Angyalok ​menedéke 1. (Angyalok menedéke 1.) 57 csillagozás

Juki Kaori: Angyalok menedéke 1.

Mudó Szecuna rengeteg problémával küzd: tizenhat éves és szerelmes a saját húgába, Szarába. Egy napon megtudja, hogy benne született újjá Alexiel, az Ég és Föld Nagy Háborújában legyőzött angyal. Mindeközben sorra különös halált halnak az Angyalok menedéke című számítógépes játékba feledkező diákok… A bukott angyalok küzdelme végre elkezdődik!

Eredeti megjelenés éve: 1995

Tagok ajánlása: 18 éves kortól

>!
Delta Vision, Budapest, 2008
210 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639679917 · Fordította: Oroszlány Balázs · Illusztrálta: Juki Kaori

Enciklopédia 2


Kedvencelte 4

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 11

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
diamondfox P
Juki Kaori: Angyalok menedéke 1.

Húúúúh, bakker… még anno emlékszem, hogy az Alexandrában álltam a Malomban és olvastam, mert nem volt rá pénzem…. most meg megszereztem és annyira gyönyörű még mindig!
1* – rajzolás. Látszik, hogy retro (konkrétan velem egyidős bakker!), de mégis, annyira gyönyörű benne mindenki és ráadásul nincsen még a harcjelenet sem elbarmolva.
1* – kivitelezés. Remek munkát végeztek a Delta Visionnél, nem törik, jó a ragasztás, a szerkesztés is remek.
2* – történet. Hát bakker! JÓHOGY KÉT CSILLAG! Nem elég, hogy angyalok és démonok bukkanak fel, de vannak benne bibliai idézetek is, én meg eleve imádom az ilyeneket :D
-1* – szöveg. Rohadt sok a szöveg egy oldalon, sajnos ismerek még ilyen mangát, ahol a szereplőknek konkrétan szófosásuk van.

>!
Angria_Wolf
Juki Kaori: Angyalok menedéke 1.

Most olvastam harmadjára ezt a mangát, de még mindig tetszik. Még akkor is, ha nem csak az én, de még az alkotó fantáziájában sem így szerepelnek az angyalok. De hát ami angyalos, az csak jó lehet :D (nekem legalább is). Nagyon bírom ezt a két diaboloszt, Kurai-t meg Arakhne-t, mindig jót vigyorgok rajtuk. Az egész történet tetszik, meglepő módon még így is, hogy sci-fi elemeket is tartalmaz és én nem vagyok valami nagy sci-fi rajongó. :) A rajzok pedig finom vonásúak, az alakok kecsesek, illenek az angyalos témához. Egyébként is ez a kedvenc stílusom a mangákban.

>!
csüpek
Juki Kaori: Angyalok menedéke 1.

Egész jó kis manga. Számomra nem az a hűdenagyon letaglózó, de elég jó ahhoz, hogy tovább akarjam olvasni. :) Kicsit zavaros ezzel a „ki a fiú, ki a lány, és ha mégsem az, akkor mégis milyen nemű” dologgal, de lassan-lassan helyére kerülnek a részletek. Kira a kedvenc az első megjelenésétől kezdve (ami kb a 6. oldal :D).
Szép a rajzolása.

>!
wilwaren
Juki Kaori: Angyalok menedéke 1.

Kicsit bonyolult a sztori az előző életekkel meg a nemi identitászavarokkal de érdekes, és szép. Kíváncsi vagyok mi fog történni….

>!
Bíí
Juki Kaori: Angyalok menedéke 1.

Óó a csodába ! Nem gondoltam , hogy az a fajta leszek, aki elkezd vihogva tapsikolni egy székben ülve, mint valami megvadult csikó, csak mert elolvasta élete első mangàjàt és annyira tetszett neki a képregény, hogy most nem tud magával mit kezdeni az örömtől és csak simogatja a borítót azt várva, hátha életre kel! Hmm… egy kicsit aggasztó mennyire furcsa reakciókat tud kiváltani egy könyv, na de ezért senki sem hibáztathat!
A lényeg, hogy nagyon örülök, amiért bele kezdtem és alig várom a folytatást.

>!
Phoenix
Juki Kaori: Angyalok menedéke 1.

Nem szoktam mangákat olvasni, nem is emlékszem már, hogy akadt ez a kezembe, de azóta már nem is tudom, hányszor olvastam. Fantasztikus, ahogy mindenféle értékrendet, amiről úgy gondolod, hogy fontos, teljesen a feje tetejére állít és megkérdőjelez. Pedig ez csak egy képregény, ugye. :)
Nem utolsó sorban a grafikáján is el lehet bambulni egy darabig, ha meg tudod állni, hogy tovább olvass…

>!
Jeffi P
Juki Kaori: Angyalok menedéke 1.

Szerettem volna szeretni ezt a mangát, de :
1. kinőttem a mangákból(?) – nem hiszem
2. hülyén van megírva – valószínű, vagy csak az ízlésvilágomba nem illik bele
3. akkora katyvasz az egész, hogy szerintem 5-6 kötet kellene, hogy értsem egyáltalán mindenkinek a dolgát. Hogy ki kicsoda / ki kit keres / ki miért van / ki fiú és miért, ha meg nem akkor miért nem? Csakhogy annyira béna az egész (nekem), hogy még egy kötet félbehagyásához is hetek kellettek, mire rájöttem, hogy én ezt max. akkor fogom elolvasni, ha valaki fizet érte.
Szeretem az angyalokat, a misztikumos dolgokat…de ez akkor is rossz.
Belenéztem az animebe, úgyhogy kb. tudom miről szól a kötet vége is….öööö….nem bánom, hogy félbehagytam, ez nekem nem :(

>!
kellyolvas P
Juki Kaori: Angyalok menedéke 1.

Nagyon tetszett ez a manga, szépek a rajzok és jók a karakterek.

>!
Lilla_Miliko
Juki Kaori: Angyalok menedéke 1.

Yuki Kaori neve nem ismeretlen számomra. Kíváncsian vetettem bele magam ebbe a mangájába.
Bevallom, hogy engem nem izgat, hogy Setsuna a húgába szerelmes, mert mint ahogy a mangaka is írta, mivel nincs fiútestvérem, így nem is tudom, milyen lehet a testvéri szeretet. (Oké, én egyke vagyok.) A történet kicsit zavaros volt elsőre. Túl sok szereplő, vagy inkább túl sok élettörténet, titok… A rajzolás tetszett, voltak gyönyörű képek. Látszik azért, hogy nem mostani darab. A végén izgatott maradtam, hogy mi lehet a folytatás. Drukkolok Setsunának, hogy boldog legyen. Sajnálom, hogy csak 5 kötetet adtak ki.

>!
Lahara ISP
Juki Kaori: Angyalok menedéke 1.

„Angyalos-poklos-vérfertőzős”. Itt vagyok én, a nagy fan, tudok erről a mangáról úgy tíz éve, de még nem olvastam. Ezt talán el kellett volna titkolni. Angel Sanctuary
Bizonyos esetekben talán jobb lenne meghagyni a nevek nemzetközi írásmódját, mert magyarul hülyén jön ki. Setsuna és Sara.
***
2013. június 30.
Régóta tudom, hogy ez létezik, csak kicsit mindig halogattam, de nem is baj, mert tényleg nem egy gyerekmese. De nagyon szép a grafikája és a történet is érdekes

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
FFG

A nők akkor tudnak szépek és kedvesek lenni, ha van, aki védelmezze őket…

>!
Angria_Wolf

Ez csak időleges eltévelyedés.
Dackorszak? (A fenét!)
Tüzelek? (Na neee!)
Pubertás? (Ez lesz az!)
Biztosan ez szórakozik velem.

>!
Leah P

Nézz csak meg minket! Ebbe a gyufásdoboznyi országba szorítva kapálózunk.
A felnőttek mércéje alapján dől el, hogy amit teszünk, jó-e vagy rosz. Kitépik szárnyainkat, gúzsba kötnek bennünket.
A legtöbbünk életének nincs célja. Még ha van is, nem mindig tudjuk megvalósítani. Sőt, a többségnek nem sikerül.
Az iskolák csupán felügyelt keltetők.
Mindegyikünk szenved, küzd, fél… van, aki nem bírja és belehal…
A felnőttek nem segítenek senkin… Jobb nem bele avatkozni mások életébe- ez a könnyű élet titka
De attól még élni kell. Ezért befogott füllel az élvezetekbe vetjük magunkat, és megpróbálunk elmenekülni a félelmeink elől. Mert tudjuk, milyen nehéz, milyen hideg a valóság!

Kapcsolódó szócikkek: élet · valóság
>!
Angria_Wolf

Hát, angyal az nem lett belőlem.

ANGYAL…
Mi az, hogy angyal? A dalok tele vannak angyalokkal. A képregényekben gyakran használják az „angyali” jelzőt. De igazából milyenek az angyalok? Minél többet kutattam, annál zavarosabb lett az egész. Ami engem igazából izgat, az a bukott angyal. „Esthajnalcsillag” meg „Fényhozó”: ő volt a legszebb, az Istennek leginkább kedves – ha Lucifernek hívjuk, az máris olyan angyalos. Úgy hallottam, az angyalnevek végén az „el” vagy „er” fényeset jelent. Mindegy, a lényeg, hogy amit én rajzolok, annak köze sincs a valódi angyalokhoz. Még csak ahhoz sem, ahogy én az igazi angyalokat elképzelem. Ez csak egy meghívó a belsőmben tomboló angyalok báljára.

>!
Angria_Wolf

Lapis Lazuli!
Ismet racsatlakoztam a tudatodra.
Csak en ertelek meg teged.
Ha van valaki, aki bant, csak szolj,
es megsemmisitem…


A sorozat következő kötete

Angyalok menedéke sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kevin Williamson – Julie Plec: A kezdetek
P. C. Cast – Kristin Cast: Megperzselve
Stephanie Garber: Caraval
Abigail Gibbs: Vacsora a vámpírral
Cynthia Hand: Angyalvágy
Laini Taylor: Vér és csillagfény napjai
Melissa de la Cruz: Leleplezés
Elizabeth Chandler: Angyalok és emberek
Marosi Katalin: Teddy bosszúja
Lana Millan: Egy angyal az élet küszöbén