A ​Sötét vetélytárs (Star Wars: Jedi-növendék 2.) 36 csillagozás

Jude Watson: A Sötét vetélytárs

Qui-gon Jinnt kísérti a múltja. Hogyan fogadhatná tanítványául az ifjú Obi-van Kenobit, amíg előző növendéke, Xanatos árulása lebeg a szeme előtt.
Xanatos szintén ígéretes tehetségnek indult… amíg az Erő sötét oldala el nem térítette. Qui-gon azt hitte, eltűnt örökre.
Ám Xanatos most visszatér.
És bosszúra áhítozik.

Eredeti mű: Jude Watson: The Dark Rival

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 1999
94 oldal · ISBN: 9636273529 · Fordította: Nemes Judit

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Obi-Wan Kenobi · Yoda · Qui-Gon Jinn · Xanatos


Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

>!
csartak MP
Jude Watson: A Sötét vetélytárs

Kezd továbbhaladni a sztori, Qui-gon és Obi Van „egész véletlenül” (biztos nem Yoda kavar a háttérben) ugyanarra a bányászbolygóra, a Bandomirra utaznak ilyen-olyan okokból: Obi Van-ra vár az izgalmas mezőgazdasági farmer Jedi poszt, Qui-gon-nak meg csak egy rutinfeladata van: rendet kell rakni a bányásztársaság háza táján.
Xanatos, a sötét vetélytárs ugyan nem Darth, de a gonosz azért kerülgeti rendesen, meg hajtja a bosszú is. Roppant agyafúrt módon majdnem felrobbantja a bolygót. Vagy lehet hogy sikerül neki? Ezt csak az tudja meg, aki elolvassa a történetet.

>!
Hippoforaccus P
Jude Watson: A Sötét vetélytárs

Az előző részhez hasonlóan, szintén rövid és izgalmas, bár folytatásért kiált. Látszik, hogy a sorozat azon része, ahol a bonyodalom kezd kialakulni. Jól szórakoztam rajta, csak ajánlani tudom.

>!
Kiss_Melinda_Éva P
Jude Watson: A Sötét vetélytárs

Véletlenül kerül Obi-Van Kenobi és Qui-gon Jinn egy bolygóra a Bandomirra. Valóban véletlen lenne? Itt egy újabb kaland kezdődik amivel együtt kell megküzdeni Kenobinak és Qui-gonnak.
Xanatos, egy új szereplő, akiről érdekes dolgok derülnek ki, nem nagy titok, hogy ő lesz a sötét oldalon, de a miértek csak később derülnek ki.
A könyv vége a folytatásért kiált, de még mindig nem hozott annyira lázba a történet, hogy azonnal kezdjem a következő részt.
Igazából nem értem, hogy miért száz oldalanként kellett ezeket a kisebb kalandokat megírni. A sorozat kötetei nagyon kapcsolódnak egymáshoz, ezért lehetett volna egyben is kiadni őket.

2 hozzászólás
>!
tomi0803
Jude Watson: A Sötét vetélytárs

Bár nem áll annyira közel hozzám a Star Wars, gondoltam, ha megvan néhány könyv, elolvasom őket. Az első részt egy évvel ezelőtt olvastam, így annyira nem emlékszem rá, csak nagy vonalakban. Az egész jó volt, s a második sem volt rossz, nem unatkoztam rajta. Jó rövid kötetek ezek, főleg a cselekményen van a hangsúly, s szórakoztató is. Xanatos érdekes volt, remélem majd még szerepelni fog azokban, amik ebből a sorozatból megvannak.

>!
Nightmare I
Jude Watson: A Sötét vetélytárs

Valamiért lassabban olvastam, mint az előző részt, de a vége remek volt. Kíváncsi vagyok a következő résszel kapcsolatban. Ebben a részben végre Kenobi is tanítvány lett. Kár, hogy már ez sem kánon.

>!
Sabine
Jude Watson: A Sötét vetélytárs

Hozza az előző rész színvonalát, szinte mindenben.
Obi-wan most inkább háttértáncosként szerepelt, a karaktere nem fejlődött sehova, a lényegi rész Qui-gonon és volt tanítványán, Xanatoson volt. Kettejük játszmája egész jól össze volt rakva, Xanatos múltja nagyon ötletesen volt adagolva, de épp csak a leglényegesebbeket tudtuk meg róla, az érzelmi vonal kizárólag a jelenben húzódott, Qui-gon tépelődésén, félelmein, na meg aztán a továbblendülésén keresztül.
A sztori, akárcsak az előző rész, még mindig remek a pihenésre, kellemes olvasni, gyorsan ledarálható, de a könyv rövidsége nem igazán válik a cselekmény valódi előnyére. Nem tud igazán emlékezetessé válni, mivel minden pörög, elmerülés az eseményekben egyáltalán nincs, a leglényegesebb részek pedig még ki is következtethetők.
Aminek viszont nagyon örülök, hogy Obi-wan és Qui-gon egymásra találásánál az érzelmeknek sikerült teljesen elragadniuk, számomra nagyon meghatóak voltak azok a jelenetek :’)

>!
Nocharity
Jude Watson: A Sötét vetélytárs

Bonyolódnak a dolgok Obi-Wan és Qui-Gon körül, ráadásul feltűnik a régi tanítvány is, hogy bekavarjon. Számítani lehetett rá, a történet egészen egyszerű, viszont továbbra is izgalmasan van megírva, úgyhogy nem okozott csalódást. Tetszik, hogy van karakterfejlődés, és nem csak a padavanok részéről. Az íróváltás sem észrevehető. Összességében élvezetes kis olvasmány.

>!
PAVideoStudio
Jude Watson: A Sötét vetélytárs

Izgalmas, érdekes dolgok derülnek ki Qui-gonról.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: http://youtu.be/G0lMTfrzA-I

Véleményem további Star Wars könyvekről: http://goo.gl/XBEwd

>!
Trillian26
Jude Watson: A Sötét vetélytárs

Gyorsan a végére értem. Bár ezt nem csak a könyv hosszának köszönhetem. A történet izgalmas volt, és újabb információk derültek ki a két főszereplőről. Így olvastatta magát a könyv. Kíváncsian várom a sorozat következő részeit, remélem még többet megtudok majd a két jediről és Xanatosról.

>!
Csimutka P
Jude Watson: A Sötét vetélytárs

Be kell valljam, irodalmilag tényleg nem a legnagyobb érték, de tizenpár év után újraolvasni is izgalmas. Rövidke kis kötetek, kikapcsolódásnak és nosztalgiának tökéletesek.


Népszerű idézetek

>!
csartak MP

Még egy Jedi-lovag is halandó teremtmény, aki követ el hibákat.
– Nem vagyunk szentek, csupán törekszünk rá – idézte Obi-van a Jedi-mondást.

6 hozzászólás
>!
csartak MP

– Yoda! – szinte köpte a nevet. – Az a kis térdig érő troli! Azt hiszi, hatalma van. Még csak nem is álmodhat annak az Erőnek a tizedéről sem, amit én ismerek!

Kapcsolódó szócikkek: Xanatos · Yoda
4 hozzászólás
>!
Saille P

Obi-van unatkozott. Ha meg egy Csíravizsgáló Útra kell elmennie, ordítani fog.
Tudta, hogy a Mezőgazdasági Testület fontos munkát végez. De miért van ő itt?

24. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Obi-Wan Kenobi
>!
Nocharity

Guerra lökött rajta egyet, majd sistergő hangot hallatott, aztán harsányan felnevetett.
– Ne bámulj olyan szomorúan, Obavan! Holnapra talán halott leszel!

11. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Obi-Wan Kenobi
>!
csartak MP

Yoda lassan bólintott.
– Bizalom a különbség. Könnyebb, mint gondolod, megváltoztatni a múltat, mint a jövőt.
Qui-gon bosszúságot érzett.
– Ez logikátlan – vágott vissza. – Nem változtathatjuk meg a múltat.
– Igen, nem logikus – értett egyet Yoda. – De akkor mégis miért gondolod így?

Kapcsolódó szócikkek: Qui-Gon Jinn · Yoda
>!
Sabine

Obi-van a haragjával küszködött. Yoda Mester azt mondta, a harag gyakorta nem egy másik személy ellen, hanem önmagunk ellen irányul. „Csukd be a szád, és nyisd ki a füled- mondta Yoda-, és hallgasd, mit súg a szíved!”
Nos, az ő szíve most nem súgott semmit, inkább sikoltani szeretett volna a csalódottságtól.

3. fejezet

>!
Sabine

A múlttal harcolt. A saját múltjával. Talán képes legyőzni Xanatost, a csatát azonban nem nyerheti meg. Csak a jövő számít most már. Obi-van a jövő.

12. fejezet

>!
Sabine

Obi-van arca elkeseredett volt, de higgadt, rettegéstől mentes. Elszánt volt a végső harcra, de kész volt elfogadni a halált, ha az jön el.
Mint egy Jedi.

14. fejezet

>!
Nocharity

– Túl messzire távolítottad el magadtól a múltat, Qui-gon – szólalt meg Yoda némi szünet után. – Menekülsz előle. Még futsz egy keveset, mielőtt megfordulsz és harcolsz.

10. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Qui-Gon Jinn · Yoda
>!
Nocharity

– Az őrök képesek felrobbantani bennünket?
– Nem az őrök – magyarázta Guerra derűsen. – Az elektromos bilincsek a szárazföldön aktivizálódnak. Érted, csak lázadás esetén. Ha legyőznénk az őröket, képesek lennénk leszerelni a szerkezeteket, vagy nem? Tehát az őrök nem tudnak felrobbantani bennünket, nem ám. – Guerra barátságosan rámosolygott. – Csak ütnek, lökdösnek, elkábítanak és kidobhatnak a fedélzetről.
– Micsoda megkönnyebbülés – morogta Obi-van.

11. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Obi-Wan Kenobi

A sorozat következő kötete

Star Wars: Jedi-növendék sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Marissa Meyer: Scarlet
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Scott Westerfeld: Behemót
Ann Aguirre: Helyőrség
Scott Westerfeld: Szépek
Paolo Bacigalupi: Hajóbontók
Ernest Cline: Ready Player One
Suzanne Collins: Az éhezők viadala
Pittacus Lore: Ötödik csapdája
Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Különös különcségek