Varázslat (Sequels 2.) 114 csillagozás

Judith McNaught: Varázslat

Jordannek, ​Hawthorne hercegének csupa veszély és kihívás az élete. A számító, erkölcstelen asszonyokból kiábrándult férfi sorsa egy csapásra megváltozik, amikor egy rablótámadás során az ifjú Alexandra megmenti az életét. Jordan, hogy az eset során kompromittált lány jó hírét visszaadja, kötelességtudatból feleségül veszi. A romantikus lány rögtön beleszeret a cinikus férfiba, akit mélyen megérint Alexandra tiszta lelke, szellemessége és műveltsége. Egy váratlan esemény azonban szinte azonnal el is választja őket. A kényszerű különlét mindkettőjüket átformálja. Az életunt, kiábrándult férfit az a remény és vágy élteti, hogy egyszer hazajut ahhoz a tiszta lelkű lányhoz, akit feleségül vett. A naiv, szerelmes lány helyett azonban – aki ez idő alatt kénytelen volt szembenézni a fájdalmas valósággal – egy romantikus illúzióitól megfosztott gyönyörű nőt talál. Vajon képes-e a remény, a vágy és a csekély közös emlék két embert összetartani a kíméletlen valóság ellenében? Judith McNaught… (tovább)

Eredeti mű: Judith McNaught: Something Wonderful

Eredeti megjelenés éve: 1988

>!
General Press, Budapest, 2010
436 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636432034 · Fordította: Erdélyi András

Kedvencelte 21

Most olvassa 3

Várólistára tette 33

Kívánságlistára tette 17


Kiemelt értékelések

>!
Trice29 P
Judith McNaught: Varázslat

A történet most is pörgött, voltak jó szereplők (Alex, nagymama, …), édes humor, sírás és ,meghatódás, de Jordan valamiért nem jött be nekem. Folytatós

>!
anikho P
Judith McNaught: Varázslat

Varázslatos volt!
Elképesztő módon nem tudom megunni ezeket a romantikus történeteket, amik – alapjaikban véve – szinte majdnem ugyanarra a sémára épülnek fel.

Egy zord, szívtelen, kemény férfi, aki nem tudja mik azok az érzelmek, és egy lány aki üde, friss, és végtelenül vidám. Ők összetalálkoznak és gyökeresig felfordítják egymás életét, miközben a mindent elsöprő szenvedély csak úgy süt a lapokról. Persze az írónőhöz hűen a hatalmas félreértések sem hiányozhatnak, amik következtében a két szerelmes gyilkos indulattal viseltetik egymás iránt. De a végén mind a ketten elismerik, hogy totálisan szerelmesek egymásba és boldogan élnek tovább.

Jordan remek főszereplőnek bizonyult, akárcsak Alex, bekerültek a kedvenc párosok közé.

>!
_Enii_ P
Judith McNaught: Varázslat

Megvolt benne minden ami egy jó történelmi romantikushoz kell,mégis nekem valami hiányzott belőle… A fülszöveg alapján nagyobb változásra számítottam Alex részéről. Ennek ellenére egyes részeknél összeszorult a torkom,másoknál nevettem az abszurd helyzeteken. Nem akarom leírni,mert műfajában igenis ott van a legjobbak között,hiába úgy tűnik az írónőtől számomra örök 1. az Álomkirályság marad. :))

>!
Odilia P
Judith McNaught: Varázslat

Újraolvasás :) Ez évek óta nagy kedvencem! Valahogy úgy van megírva, hogy hiába tudom, hogy jó a vége, nem egy helyen folyik a könny az arcomon olvasás közben.

>!
Kiera
Judith McNaught: Varázslat

nagyon tetszett. mindig is szerettem az ilyen korban íródott könyveket. az alap storyt mondhatjuk szokványosnak, de az írónőnek sikerült belőle kihozni, hogy senki ne tudjon unatkozni, és hogy ne legyen ez a könyv is olyan, mint a hasonló történetűek.

>!
Bagneso
Judith McNaught: Varázslat

Szeretem McNaught romantikus regényeit, és ezt is nagyooon szerettem! :)

>!
Tamlilla
Judith McNaught: Varázslat

Akárcsak a sorozat többi része, elbűvölő, szórakoztató kis történet, szimpatikus szereplőkkel és sok sok félreértéssel.

>!
Lady_E
Judith McNaught: Varázslat

Örülök, hogy rátaláltam erre az írónőre, mert nagyon megszerettem a stílusát. Izgalmas, fordulatos történeteket ír, amiből persze a romantika sem marad ki. A karakterei mindig szimpatikusak, akik belopják magukat a szívembe. Már kezdem is a következő könyvét.

>!
veresjudit81
Judith McNaught: Varázslat

Ez egy igazi varázslatos történet. A többi McNaught-tól eltérően nemcsak a férfi-női büszkeségből adódó félreértésekkel kell a szereplőknek megküzdeniük, hanem a rangbeli különbséggel is. Nekem ez egy igazi romantikus történet volt, kevesebb realitással, mint az eddig megszokott regények. Pont azért lett kedvenc könyvem, mert kellenek a „hamupipőkés érzelmek” is. Imádtam!

1 hozzászólás
>!
Elhaym
Judith McNaught: Varázslat

McNaughtban most sem csalódtam. Számomra mindig ő írja a legjobb 19. századi romantikus történeteket. Ebből a könyvből sem hiányoztak a fordulatok és megható jelenetek. Volt merénylet, mérgezés stb. Előző kötet( Végtelen szerelem) főszereplőit jobban kedveltem, csak emiatt nem adtam meg rá a max pontot.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
hrabi

Nagyapja gyakran mondogatta: a tudatlanság betegség, amelynek egyetlen ellenszere van, a kérdezés. Így hát Alexandra ártatlan őszinteséggel így fordult férjéhez:
– És hogyan kell gyereket csinálni?
Jordan egy pillanatra hátrahőkölt, válaszra nyitotta a száját, de aztán valamiért mégis képtelen volt megszólalni. Alexandra először nem tudta mire vélni ezt a fura hallgatást, de aztán minden megvilágosodott előtte. Rosszallóan megcsóválta a fejét. és együtt érző sóhajjal fejezte ki csalódottságát kettejük kölcsönös tudatlansága okán:
– Maga sem tudja, igaz?

>!
_Enii_ P

Hiszen, lássuk be, ez a csodálatos világ mégiscsak az önérdek tengelye körül forog.

>!
_Enii_ P

Ami kiszámítható, az olyan unalmas tud lenni, nem gondolja?

>!
hrabi

– Alexandra – szólalt meg Jordan, s higgadt, tárgyilagos hangjára a lány megtorpant és visszafordult. – Igen?
– Semmi szükség arra, hogy ijesztő gondolatokkal gyötörje magát. Nem áll szándékomban önnel aludni ma éjszaka.
Alexandra, akinek pillanatnyilag az okozta a legnagyobb gondot, hogy szeretett volna kimenni a t fogadó toalettjébe, meglepettem és értetlenül nézett a hercegre.
– Ilyesmi meg sem fordult a fejemben. Miért is akarna velem egy szobában aludni, amikor a fogadó éppen elég tágas, ön pedig nyugodtan megengedhet magának egy külön szobát?

>!
Sippancs P

Ha nem bízik – mondta a bölcsesség és a naivitás lefegyverző egyvelegével –, akkor valóban soha senkiben nem fog csalódni. Ugyanakkor megfosztja magát attól az esélytől, hogy valaha is tökéletesen boldog lehessen – tette hozzá Alex…

132. oldal

>!
Sippancs P

Én szeretem az életet, még akkor is, amikor rossz dolgok történnek velem. Soha nem szűnök meg szeretni.

83. oldal

>!
miaow 

– Mennyi az idő? – kérdezte álomittasan. Közben az ablak felé nézett, és látta, hogy odakint még sötét van, csak egy halovány rózsaszín csík dereng föl a szürke égbolton.
Alexandra azonban, Jordannal ellentétben, egész éjszaka ébren volt, így tehát álomittasságnak nyoma sem volt a tekintetében.
– Hat óra – felelte üdén.
– Maga tréfál! – zsörtölődött Jordan. Azonnal lehunyta a szemét, és magyarázatot követelt a hajnali ébresztésre. – Valaki beteg?
– Nem.
– Meghalt?
– Nem.
Halvány mosoly játszadozott a férfi szája szegletében, és résnyire kinyitotta egyik szemét, úgy morogta:
– Betegség vagy halál, racionális emberi lény kizárólag ezt a két okot fogadhatja el az ilyen korai ébresztés indokaként. Jöjjön, feküdjön vissza!

362. oldal

>!
meteoritastar P

Alex kinyitotta a szemét, és amit Jordan ekkor meglátott a ragyogó kék szemekben, attól a keze megdermedt, majd remegni kezdett: ugyanazt látta ebben a tekintetben, mint ami korábban egész testét megremegtette, amikor a lány megcsókolta és hozzáért: a világmindenség összes szerelme ott ragyogott a lány szemében. – Ó, istenem! – sóhajtott fel a férfi fátyolos hangon.

>!
meteoritastar P

– Azért mert a barátaimnak túl sok vesztenivalójuk van, ha nem úgy hintik el a pletykát, ahogy kérem tőlük. Tudja, kedvesem, a régi mondás, miszerint „az számít, hogy kit ismersz”, már régen nem érvényes. A bölcselet ma így hangzik: „mit tudsz arról, akit ismersz. És ez igen nagy különbség!

>!
meteoritastar P

Gyerekekkel körülvéve, London három legelőkelőbb főnemesének társaságában ott állt a startvonalnál, üdvözölte a verseny egyéni indulóit, önfeledten buzdította őket, és mély csalódottságának adott hangot, amikor a teknősök figyelmen kívül hagyták fenséges parancsait, és visszahúzódtak páncéljuk mögé.
– Soha nem kedveltem a teknősöket, legfeljebb levesben – tréfálkozott Tony, oldalba bökve John Camdent – de most nagyon úgy fest, hogy az én teknősöm fürgébb, mint a tiéd. Fogadok egy fontban, hogy a tiéd később bújik ki a páncéljából, mint az enyém.
– Állom a fogadást! – vágta rá John Camden gondolkodás nélkül, és magasztaló szavakkal máris ösztökélni kezdte lusta teknősét, hogy dugja már elő a fejét a páncélja alól.


A sorozat következő kötete

Sequels sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett
Julia Quinn: Ami Londonban történt
Julia Quinn: Mint a mennyben
Julia Quinn: Lent délen, édes…
Amanda Quick: A szerető
Lorraine Heath: Házasság receptre
Amanda Quick: Botrány
Lorraine Heath: A grófné titka
Nancy Bush: A botrány kedvese
Lorraine Heath: Egy botrányhős hálójában