Az árván maradt Zack Benedictet tizennyolc éves korában a nagyanyja elüldözi a jómódú családi házból. Ettől kezdve egyedül kell érvényesülnie, és ez látszólag könnyedén megy neki: egy filmstúdióban köt ki mint díszletmunkás, hamarosan azonban már ünnepelt filmcsillagként tűnik fel a mozivásznon. Vagyonát nem csak színészként, hanem ügyes befektetőként is növeli, és hamarosan az amerikai filmipar egyik legszebb színésznője a felesége. Élete csupa pompa, ünneplés, ám mindez egy csapásra véget ér, amikor felesége egy pisztolylövés következtében holtan esik össze egy forgatáson, és a gyilkosságra, úgy tűnik, egyedül Zacknek van indoka…
Julie Smith élete sokkal nehezebb körülmények közül indul: vér szerinti szülei elhagyták, és ettől kezdve sorsa bővelkedik a hányattatásokban: az örökbe fogadó családok sora és a nevelőintézetek is különlegesen problémás gyerekként kezelik. Tizenegy éves, amikor egy lehetőséget kap az élettől: szerető családba, megértő nevelőszülők védőszárnyai… (tovább)
Összetört idill 1-2 (Paradise 2.) 69 csillagozás

Eredeti megjelenés éve: 1993
A következő kiadói sorozatban jelent meg: Romantikus Regények General Press

Annyira izgalmas, hogy egyszerűen nem lehet letenni!! :) Zack és Julie nagyon jó páros! Szívesen megnézném film formájában is!
Az első kötet után nagyon vártam a folytatást, de ez már nem tetszett annyira! Julie annyit szenved benne, hogy már azt hittem diliházba kerül, ehhez képest a végkifejlet nagyon hamar megoldódott! Zack pedig mintha nem ugyanaz a karakter lenne, mint az első részben! De azért egy élmény volt ez is…:P

Hogy én mennyire nem emlékeztem erre a lebilincselő történetre. Úgy olvastam, olyan izgalommal,mint akinek először van a kezében a könyv.
Alig bírtam letenni, de így vagyok minden McNaught történettel. Szereplői eléggé egy sémára emlékeztetnek, ennek ellenére nem tudom megunni őket.
Harcias, haragtartó főhős, és mellé egy erős hősnő.
Itt Julie-re kissé haragudtam a Mexikói fiaskó miatt, de szerencsére minden jól végződött. És az is plusz volt, hogy Matt és Meredith eléggé aktív szerepet kaptak!
És imádtam a mellékszálat (ami mellesleg nem jellemző az írónőre) Ted és Katherine történetét!
Nem lehet nem szeretni!

Hát annak,aki szereti a romantikát – mégpedig annak valami elég tömény,abszolút nem reális formáját –, annak kedvence lehet ez a könyv.
Ez nekem egy kicsit már sok az érzelmekből…Egy gazdag,jóképű filmsztár,akit senki nem szeret…ugyan,ugyan…Egy lány,aki 26 éves koráig őrzi a szüzességét,hogy egy három napja megismert szökött fegyenccel veszíthesse el…hmmm…hmmm…
Ez az írónő amúgy is szereti a saját sémáit alkalmazni:
– a főhős egy nyomorból saját esze által multimilliomossá váló,jóképű,érzékeny férfi (Na ne!!!)
– a hősnő becsületes,félreértett,csodás hölgy,aki még nem találta meg az igazit (Óóóó!)
– mindössze pár nap után beüt köztük a nagy szerelem, utána különválasztja őket az élet (lehetőleg többször is,mindenféle félreértések folytán)
– ja és persze kell még néhány elhidegült nagyszülő is
(Erre példaként jó pár könyvét felsorolhatnám,de aki ismeri a szerzőt,az úgyis tudja,hogy így van.)
Azért adtam mégis négyest,mert ezt a stílust nem kötelező szeretnem,de ha már valaki ilyet ír,abba legyen jó. És ebben a hölgy jó. Kellemes,pergő,kellően feszült,jó nyelvezetű.
Azért szívesen olvasnék tőle egyszer valami eltérő „forgatókönyvű” könyvet is.

Ez a rész még izgalmasabb mint az Édenkert. Hitelesen bemutatja a filmforgatást, a filmipart. Valós színészek is feltűnnek benne, ez még életszerűbbé teszi a sztorit. Analfabetizmussal is foglalkozik a történet. Emellett Zacket nagyon lehet sajnálni, éveket tölt ártatlanul a börtönben, aztán amikor megszökik nagyon lehet izgulni érte. Sikerül megmenekülnie? Vagy elkapják?
Egyik legszívszorítóbb történet amit olvastam. Kihagyhatatlan.

– Azt mondtad, azt akarod, hogy mindent mondjak el őszintén a rendőrségnek. Ugye, azt azért nem várod el tőlem, hogy elmondjam nekik, hogy mi… te… én…
– Most, hogy felsoroltad szinte az összes személyes névmást – ugratta Zack, pontosan tudva, hova akar a lány kilyukadni –, tudnál esetleg egy igét is tenni melléjük?

A magas férfi a lehanyatló napnak háttal, a poros úton ballagott, amely a faluból a kikötőbe vezetett, kezében újsággal és néhány magazinnal. Miközben a móló felé tartott, nem szólt egyik halászhoz sem, akik a napi fogást rakodták ki a partra vagy a hálóikat javították. Azok sem szóltak őhozzá, de számos kíváncsi szempár követte a hajója, egy tizenhárom és fél méteres Hatteras felé tartó idegent. A hajó oldalára frissen volt kék festékkel odafestve a Julie név. A néven kívül, amelynek a tengerészeti előírásoknak megfelelően szerepelnie kellett a hajó tatján, semmi rendkívüli nem volt a hajón.
![]() | Paradise sorozat · Összehasonlítás |