A ​csiga és a bálna 40 csillagozás

Julia Donaldson: A csiga és a bálna

„Akiről ma szól a fáma, Egy kis csiga meg egy bálna.” Egy kis csiga utazni és világot látni vágyik szerencséjére felveszi őt egy óriás bálna, így a csiga eljuthat messzi-messzi tájakra. A világ nagy, ő pedig nagyon pici… de ha bajba kerül a nagy barátja, talán épp egy parányi csiga lesz az, aki segíteni tud rajta!
Julia Donaldson és Axel Scheffler egyik legrégibb klasszikusa kicsiknek és nagyoknak.

Eredeti megjelenés éve: 2003

Pagony, Budapest, 2023
30 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635873920 · Fordította: Papp Gábor Zsigmond · Illusztrálta: Axel Scheffler

Chöpp >!
Julia Donaldson: A csiga és a bálna

A kalandvágyó csiga története, aki megízleltette a többiekkel a bálnán való utazás gyönyörűségét.

Joó_Katalin_Kata P>!
Julia Donaldson: A csiga és a bálna

Pálmafa, tenger, halak között úszó bálna, szárazföldről figyelő rák. Kíváncsian vettem kézbe A csiga és a bálna történetét.

„Akikről ma szól a fáma,
Egy kis csiga és egy bálna."

Egy kis csiga bálna barátja segítségével eljuthatott a Déli-sarkra, jéghegyek csúcsát látva, óriás hullámok nyirkos ölelésében, éjjel villámok táncában, figyelő medvék tekintetében, azzal az útravalóval, hogy legyél bármilyen parányi, képes vagy hatással lenni a környezetedre, ha mindennél jobban szeretnéd: akkor sikerülhet!

Nagyon szerettem!

Uzsonna>!
Julia Donaldson: A csiga és a bálna

Kedves, lírai történet a csiga és a bálna utazásáról. Kis kalandvágyók figyelmébe ajánlom!

Röfipingvin P>!
Julia Donaldson: A csiga és a bálna

Angolul már többszőr volt hozzá szerencsém. Kedves mese ez is, tipikusan Donaldson-os. Nem lett rossz a fordítás sem.
Donaldson rajongók hajrá! :)

Btw elvileg már csak a Dondaldson-Scheffler párostól csak a Superworm nem jelent meg magyarul… :)

csucsorka I>!
Julia Donaldson: A csiga és a bálna

Ezeknél a tengerben játszódó Donaldsonoknál úgy tűnik, nekem jobban bejön a képvilág mint a szöveg – ami nagyon-nagyon ritka. A történet helyes, a rímektől most valahogy nem voltam hasra esve (pedig általában el vagyok ájulva tőlük).

bbea>!
Julia Donaldson: A csiga és a bálna

Nekem nagyon tetszett. A 8 éves már nem ugrált érte, a 2 éves még nem ugrált érte. Én majd még sokszor elolvasom. :) A rajzok és a színek is nagyon szépek benne.

dittab>!
Julia Donaldson: A csiga és a bálna

Aranyos, még a verses fordítás is rendben van, valahogy mégse fogott meg úgy, mint a többi JD könyv. Bár furának tűnhet, de a keménylapos kiadás nagyon sokat dobott volna rajta, azokat valahogy hosszabban, jobban megnézegetjük, és pont a rajzos részletek a JD könyvek erősségei. Gyerekeket se fogta meg sajnos, pedig még a molyon rosszabb értékelésű JD könyveket is nagyon szeretjük. Esti meseként nehéz olvasni, mert van pár sötétebb lap, amibe beleolvadnak a betűk ha nincs nappali fény.

isahaak>!
Julia Donaldson: A csiga és a bálna

A történet most is nagyon aranyos és kedves, mint minden Julia Donaldson könyvben, és külön tetszett, hogy volt benne némi környezetvédelem a bálna megmentésével.
Az álmainkat sosem szabad feladni, még akkor sem ha csak kicsi csigák vagyunk! :)
Ezzel a kiadással nekem csak annyi a bajom, hogy egyrészt ebben a korosztályban (2-3 évesek) sokkal jobbak a keménylapos kiadások, illetve ennél a könyvnél nekem a betűk is zavaróan aprók voltak olvasáskor.

Könyveslány P>!
Julia Donaldson: A csiga és a bálna

A Donaldson-Scheffler páros ezúttal sem okoz csalódást, a csiga és a bálna története mosolygásra késztető, szívet melengető. (Azt viszont sajnálom, hogy ezúttal nem kemény lapos kivitelben készült a könyv.)

tournesolo>!
Julia Donaldson: A csiga és a bálna

Hát ez nagyon cuki volt! Elsőre 2 éves kisfiamnak 3x kellett elolvasni egymás után, annyira tetszett neki! De szívesen tettem, mert engem is elvarázsolt ez a kis történet.

szaboagi>!

És a szikla oldalára