Tüköry ​Léda hercegkisasszony (Tüköry Léda 1.) 22 csillagozás

Julia Donaldson: Tüköry Léda hercegkisasszony

Adél unalmas hétköznapjai egy csapásra véget érnek, amikor egy nap a fürdőszoba tükréből előbújik hasonmása, Tüköry Léda. Léda hajszálpontosan úgy néz ki, mint Adél, csak éppen sokkal nagyszájúbb, sokkal vagányabb, és állítólag igazi hercegkisasszony. Léda a legváratlanabb pillanatokban tűnik fel, mindig bajba keveri Adélt, de az élet vele mégis nagyon mulatságos. Nélküle Adél nem jutna el barátnője uszodai szülinapjára, nem nyerne egy csomó ajándékot a vidámparkban, és az osztály rémeit, Répászky Petit és Rakacki Robit sem sikerülne megleckéztetnie.

Julia Donaldson (A majom mamája, A legcsinosabb óriás, A Graffaló) fordulatos, humoros könyvét kezdő olvasóknak ajánljuk.

Eredeti cím: Princess Mirror-Belle

Eredeti megjelenés éve: 2005

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Pagony, Budapest, 2012
112 oldal · ISBN: 9786155023910 · Fordította: Moldova Júlia · Illusztrálta: Lydia Monks

Most olvassa 1

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 6

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

marschlako>!
Julia Donaldson: Tüköry Léda hercegkisasszony

Mivel Julia Donaldsonról csupa jókat hallottam, s a kisebbeknek szóló könyvei tetszést arattak otthon, gondoltam beszerzem ezt is jó előre. Aztán egy este meseválasztásnál a három éves lányom ezt a rózsaszín mesekönyvet kérte el a polcról, s utána napokon át a sárkányhimlős mesét kellett olvasni esténként.
– Közel 3 évvel később –
újra előkerült a polcról, amikor is a célközönség immár sokkal inkább célközönség lett. Meglepő módon nem emlékezett rá – persze akkoriban még elég pici volt – de most is nagyon tetszett neki, alig lehetett rábeszélni, hogy majd holnap folytatjuk. 3 este alatt végeztünk mind a hat mesével (3-1-2 felbontásban).

Uzsonna>!
Julia Donaldson: Tüköry Léda hercegkisasszony

@Uzsonna: Milyen jó is lenne hagyni néha a bennünk lakó ellentétünket beszélni, cselekedni, hogy ne az unalmas kötelezettségek irányítsák napjainkat.

annoszU@: Olvasd el bátran, ha nevetni szeretnél egyet, és ne foglalkozz senkivel és semmivel! Ne felejtsd el, te is egy hercegnő vagy!

mariskaris>!
Julia Donaldson: Tüköry Léda hercegkisasszony

Nálunk ez a könyv hozta meg az áttörést a 2. osztályos lányomnál. Minden este volt kedve hangosan olvasni belőle. Mindketten jól szórakoztunk.

Csiper>!
Julia Donaldson: Tüköry Léda hercegkisasszony

Gyerekként és felnőttként is szeretünk olyanokról olvasni, akik pimaszok, nagy a szájuk, rosszcsontok és folyton bajba kerülnek. Anyukaként Lédától égnek állt a hajam, de a gyerekek biztosan imádnák. A törpés rész volt a kedvencem, szuper! Végigolvasva a történetet, megyek és nyomok is egy puszit a kisfiam fejére, mert egy áldott jó gyerek:).

AnnaP>!
Julia Donaldson: Tüköry Léda hercegkisasszony

Egy napon Adél tükörképe kimászik a tükörből és bemutatkozik, mint Tüköry Léda hercegkisasszony. Hat történetet olvashatunk, kellemes estimese hosszúságúak.
Azonban a végére érve elég vegyesek az érzéseim. Az ötlet jó és vannak benne felnevetős, vicces részek. De olvasás közben rendesen stresszeltem azon, hogy Adél önhibáján kívül kerül folyton bajba. És helyenként olyan nyelvezet és szöveg is előfordul, amit nem szívesen olvastam fel a gyerekeknek. Picit csalódás, mert alapvetően nagyon szeretem az írónő könyveit.


A sorozat következő kötete

Tüköry Léda sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Matt Haig: Az egér, akit Mikának hívnak
Neil Gaiman: Szerencsére a tej
Michael Bond: Paddington a belvárosban
Bella Swift: A kiskutya, aki tündér akart lenni
Philip Reeve: Sen és a száguldó szán
Harriet Muncaster: Holdas Hanna nyaralni megy
Veronica Cossanteli: A csibukok varázslatos földjén
Bella Swift: A láma, aki koszorúslány lett
Bosnyák Viktória: Tündérboszorkány
Varró Dániel: Túl a Maszat-hegyen