Bori ​megmenti az állatokat (Barátnőm, Bori 13.) 10 csillagozás

Julia Boehme: Bori megmenti az állatokat

Mikor az iskolában a veszélyeztetett állatokról tanulnak, Bori, Anna és Zizi azonnal lázba jönnek. Náluk is vannak segítségre szoruló állatok! A lányok megtanulják, hogyan fest egy varangyparadicsom, milyen is egy rovarszálló, vagy, hogy hogyan kell etetni az okos csókákat. De arra ők sem számítottak, hogy Anna a végén még egy békát is megcsókol majd…

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2018
96 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634035565 · Fordította: Nánási Yvette

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Kis_Andrea>!
Julia Boehme: Bori megmenti az állatokat

Hozza a számomra már megszokott 5 csillagot, amit ettől a sorozattól elvárok. Békák, csókák, csalódás, feloldozás, kis emberismeret. Kalandos, de épp annyira, hogy azért ne legyen nyomasztó érzékeny lelkű kislányomnak. :-) Ja, és az ára is remek. Ajánlom!

kte P>!
Julia Boehme: Bori megmenti az állatokat

Az állatvédelemmel foglalkozó történet felhívja a gyerekek figyelmét erre a témára. Az iskolai tanóra után Boriék mindenképpen szeretnének tenni valamit az állatokért, ennek keresik a lehetőségét. Nem minden sikerül elsőre és úgy, ahogy kitalálják, azonban az erőfeszítés (például a korai felkelés és az undor legyőzése) meghozza az eredményét és végül még a családtagjaikat is ráveszik kisebb változtatásokra. Természetesen nem maradnak egyedül, a barátok segítik, támogatják egymást, ez segíti át őket a nehézségeken.

Lilapati>!
Julia Boehme: Bori megmenti az állatokat

Aranyos történet és informatív a kezdő kis természetvédőknek. Ami nagyon zavart, hogy a magyar fordításban többször is tévesen a fajta szó szerepel a faj helyett, ez a könyv témáját tekintve elég nagy baki. Ráadásul én egy 2021-es utánnyomást vettem, így lett volna lehetőség a javításra, de változatlanul jelent meg.

Avocado>!
Julia Boehme: Bori megmenti az állatokat

Az évek során jó pár Bori könyvet begyűjtöttünk és elég gyakran olvasom a lányomnak is. Ez a kötet különösen a kedvence, mert ő is sok állatot akar mindig befogadani és megmenteni.
Ajánlom minden állat szerető kislánynak és kisfiúnak.


A sorozat következő kötete

Barátnőm, Bori sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Michael Ende: Momo
Harriet Muncaster: Holdas Hanna osztálykirándulásra megy
Roald Dahl: Matilda
Dunajcsik Mátyás: A Szemüveges Szirén
Paula Harrison: Kitti és a Holdfény-mentőakció
Philip Reeve: Luccka és a Móka Hold
Ulrike Rylance: Hajsza Londonban
P. L. Travers: A csudálatos Mary
Roald Dahl: Matilda három csodája
M. Nyírő Mária: A varázsmag szövetsége