Földi ​mennyország (Sequels 3.) 130 csillagozás

Judith McNaught: Földi mennyország

Az ​ifjú Elizabeth elszegényedett grófi család utolsó sarja, akire tizenhét évesen rászakad az ősi családi birtok és a kastély fenntartásának minden nehézsége. Nem csoda hát, hogy az árván nevelkedő, gyönyörű lány idejekorán érzékeny, a világ dolgaira fogékony, művelt és büszke nővé érik.
Amikor a társasági életben még járatlan, naiv Elizabethet egy nyáresti bálon rajtakapják, hogy a szerencsejátékos hírében álló Ian Thorntonnal csókolózik, a pletyka azonnal szárnyra kap. Az ifjú grófnő féltestvére, hogy megvédje húga jó hírét, párbajra hívja, majd megsebesíti Thorntont.
Elizabeth majd két évig tartó csendes magányának nagybátyja véget kíván vetni, és megpróbál fondorlatos tervvel férjet fogni unokahúgának. Ian Thornton is horogra akad, mivel titkára tévedésből meghívólevelet küld a lánynak. Amikor Elizabeth megjelenik a férfi skóciai vadászházában, a két büszke fiatal ellentétes érzelmek között vívódik… Vajon fény derül-e az igazságra: Ian Thornton valóban csak egy… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1990

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Romantikus Regények General Press

>!
General Press, Budapest, 2007
496 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639648838 · Fordította: Pálfalvi Ilona

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

küldönc


Kedvencelte 31

Most olvassa 5

Várólistára tette 37

Kívánságlistára tette 23


Kiemelt értékelések

Trice29 P>!
Judith McNaught: Földi mennyország

Egy újabb gyöngyszemet tarthattam a kezemben. Ismételten sodort a történet, nagyon tetszettek a skót részek. Most nevettem a legtöbbet a sziporkázó párbeszédeken. Tetszett, hogy Alex és Jordan kettőséből is sokat kaptunk. Most mindkét főszereplő közel került hozzám, sőt a mellékszereplők közül is sokakat kedveltem. Igazán méltó befejezése egy kiváló sorozatnak. Nekem ez a rész tetszett a legjobban :o)

5 hozzászólás
Aoimomo P>!
Judith McNaught: Földi mennyország

-0,5 csillag, mert nem tudom eldönteni, hogy Elizabeth egy ostoba liba – aminek némileg ellentmond, hogy ügyesen kidumálja magát spoiler bármilyen rázós helyzetből, ennyire nincs rálátása, hogy bizonyos tettei milyen lavinát indítanak el, mert nőként rengeteg dolgot nem sietnek közölni az emberrel, így nem látja át a helyzet súlyosságát, vagy egyszerűen csak nagyon fiatal és naiv (bár, ha 4 évvel idősebb lenne, akkor már vénlánynak számítana, szóval…
Mindezek ellenére ez is egy „tipikus” McNaught romantikus volt, az írónő sportot űz belőle, hogy kíméletlenül megrángatja a hőseit és érzelmi hullámvasútra ülteti az olvasóit.
A regény igazán gazdagon kínál kedvelhetőnél-kedvelhetőbb karaktereket, újakat is és az előző kötetből már ismerősöket is, mint amilyen Alex és Jordan és természetesen a félelmetes nagy(i)hercegnő.
Szeretem, hogy Judith könyveiben a konfliktus nem légből kapott csinálmány, egy kötelező elem, amit valahogy bele kell pakolni, hanem igazi, kapcsolatpróbáló problémák. A szereplők néha rosszul döntenek, néha kényszerpályán mozognak és annak ellenére, hogy a műfaj már önmagában garancia a boldog végre az olvasó mégis izgul, hogy innen hogy lehet még egyenesbe rántani a dolgokat. A megoldás pedig itt is meghatóra sikerült.
Örülök, hogy felfedeztem magamnak az írónőt, legyen vele másnak is szerencséje!

anikho>!
Judith McNaught: Földi mennyország

Teljesítette az elvárasaimat, klassz történet volt. Alex és Jordan szereplésének nagyon örültem, hiszen nagyon megszerettem őket a Varázslatban.

Elizabeth és Ian szerelme más volt, mert itt végre a férfi is elsőre kimutatta az érzéseit, sőt ki is mondta azokat! Szépen ívelt felfelé az érzelmi szál, mindent alaposan felépített az írónő, és minden romantikus-szenvedélyes mozzanatot a legjobb helyre csempészte be.

Kellemes időtöltés volt, szeretem az ilyen történeteket, ahol borítékolva van a happy end, de azért végig izgulod, „mi van, ha mégse” alapon.

4 hozzászólás
Varga_Szandi>!
Judith McNaught: Földi mennyország

Ez mennyire aranyos történet volt!
Mostanában a könyvek szinte csöpögnek, ami a történelmi romantikusoknál ugyan nem ritka dolog, de ezek még a szokásosnál is sziruposabbak voltak. Aztán jött ez. A rózsaszín köd és a tökéletesség mellé azonban itt társult valami, ami kizökkenti az olvasót az elképzelések puha süppedtségéből.
Kifejezetten tetszett az a kis csavar a végén, pontosan erre volt szükség, egyedi, precíz, szerelmetes és elmélyülős, mégis könnyed, mint egy habos, nyári, frissítő sütemény.
Minden ott volt előttem miközben olvastam.
Kellemes élmény volt. :-)

noni55 P>!
Judith McNaught: Földi mennyország

Az írónő most is hozta a szokott színvonalat.Imádtam!!!
Ian és Elizabeth szerelmének a története az egyik kedvencem. Egymásra találásuk nem volt egyszerű, a lány „jóakarói” miatt sikerült két évre elszakadniuk egymástól. Az esküvő után pár hónappal viszont megint a boldogságuk útjába állt egy szörnyű titok felfedezése miatti sértődés. Nagyon szeretek erről a történelmi korról olvasni. Az írónő részletesen leírja a helyszíneket, illetve a csodaszép ruhákat. Kedvem lenne nekem is egy kis időt ebben a korban eltölteni. Csodaszép történet volt.

rafaelo0824>!
Judith McNaught: Földi mennyország

Elizabeth és Ian története eléggé cuki volt, bár kicsit sokáig tartott mire végre összekerültek. Tetszett, hogy Alex és Jordan itt voltak, főleg mikor mesterkedni próbáltak. Fél csillagot muszáj vagyok levonni a kutya miatt – komolyan megszakadt a szívem – és mert Elizabeth okos csajnak van beállítva, és elkövet egy akkora baromságot, amit még most sem értek. Mondjuk az tetszett, hogy ezt rendbe hozták, de akkor is, ez igazi sültbolond húzás volt.

SICSI P>!
Judith McNaught: Földi mennyország

Számomra kissé lassan indult be. Túl sok volt a töprengés, a múlton való rágódás. És olyan soká derült ki, hogy mi is történt 2 évvel ezelőtt. Aztán mikor végre elindult a történet már egyre jobban tetszett. Voltak benne nagyon vicces jelenetek, amiken hangosan nevettem. Elizabeth és Ian olyan jók voltak együtt az esküvő után. Jó volt róluk olvasni.
Aztán Elizabeth nagyon elrontotta. Nem is értettem a döntését. Teljes mértékben Iant sajnáltam és megértettem minden lépését és viselkedését. Nem tudtam elképzelni, hogy fognak ebből a szörnyű helyzetből jól kijönni. Persze az idő minden sebet begyógyít.

Tamlilla>!
Judith McNaught: Földi mennyország

Úgy látszik nem tudom megunni az ilyen típusú könyveket. Élveztem minden sorát, és alig aludtam valamit. Nagyon jó éreztem magam, és sokat nevettem. Itt az ideje, hogy az előző részeket is elolvassam.

1 hozzászólás
Hayako>!
Judith McNaught: Földi mennyország

Ez a trilógia utolsó része, de számomra a leggyengébb. Sokkal jobbra számítottam. Az első két kötet sokkal jobban tetszett, ez valahogy nem varázsolt el… mintha valami érzelmi hullámvasútban lettem volna végig. Gyorsan összejöttek, aztán szétváltak, aztán megint összejöttek, majd ismét szétváltak. De mindig olyan eszméletlen banális okok miatt: mint a félreértés, igazság elhallgatása vagy túlzott naivítás. Ian érdekes személyiség, nem volt könnyű gyermekkora, mert mindig lenézték, de okos volt és mindig feltalálta magát. Érthető volt, hogy miért nem fogadta el egyből a hercegi címet. Elizabeth már más tészta. Nála butább és naívabb hősnőt én még nem láttam. Nagyon sok hibát vétett, sőt a végén olyat, ami majdnem a férje életébe került… így itt és most kijelentem, nem tetszett a könyv vége. spoiler Ha máshogy végződött volna, négy csillagosra értékelem, de így csak három.

eltim P>!
Judith McNaught: Földi mennyország

Jó volt, kellemes olvasmány, de nekem a szokásos bonyodalom nem igazán tetsztett, Elizabeth okosabb is lehett volna a karaktere alapján :-(


Népszerű idézetek

minnie>!

Aznap, vacsora után, Ian egy érthetetlen című vastag kötetet hozott elő a könyvtárból. Elizabeth a Büszkeség és balítélet című regényt választotta, amelyet azóta állt szándékában elolvasni, amióta először hallotta, hogy a társaság konzervatív tagjai körében mekkora felháborodást váltott ki.

393. oldal

meteoritastar>!

Miért van az, hogy a szép emlékek elhalványodnak, s feledésbe merülnek, míg a szörnyűségek majdnem vakító élességgel és élénk fájdalommal megmaradnak? Még most is tisztán fel tudja idézni azt az éjszakát – szinte mindent lát, hall, érez.

meteoritastar>!

– Ezért nem akart velem táncolni, amikor korábban kértem?
– Részben ez is oka volt.
– És még mi? – kérdezte a lány kíváncsian.
A férfi fanyar mosollyal válaszolt:
– Jól fejlett önvédelmi reflex.
– Micsoda?
– Az ön szeme veszélyesebb, mint a párbajpisztoly, kedvesem – mondta a férfi kényszeredetten. – Még egy szentet is rábírnának, hogy megfeledkezzen a küldetéséről.

Inimma >!

A cameroni grófok hagyományos kék-ezüst libériáját viselő tizenöt küldönc ugyanazon a napon hajnalban hagyta el Havenhurst kastélyát. Mindegyikük azonos tartalmú, sürgős üzenetet kézbesített Mr. Julius Cameron, Lady Elizabeth nagybátyjának a parancsára, tizenöt angliai címre, szerte az országban.

Kapcsolódó szócikkek: küldönc
meteoritastar>!

Ian három szelet szalonnát vett ki a tálból, és hosszan nézegette a tál közepét elfoglaló gyanús barna tárgyat. – A szalonnát felismerem – mondta komoly ábrázattal –, de ez mi? Egészen különleges fogásnak tűnik.
– Pirítós – világosította fel Elizabeth a férfit, nem hagyva tovább kétségek között gyötrődni

meteoritastar>!

– Biztosíthatlak, hogy a prédikációid egyaránt ékesszólóak és mélyre hatóak, függetlenül attól, hogy állva vagy ülve hallgatom végig.
– Ez csak azért van, mert sajnálatos módon hajlamos vagy mindkét pozitúrában elaludni a mise közepén – válaszolta a pap kissé ingerülten, miközben kezet rázott Iannel.

meteoritastar>!

– Azzal az ügyességgel, ahogy te kevered a kártyát, fél Londont kifoszthatnánk. Ha bármelyik áldozatunk ellenkezni próbálna Alex keresztüldöfné a tőrével, Elizabeth pedig lelőné, mielőtt elvágódna a földön.
Ian nevetgélt.
– Nem is rossz ötlet. És magadnak milyen szerepet szánsz?
– Majd kiszabadít bennünket a Newgate-ből! – nevetett Elizabeth.
– Pontosan

miaow P>!

Elizabeth abban reménykedve, hogy a férfi nem találta olyan ehetetlennek az ételt, mint ő, bátortalanul ráemelte tekintetét. – Nem sok tapasztalatom van főzés terén – ismerte be halkan. Látta, hogy a férfi kortyol egyet a kávéból, majd szemei kigúvadnak a meglepetéstől – és rágni kezdi a kávét.
Elizabeth talpra ugrott, kihúzta magát, és fojtott hangon megszólalt: – Reggeli után mindig sétálok egyet. Elnézését kérem.
Ian még mindig rágott, miközben a lányt nézte, hogyan szökik meg a házból, majd hálásan megszabadult a szájában összegyűlt kávézacctól.

190. oldal

Kiwi>!

– Aaront rávesszük, hogy rabolja el a hintóval, és vigye egyenesen a dokkokhoz, ahonnan majd a francia légióba küldik.
Elizabeth elnéző szeretettel rázta a fejét. – Nem hinném, hogy csak úgy elmenne Aaronnal.
– Én meg azt nem hiszem – tette hozzá Alex , s nevető szeme összetalálkozott Elizabeth pilIantásával –, hogy a francia légió bevenné a soraiba. Annyira nincsenek megszorulva.

Kapcsolódó szócikkek: idegenlégió
meteoritastar>!

– Ó, és kérlek, ne tegyél megjegyzéseket Lady Wiltshire kék kalapjára!
– Miért ne?
– Mert az a haja.
– Soha nem tennék ilyet – tiltakozott Ian, s feleségére vilIantotta huncut mosolyát.
– Dehogynem! – suttogta Elizabeth, s megpróbált szigorú képet vágni, de helyette elnevette magát.


Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer Ashley: Hart hitvese
Lisa Kleypas: Winterborne választottja
Gail Carriger: Szívtelen
Julia Quinn: Rossz kor
Kresley Cole: Szeress, ha tudsz!
Lisa Kleypas: Az ördög télen
Julia Quinn: Ami Londonban történt
Julia Quinn: Mint a mennyben
Julia Quinn: Csudajó
Kathleen E. Woodiwiss: A láng és a liliom