Álomkirályság (Westmoreland 1.) 246 csillagozás

Judith McNaught: Álomkirályság Judith McNaught: Álomkirályság

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Bár elrabolják a zárdából, az akaratos skót szépség, Jennifer Merrick nem hódol be egykönnyen a lovagnak, aki elrabolta. Ellenségei szívében a Farkas ragadványnéven ismert lovag puszta említése is rettegést kelt. A büszke Jennifer azonban nem sokat törődik a félelmetes angol harcossal, aki fogságban tartja őt. Bátran és szemtelenül száll szembe akaratával… míg a lovag végül erős ölelésébe nem zárja, ellenállhatatlan vágyat ébresztve benne. És Jennifer csapdában találja magát… a büszkeség, a szenvedély, a hűség és a mindent elsöprő szerelem hálójában.

Eredeti mű: Judith McNaught: A Kingdom of Dreams

Eredeti megjelenés éve: 1989

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Romantikus Regények

>!
General Press, Budapest, 2011
400 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636433062 · Fordította: Stern Gabriella
>!
Magyar Könyvklub, Budapest, 2003
462 oldal · ISBN: 9635490186 · Fordította: Stern Gabriella

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Jennifer Merrick


Kedvencelte 67

Most olvassa 3

Várólistára tette 110

Kívánságlistára tette 63

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Judith McNaught: Álomkirályság

Többször olvastam már, első könyvem az írónőtől. Hőseink kezdetben ellenségek, később szeretők és szerelmesek.
Szeretem a leírásokat, az adott kort. Maga a történet izgalmas, fordulatokban gazdag, tele szenvedéllyel. Meg kell vennem a folytatásokat. Ajánlom.

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Judith McNaught: Álomkirályság

Többször olvasott kedvenc, az első könyvem az írónőtől. Hőseink ellenségeknek számítanak a középkori Angliában, és sok próbán kell átmenniük a boldogsághoz. Jobban szeretem, mint az instalove sztorikat.

>!
Nikyy18
Judith McNaught: Álomkirályság

Sokszor olvastam már és még fogom is mert hihetetlenül jó könyv. A szereplőket is hamar megkedveltem bár a végén Jenny egy kicsit idegesített a makacsságával. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

2 hozzászólás
>!
Ittimi78
Judith McNaught: Álomkirályság

Ohhhh… ez JOBB volt mint a Csábítás kilenc szabálya!

Történelmi romantikus fanok, ezt ki ne hagyjátok!!! Nem gondoltam, hogy ilyen béna címmel és borítóval egy ennyire jó könyvet kapok, pedig DE :D

Már eleve az alapszituáció is sokat ígér: egy makacs vörös skót fruska lázad az apja akarata ellen, ezért zárdába zárják. Mire meggondolná magát, és elfogadja apja nyomását, hogy hozzámenjen egy öreg klánvezérhez, addigra elrabolják és az ellenség táborába hurcolják. A lány nem fél. Nem reszket. Nem sír. Büszkén dacos és ravasz, megszökik, visszaviszik, folyton borsot tör a nagy Farkas orra alá, ezzel totális dühbe taszítva azt. A tűzzel játszik :DDD Végül persze megégeti magát…

Vicces helyzetekkel, remek párbeszédekkel, kémiával és feszültséggel teli, egyszerűen letehetetlen könyv, mert minden fejezet úgy ér véget, hogy muszáj tovább olvasnod :D

Aki szerette a Csábítás kilenc szabályát vagy az Outlander- Az idegent, az feltétlen olvassa ezt is, mert imádni fogja! :))

22 hozzászólás
>!
Tamlilla
Judith McNaught: Álomkirályság

Többször olvastam már, de biztos vagyok benne, hogy még sorrakerül.
Jenny sokáig élvezte a szimpátiám, de azért a végén már szívesen fejbekólintottam volna egy szeneslapáttal, csak hogy egy kis józan észt plántáljak belé. Na de ez egy mese, így a végén természetesen mindent megbocsátottam.

>!
Trice29 P
Judith McNaught: Álomkirályság

Azt hiszem egy újabb kedvenc írónőm született :o) Ez a könyv hatalmas volt. Nem rövid, de egy percig sem unatkoztam az olvasás közben, és rövidesen folytatni fogom.
Farkas személyében újabb kedvenc pasira leltem, nagyon megkedveltem. Szeretem az olyan szinte tökéletes macsókat, akik olykor hibázni is tudnak, valamint mérhetetlenül szeretni.
Elinor néni hatalmas arc, nagyon élveztem üdítő jellemét.
Jennifer is figyelemre méltó, bár kissé túl makacsnak és önfejűnek tartom.
Összességében egy új kedvencet avattam!

5 hozzászólás
>!
vmonika_
Judith McNaught: Álomkirályság

Ez volt a második könyvem az írónőtől, és nagyon örültem hogy végül részben, mert kíváncsi voltam rá, részben a molyok ajánlása miatt a kezembe vettem. Nagyon tetszett, majdnem annyira, mint a Végtelen szerelem, bár az a könyv szerintem végtelen örök szerelem marad nálam. :-)
Royce-ot nagyon szerettem, olyan cukipofa, és tulajdonképpen Jennyvel sem volt semmi bajom, bár a végén már kezdtem megharagudni rá, de valahol őt is meg lehet a érteni. A könyv utolsó oldalai, úgy a lovagi tornától kezdve voltak a kedvenc részeim, olyan aranyosak voltak, csak úgy olvadoztam:-)) A könyv befejezése után meg legalább még tíz percig ilyen hülye bárgyú mosoly volt az arcomon.:-) Hiába, happy end függő vagyok. :D
Szóval összességében nagyon szerettem, örülök, hogy elolvastam, és az ajánlásokat is köszönöm, mert végül is azok adták meg nekem az utolsó lökést, hogy belevessem magam…és milyen jól tettem! Aki szeretik a történelmi romantikus könyveket, nehogy kihagyják!

29 hozzászólás
>!
Vanessza_Dénes
Judith McNaught: Álomkirályság

Ó, de kedves kis könyv volt ez!
Megmelengette jégszívemet, és adott egy érzést, egy állapotot, amelyben hinni tudok a személyes 'álomkirályság' létezésében.
Arik alakja pedig igazán kedves volt számomra, imádom, hogy sok történetben van egy mellékszereplő, aki képes, és teljesen objektíven szemléli a helyzetet, de a megfelelő pillanatban mindenkit meglepve képes elfogadni a főszereplőt, és megmenteni a napot.
Biztos tele volt ez a könyv is hibákkal, amik holnap reggel esetleg szembetűnővé válnának, de inkább most írom meg az értékelést, amikor az egész által keltett érzések elborítanak. :D

>!
ƨɔɴом
Judith McNaught: Álomkirályság

Ez volt az elso konyvem az ironotol, de hatarozottan nem az utolso.
Maga a stilusa es az irasmodja rendkivul imponalo, ugyanakkor a tortenet sem utolso.
Karakterek szempontjabol viszont mar voltak problemaim. Pl. Farkas egy teljesen jo karakter, csak vele kapcsolatban nem tetszett, hogy ennyire nagy hangsulyt fektetett az irono a szexre, vagyis inkabb, hogy ezt hasznalta problemamegoldaskent. Persze, ertem en, hogy miert igy oldotta meg, de akkor is egy ponton tul mar unalmas es bosszanto volt.
Jennifer okos, humoros es eros noi karakter, aki tokeletesen megallja a helyet hosnokent, egy olyan korban, ahol lenyegeben a nok szava es lete mit sem er. Amirol egyebkent teljesen el is tudtam felejtkezni, mert nem ugy volt a kepembe tolva, mint sok masik tortenelmiromantikusnal.
Osszesegeben azt kell mondanom, hogy a fentiek ellenere is tetszett a konyv, es elveztem olvasni, az irono tobbi konyvet pedig vegig bongeszem, mert nagyon igeretesnek tunnek.

5 hozzászólás
>!
h_viki14
Judith McNaught: Álomkirályság

Wow! Ez volt a valaha volt legizgalmasabb történelmi romantikus, amit eddig olvastam.Lehetetlenség letenni. Imádtam,mert tele volt izgalommal,szenvedéllyel és fordulatokkal.Végre találtam egy olyan történetet,ahol a főhősnő igazán makacs és nem fél semmitől,még Royce-tól a lehengerlő lovagtól sem.Teljes mértékben bele tudtam élni magam a középkori történelembe. Fantasztikus volt!
Igaz ez volt az első könyvem az írónőtől,de biztos vagyok benne,hogy nem az utolsó.


Népszerű idézetek

>!
Sunshine

– Én… Istennel beszélgettem – ismerte be. – Szoktam így…
Royce megdöbbent, és kissé mulatott is magában.
– Valóban? És mit mondott neked az Úr?
– Azt hiszem – felelte a lány halkan –, azt mondta: szívesen.
– Mit köszöntél meg neki?
Jenny pillantását felemelve, ünnepélyesen felelte:
– Téged.

1 hozzászólás
>!
hrabi

– Csak nem azt akarod mondani – kuncogott Jenny – hogy ez a hatalmas ember fél a kígyóktól?
Royce sértett pillantást vetett rá.
– A nők félnek a kígyóktól. A férfiak utálják őket.

>!
gladyna

– Miért van az – mormogta Royce Jenny bűbájos szemeibe nézve–, hogy valahányszor önszántadból beadod a derekad, mint most is, azt az érzést kelted bennem, mintha hódító király lennék. Amikor viszont én töröm meg az akaratodat, úgy érzem magam, mint egy legyőzött koldus.

>!
Sunshine

Miért van az, hogy amikor megadod magad, én érzem úgy, mintha legyőztek volna?

>!
gladyna

– Ezért felakasztanak! – jövendölte dühödt kárörömmel. – Maga a pápa gondoskodik majd róla! Lefejeznek, karóba húznak és felnégyelnek, dárdára tűzik a fejed, és megetetik a beleidet a…
– Kérlek, ne – nyögött fel Royce eltúlzott szörnyülködéssel–, még rémálmaim lesznek miattad.

Kapcsolódó szócikkek: Jennifer Merrick
>!
hrabi

A vőlegény büszkén mosolyog, mert meggyőződése, hogy maga a Szépség szegődött társául.
A menyasszony is vidám, mert sikerült ezt elhitetnie vele.

>!
gladyna

– Számomra nyilvánvaló – nyugtatta meg őt Jenny, miközben hosszú, felkunkorodó szempillái alól színlelt rokonszenvvel pillantott a férfira–, hogy nem az értelem hiánya okozza, hogy ilyen bambán meredsz rám, ha az embereidről kérdezlek, hanem a memóriád hagyott cserben! Sajnos – sóhajtotta csalódottan – attól tartok, ez előrehaladott korod miatt lehet. De egyet se félj –mondta ragyogó, bátorító pillantás kíséretében–, nagyon–nagyon egyszerűen fogalmazom majd meg a kérdéseimet, és megpróbálok segíteni neked, hogy felidézhesd, hová tehetted szegény embereidet. Nos tehát, amikor megérkeztünk a kolostorhoz…Fel tudod idézni a kolostort, ugye? A kolostor! Tudod, az a nagy kőépület, ahol először találkoztunk Gregory baráttal – nógatta segítőkészen.
Royce egy szót sem szólt, de Arikra nézett. Az óriás egyenesen előremeredt, mintha láthatatlan, de áthatolhatatlan fal venné körül. Aztán a herceg Gregory barátra pillantott, akinek a vállai gyanúsan rázkódtak.
Jenny bánatos komolysággal folytatta.
– Szegény, szegény ember! Elfelejtetted, ki az a Gregory barát, ugye? – Hátrapillantva ráragyogott Royce-ra, majd felemelte a karját, és kinyújtott ujjal a szerzetesre mutatott. – Ott van! – jelentette lelkesen. – Az az ember ott Gregory barát! Látod? Hát persze hogy látod – mondta olyan hangsúllyal, mintha egy visszamaradott gyerekhez beszélne. – Na, most nagyon-nagyon keményen figyelj,mert a következő kérdés már nehezebb lesz. Emlékszel| azokra az emberekre, akik velünk voltak, amikor megérkeztünk a kolostorba, ahol Gregory barát volt? – Segítőkészen hozzátette:– Talán negyvenen voltak. Negyvenen– hangsúlyozta előzékenyen, és két kis kezét szemei elé emelve széttárt ujjakkal magyarázta: – Negyven, az ennyi meg ennyi…

>!
gladyna

– Kövér papok hasonlóképpen kövér erszénnyel a falánkság veszélyeiről prédikálnak éhező parasztoknak, és érdemnek tüntetik fel a nyomort – felelte Royce, azzal sarkon fordult, és visszament a tűzhöz, ahol Arik egy nyárson forgatta a nyulakat.

>!
Harmonya

– Nézz csak oda fel, drágám – mondta Elinor néni élvezettel az ablakra mutatva. – Hát nem elbűvölő? Ólomüveg ablak! És el sem hiszed, mekkora a galéria, sem azt, hogy milyen kényelmesek a fenti szobák. A gyertyatartók aranyból vannak. Az ágynemű selyem, és szinte minden serleg ékkövekkel van kirakva! Ami azt illeti, miután végigjártam ezt a helyet, teljes mértékben meggyőződtem arról, hogy a rablás és fosztogatás nyilván óriási haszonnal járó tevékenység.
Azzal udvariasan a rablóhoz és fosztogatóhoz, a kastély tulajdonosához fordult.
– Ugye, te is azt mondanád, kegyelmes uram, hogy a rablás és fosztogatás jól jövedelmez? Vagy tévednék?
(…)
– Így igaz, madame. Melegen ajánlanám pályaválasztás esetén.
– Ó, milyen örömmel hallom – kiáltott fel Elinor néni –, hogy beszél franciául!

>!
Harmonya

– Meg kell mondanom – szólította meg széles hátát – hogy ez az életmód, amit az elmúlt években nyilván folytattál, igen sok kívánnivalót hagy maga után.
(…)
– Másrészt – folytatta az egyoldalú beszélgetést Royce hátával – meglehet, hogy élvezetesnek találod, ha az erdőben vágtázol, lebuksz a fák ágai között, és mented az életed. Aztán, amikor már ez már unalmassá válik, felüdíted magad egy kis várostrommal vagy egy véres csatával, esetleg elrabolsz néhány védtelen, ártatlan embert. Ez aztán a tökéletes létforma egy olyan alaknak, mint te vagy!

Kapcsolódó szócikkek: Jennifer Merrick

A sorozat következő kötete

Westmoreland sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Johanna Lindsey: Foglyom vagy, szerelmem
Gayle Callen: Bűnös szerelem
Mark Twain: Egy jenki Arthur király udvarában
John Steinbeck: Arthur király
George R. R. Martin: Kardok vihara
Mary Pope Osborne: Lovagok között
Greg Keyes: Született Királynő
Richard A. Knaak: Huma legendája
Tamora Pierce: A csodatévő drágakő
Margaret Weis – Tracy Hickman: Az őszi alkony sárkányai