Tüköry ​Léda hercegkisasszony (Tüköry Léda 1.) 11 csillagozás

Julia Donaldson: Tüköry Léda hercegkisasszony

Adél unalmas hétköznapjai egy csapásra véget érnek, amikor egy nap a fürdőszoba tükréből előbújik hasonmása, Tüköry Léda. Léda hajszálpontosan úgy néz ki, mint Adél, csak éppen sokkal nagyszájúbb, sokkal vagányabb, és állítólag igazi hercegkisasszony. Léda a legváratlanabb pillanatokban tűnik fel, mindig bajba keveri Adélt, de az élet vele mégis nagyon mulatságos. Nélküle Adél nem jutna el barátnője uszodai szülinapjára, nem nyerne egy csomó ajándékot a vidámparkban, és az osztály rémeit, Répászky Petit és Rakacki Robit sem sikerülne megleckéztetnie.

Julia Donaldson (A majom mamája, A legcsinosabb óriás, A Graffaló) fordulatos, humoros könyvét kezdő olvasóknak ajánljuk.

Eredeti cím: Princess Mirror-Belle

Eredeti megjelenés éve: 2005

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Pagony, Budapest, 2012
112 oldal · ISBN: 9786155023910 · Fordította: Moldova Júlia · Illusztrálta: Lydia Monks

Most olvassa 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 3

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

marschlako P>!
Julia Donaldson: Tüköry Léda hercegkisasszony

Mivel Julia Donaldsonról csupa jókat hallottam, s a kisebbeknek szóló könyvei tetszést arattak otthon, gondoltam beszerzem ezt is jó előre. Aztán egy este meseválasztásnál a három éves lányom ezt a rózsaszín mesekönyvet kérte el a polcról, s utána napokon át a sárkányhimlős mesét kellett olvasni esténként.
– Közel 3 évvel később –
újra előkerült a polcról, amikor is a célközönség immár sokkal inkább célközönség lett. Meglepő módon nem emlékezett rá – persze akkoriban még elég pici volt – de most is nagyon tetszett neki, alig lehetett rábeszélni, hogy majd holnap folytatjuk. 3 este alatt végeztünk mind a hat mesével (3-1-2 felbontásban).

Uzsonna>!
Julia Donaldson: Tüköry Léda hercegkisasszony

@Uzsonna: Milyen jó is lenne hagyni néha a bennünk lakó ellentétünket beszélni, cselekedni, hogy ne az unalmas kötelezettségek irányítsák napjainkat.

annoszU@: Olvasd el bátran, ha nevetni szeretnél egyet, és ne foglalkozz senkivel és semmivel! Ne felejtsd el, te is egy hercegnő vagy!

mariskaris>!
Julia Donaldson: Tüköry Léda hercegkisasszony

Nálunk ez a könyv hozta meg az áttörést a 2. osztályos lányomnál. Minden este volt kedve hangosan olvasni belőle. Mindketten jól szórakoztunk.

Csiper>!
Julia Donaldson: Tüköry Léda hercegkisasszony

Gyerekként és felnőttként is szeretünk olyanokról olvasni, akik pimaszok, nagy a szájuk, rosszcsontok és folyton bajba kerülnek. Anyukaként Lédától égnek állt a hajam, de a gyerekek biztosan imádnák. A törpés rész volt a kedvencem, szuper! Végigolvasva a történetet, megyek és nyomok is egy puszit a kisfiam fejére, mert egy áldott jó gyerek:).


A sorozat következő kötete

Tüköry Léda sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Paul Bright – Brian Sibley – Jeanne Willis – Kate Saunders: Micimackó a legjobb mackó
Varró Dániel: Túl a Maszat-hegyen
Timo Parvela: Ella és barátai
M. Kácsor Zoltán: Utazás Dínómdánomba
Miloš Macourek: Mach és Sebesztova az iskolában
Mickey Long: Kócos és a szivárvány
Roddy Doyle: A vihogik
Ferenczi Szilvia: A pormanó felbukkan
Timo Parvela: Miú és Vau nagy kalandja
Ecsédi Orsolya: Cirrus a tűzfalon