Cicus ​főzni tanul (Tölgyerdő meséi) 35 csillagozás

Julia Donaldson: Cicus főzni tanul

Cicusnak szép lábosa van, És főzni szeretne. Egy szakácskönyv a könyvtárból Segítene benne.” A Tölgyerdő meséi sorozat folytatódik! Nyisd ki a kis ablakokat, és segíts Cicusnak megkeresni a szakácskönyvet!

Pagony, Budapest, 2021
14 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634107903 · Fordította: Papp Gábor Zsigmond · Illusztrálta: Axel Scheffler

nicosia P>!
Julia Donaldson: Cicus főzni tanul

Kicsit alap, de nekem pluszpont, hogy Tölgyerdőben van könyvtár.

Kis_Andrea>!
Julia Donaldson: Cicus főzni tanul

Cicus főzni szeretne, ám nem tud. Mit tesz? Elmegy a könyvtárba szakácskönyvet keresni. Lát is mindenféle izgalmas, érdekes könyvet, de a szakácskönyvet nem találja. Vajon ki segít neki??? ;-)
Nem nehéz kitalálni…
Kis könyvtáros lelkemet simogatja ez a történet! Imádtam!

Nienna001 P>!
Julia Donaldson: Cicus főzni tanul

Imádtam. A gyerekkönyvtárban olvastam el. A kis kinyitható fülek szórakoztatóak voltak, az pedig hogy az egyik állat talicskával tolja haza a könyveket, megnyerte a szimpátiám. Rokonlélek, ráadásul roppant praktikus :D

lenne P>!
Julia Donaldson: Cicus főzni tanul

Tündéri! Aranyos! Pont most, amikor itthon is a Róka zokniját kerestük, a könyvtárban véletlenül rátaláltunk erre a cukiságra.

dianna76 P>!
Julia Donaldson: Cicus főzni tanul

Kedves, aranyos, jópofa. S nem csak azért, mert könyvtárban (is) játszódik. Szeretem ezeket a kinyitható ablakocskákat, s az alattuk megbújó meglepetéseket. Kár, hogy rövid!

Pagony, Budapest, 2021
atomarcú P>!
Julia Donaldson: Cicus főzni tanul

Az egy dolog, hogy a cím nem stimmel, mert spoiler, de az egész szitu annyira hibbant: spoiler
Szóval, Scheffler továbbra is hiba nélkül hozza egyszerre cuki és para figuráit, egy csoda minden képe, de Donaldson már régóta agyatlanul, robotpilótával repül, a történetei egyre kevésbé tolerálhatók. Kép 5, sztori 1, és nagy-nagy-nagy jóindulattal „fölkerekítettem” egy fél csillagot, mert mégiscsak Tölgyerdő…

Mona29 P>!
Julia Donaldson: Cicus főzni tanul

Nagyon szeretjük ezt a sorozatot (is). A kemény lapok miatt nyugodtabban adom a 2 éves kezébe, mint pl. a Pepe sorozatot. A felnyitható fülecskék is vastagabb papírból vannak, így lényegesen több használatot bírnak el sérülés nélkül, mint a Tündéri Lonka fülecskéi. (Mondjuk ehhez azért a gyermekfüggő is. Nagyobbik lányom még ovisan is képes volt maradandó nyomokkal “olvasni” bármilyen mesekönyvet.)
Szöveg terén senki se várjon Nobel-díjas fogalmazásokat, ezek az faékegyszerű mondatok pont annyi ideig tartanak, amíg a gyermek képes figyelni. A képek nagyon szépek, aranyosak, pont elég részletesek a böngészéshez és jól illeszkednek a szöveghez.