Peteérés 16 csillagozás

Judith Uyterlinde: Peteérés

Amikor ​Judith és Paul egymásba szeretnek és eldöntik, hogy csakis együtt tudják elképzelni közös életüket, a nő tisztességtelen ajánlatot tesz a férfinak: Paul, csináljunk gyereket! Ekkor még egyikük sem sejti, hogy ez a vidám felszólítás a tragikus események micsoda lavináját zúdítja a nyakukba. Judith hamarosan teherbe esik ugyan, de három hónap múlva elvetél, és a következő terhességét sem tudja kihordani. Orvosi vizsgálatok sora következik, majd a jól bevált módszerek: hőmérőzés, a peteérés diktálta szeretkezések, műtétek, petesejtbeültetések – minden eredmény nélkül. Judith legszívesebben már kiragasztaná a postaládájára: Gyermekáldásról örvendező lapokat nem kérek!, és sóvár szemekkel figyeli legjobb barátnői gömbölyödő pocakját, miközben előle már a testvérei is igyekeznek eltitkolni, ha éppen teherbe estek. A nő megpróbálja élni laza, pörgős életét, de a gyász és az újra meg újra feltámadó remény hullámvasútján igencsak nehéz megőriznie a józan eszét és jó kedélyét. Judith… (tovább)

Eredeti cím: Eisprong

Eredeti megjelenés éve: 2001

>!
Európa, Budapest, 2007
162 oldal · ISBN: 9789630782951 · Fordította: Pécsi Emőke

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Adrinéni>!
Judith Uyterlinde: Peteérés

Vannak benne hasznos tanácsok, elgondolkodtató dolgok. Nekem tetszett. A mai világban hasznos olvasmány.

Nickykee>!
Judith Uyterlinde: Peteérés

Érintett vagyok a témában. Sokszor magamra ismertem sajnos, és bizony nagyon a szívembe vágott. Őszintén szólva: jelenlegi helyzetemben nem kellett volna elolvasnom, hiszen én igyekszem a lehető legpozitívabban hozzáállni a dologhoz, optimista lenni, a könyv viszont nagyon megrázó, nagyon komor, és szomorú. Nem happy end, amire vártam volna. Akaratlanul is belegondoltam, hogy vajon rám is ez vár? Mi lesz velünk x év múlva? Hol fogunk tartani? De gyorsan elhessegettem, hiszen ez csak visszahúz. Szóval ez így, hogy a saját bőrömön tapasztaltam azokat, amiket az írónő leírt, igenis azt kell mondanom, hogy hiteles, és egyáltalán nem komolytalan.

Galambdúc >!
Judith Uyterlinde: Peteérés

Könnyed humorú, ez igaz. Hamar végigolvasható, ez is. És azt se kétlem, hogy őszinte, csak néha túl sok benne az önsajnálat. De legyek megértő, hiszen a meddőség egyre több embert érintő probléma manapság. Azért nem kap többet, mert annyira nem vágott pofán, s nem egyedi. De élvezhető, ezt nem tagadom.


Népszerű idézetek

BabusM>!

A pszichiátereknek a képzési idő alatt saját maguknak is terápiára kell járniuk. A többi orvosnak sem ártana, ha még a képzésük során egyszer kés alá kerülnének.

Európa (Belladonna), 126. o.

Galambdúc >!

Ez a dolog is mulandó, mint ahogy az egész élet. A végén meghalsz, és azt is egyedül teszed. A legszorosabb barátságokat tízen-, huszonéves korában köti az ember. Akkor vagyunk a legnyitottabbak, akkor a legnagyobb az igényünk arra, hogy megosszuk másokkal az élményeinket. Amikor tartóssá válik a kapcsolatunk valakivel, több időt fogunk a partnerünkkel eltölteni, és a barátságok a második helyre szorulnak vissza. Amikor végül megszületik a baba, még kevesebb idő marad a barátokra. Néha még felkeresed azokat a barátaidat, akiknek szintén van gyerekük, mert amíg a gyerekek szépen eljátszogatnak, addig ti eltrécselgettek róluk. Ritkán merül fel már valami személyes téma. Nem kívánod a barátaidat a saját problémáiddal terhelni, inkább elmész egy pszichiáterhez, vagy megtartod magadnak.

78. oldal

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Óvári Enikő: A VBAC-titok
Ecsedi Gabriella: Szülés, császármetszés, VBAC
Hirschler Imre: Szülőszoba, tessék belépni!
Ecsedi Gabriella: VBAC
Márki Anita: Otthon szültem
Lázár Levente – Nagy Bálint – Rigó János Jr.: Praenatalis molekuláris genetika
Szabó A. Ferenc: Az abortusz ellenszerei
Székely József Iván: Drog, szex, téveseszmék, egészség
Linda Cochrane: Megbocsátottan és szabadon
Bruce D. Perry – Maia Szalavitz: A ketrecbe zárt fiú