz olvasóként eldönteni, melyik pasinak drukkoljak, spoiler
Magával az írásmóddal nem volt problémám, nem nehéz ilyen leírások alapján beleszeretni a tájba, a környezetbe. A karakterépítéssel már nem voltam ilyen elégedett, lényegében nagy változás nem következett be, a szerző nem nyúlt valami mélyre a fejekben.
Az epilógusnak örültem, bár vártam valami fejleményt azzal kapcsolatban, hogyan oldják meg a klán vezetésével kapcsolatos problémát, spoiler
Gondolkodtam ezen a kissé feminista hangon is, amit Daisy képvisel a szexualitása felvállalásával. Ez tényleg üdítően hatott, már ha valaki el tudja hinni, hogy ez valóban megtörténhetett. Tény, hogy az özvegyeket másképp kezelték, és biztos voltak hasonló sztorik, de mégsem tudom elképzelni, hogy szinte ismeretlenként, pár találkozás után ilyen kitárulkozó lehetett volna Daisy a valóságban.
Szerintem a szerző tudatosan tért el a hagyományos felállástól, és ez mindenképp üde színfolt a történelmi romantikus palettán. A történelmi romantikusok kedvelőinek feltétlenül ajánlom a regényt.

Trice29>!
Julia London: A tüzes skót

A történet tetszett, az írásmód már kevésébé. Sokszor éreztem úgy, hogy a szóhasználat nem illik egy történelmi könyvbe.

Betonka_Wass>!
Julia London: A tüzes skót

Összességében nagyon szórakoztató történet volt, kellő mennyiségű feszültséggel, romantikával, s természetesen némi erotikával is, mert az sem maradhatott ki. Pörgött, voltak váratlan fordulatai, bár a végkifejlet senki számára nem lesz meglepetés.
(azért nem 5 csillag, mert a hősnő néhányszor a plafonig kergette a vezérhangyám)

bővebben:https://betonkabulija.blogspot.com/2021/05/julia-london…

Veress_Éva>!
Julia London: A tüzes skót

Nem ez a legjobb romantikus könyv amit ebben a kategóriában és témában olvastam, de teljes mértékben olvastatta magát és kikapcsolt arra a pár órára amíg a kezemben volt.

Vascello>!
Julia London: A tüzes skót

Pár órás kikapcsolódást nyújt, nem többet. A tájleírások nyomán én is Skóciába vágyódtam. A történet kellőképpen kikapcsol, de azért voltak benne olyan részek, ahol felhúztam a szemöldököm. A vége borzalmasan összecsapott lett, azért még plusz 10 oldalt elbírt volna a sztori és rémesen bugyuta is lett, számomra logikátlan.

monalisa>!
Julia London: A tüzes skót

Nekem sokkal jobban bejött, mint A vad skót. Nagyon jól kikapcsolt, a műfajnak megfelelő volt a szerelmespár évődése és imádtam a skót tájleírásokat, atmoszférát. Ellenben a befejezés óriási csalódás volt, a szerző valójában kasztrálta a skót főhősét, megfosztva mindattól, amitől igazán karakteres volt az egész könyvben. Ezt a lezárást át kellett volna gondolni…


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Kingdom of Ash – Felperzselt királyság 1-2.
Ilona Andrews: Magic Breaks
Stephen King: Coffey a halálsoron
Sherrilyn Kenyon: Acheron
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
Bruce D. Perry – Maia Szalavitz: A ketrecbe zárt fiú
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury
Michelle Knudsen: Oroszlán a könyvtárban