Többek ​által (Többek 1.) 205 csillagozás

Julia Lewis Thomson: Többek által

Te ​megérdemelnéd a második esélyt?

Anna mély érzésű lány, aki szeretetre vágyik. Igazán megérdemelné, hogy boldog legyen. A Defektesek dobosa, András megadja neki mindazt, amire szüksége van: szerelmet, nyugalmat és boldogságot. De vajon mindez az övé lehet anélkül, hogy megjárná a poklot? Annának nem adatik meg a könnyebbik út
Az élet tragédiák sorozata. Anna, amikor már mindent elveszített, ráébred, hogy választania kell: hagyja, hogy végleg maga alá temesse az önsajnálat, vagy belekapaszkodik egy halvány napsugárba, és elhiszi, hogy az rá ragyog.
Vajon Anna képes szembe nézni saját félelmeivel, és megleli azt, amiért érdemes küzdenie? Lesz-e elég bátorsága újra szeretni és az új szerelemért áldozatokat hozni? Tud-e küzdeni egy olyan férfi szerelméért, akivel a kapcsolatát mindenki helyteleníti? Vagy engedi, hogy mások irányítsák, azt remélve, hogy így nem érheti több fájdalom?

Julia Lewis Thomson valódi mélységekbe és magasságokba röpíti olvasóját. A… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

Álomgyár, Budapest, 2016
Álomgyár, Budapest, 2016
248 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155596346

Maxim · Erdős András · Erdős Tamás · Bodnár Anna · Erdős Léna · Stefán doktornő · Bodnár Csaba

Nikolett0907 P>!
Julia Lewis Thomson: Többek által

„ Mert mindenki megérdemel egy második esélyt”….vajon én is? Éjszaka csak gondoltam beleolvasok, most reggel van, nem aludtam, csak olvastam. Azon gondolkodom ma a vizsgáztatónak elfogom mesélni Anna történetét és kicsit a sajátomat is. :)

Volt régen egy baleset, ami tönkre tette az akkor 19 éves álmaimat , volt egy barát aki meghalt…az ember nem felejt csak szenved, de most egy zacskó papír zsebkendő elhasználása után, megnyugodva és egyben érdeklődve nézek a mai nap elé.

Kedves Írónő!

KÖSZÖNÖM, ez a könyv úgy ahogy van, egy csoda.
Minden oldala, minden gondolata tele van értékkel, igazsággal és még a fájdalmas részeknél is megélt boldogsággal.
Ez a könyv maga az élet, lélegzik, gondolkodik..
Minden benne volt, amit éreztem és érzek a mai napig, és bár magam is boldog párkapcsolatban élek, ez a könyv megmutatta milyen is lehetett volna…..
A legjobb történet amit eddig idén olvastam és csak kérni szeretném, hogy a következő könyv idén jelenjen meg, mert én az elsők között leszek aki olvassa.
Köszönöm, hogy megíródott és csak ajánlani tudom.
Hatalmas nagy kedvenc! :)

Kedves @vikcs !
Már meg sem lepődöm, hogy egy általad véleményezett könyv, nekem is mennyire tetszett.
Tartsd meg ezt a jó szokásod, neked is köszönöm, hogy felfedeztem ezt a kötetet. :)

Update: Újraolvastam: 2019. november 28., 22:15 → 2019. november 29., 05:46

Mint látható hamar kivégeztem.
Ez a történet nekem alapmű még mindig, minden évben újra fogom olvasni.
Elképesztő hatással van rám. Még mindig ráz a hideg.
A legnagyobb kedvenceim között van!♥♥♥

ZitussKa>!
Julia Lewis Thomson: Többek által

Ne a múlttal törődj, és azzal, ami elveszett! Örülj annak, ami van!

Hihetetlen. Nem tudom mit vártam, de sokkal többet kaptam. Igazán jól kidolgozott, mély érzésekkel teli történetről, és szívet tépő eseményekről olvashattam. Voltak pillanatok amikor le kellett tennem, mert eltörött a mécses, de azok az igazán jó könyvek, amik felszínre hoznak egyszerre több érzést. Ez itt is megtörtént. Boldoggá tett, és rengeteget nevettem, ugyanakkor össze is tört, és csalódott voltam, de végezetül én is megláttam a boldogság sugarát, Annával együtt :)
Az élet néha igazságtalan és vannak a sorsnak furcsa fintorai. Az események nem várt erővel csaptak le rám, és magával ragadtak, akár egy hatalmas erejű örvény. Sodródtam a történésekkel, amik olykor tényleg maguk alá temettek, de Annával együtt ismét megbizonyosodtam róla, hiába húzza ki az élet a lábad alól a talajt, te döntöd el, hogy felállsz, és küzdesz-e. Mindig van valami, vagy valaki, aki vár rád, és emiatt nem szabad feladni. Meg kell találni azokat az embereket akik támogatnak, bátorítanak és megtanítanak arra, hogy soha ne adjuk fel. Maxim♥ Büszke vagyok Annára, hogy nem csak túlélt, hanem tovább élt.
Ez a történet pont olyan volt mint maga az élet, csodaszép, ugyanakkor, olykor keserédes. Minden kevésbe szép pillanatot követett egy gyönyörű, emiatt egyszerre volt fájdalmas, megható, reménnyel teli, vicces és persze romantikus . A szereplőket pedig minden nehézség nélkül a szívembe zártam.
Egyszerre tört össze, és adott életerőt. Nem sok könyv képes ennyire megérinteni, de ennek sikerült.
Mesés, de valóságos. Olykor eltipor de felemel.
Olvassátok, mert ez nem lehet kihagyni! Ajánlom mindenkinek:)

Julia Lewis Thomson: Többek által

„… az életet csak úgy lehet megélni, ha kockáztatsz, ha mersz szeretni: csak így lehetsz boldog…”

❤♡❤ Egyszerűen imádtam ❤♡❤
Ez a könyv él, lélegzik, beférkőzik az agyadba. Lüktet az érzelmektől, perzsel a szenvedélytől, olyan, mint maga az élet.
Egyszerre, szívmelengető, megrázó, sírós, nevetős, mélyponton lévős, újrakezdős, komoly döntéseket hozós, szerelmes, szenvedélyes, civakodós, kibékülős, szócsatározós, humoros.
Teljesen magával ragadó :)
Imádtam a szereplőket, András, Tamás, és Maxim is nagy kedvencek lettek és kivételesen ami ritka a női főszereplőt is sikerült a szívembe zárni.
És egy folytatást simán el tudnék képzelni, kíváncsi vagyok, hogy alakult Annáék élete.

Mindenkinek ajánlom, mert szerintem mindenki egy kicsit magára ismerhet a sorok között.
Nekem nagyon kellemes meglepetés volt, új kedvencet avattam :)

Történet: 5/5
Karakterek: 5/5

Gorkie P>!
Julia Lewis Thomson: Többek által

Sokat gondolkodtam ezen a történeten, de még mindig kavarognak a fejemben a gondolatok. Érdekes témákat boncolgat, miközben megismerhetjük Anna történetét.
Úgy érzem, képtelen vagyok szavakba önteni, hogy mennyi minden van ebben a könyvben.

„Többek által válunk azzá, akik jelenleg vagyunk.”

Így indult a könyv, amivel mindjárt magyarázatot kapunk a címre és tökéletesen egyetértek vele.

Nem egy vidám történet, de elgondolkodtató és magával ragadó, egy megsebzett főszereplővel, aki végül igyekszik kimászni a gödörből.

Bővebben:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2018.08.29

Újraolvasva sem volt valami könnyű olvasmány. Végig úgy éreztem, mintha súly ülne a mellkasomon. Annát annyi csapás és tragédia ért, hogy felsorolni is nehéz.
Ismét gyorsan tudtam haladni vele, második olvasásra is olvastatta magát, pedig már ismertem a történetet. Még mindig tetszik. :)

Baráth_Viktória I>!
Julia Lewis Thomson: Többek által

Az első pár oldal elolvasása után szörnyen mérges voltam. Természetesen Annára. Nagyon nem értettem egyet a viselkedésével, és mérges voltam rá, amiért nem tud örülni és boldog lenni annak ellenére, hogy egy igazán rendes és helyes fiú „üldözi” a szerelmével. Aztán elgondolkodtam, és végül megértettem. Megértettem, mert sajnos túlságosan is át tudtam érezni a helyzetét. Külső szemlélőként könnyen mondjuk a másiknak, hogy hogyan is élje az életét és mit érezzen, de ez nem ilyen egyszerű. Anna reakciói túlzónak tűnhetnek, de a valóságban sajnos nagyon is reálisak azok az érzések, amiket átél, és pont ezért volt öröm olvasni. A könyv közepe felé megijedtem kicsit, hogy milyen irányba fogunk haladni, de a végére teljesen megnyugodtam, sőt. Vigyorogva olvastam, és bólogattam: „Igen, ennek így kellett lennie!”
A szereplők hitelesek, a cselekmény szívet tépő. A Többek által tipikusan az a könyv, amit nem elég egyszer elolvasni ahhoz, hogy igazán át tudjuk érezni. Nehéz témákat boncolgat, de segíthet mindenkinek, aki úgy érzi, nincs remény a boldogságra. Pedig ha Anna megtalálta, akkor bárkinek sikerülhet!

Naiva P>!
Julia Lewis Thomson: Többek által

Viszonylag régóta kíváncsi voltam erre a könyvre, de elvárások nélkül kezdtem bele. Valamiért sokkal nehezebb véleményeznem magyar, különösen molyos szerzők munkáit. Már pár oldal után úgy éreztem, hogy nem is rossz könyv ez egy elsőkönyves szerzőtől. Sőt! Ígéretes.
Tetszett, hogy végig pörgős és egy pillanatra sem éreztem úgy, hogy stagnálna a sztori. Sokszor sietősnek is éreztem. A szereplők egy része nagyon szerethető. Andris lett a kedvencem, majd Maxim. Annyira édes volt. A valóéletben 1:1000000-hoz, hogy létezik ilyen pasi, majd bumm! Jött a váratlan fordulat és az egész esemény olyan hamar előrehaladt, hogy sajnos nálam elmaradt a keserédes eufória. Egy kicsit jobban ki lehetett volna bontani ezt a részt.
Az egyetlen, egyben legnagyobb problémám, magával a hősnővel volt. Sokszor önző, lelketlen módon viselkedett. Bele sem gondolva, hogy ezzel másoknak mennyit árthat.
Úgy éreztem, erről elsősorban a saját anyja tehetett. Nehéz úgy pozitív életszemléletre szert tenni, ha úgy kell felnőnöd, hogy közben nincs aki ezt megadná. Anna állítólagos barátairól és a féltestvéréről nem is beszélve… Talán, ha egy picit több mindent megtudtam volna a múltjáról, a gyermekkoráról, spoiler, akkor jobban tudtam volna vele szimpatizálni.
Idővel Maxim lett a kedvenc. Belőle szerettem volna sokkal, de sokkal többet. Egy kicsit és is Mal és Griffin sokkal intelligensebb egyvelegének éreztem. Kíváncsi leszek/vagyok az ő könyvére.

vikcs>!
Julia Lewis Thomson: Többek által

„Nem találok szavakat. Összetörtem. Porrá zúztak. Aztán összeszedtek. Lassan összeraktak. Újra élek. Újra érzek.

A könyv legfontosabb mondanivalója: soha ne adjuk fel, mindig van remény, és merjünk élni, merjünk szeretni, és ne foglalkozzunk mások véleményével, mert a kívül lévők akár összetörhetik az álmainkat, az életünket, ha adunk a szavukra. Erre hívja fel figyelmünket a könyv, nem szabad. Csak magaddal és a boldogságoddal foglalkozz!

Számomra lassan indult a könyv, kicsit idegesítettek Anna kitörései, amiket lassan kezdtem megérteni. Furcsák voltak a rövidke fejezetek, úgy éreztem eleinte, hogy kevés lesz, de egyáltalán nem volt kevés, pont elég volt, hogy mindenből kaphattunk, mindenből egy picit, ami tovább őrölte bennünk a feszültséget és a kérdéseket. Ahogy haladtam a könyvvel, annál jobban belopta magát a történet a szívembe, kicsit játszadozott is vele, meg is karcolta, aztán összeforrasztotta. Csodálatos volt, nem tudok mást mondani. Még mindig a hatása alatt vagyok, és leszek is egy darabig. Új kedvencet avattam, remélem, hamarosan kapunk még könyvet az írónőtől!”

Bővebb értékelés és interjú az írónővel a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2016/12/julia-lewis-t…

Pandalány P>!

Szenvedélyes,romantikus,letehetetlen

Másodszori olvasásra is imádtam, szerettem, dédelgettem. Utazott velem egészen Erdélyig, tökéletes útitársaim voltak Anna, Andris, Maxim és a többiek. Jó volt felidézni az eseményeket, és azt hiszem ez is egy minden évben minimum egyszer újraolvasós könyvem lesz.
Azt viszont szeretném megjegyezni, hogy másodszori olvasásra már megláttam azokat a dolgokat a könyvben, amiken változtattam volna vagy bővebben kifejtettem volna.

*******************************************************************************************

Általában megérzem mindig, hogy mik azok a könyvek, amik nekem valók és valószínűleg tetszeni fog. Nos, ennél a kötetnél sem volt ez másképp, csak most elég volt néhány értékelést elolvasnom ahhoz, hogy meggyőzzön (a fülszöveget csak átfutottam :P) és máris tudtam, hogy mindenképpen elolvasom. Ezúton is köszönöm kedvességedet @Tünde_JLT! ❤

A történet főhőse, Anna szerethető karakter. Nehezen nyílik meg, zárkózott lány, de ez a múltjában rejlő tragédia miatt nem meglepő. Osztálytársai inkább kerülik, egyedül padtársa, a szívdöglesztő Andris az, aki mellett jobban mer önmaga lenni. Őszintén szólva könnyű volt Anna személyiségével azonosulnom, amikor elkezdett egyre több időt tölteni a fiúval.
A tiltott gyümölcs mindig édesebb.
Teljesen magába szippantott a könyv már az első fejezetekben, nem tudtam letenni. Aztán jött egy olyan esemény, ami mindent megváltoztatott. Ez nem lehet, ez nem igaz, nem hittem a szememnek. Folyton az járt a fejemben olvasás közben, hogy most akkor hogyan tovább, hiszen a könyvnek még a felénél sem járok.
Kiderült, hogy Anna a látszat ellenére egy erős lány és egyre jobban képes kimutatni az érzéseit. És itt vált igazán érdekessé számomra a történet, ugyanis felmerült bennem a kérdés, hogy vajon mi lesz a könyv további részében. Hova megy, mit csinál, újra tudja-e építeni a barátságait, kapcsolatait és ki lesz az, akiben megbízhat. Attól vált igazán rejtélyessé a történet, hogy nem kiszámítható. Még egy kicsit bontogattam volna azokat a komoly témákat, amiket feszeget a történet, és így talán közelibb képet kaptunk volna a karakterekről.

Ami még különösen tetszik a könyvben a tartalmán kívül: a fejezetek jelölései, hogy római számmal vannak sorszámozva (ezer éve nem olvastam ilyen könyvet és jól esett a szememnek =)), valamint a borító. Különleges, figyelemfelkeltő. Pont olyan, amilyen maga a könyv. ❤

Nagyon tetszett a könyv. :)

Bővebben: http://pandalanyolvas.blogspot.hu/2016/11/szenvedelyesr…

Niitaa P>!
Julia Lewis Thomson: Többek által

Mikor becsuktam a könyvet és letettem az asztalra rengeteg érzés cikázott át rajtam. Öröm, szomorúság, harag, boldogság, veszteség.

Julia Lewis Thomson igazán nagyszerűt alkotott a Többek általban. Nem általános érzéseket és témákat vonultat fel. Leírja, hogyan lehet túlélni a tragédiákat, s hogyan lehet valaki erős úgy, hogy belül darabokban van, és sosem érzi magát teljesnek. Nem engedi, hogy az ember ítélkezzen mások fölött addig, amíg nem járt egy mérföldet a bakancsában.

Köszönöm az írónőnek, hogy megírta Anna történetét. Remélem a későbbiekben más művet is a kezembe vehetek majd Tőled!

A teljes értékelést itt olvashatjátok: http://niitaabell.blogspot.hu/2016/11/tobbek-altal.html

Mrs_Curran_Lennart P>!
Julia Lewis Thomson: Többek által

Alapvetően tetszett a történet. Jó volt a stílus, elég pörgős a cselekmény. egyedül a főszereplő csajt nem tudtam megkedvelni. Anna annyira depressziós volt, ez a tipikus engem senki sem szeret hozzáállás, időnként nagyon lefárasztott.
Talán Maxim volt a kedvenc szereplőm, nagyon laza, nagyon vagány, és igazi jóbarát.
Szerencsére a könyv végére többnyire megoldódtak Anna dolgai. Igazán megérdemelte.
Érdekelnek a folytatások is, ha lesznek.

Trudiz>!

Mutasd meg mindenkinek, mennyit érsz, és tojj a többire!

Niitaa P>!

Be kellett látnom, hogy nincs annál jobb, mint esténként hozzábújva elaludni, és reggel arra ébredni, hogy a kávém már az asztalon vár.

Cicu>!

– Csak az nem megy, amit nem akarsz. Bármi lehetséges.

Pandalány P>!

Görcsösen meg akarsz felelni mindenkinek, pedig csak magadnak kellene.

Cicu>!

Ez vagyok én: mindent sikerül eltolnom, még a jó dolgokat is.

Kapcsolódó szócikkek: Bodnár Anna
Cicu>!

Féltem. Féltem szeretni. Nem szerethettem, mert akiket szerettem, azok egy idő után elhagytak.

Kapcsolódó szócikkek: Bodnár Anna
Cicu>!

Nem tudhatjuk, hogy kire számíthatunk, ha baj van.

Cicu>!

– Sajnálom… De az életben nem cselekszünk mindig helyesen, néha hibázunk. Jobb ha ezt elfogadod, mert te is fogsz.

Cicu>!

… az élet néha megdöbbentő dolgokat produkál, és nem biztos, hogy ami elsőre felháborító, azt annyira el kell ítélnie…

Többek sorozat · Összehasonlítás