Értékelések 3

Petiko >!
Julia Gregson: A naptól keletre

A katagóriáján belül is nagyon gyenge, csak idővesztés.

Titina>!
Julia Gregson: A naptól keletre

Rég vártam már úgy, egy könyv befejezését, mint itt. És ha nem egy kihívás miatt olvastam volna, akkor valószínűleg végig se olvasom.
Ráadásul még januárban elterveztem, hogy február minden hetében elolvasok 1 Indiában játszódó könyvet. spoiler Én pedig nagy reményekkel fogtam bele a könyvbe február elsején.
Az eleje jól indult, tetszett, ahogy főszereplőink útnak indulnak Indiába, De az már kevésbé, hogy az első 130 oldalt, míg a hajón utaznak kínszenvedés volt olvasnom, ráadásul nagyon vártam, hogy megérkezzenek Bombaybe.
Amikor sikerült túllendülnöm az elején, úgy éreztem, hogy na majd innentől jobban csúszik, de sajnos azt kell mondanom, hogy engem az egész nagyon unatatott. Olvasás közben pedig azon gondolkoztam, hogy vajon ez ennyire rosszul van megírva?
Nyilván ez csak az én véleményem, és nem szeretném, ha bárkit ez eltántorítana, de annyira nem történt semmi érdemleges a könyvben, pedig mindig minden be volt harangozva. Egyébként ezek az előre utalások, meg jóslások is nagyon idegesítettek itt-ott. Valahogy úgy éreztem, hogy mindenből kapunk egy kicsit, de semmi nincs rendesen kifejtve. Ha pedig végre történt volna valami nagyobb, lényegesebb dolog, és elérünk a csúcspontra, már azt hiszed, megtudsz valamit, kiderül valami, vagy izgalmas dolgoknak lehetsz tanúja, jön a fejezet vége, és a következőben ugyan megemlíti, de mintha nem is lenne nagy dolog. 1-2 mondatban beszélnek róla, de aztán megyünk tovább, mintha mi sem történt volna. Rengeteg ilyen volt a könyvben, a vége felé meg szerintem egyre több.
Nagyon szomorú vagyok, mert a borító gyönyörű, a fülszöveg ígéretes volt, de a történet sajnos nem jött be. A szereplőkkel egyáltalán nem tudtam azonosulni, sőt inkább idegesítettek. Aki talán valami érzelmet váltott ki belőlem az Rose volt, Tort többször szájon vágtam volna, hogy ébresztő kislány. Viva is néha az agyamra ment, de talán nem annyira, mint Tor. Guy meg, na róla ne is beszéljünk…Aki ért valamit az egész könyvben az Frank volt.
Ezután a könyv után nem tudom mennyire érdemes próbálkoznom az írónő többi könyvvével. Bevallom félve állnék neki!

7 hozzászólás
Csokiskeksz P>!
Julia Gregson: A naptól keletre

Az én hibám, hogy ilyen sokáig olvastam. Nagyon jól megírt történet három nőről, akik Indiáig utaznak, hogy egyikük férjhez menjen, a barátnő férjet szeretne fogni, a kísérő pedig szembenézne gyerekkora sötét árnyaival.
Varázslatos tájleírások, szerethető karakterek.