Felperzselt ​föld (Izara 4.) 89 csillagozás

Julia Dippel: Felperzselt föld

Ha kell, az egész világ lángoljon a szerelemért. Ari és Lucian története lélegzetelállító véget ér a Felperzselt földben!

Eredeti megjelenés éve: 2019

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Carta Teen, Budaörs, 2023
488 oldal · ISBN: 9786156340290
>!
Carta Teen, Budaörs, 2023
488 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786156340276 · Fordította: Péntek Eszter

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Belial Bathys


Kedvencelte 18

Most olvassa 5

Várólistára tette 47

Kívánságlistára tette 86

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Dóri_Margit>!
Julia Dippel: Felperzselt föld

Ez a sorozat teljesen elvarázsolt.

Ez a befejező rész pedig lehengerelt. Fájt. Tépett. Mélybe taszította a lelkem.

Talán abban van a legnagyobb ereje ennek a sorozatnak, hogy zseniálisak a szereplők egytől egyig. Nem elég a két főhős, bizony a mellékszereplők is rengeteget hozzátesznek. Belt imádtam, Vic humora annyira jó volt, és Lizzy szenvedélye, Ankou fivérek…
Ari már megint mit műveltél te lány, és Lucian, hát bebetonoztad magad a szívembe.
Olyan karakterek, akik miatt ezt a műfajt szeretem a legjobban.

Minden kétséget kizáróan a legjobb fantasy csapat YA kategóriában. Imádtam őket.

Szerettem a fordulatait, a kiszámíthatatlanságát, azt, hogy remény lengte át az egész történetet. Szerettem benne a humort, édes színt vitt a komorságába.

Gyönyörű a köszönetnyilvánítás a könyv végén! ♥
Lezárult egy történet és bizony magával ragadt belőlem is egy picit. Biztosan vissza fogok térni sokszor ehhez a gyönyörű világhoz, benne ezekhez a csodálatos szereplőkhöz.
Még mindig nem tértem magamhoz, hogy vége.♥
Tökéletes lezárás.

// Nagyon jó fordítást kapott végig a sorozat, és a borítók is gyönyörűek.//

Olyan kevés emberhez jut el ez a sorozat, pedig igazán lenyűgöző!♥

11 hozzászólás
Nixii P>!
Julia Dippel: Felperzselt föld

”- Ha a csillagok kialszanak, és az örökkévalóság megszűnik létezni, én akkor is, mindig csak egy gondolatnyira vagyok tőled.”

Az előző kötet rendkívül csúnyán és szívszaggatóan ért véget, így nem volt kérdés, hogy azonnal a kezembe veszem, mikor megjelenik az új rész. Nem gondoltam volna, hogy ilyen sokat kell majd várnom a folytatásra, de végül, ami késik, nem múlik.

A történet szinte ott folytatódik, ahol a harmadik rész véget ér, szinte tövig rágtam a körmöm, hogy hogyan fogja megoldani az írónő azt a csúnyaságot, amit bevetett korábban. Őszintén nem csalódtam, sőt valamelyest tetszett is a dolgok alakulása, – mert az események hatására végre – visszakaptuk a régi Lucian-t, aki rendkívül birtokló és túlféltő. A harmadik részben történt változása, bevallom nem volt fogamra való, mert a közömbösség nem áll jól neki. Erre szerintem az írónő is rájött, hiszen Lucian személye megsemmisül az arrogancia, a szenvedély és a csibészség nélkül. A korábban említett birtoklásról nem is beszélve.

Az események ebben a részben már olyan szinten felpörögnek, hogy rettegtem már a pislogástól is, nehogy lemaradjak valamiről. Árulás-árulás hátán, harcok, tervek, hatalmi erők és gonosztevők szép számmal. Itt hág tetőpontjára a sorozat, itt érünk el ahhoz, amit a korábbi részek előkészítettek. Ari és Lucian sorsa nem lett egyszerűbb, szerelmük, kapcsolatuk mégis erősebb, mint valaha. Rengeteg szórakoztató, sőt sziporkázó jelenettel láttak el engem, sőt volt olyan rész, amit újra elolvastam, mert nagyon tetszett. Lucian és Ari erősebbek lettek egymás miatt és egymásért. Csapatot hoztak létre, családra leltek a többiekben, akik nélkül nem lehetett volna nyerni a végén…

… A vége pedig nagyon tetszett! Véleményem szerint rendkívül gyönyörű lezárást kapott, nem éreztem erőltetettnek vagy kevésnek. Megkaptam, amit szerettem volna, amit akartam. Lucian és Ari boldogok, ez pedig engem is azzá tesz, mert a sorozat kezdete óta a szívemben őrzöm őket. Nem vitás, hogy visszafogok térni hozzájuk, és akinek csak tudom, ajánlani fogom ezt a sorozatot, mert olyan értékeket képvisel, amit nehéz szavakba önteni. Kiemelkedő kötetek a YA kategóriában, magasztos erővel bírnak, olyan érzelmi töltéssel felturbózva, hogy az olvasó az eszét vesztheti. Aki szereti a fantasy-t, ugyanakkor vágyik valami másra ebben a zsánerben, annak jó szívvel ajánlom, mert az írónő igencsak érdekes világot teremtett, ahol hemzsegnek a démonok, természetfeletti harcosok, boszorkányok és maga a Sátán is sokszor megmutatja a valódi arcát. Boldog mosollyal búcsúzom ettől a világtól, valamikor a jövőben visszatérek!

16 hozzászólás
KönyvBűvölő>!
Julia Dippel: Felperzselt föld

Tartja a színvonalat a sorozat, még mindig IMÁDOM!
Őszintén szólva nem gondoltam volna a fülszöveg alapján, hogy spoiler
Tristan Varga… Te mindig mindenhol ott vagy, és bár bebizonyítottad, hogy azért az emberség ott lakozik benned, mégsem tudtam megbocsátani… De egy biztos: lenyűgözően összetett karakter vagy.
Ari és Lucian párosa még mindig a legek csoportjában helyezkedik el. *-*
spoiler
Viszont az abszolót kedvenc szereplőm nem más mint Bel. Egyszerűen lenyűgöző a lénye, a stílusa, a megjelenése, a mindene. Nagyon várom az ő könyveit off, remélem igyekeznek a fordítással off, és az írónő legújabb regényét is mindenképp el szeretném majd olvasni.

jeszan P>!
Julia Dippel: Felperzselt föld

Ari szellemléte szerencsére nem tartott sokáig, Tristan bűnbánó tette folyamán újra testet öltött, hogy véghez vigye küldetését. Ebben a részben összekovácsolódott az összes létező teremtmény (minden fantasy lény és az emberek), hogy legyőzzék Marát a boszorkánykirálynőt. Nagyon tetszett az egész sorozat, fantáziadús minimális mitológiai elemekkel, humorbomba minden mennyiségben és a romantikus szálak is elegendőek voltak. Sajnáltam, hogy vége van, de örültem a happy end-nek. ÉS nagyon szeretném olvasni Belial történeteit.
„- Ha a csillagok kialszanak, és az örökkévalóság megszűnik létezni, én akkor is, mindig csak egy gondolatnyira vagyok tőled.”

deen>!
Julia Dippel: Felperzselt föld

Továbbra is izgalmas és érdekes volt a könyv cselekménye. Bevallom a könyv eleje jobban tetszett, mint a vége. Persze nem is lehetett másra számítani, de nekem már kicsit sok volt az érzelem és a kislányozás. Bel továbbra is a kedvenc szereplőm, most sem tudott csalódást okozni. Sőt, ismét új oldalát ismerhettem meg. Ugyanez Lucien-re sajnos nem volt igaz. Vártam volna, hogy valamiben ő is nagyot fejlődik. Ennek ellenére jó páros volt Arival és az írónő igazán odatette magát, hogy méltó befejezést kapjon az összes szereplő. Tristan előtt pedig megemelem a kalapom.

doriis_and_herbooks>!
Julia Dippel: Felperzselt föld

Nem is tudom, hogy hol kezdjem.. Valószínűleg megint nem fogok tudni normális értékelést írni. Kissé nehéz most ezt a sorozatot elengedni, ugyanis a hibái ellenére nagyon a szívemhez nőtt. Izgalmakkal, és csavarokkal teli volt ez rész is. Itt minden eldőlt. Talán egyetlen kivetni valót találtam benne, hogy spoiler Én még azért ezzel szívem szerint vártam volna egy kicsit, bármennyire is logikus volt a dolog. És még nagyon hiányoltam volna egy Lucian szemszöget is. Szívesen olvastam volna legalább egy kicsit az ő gondolatait is.
Ezektől eltekintve, összességében nagyon szerettem ezt a részt is, igazi érzelmi hullámvasút volt. Ariana és Lucian történetét sosem fogom elfelejteni. ❤

Kathreen>!
Julia Dippel: Felperzselt föld

Nem volt hibátlan, de mégis örülök, hogy olvashattam Ari és Lucian történetét, azt ahogy semmi nem tudta megdönteni az egymás iránti szerelmüket.
Egy-két mellékszereplőtől eltekintve (pl. anyuka), olyan sokat adtak ők is a történethez, jöhetne róluk is 1-1 kötet.

VMNikolett P>!
Julia Dippel: Felperzselt föld

Igazi befejező rész. Volt benne izgalom, szerelem, meglepő fordulatok, szomorú rész, de a végére minden a helyére került :)
A borítók nagyon jól sikerültek, így, hogy a négy össze tartozó rész Ari és Lucien arcát adja ki, nagyon ötletes :)
Várom a Bel-es folytatást is, mert nagyon megkedveltem az ördögöt :)

Annabeth>!
Julia Dippel: Felperzselt föld

Ez egy olyan befejezés volt, aminél tényleg jó döntése volt az írónak, hogy hagyott időt magának, hogy ilyen mesterművé alkossa és eltolta a megjelenést.

A 3. rész nagy csatája után vagyunk, megszenvedték a szereplőink az áldozatokat, amiket elszenvedtek mégsem állhatnak meg, hanem készülniük kell egy még nagyobb csatára. Ez a történet mindig is eredeti volt, minden egyes része kerek egész és mindig hoz valami elképesztő új színt. Hitelesen felépített szerelmi szál Lucian és Ari kapcsolata, ami minden részben megkapja a maga erőpróbáját, de olyan összhang van köztük, ami ritkaság számba megy a könyves karakterek között.
A történet nagy erőssége, hogy remek mellékszereplőkkel operál…Bel, Vic, Elias, Lizzy, Tristan mind megérdemelnének egy külön fejezetet.
A történet nem kíméli az olvasó lelkét, lerántja mélyre aztán az egekbe repíti és egy pillanat nyugtot sem hagy neki.
Ajánlom olvasásra, ezt a sorozatot hiba lenne kihagyni, örülök, hogy rá találtam.

Anzsi1027>!
Julia Dippel: Felperzselt föld

Az utolsó 50 oldalt napokra félre tettem, egyszerűen nem akartam, hogy véget érjen….
Imádtam ezt a kötetet is, bár a vége picit „kézenfekvő” volt nekem, összességében tetszett!


Népszerű idézetek

Nixii P>!

– Szeretlek, Lucian – suttogtam, reménytelenül próbálva szavakba önteni az érzést.
– Én is téged, kislány – felelte Lucian. – Ha a csillagok kialszanak, és az örökkévalóság megszűnik létezni, én akkor is, mindig csak egy gondolatnyira vagyok tőled.

471. oldal

Nixii P>!

– Amíg velem vagy, biztonságban vagy – válaszolta Lucian olyan határozottsággal, hogy hideg borzongás futott végig a hátamon.

119. oldal

14 hozzászólás
Nixii P>!

Ne menj túl messzire – kiáltottam utána. Lucian elmosolyodott.
Egy gondolatnál tovább soha.

156. oldal

2 hozzászólás
Nixii P>!

– Megmentettél, kislány – söpört ki egy hajszálat az arcomból, s hogy a szemébe nézhessek, óvatosan megemelte a fejem. – Veled mindig rátalálok a hazafelé vezető útra.

148. oldal

Nixii P>!

– Nem inkább azt gondoltad, hogy “atyaég, de fantasztikusan jól néz ki”?
– A “fantasztikusan” nem volt benne! – morogtam, bár tagadhatatlan, hogy mostanra gondolkodás nélkül hozzátenném a leíráshoz.

220. oldal

Nixii P>!

Lélegezz, kislány – hallottam Lucian hangját visszhangozni a fejemben. – Senkit sem engedek a közeledbe.

125. oldal

Nixii P>!

– Felejtsd el! Nem aláztad meg már eddig is eléggé a családunkat?
– Közel sem! – motyogta Lucian.
Mielőtt bármit is kérdezhettem volna, Bel kristálytiszta nevetése visszhangzott az átrium falairól.
– Ó, ez lesz a kedvenc napom!
– Miről beszél? – kérdezte Ryan. Gyanakodva keresztbe fonta tetovált karját, majd Alexian és Constantin irányába bökött a fejével. – És ki ez a Thor-utánzat és Piton-ivadék?

137. oldal

Nixii P>!

– A jeleitek… összekapcsolódtak – dadogta Bel. – Ilyesmire… még nem volt példa.

236. oldal

KönyvBűvölő>!

Már már úgy éreztem magam, akár egy tündérmesében – eltekintve attól a néhány jelentéktelen részlettől, hogy Hamupipőke felfegyverkezve táncolt, a hercege pedig egy gondolatolvasó démon volt, a tündérkeresztanya pedig maga az ördög.

349. oldal

KönyvBűvölő>!

Hogy a hogyan sokkal fontosabb, mint a meddig.

286. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer L. Armentrout: Stone Cold Touch – Dermesztő érintés
Tracy Wolff: Vonzódás
Shelby Mahurin: Kígyó & Galamb
Csóti Lili: Hetedvérig
Elizabeth Lim: Fénytörések
Kendare Blake: A rémálmok lánya
Soman Chainani: A király esztelen
Papp Dóra: Interferencia
Sara Wolf: Szívet szívért
Aurora Lewis Turner: A tűzróka