Rejtett ​múlt (Star Wars: Jedi-növendék 3.) 31 csillagozás

Jude Watson: Rejtett múlt

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Obi-van Kenobi és Qui-gon Jinn kényszerűségből a Findar bolygón ér földet, ahol minden a feje tetején áll. A hatalmon lévő Szindikátus azzal kényszeríti engedelmességre a népet, hogy megfosztja őket az emlékeiktől. A bolygó egyetlen reményét egy csirkefogókból verbuvált lázadó sereg jelenti. Qui-gon és Obi-van egy mentális háború kellős közepébe csöppen. És ha nem elég óvatosak, a saját múltjuk is mindörökké elveszik.

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2000
108 oldal · ISBN: 9636274304 · Fordította: Dinya Tamás

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Obi-Wan Kenobi · Yoda · Qui-Gon Jinn


Kedvencelte 2

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

>!
csartak MP
Jude Watson: Rejtett múlt

Azon gondolkodtam miért Rejtett múlt a címe a könyvnek. Hát nem tudom. Nagyon kifacsarva valamit ki tudok találni, de az nem az igazi. A páros kalandja ott folytatódik, ahol az előző rész véget ért, és két vicces figura is csatlakozik hozzájuk. Rájuk vár a feladat, hogy rendet vágjanak a Findar bolygón. Rajongó vagyok, megyek SW ágyneműt venni, akciós a Lidl-be.

>!
Hippoforaccus P
Jude Watson: Rejtett múlt

Újabb remek része a sorozatnak. Azt meg kell hagyni, hogy kicsit rövid, de legalàbb velős, és nincs telesújkolva minden felesleges marhasággal. Bízom benne, hogy megtartja a sorozat ezt a színvonalat.

>!
Trillian26
Jude Watson: Rejtett múlt

Jó volt olvasni. A két findari főszereplő nagyon szimpatikus. Obi-van és Qui-gon pedig hozza a megszokott formáját és megoldja a problémát. A történet néhol fordulatos, máshol pedig kiszámítható. És annyira nem volt izgalmas mint az előző rész. Ám ettől nem vált gyengébbé a regény.

>!
tomi0803
Jude Watson: Rejtett múlt

Egész érdekes, főleg azoknak tetszhet, akik amúgy is szeretik a Star Wars világát. Bár nem áll hozzám annyira közel, mégis jól szórakoztam. Igaz, több helyen kiszámítható, de kikapcsolódásnak tökéletes.

>!
Sabine
Jude Watson: Rejtett múlt

Kissé vicces a kapcsolatom ezzel a könyvvel…
Nagyon tudtam szeretni, de nem eléggé ahhoz, hogy hitet tudjon adni a folytatásokhoz.
Az első három rész közül ennek a sztoriját szerettem a legjobban. A megteremtett világ, annak helyzete, fő konfliktusai nagyon tetszettek, faltam a sorokat, mert tényleg érdekelt, mi lesz a történet vége. A behozott mellékszereplőket is itt tudtam a legjobban megkedvelni, a testvérpár és történetük vicces, szerethető, néhol megható tudott lenni, ők ketten remek színfoltjai voltak a könyvnek.
Az erős alaptörténet mellett viszont marad valami más érdemi is? Hááát…
Qui-gon itt teljesen ellaposodott, ő csak úgy volt és kész. A Xanatos miatti görcsölése abbamaradt, ami teljesen rendben van, abból bőven elég volt két kötet, de azzal, hogy ez a szál el lett varrva, nem lett a helyén igazából semmi sem. Nem tudott a Rend beszűkült világának lázadója, egy extravagáns Jedi mester lenni, de még csak standard bölcs Jedi mester sem volt. Az ifjú Kenobinak csak az életéért és az emlékeiért kellett megküzdenie, belső démonok vagy bármi, ami karakterfejlődést idézhetett volna elő, már nem zargatták, ezt nagyon is sajnálom, nem érzem, hogy különösebben fejlődne, erősödne, vagy tanulna bármit is mesterétől. Ennek ellenére a könyv legemlékezetesebb része, mondhatni katarzispontja szerencsére hozzá kapcsolódik.
Ez jól tükrözi azt, ami jellemzi ezt a regényfolyamot. Pörgős, könnyed történetvezetés, a sztoriszál folyamatos csűrése-csavarása, hogy így akarjon izgalmas lenni, ám valójában minden az átlagos iparosmunkánál ragad meg, amiből a valóban magával ragadó élmények csak elvétve, mint világítótornyok a csillagfényes éjszakákon, úgy tűnnek fel.
Ami tényleg jó ebben a könyvben, azt meg nem tagadhatom tőle, én örülök a legjobban, hogy tudtam élvezni ezt a kötetet, talán az eddigi háromból ezt a leginkább-, de azt hiszem, itt a csúcson is kell abbahagyni. :D

>!
Somogyip
Jude Watson: Rejtett múlt

Egy újabb rövid, egyszerű és pörgős történet. Qui-gon és Obi-van, immár együtt indulnak egy újabb küldetésre, de kényszerű kitérőjük miatt ezt várhatóan csak a következő részben olvashatjuk.

>!
Nocharity
Jude Watson: Rejtett múlt

Hozta az előzők szintjét, viszont a Deidra-tesók szálát elhanyagoltnak éreztem, bőven több is volt ebben, csak az író nem fejtette ki, nehogy véletlen 150 oldalas legyen a könyv :P Közben Qui-Gon még mindig nem hiszi el, hogy képes kötődni valakihez Xanatos után, Obi-Wan meg aztán pláne nem hiszi el, úgyhogy szépen elvannak egymás kerülgetésével. A diktatúra leírása is tetszett, eddig ez vitte a pálmát.

>!
PAVideoStudio
Jude Watson: Rejtett múlt

Jó kis sztori, érdemes elolvasni az előzőek után.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: http://youtu.be/5iSlBbhZs2M

Véleményem további Star Wars könyvekről: http://goo.gl/XBEwd

>!
Csimutka P
Jude Watson: Rejtett múlt

Nos, még mindig tartom magam a négy csillaghoz, mert a történet is tartja magát ahhoz a színvonalhoz. Nem olyan felemelő élmény, mint amire emlékeztem, lázasan fekve olvasásnak, kikapcsolódásnak tökéletes. Jah, és még mindig Qui-Gon a kedvencem.:3


Népszerű idézetek

>!
csartak MP

Hozz egy döntést, majd hozz egy másikat, szokta mondogatni Yoda. Sajna, egy korábbit visszacsinálni már nem lehet.

Kapcsolódó szócikkek: Yoda
1 hozzászólás
>!
csartak MP

A droid kedvéért megtartotta a félelemmel kevert zavarodottság álcáját. Azon gondolkozott, hogyan rázhatná le az üldözőjét. Ha folyton az eszére kell támaszkodnia a túléléshez, nem biztos, hogy megéli a holnapot.

4 hozzászólás
>!
csartak MP

Hallotta a droidok fémízületeinek kattanását, mikor azok megpróbáltak megfordulni, hogy célba vegyék. A Jedi azonban sokkal gyorsabb és mozgékonyabb volt. Obi-van rájött, hogy az Erő – és a saját érzékszervei segítségével előre meg tudja jósolni, melyik droid merre fog mozdulni. Qui-gon leugrott a ládákról. Egyetlen mozdulattal három droidot is keresztülszelt. A fémfejek hangosan csattogva gurultak a talajon. A testek megremegtek, egy pillanatig értetlenül álltak, majd összeroskadtak.

8 hozzászólás
>!
csartak MP

A hajó hirtelen megrázkódott, és ijesztően oldalra dőlt.
– Ó, bocsi, valami furcsa iontömörülés – mondta a pilóta. – Túl sok ott hátul a zavaró beszéd. Ideje a hiperűrbe ugranunk.

1 hozzászólás
>!
Nocharity

Obi-van elvigyorodott.
– Jobb, ha semmiben nem reménykedünk, akkor minden pillanat kellemes csalódássá válhat – mondta.

1. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Obi-Wan Kenobi
>!
Nocharity

– Ébren vagy, Obavan? – suttogta Guerra a mellette lévő takaróról.
– Igen – válaszolt halkan a fiú.
– Aha, gondoltam – mondta Guerra. – Hallottam, ahogy gondolkozol.

11. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Obi-Wan Kenobi
>!
Saku28

Megfordult, és ránézett Obi-vanra. Kék szemei furcsán csillogtak.
– Mégsem kísérők voltak tehát – mondta. – Tévedtem. Előfordul.
Obi-van a köpenye ujjával letörölte az izzadságot az arcáról, majd visszadugta a kardját az övébe.
– Nem fogom elfelejteni – mondta vigyorogva.

Kapcsolódó szócikkek: Obi-Wan Kenobi · Qui-Gon Jinn
>!
Sabine

A fiú szemei felnyíltak. Qui-gon átható kék tekintete őt fürkészte éppen. Kényelmetlenül érezte magát, mintha csak koszos lenne a tunikája, vagy a földön húzná a lézerkardját.

1. fejezet

>!
Sabine

Az egyik Jedi gyakorlat, amit Qui-gon orrvérzésig sulykolt Obi-vanba, az a kényszerű tétlenség elviselése volt. Ha elhamarkodottan cselekszünk, veszélybe kerülhetünk, mondta akkor. Egyhelyben várakozni sokkal nehezebb dolog, mégis el kell sajátítani a képességét.
Bárcsak saját magának is megtanította volna a leckét.

16. fejezet

>!
Sabine

– Működött, kedves testvérem! – kiáltott fel Paxxi. Qui-gon azt kívánta, bárcsak Paxxit magát is ne lepte volna meg ez a tény.

17. fejezet


A sorozat következő kötete

Star Wars: Jedi-növendék sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gareth Roberts – Douglas Adams: Shada
Marissa Meyer: Scarlet
Romhányi József: Mézga Aladár különös kalandjai
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Oliver Bowden: Assassin's Creed – Fekete lobogó
Scott Westerfeld: Behemót
Ann Aguirre: Helyőrség
Scott Westerfeld: Szépek
Stephanie Ford: Míg eljő a sötétség
Kuczka Péter (szerk.): Robur 6.