Összetört ​idill 1-2 (Paradise 2.) 69 csillagozás

Judith McNaught: Összetört idill 1-2 Judith McNaught: Összetört idill 1-2

Az ​árván maradt Zack Benedictet tizennyolc éves korában a nagyanyja elüldözi a jómódú családi házból. Ettől kezdve egyedül kell érvényesülnie, és ez látszólag könnyedén megy neki: egy filmstúdióban köt ki mint díszletmunkás, hamarosan azonban már ünnepelt filmcsillagként tűnik fel a mozivásznon. Vagyonát nem csak színészként, hanem ügyes befektetőként is növeli, és hamarosan az amerikai filmipar egyik legszebb színésznője a felesége. Élete csupa pompa, ünneplés, ám mindez egy csapásra véget ér, amikor felesége egy pisztolylövés következtében holtan esik össze egy forgatáson, és a gyilkosságra, úgy tűnik, egyedül Zacknek van indoka…
Julie Smith élete sokkal nehezebb körülmények közül indul: vér szerinti szülei elhagyták, és ettől kezdve sorsa bővelkedik a hányattatásokban: az örökbe fogadó családok sora és a nevelőintézetek is különlegesen problémás gyerekként kezelik. Tizenegy éves, amikor egy lehetőséget kap az élettől: szerető családba, megértő nevelőszülők védőszárnyai… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1993

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Romantikus Regények General Press

>!
General Press, Budapest, 2009
392 oldal · ISBN: 9789636431648 · Fordította: Pálfalvi Ilona
>!
General Press, Budapest
320 oldal · ISBN: 9789636431655 · Fordította: Pálfalvi Ilona

Kedvencelte 16

Most olvassa 2

Várólistára tette 31

Kívánságlistára tette 12

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Meszil>!
Judith McNaught: Összetört idill 1-2

Annyira izgalmas, hogy egyszerűen nem lehet letenni!! :) Zack és Julie nagyon jó páros! Szívesen megnézném film formájában is!

Az első kötet után nagyon vártam a folytatást, de ez már nem tetszett annyira! Julie annyit szenved benne, hogy már azt hittem diliházba kerül, ehhez képest a végkifejlet nagyon hamar megoldódott! Zack pedig mintha nem ugyanaz a karakter lenne, mint az első részben! De azért egy élmény volt ez is…:P

krisztina0419>!
Judith McNaught: Összetört idill 1-2

Hogy én mennyire nem emlékeztem erre a lebilincselő történetre. Úgy olvastam, olyan izgalommal,mint akinek először van a kezében a könyv.
Alig bírtam letenni, de így vagyok minden McNaught történettel. Szereplői eléggé egy sémára emlékeztetnek, ennek ellenére nem tudom megunni őket.
Harcias, haragtartó főhős, és mellé egy erős hősnő.
Itt Julie-re kissé haragudtam a Mexikói fiaskó miatt, de szerencsére minden jól végződött. És az is plusz volt, hogy Matt és Meredith eléggé aktív szerepet kaptak!
És imádtam a mellékszálat (ami mellesleg nem jellemző az írónőre) Ted és Katherine történetét!
Nem lehet nem szeretni!

wallery>!
Judith McNaught: Összetört idill 1-2

A hosszú hétvégére tökéletes olvasmánynak bizonyult. Kétségtelenül a legjobb könyve az írónőnek

tetszett ez is, de az végét nagyon összecsapta, szinte egy pillanat alatt megoldódott minden, kár

Naomi1>!
Judith McNaught: Összetört idill 1-2

Izgalmasan indult, de aztán túl sok időt töltöttek a hegyi házban.

Jó könyv, tetszett, de az első kötet izgalmasabb volt.

hársvirág>!
Judith McNaught: Összetört idill 1-2

Hát annak,aki szereti a romantikát – mégpedig annak valami elég tömény,abszolút nem reális formáját –, annak kedvence lehet ez a könyv.
Ez nekem egy kicsit már sok az érzelmekből…Egy gazdag,jóképű filmsztár,akit senki nem szeret…ugyan,ugyan…Egy lány,aki 26 éves koráig őrzi a szüzességét,hogy egy három napja megismert szökött fegyenccel veszíthesse el…hmmm…hmmm…
Ez az írónő amúgy is szereti a saját sémáit alkalmazni:
– a főhős egy nyomorból saját esze által multimilliomossá váló,jóképű,érzékeny férfi (Na ne!!!)
– a hősnő becsületes,félreértett,csodás hölgy,aki még nem találta meg az igazit (Óóóó!)
– mindössze pár nap után beüt köztük a nagy szerelem, utána különválasztja őket az élet (lehetőleg többször is,mindenféle félreértések folytán)
– ja és persze kell még néhány elhidegült nagyszülő is
(Erre példaként jó pár könyvét felsorolhatnám,de aki ismeri a szerzőt,az úgyis tudja,hogy így van.)
Azért adtam mégis négyest,mert ezt a stílust nem kötelező szeretnem,de ha már valaki ilyet ír,abba legyen jó. És ebben a hölgy jó. Kellemes,pergő,kellően feszült,jó nyelvezetű.
Azért szívesen olvasnék tőle egyszer valami eltérő „forgatókönyvű” könyvet is.

Elhaym>!
Judith McNaught: Összetört idill 1-2

Ez a rész még izgalmasabb mint az Édenkert. Hitelesen bemutatja a filmforgatást, a filmipart. Valós színészek is feltűnnek benne, ez még életszerűbbé teszi a sztorit. Analfabetizmussal is foglalkozik a történet. Emellett Zacket nagyon lehet sajnálni, éveket tölt ártatlanul a börtönben, aztán amikor megszökik nagyon lehet izgulni érte. Sikerül megmenekülnie? Vagy elkapják?

Egyik legszívszorítóbb történet amit olvastam. Kihagyhatatlan.

Ercsusz>!
Judith McNaught: Összetört idill 1-2

Sajnos régen olvastam, de arra emlékszem, hogy a levél megsiratott és nem bírtam letenni a könyvet. Nagyon szeretem az írónőt és eddig még sosem csalódtam benne.
Azt azért nem tudom, miért kellett egy könyvet ketté szedni és úgy kiadni…. értem én, hogy több pénz, de azért mégis.

Kiskosar>!
Judith McNaught: Összetört idill 1-2

valahol a ketharmadanal erosen kezdett hasonlitani egy brazil szappanoperahoz… Az irono tobbi konyvehez kepest ez kicsit csalodas…. csoppet vontatott, es csopogos, pedig nalam eleg magasan van ez a hatar… sebaj, a kovetkezo biztos jobb lesz!

denilke>!
Judith McNaught: Összetört idill 1-2

Jobban tetszett, mint az édenkert. A végére nagyon szirupos lett és az sem tetszett, hogy tömören elmesélte az édenkert történetét. Nem izgalmasnak inkább „lelkisnek” nevezném. Nagyon sok lélekbe maró jelenet van benne.


Népszerű idézetek

gladyna>!

– Azt mondtad, azt akarod, hogy mindent mondjak el őszintén a rendőrségnek. Ugye, azt azért nem várod el tőlem, hogy elmondjam nekik, hogy mi… te… én…
– Most, hogy felsoroltad szinte az összes személyes névmást – ugratta Zack, pontosan tudva, hova akar a lány kilyukadni –, tudnál esetleg egy igét is tenni melléjük?

gladyna>!

– Julie, az a helyzet, hogy te vagy az egyetlen nő, akinek valaha is sikerült elérnie, hogy úgy érezzem magam, mint aki similabdaként pattog azon a madzagon, amelyet te tartasz a kezedben.

gladyna>!

– Mekkora a mérete? – kérdezte a férfi mosolygós hangon.
– A hálószobámnak?
– A gyűrűsujjadnak.
A lány remegve felsóhajtott.
– Azt hiszem, öt és feles. És a tiéd?
– Nem tudom. Nagy, úgy vélem.
– És milyen színű?
– Az ujjam?
– Nem! – mondta a lány kacagva. – A hálószobád.

>!

Nem menetelhetsz végig az életen úgy, hogy állandóan felégeted maga mögött a hidakat, ahelyett, hogy helyrehoznád őket.

336. oldal (1. kötet)

Dikó28>!

A magas férfi a lehanyatló napnak háttal, a poros úton ballagott, amely a faluból a kikötőbe vezetett, kezében újsággal és néhány magazinnal. Miközben a móló felé tartott, nem szólt egyik halászhoz sem, akik a napi fogást rakodták ki a partra vagy a hálóikat javították. Azok sem szóltak őhozzá, de számos kíváncsi szempár követte a hajója, egy tizenhárom és fél méteres Hatteras felé tartó idegent. A hajó oldalára frissen volt kék festékkel odafestve a Julie név. A néven kívül, amelynek a tengerészeti előírásoknak megfelelően szerepelnie kellett a hajó tatján, semmi rendkívüli nem volt a hajón.


A sorozat következő kötete

Paradise sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Karen Chance: Holdvadász
Terry Goodkind: A könnyek köve I-III.
Rachel Vincent: Alpha – Alfa
Janet Evanovich: Két ravatal
Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz
Karen Rose: Halj meg értem
J. R. Ward: Feloldozott szerető
Gail Carriger: Szívtelen
V. E. Schwab: A Fényigéző