Az ​ostromlott templom (Star Wars: Jedi-növendék 7.) 22 csillagozás

Jude Watson: Az ostromlott templom

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A Jedi-templomot megtámadták, és merényletet kíséreltek meg Yoda ellen. Veszélyes idegen hatolt be a Jedi-rendbe.
Mindenki gyanúsított, és senki sincs biztonságban. Obi-van Kenobit és Qui-gon Jinnt bízzák meg egy lehetséges összeesküvés leleplezésével. Ha ez nem sikerül, elpusztul a templom s vele a Jedik világa is…
Obi-van és mestere újból szövetségre lépnek, és minden erejükkel megpróbálják menteni, amit lehet. Vajon sikerül-e a tervük? A történet váratlan fordulatot vesz…

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2002
114 oldal · ISBN: 963627729X · Fordította: Nemes Judit

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Obi-Wan Kenobi · Qui-Gon Jinn · Bruck Chun


Kedvencelte 2

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

>!
Hippoforaccus P
Jude Watson: Az ostromlott templom

Akár az eddigiek… had ne ismételjem magam a jellemzőkről.

>!
Somogyip
Jude Watson: Az ostromlott templom

Az eddigi részek közül ez tetszett a legjobban. Folytatódik az előző részben elkezdődött nyomozás, miközben a megtért bárány Obi-Wan is mélyreható felismerésekre jut a tetteit és saját magát illetően is.
Viszont az a mosolygós manófej a borítón. :D

>!
Nocharity
Jude Watson: Az ostromlott templom

Itt is voltak azért irreális dolgok, már amennyire beszélhetünk erről egy Star Wars sztori esetében. Ahogy Obi-Wanhoz viszonyulnak a kötetben, azzal teljesen egyetértek, bár azért kicsit sajnáltam is (kedvenc karakteres elfogultság -.-"). Qui-Gonnal is egészen szépen alakul a kapcsolatuk, még ha nekik erről fogalmuk sincsen. Tetszett, de ez a nyomozgatósdi szerintem nem illik az SW világához…

>!
PAVideoStudio P
Jude Watson: Az ostromlott templom

Érdekes, izgalmas, Qui-gon új oldalát ismertem meg. Van olyan jó, mint A bizonytalan ösvény.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: https://youtu.be/GkJ5JQ7pURA

Véleményem további Star Wars könyvekről: http://goo.gl/XBEwd


Népszerű idézetek

>!
Saille P

Forrongó harag homályosította el a látását. Ugy gyülölte Bruckot, ahogy egyetlen élő teremtményt sem a világon. A harag azonban teljesen eltávolította az Erőt, és hagyta, hogy a helyét a dühe töltse be. A düh egyesült a félelmével és a pánikkal, amelyek együttvéve sötét felhőt alkottak, és félő volt, hogy átveszik felette az uralmat.
Bruck eszrevette a változást Obi-van tekintetében. Az ő fakó szemében kegyetlen elégedettség csillogott. Mindkét kezét a kardja markolatára szoritotta, és magasra emelte. Abban a pillanatban Obi-van látta saját halálának képsorát.
Ez az a pillanat. A legrosszabb időkben kell követned a kódexet.
Vesd el a kétségeidet, padavan. Hagyd, hogy átjárjon az Erő.
Obi-van felemelte a kardját. Hagyta, hogy a háragja és a félelme átjárja a testét, majd kilélegezte őket. Magába nézett, és megtalálta nyugalmának központját.

94. oldal

Kapcsolódó szócikkek: az Erő · Bruck Chun · harag · Obi-Wan Kenobi
>!
Somogyip

Minden egyes újabb találkozással a templomban, Obi-van egyre tágabb képet kapott a Melida/Daanon maradása melletti döntésének következményeiről. Most látta csak meg, hogy cselekedete szélesebb hullámverést keltett, mint azt valaha is gondolta volna.
A döntést egyedül kell meghoznod. Mégis gondolj azokra, akik némán a vállad mögött állnak.
Hányszor hallotta ezt Yodától? És most a jelentése olyan tiszta volt, hogy szinte kigúnyolta őt az egyszerűségével. Megértette végre teljesen, mit akart ezzel Yoda mondani. Meg kellett volna értenie már hamarabb is.

5. fejezet

>!
Nocharity

Qui-gon léptei egy pillanatra kissé bizonytalanná váltak, amint felidézte, mit érzett, amikor megérkezett a tóhoz, és rájött, hogy Obi-van a turbólift aknájában van. Mélyről jövő félelem szúrt belé. Mi van, ha az akna leszakad, mielőtt a mesterek megérkeznek? Mi van, ha Obi-van meghal? Qui-gon szíve szinte megállt a gondolatra.
Majd ismét gyorsított a léptein. Az elmúlt hetekben rengeteget tanult arról, milyen meglepetésekkel képes szolgálni a szív. Most kezdte felismerni, milyen bonyolult a kötelék közte és volt padavanja között.

4. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Obi-Wan Kenobi · Qui-Gon Jinn
>!
Nocharity

Ez az ő hibája, ismerte el Qui-gon nehezen. Ő az egyetlen, aki képtelen újra bízni. Nem Obi-van hibája, sokkal inkább Qui-gon múltjának és természetének kombinációjából fakadt. Noha kötődött más emberekhez, a bizalom nagyon lassan alakult ki benne irántuk. De amikor végül megbízott valakiben, az igen mélyről indult ki. És amikor ez mégis megszakadt, zavarban volt az érzés visszaállítását illetően.

11. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Obi-Wan Kenobi · Qui-Gon Jinn
>!
Nocharity

Obi-van végre felismerte, hogy nem Bant az, aki közte és Qui-gon között áll. Qui-gon saját érzelmei a felelősek. Ezt nagyon jól tudta, csak nem akarta elfogadni.

12. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Obi-Wan Kenobi · Qui-Gon Jinn

A sorozat következő kötete

Star Wars: Jedi-növendék sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gareth Roberts – Douglas Adams: Shada
Marissa Meyer: Scarlet
Romhányi József: Mézga Aladár különös kalandjai
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Oliver Bowden: Assassin's Creed – Fekete lobogó
Scott Westerfeld: Behemót
Ann Aguirre: Helyőrség
Scott Westerfeld: Szépek
Stephanie Ford: Míg eljő a sötétség
Kuczka Péter (szerk.): Robur 6.