!

A ​rejtelmes sziget 291 csillagozás

Jules Verne: A rejtelmes sziget Jules Verne: A rejtelmes sziget Jules Verne: A rejtelmes sziget Jules Verne: A rejtelmes sziget Jules Verne: A rejtelmes sziget Jules Verne: A rejtelmes sziget Jules Verne: A rejtelmes sziget Jules Verne: A rejtelmes sziget Jules Verne: A rejtelmes sziget Jules Verne: A rejtelmes sziget Jules Verne: A rejtelmes sziget Jules Verne: A rejtelmes sziget Jules Verne: A rejtelmes sziget Jules Verne: A rejtelmes sziget Jules Verne: A rejtelmes sziget Jules Verne: A rejtelmes sziget
Könyvmolyképző · 3.999 Ft –20% 3.199 Ft
1 2
Bookline 2.295 Ft-tól
Régikönyvek.hu · 3.999 Ft –15% 3.399 Ft
300 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár

Példátlan erejű szélvihar sodorja a Csendes-óceán vízsivatagja fölött a léghajót, amelyen öt derék amerikai menekült el Richmondból, a rabszolgatartásért harcoló déli csapatok fogságából. A gáz lassan szivárog el, minden felszerelésüket a vízbe kell hányniuk, és csak a puszta életüket menekítik egy lakatlan szigetre. Kifosztottabbak, mint a hajdani Robinson volt, de leleményükkel, szorgalmukkal és kitartásukkal lassacskán felülkerekednek a helyzet és a természet mostohaságán. Sorsukkal úgy-ahogy elégedettek, de egy sor megmagyarázhatatlan jelenség nyugtalanítja őket. A szigetnek valami titka van, és hőseink megindulnak, hogy a rejtélyt felderítsék.

Eredeti mű: Jules Verne: L'île mystérieuse

Eredeti megjelenés éve: 1875

Tartalomjegyzék

>!
152 oldal · ISBN: 9789633987698
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2010
812 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632452999 · Fordította: Majtényi Zoltán
>!
Holnap, Budapest, 2010
662 oldal · ISBN: 9789633467299 · Fordította: Majtényi Zoltán

15 további kiadás


Hirdetés

Kedvencelte 50

Most olvassa 20

Várólistára tette 94

Kívánságlistára tette 45

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
J_Goldenlane IP
Jules Verne: A rejtelmes sziget

Kétségtelen tény, hogy Verne a legnagyobb hatású steampunk író, de a Rejtelmes sziget-et, így, 2016-ban mégis inkább A marsi-val állítanám párhuzamba.

Ez egy hajótörött-regény, ami a túlélés technikai-tudományos részleteire teszi a hangsúlyt. Az 1800-as évek vége felé játszódik, tehát Verne hajótöröttei ennek a kornak a high-tech vívmányait hívják segítségül, és ennek a korszaknak az optimista, „az ember ura a természetnek” mentalitása jellemzi őket. (És igen, túlélik.)

Mivel a regény több, mint száz éves, tehát lassú és vontatott. Más oldalról a nitroglicerin készítés menetét tényleg nem lehet túl izgalmasan előadni.

Ha még nem olvastál semmit sem Vernétől, és érdeklődsz a természettudomány iránt, akkor mindenképpen javaslom, hogy tégy vele egy próbát.

4 hozzászólás
>!
hencsa06
Jules Verne: A rejtelmes sziget

Ismét élmény volt Vernét a kezembe venni. Nagyon jól szórakoztam rajta .Vernétől megszokott stílus, hihetetlen technikai csodák , valódi kaland.
A regényből készült filmet előbb láttam , mint ahogy a könyvet olvastam, de így is nagy élmény volt a könyv. Sajnálom, hogy csak felnőttként olvastam.

4 hozzászólás
>!
bonnie9 P
Jules Verne: A rejtelmes sziget

A túlélők: eleinte úgy éreztem, idegenek, és azok is maradnak, de ahogy egyre jobban megismertem őket, úgy kezdtek egyre inkább ismerősökké, majd barátokká válni. A kedvencemmé végül Nabot és Jupot emeltem.
Az élet: egyrészt élvezetes volt ennyi technikáról, műveltségről, eszközről, ötletről olvasni, soknak utána néztem, hogy is néz ki, tényleg úgy van-e; másrészt néha kicsit úgy éreztem, ez még McGyvernek is sok lenne, de végül úgy fogtam fel, mint egy mesét, ott pedig bármi megtörténhet :)
Tájleírás meglepő módon nem volt unalmas, fenn tudta tartani az érdeklődésem – pedig az ilyen részekkel sokszor hadilábon állok.
Nemo: a könyvet a Nemo kapitány után olvastam, így nagyon vártam a felbukkanását, mivel azt olvastam, itt aztán minden kiderül. Kiderült, de kicsit csalódott lettem, amiért ez terjedelemben alig egy fejezetet töltött meg. És történetileg is elszomorított…
Utalások: na ez nagyon tetszett, ahogy más regényeivel is összekapcsolta és ezáltal kiegészítette a saját történeteit. Nagy piros pont.
Vége: nekem túl hirtelen és túl sablonos volt. Az egész könyv alatt küzdöttek, itt meg csak úgy hopp…..és pont az, és pont úgy, és pont akkor….
Összegzés: Harmadik Verném, és azt kell mondjam a zökkenők ellenére egyre jobban élvezem.

>!
Móra, Budapest, 1980
796 oldal · puhatáblás · ISBN: 963112343X · Fordította: Majtényi Zoltán · Illusztrálta: Hegedüs István
>!
Eltiron
Jules Verne: A rejtelmes sziget

Kiskamasz korom újabb kedvenc könyve. Ezt is rongyosra olvastam, bár ma már látom a nagyon komoly hibáit, akkor sem tudom lejjebb értékelni ennél. Ráadásul egy nagyon régi (30-40-es évekbeli) kiadást olvastam, ami külön kihívást jelentett nekem a helyesírás terén :)

>!
Duchon_Jenő
Jules Verne: A rejtelmes sziget

Vágytam valamire, amiben régi lapok vannak, amelyek sárgák, szagosak. Tökéletesen megkaptam! Kellemes élmény volt olvasni. Ugyanakkor izgalmas volt látni, hogy mennyire idealizált regény ez. Jók vannak és rosszak. Még aki rossz volt, az is jó lesz. Nincs átmenet. Hősök vannak, akik mindenhez értenek, csodálatos emberek, és persze a végén megjelenő nagyon csúnyák. A regény másik nagy előnye, hogy bővíti a Verne univerzumot. Izgalmas volt a kapcsolat két másik regénnyel is. Mindamellett végig az járt a fejemben, vajon egy mai srác el tudná e olvasni a regényt. Hiszen minden benne történt dolog elmesélhető negyed ennyi oldalon is. Hiszen maga a cselekmény nem olyan összetett, látványos (mai, 3D mozis szemmel) fordulatok sincsenek benne. Egy eseménysort mesél el. Méghozzá az emberi evolúció meséjét. Ahogy a semmiből eszközkészítőkké, állattenyésztővé, földművessé váltunk. Éppen ezért, ha akár egy kézikönyvként is használható a regény. No, persze nem Bear Grylls módra, de jól jön, ha egy lakatlan szigetre keverednénk. Persze lehet, hogy ehhez magunknak is a hősökhöz hasonló idealizált emberekké kell válnunk.

>!
vmiki88
Jules Verne: A rejtelmes sziget

Első Verne regény amit elolvastam és magával ragadott. Főleg az ragadott meg, hogy rengeteg tudományos adat szerepelt benne, a karakterek érdekesek voltak és mikor ellaposodna a történet, akkor bummm, valami váratlan fordulat történik.

Ezután valószínűleg el fogom olvasni a mestör többi művét is.

>!
Panni777
Jules Verne: A rejtelmes sziget

Végig izgalmas volt, bár el tudom képzelni, hogy akik nem annyira érdeklődnek az iránt, hogy hogy készül a malom vagy a nitroglicerin, azok unják… Elég részletesek voltak ugyanis a leírások, szerintem kézikönyvként is lehetne használni, ha egyszer ilyen helyzetbe hozna az élet. :D Ahhoz képest, hogy 1875-ben íródott, még ma is érthető – itt nem a nyelvre gondolok, hanem a technológiákra. Logikus volt, ahogy megcsinálták a dolgokat és érdekes is.
Az viszont nem tetszett, hogy a karakterek vagy jók voltak vagy rosszak. Nem volt átmenet, a telepesek mindegyike optimista és szerető volt, nyitott a világra. Nekem biztos 2 hét után szükségem lett volna már a magányra, de ők mindig udvariasak és kedvesek maradtak egymással.
Tetszett, ahogy más regényeket is beleszőtt a Verne-történetekből (Grant kapitány, Nemo kapitány), ezért nagy pirospont jár minden esetben.
A vége kicsit hirtelen jött, de hát ezt hozta az élet… :D

2 hozzászólás
>!
Morgiana
Jules Verne: A rejtelmes sziget

Gyerekkorom egyik kedvenc olvasmánya, nagyon szerettem volna én is ott lenni és meghódítani a szigetet….nem keveredtem volna rossz társaságba, az biztos!:)))

>!
nagyange P
Jules Verne: A rejtelmes sziget

Nagyon szerettem ezt a könyvet gyerekként, pedig lány vagyok. Az ahogy mindenre találtak megoldást és felépítették a kis közsségüket a semmiből, az engem nagyon megfogot. Érdekes volt olvasni, hogy miből mit készítettek. A végén már kb csak autójuk nem volt. Szóval talán a mai gyerekeket nem köti le úgy, de aki egy kis időutazásként éli meg talán bele tudja élni magát és élvezni ezt a remekművet. Verne legjobb regénye szerintem.

>!
Andrée
Jules Verne: A rejtelmes sziget

Gyerekként miután elolvastam a Némó kapitányt, örömködve olvastam a végén, hogy a kapitány sorsa a Rejtelmes szigetben folytatódik.
Természetesen nem volt meg otthon. Aztán úgy el is felejtődött, végül felnőtt fejjel szereztem meg a könyvet, és idősebb fejjel is nagyon tetszett!
Azóta már többedjére olvasom újra és nagyon jó még mindig 5 csillagos Verne mű!


Népszerű idézetek

>!
Duchon_Jenő

Ilyen az emberi természet. Szükségét érzi, hogy maradandó művet alkosson, olyat, amely túléli őt magát: ez épp egyik jele annak, hogy az ember ennyivel magasabb rendű, mint bármely más lény. S többek közt ez az, aminek világuralmát köszönheti, és ami világuralmának jogosságát igazolja.

529. oldal Harmadik rész 15. fejezet (Rejtelmes sziget - Móra Ferenc könyvkiadó Budapest 1961)

>!
Gicula

-Figyelmeztetlek Pencroff – világosította föl barátját Herbert –, hogy ezek az állatok egyáltalán nem disznók…..
-Nem baj fiacskám – felelte a tengerész, és a verem fölé hajolt, megragadta az egyik állat apró farkcsökevényét, majd kihúzta a malacféleséget. – Nem baj, hadd higgyem azt, hogy disznó!
-De miért?
-Mert örömem telik benne!
-Annyira szereted a disznóhúst, Pencroff?
-Nagyon szeretem – felelte a tengerész –, különösen a csülkét! És ha nyolc csülke volna négy helyett, akkor kétszeresen szeretném!

261. oldal

>!
Gicula

Cyrus Smithszel egyidőben, ugyanazon a napon, még egy fontos személyiség esett a déliek fogságába. Nem kisebb férfiú, mint a tiszteletreméltó Gedeon Spilett, a New York Herald tudósítója, akinek az volt a feladata, hogy az északi seregek kötelékében beszámoljon a háború fordulatairól.

Gedeon Spilett azoknak a bámulatra méltó angol vagy amerikai haditudósítóknak a sorába tartozott – mint Stanley és mások –, akik semmitől sem riadnak vissza, csakhogy egy-egy pontos értesülést szerezzenek, s azt a lehető leggyorsabban eljuttassák lapjuk szerkesztőségébe. Az Egyesült Államok újságjai, köztük a New York Herald is, valóságos hatalmasságok, s ezért kiküldött munkatársaik is számottevő emberek. És Gedeon Spilett ezek közt is a legrangosabb hírében állt.

Harmadik fejezet, 19oldal.

>!
blackett

Egyébiránt a humor sem hiányzott belőle. Ő volt az, aki a Fekete-folyónál zajló összecsapás idején két óra hosszat diktálta távírógépbe a Biblia első fejezeteit, hogy ekként őrizze meg helyét a sürgönyhivatal ablakánál, és végül is elsőként jelenthesse lapjának a csata kimenetelét. Ez a csíny kétezer dollárjába került a New York Heraldnak, de mégiscsak ez az újság kapta meg elsőként a tudósítást.

14. oldal

>!
bonnie9 P

Ó, hiszen a magány mindenkit keservesen elcsigáz, ám annak a legiszonyúbb, akit az önvád marcangol!

Második rész, 17. fejezet

>!
R_Kingaa

… a szükség maga a legjobb tanítómester: annak a szavára mindig hallgatnak a tanítványok…

207. oldal, 17. fejezet

>!
Biró_Krisztina

Ó de nagyra nő a képzelet, ha éltetője a bizalom!

II. rész, 7. fejezet

>!
Panni777

A földgolyó minden tengerét behajózta már, és minden kalandot megélt, ami kétlábú, tollatlan lénnyel csak megeshetik.

Első rész, Második fejezet, 22. oldal (Móra, 1965)

>!
Habók P

A kellő nyílcsúcsokról Top gondoskodott: a derék állat ugyanis nyakon csípett egy sündisznót, s ennek a máskülönben sovány zsákmánynak most vitathatatlanul nagy értéket kölcsönzött a hátán meredő tüskeerdő.


Hasonló könyvek címkék alapján

Scott Westerfeld: Behemót
Ian McDonald: Síkvándor
Jeli Viktória – Tasnádi István – Vészits Andrea: Időfutár 4. – A káosz temploma
Daniel Defoe: Robinson Crusoe
Simone Martin-Chauffier: Kalandok a kalózhajón
Dieter Ott: Az ördöngös Caprioli
Emily Diamand: Kalózok nyomában
Láng Attila D. – Láng Krisztina: Sara Royce
Pittacus Lore: Hetedik bosszúja
Böszörményi Gyula: Ütközet a Meridim felett