A ​síron túl (A 39 kulcs 4.) 213 csillagozás

Jude Watson: A síron túl

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Amyt és Dant elárulták unokatestvéreik, és cserben hagyta a nagybátyjuk. Ők mégsem adják fel, és meg sem állnak Egyiptomig egy igencsak bizonytalan nyomot követve a világ legnagyobb hatalmát jelentő 39 Kulcs utáni hajszában. Egyiptomba érve meglepetten tapasztalták, hogy üzenet várja őket Grace-től, halott nagymamájuktól. Grace segíteni akar a két árván… vagy a testvéreknek a legrútabb árulással kell szembenézniük?

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: 11 éves kortól

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
204 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632454320 · Fordította: Acsai Roland
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2011
204 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632454320 · Fordította: Acsai Roland

Enciklopédia 17

Szereplők népszerűség szerint

Amy Cahill · Dan Cahill · Grace Cahill · Nellie Gomez · Alistair Oh · Irina Szpaszkij


Kedvencelte 14

Most olvassa 7

Várólistára tette 43

Kívánságlistára tette 47

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

GytAnett>!
Jude Watson: A síron túl

Ez a rész most annyira nem ragadott magával. Még mindig jó, mert ki lehet közben kapcsolódni, és az ember a 4. részre már megtanulja, hogy Amy és Dan akármilyen halálos veszedelembe sodorják magukat, nem görbül meg egyetlen hajszáluk sem. De most már azt látom rajtuk, hogy idióták: elmondták nekik, és még a saját bőrükön is tapasztalhatták, hogy NE bízzanak meg senkiben, és még mindig naivan azt hiszik, hogy csupán jó szándékból segít nekik bárki is. A fészkes fenéket. Bosszantó, és van egy olyan érzésem, hogy az összes többi részben ez ki fog akasztani.
Még mindig nagyon szeretem, hogy egy-egy téma/személy köré épül egy-egy rész, de ez most nem érintett meg túlzottan, Egyiptommal soha nem voltam nagy barátságban, soha nem érdekelt ez a kultúra és történelem.
Az 5. részben nem tudom, hogy hová mennek, de remélem, hogy valami – számomra – érdekesebb helyre.
Ezek a Madrigálok meg… Most már tényleg érdekelne, hogy kik vagy mik ezek.

5 hozzászólás
Navi P>!
Jude Watson: A síron túl

Most valahogy nem ragadott magával annyira a könyv, mint az előzőek, de fény derült néhány titokra, rendeződött a testvérek viszonya, előkerült 1-2 szereplő, Irinában még reménykedem, Nellie szuper karakter, nagyon bírom a csajt :)
Barangoltunk eg kicsit Egyiptomban, Nofertari alakjával ismerkedtünk meg, az Asszúáni-gát építésének történetével.
Kíváncsi vagyok a folytatásra :)

kratas P>!
Jude Watson: A síron túl

Sajnos most kevesebb poénnal találkoztam ebben a részben, pedig Dan beszólásai sokat adnak a sorozathoz. Ez most valahogy úgy sikerült, mintha a szerző csak le akarta volna tudni a részt, amit rá osztottak. Remélem a kis James Bond hamar visszatér az előző részekben megszokott önmagához.

Black_Angel>!
Jude Watson: A síron túl

Azért kezdtem el ezt a sorozatot, hogy kikapcsoljam az agyam két nehéz könyv között, és erre pont alkalmas :) Egyre jobban tetszik a történet, az egész kutatás, a rejtélyek, csak ne kerülne folyton bajba Amy és Dan:D
Nagyon tetszik, hogy beleszőtték a történelmet, hogy sok feltaláló és költő,tudós ebből a családból származik, és valamilyen szinten minden kapcsolódik mindenhez.. érdekes nagyon, várom már hogy mi az a bizonyos „kincs” amit Grace elrejtett:)

AniTiger P>!
Jude Watson: A síron túl

Ez az egyik legjobb része a sorozatnak! Egyiptom, a múmiák, a fáraók, a sírboltok, az egyiptomi sokistenhit szeretete* sokkal korábban kialakult nálam, mint a görög mitológia imádata, szóval megláttam a borítót – és alig vártam, hogy olvashassam ezt a részt. *(Nyilván azért, mert a múmiák és az agy orron keresztüli kiszedése marha nagy királyság!) A Japánban játszódó résszel ellentétben, itt nagyon eltalálták az egyiptomi hangulatot. Sikerült eladniuk nekem, hogy IGEN, EGYIPTOMban vagyunk és klappolt minden; élvezetes, fordulatos, izgalmas és humoros volt.

Nagyon tetszett, hogy picit többet megtudtunk Grace-ről és a múltjáról! Illetve érdekes volt Irina „emberi” oldaláról megtudni, hogy… létezik egyáltalán.

Rajongás – http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2016/04/a39kulcs-4.html

nagara>!
Jude Watson: A síron túl

Ez már a negyedik rész, és ahogy jönnek az újabb és újabb részek, úgy bonyolódnak az események is, veszélyesebb, izgalmasabb lesz a cselekmény. Én pedig egyre jobban megszeretem a sorozatot. Most Egyiptomban járunk, ami átjön a sorokon. Érdekességek, új információk – például Grace-ről – derülnek ki. Új szereplők is bekerülnek a képbe, akikben szintén nem lehet megbízni. Amy megint csetlik-botlik, de ki is áll magáért. Néha elbizonytalanodik a testvérpár, hogy Grace tényleg törődött e velük, de valami mindig megerősíti őket…

Lilla>!
Jude Watson: A síron túl

Nem hittem volna, hogy még a 4. rész is tetszeni fog. Igazából úgy voltam ezzel a sorozattal, hogy ha nagyon nem lesz mit olvasnom, folytatom, de nem az elolvasandó könyvek legelején állt. Az élet mégis úgy hozta, hogy kezembe került, és nagyon tetszett.

Ami szimpatikus a sorozatban (meg főleg ebben a köteteben), hogy a cselekmény nagyon kiszámítható, viszont a kulcsokhoz az útmutatók meg a kis nyomok olyan jól ki vannak találva, hogy az izgalmassá teszi a történetet és már-már szemet huny az olvasó a felett, hogy maga a cselekmény meg kiszámítható.
Ebben a részben egy kicsit lelassultunk (ha lehet egyáltalán ezt a kifejezést használni, ha Amy-ről és Danről van szó..:D), voltak „lelkizős” részek, amik az előzőekből kimaradtak és nemegyszer zsákutcába is kerültek.

Én szerettem az Egyiptomi mitológia és történelem témát a könyvben, sok információ van benne erről, mégsem túlnyomóan sok és tömör.
A befejezés most is függővég volt (hiszen a másik írónak folytatnia is kell valahonnan ;)), ezért nagyon nagy esély van arra, hogy folytatom egyszer a sorozatot.

Lynn>!
Jude Watson: A síron túl

Az eddigi legjobb rész volt szerintem.
Pörgős, izgalmas, vicces és komoly.
Hőseink már az elején megérkeznek Egyiptomba – a leírások annyira jók, tényleg, mintha ott mászkáltam volna velük a forgatagban, a piramisoknál, vagy hajóztam volna a Níluson. Szerencsére Holték nem szerepeltek ebben a részben, Irina és spoiler viszont igen. És megismerkedtünk egy újabb szereplővel, aki gondolom, a további részekben nem kerül a szemünk elé – nem is baj. Kb már úgy viselkedett, mint a többi családtag… spoiler
Jó volt egy kicsit belelátni Irina lelkébe, meg Grace-ről többet megtudni.

Nem tudom, kinek az ötlete volt ez a történetfolyam így, hogy minden részt más ír, de gratula hozzá.

buzavirág P>!
Jude Watson: A síron túl

Szerintem az az egyik fő erénye ennek a sorozat ciklusnak, hogy az ifjúság szinte észrevétlenül hozzájut hasznos információkhoz, vagy a meglévőkre kap plusz ismereteket. Ebben a regényben nagyon sokat megtudhatunk Egyiptomról, a hieroglifákról és az ott élő emberek mentalitásáról. Nagyon tetszett ez a rész, sokszor mosolyogtam közben, volt egy két jó poén. Persze bőven kinőttem én már ebből, de nem árt néha előolvasni a gyerek előtt. ;)

AdriiV>!
Jude Watson: A síron túl

A 39 kulcs 4. része talán nem volt annyira akciódús, mint az előző részek, viszont karakterfejlődés annál inkább volt benne.
A síron túlban Egyiptomba utazunk, ahol természetesen továbbra is a 39 kulcs után kutatunk Amy-vel és Dannel.
Ahogy az első három kötetben megszokhattuk, itt is elhangzanak izgalmas információk az ország történelméről. Különösen azok tetszettek, amiket spoiler tudtunk meg. Jó, hogy ez a kis könyvsorozat nem feledkezik meg az ókori királynékról sem.
Mint már említettem, annyira nem történtek hú, de nagy események, viszont több mellékszereplő lelkivilágába is nyerhettünk bepillantást, mint például Irinájéba. Kicsit lesokkolt, amikor megtudtuk, hogy spoiler Így már érthető, miért viselkedik így főszereplőinkkel.
Azon is meglepődtem, hogy az írónő behozta a gyász feldolgozásának szakaszait, mint például a dühöt és az elfogadást. Ezeket lehetett volna hosszabban is kifejteni, de tudom, hogy ez egy middle-grade kategóriájú könyv, és leginkább a különböző hajmeresztő kalandokon van a hangsúly.
Alistair talán az egyetlen olyan mellékszereplő ebben a sorozatban, aki nemcsak, hogy minden kötetben szerepelt, hanem a legfurcsább karakter is. Egyszerre megbízható és megbízhatatlan. Kíváncsi vagyok, hogy szövetségbe lépnek-e vele spoiler
Nem azt mondom, hogy kedvenc lett off, de rossznak se mondanám.


Népszerű idézetek

Anett22>!

– Soha ne bánd, ha megbíztál valakiben. Az annak a jele, hogy van szíved.

158. oldal

9 hozzászólás
psn>!

– Ismeritek Ízisz történetét?
– Hozzáment ehhez a tökkelütött Oziriszhez, aki elpatkolt, és ettől a csaj annyira kiakadt, hogy mindent elárasztottak a könnyei – válaszolt Dan.

Kapcsolódó szócikkek: Dan Cahill · Ozirisz
Könyvmolyocska1 P>!

Az igazi rémületet akkor éli át az ember, ha teljesen magánál van.

119. oldal

zkispet>!

Bízz az emberekben, de a pénzed tartsd mindig a zoknidban!

147. oldal, 18. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Grace Cahill
psn>!

Mindig akadnak olyanok, akik felbecsülik a felbecsülhetetlent, és árcédulát akasztanak rá.

victoria_m997>!

Ha az ember zsákutcába ér, tovább kell kutatnia a zsák alján.

183. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alistair Oh
AdriiV>!

Rájött, hogy a bátorság titka az, ha az ember nem gondol a legrosszabbra, ami történhet vele.

8. fejezet

psn>!

– Grace nem engedte nekünk, hogy az utazások előtt útikönyveket olvassunk – magyarázta Dan. – Először látnunk kellett a saját szemünkkel, aztán olvashattuk csak el, mások mit mondanak a helyről.

Kapcsolódó szócikkek: Dan Cahill
victoria_m997>!

Azt hiszik, hogy a gyász hangos, Grace. Hogy sírni kell, és jajveszékelni. De a gyász csendes, mint a hó.

7. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Grace Cahill · Irina Szpaszkij
KönyvmolyDomi P>!

– A Lucianek mind kis Napóleonok – morogta Dan. – Itt van Natalie és Ian. Két elkényeztetett, okoskodó majom. Irina elvtársnő: egy tikkelő okoskodó majom. Na, és Napóleon? Egy okoskodó majom katonákkal a háta mögött.
– Köszönöm, professzor úr, az előadás egészen új fénybe helyezte a napóleoni háborúkat… […]

20. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dan Cahill
3 hozzászólás

A sorozat következő kötete

A 39 kulcs sorozat · Összehasonlítás

Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Mark Twain: Huckleberry Finn
Renée Holler: Nyomozás a Nílus partján
R. J. Palacio: Az igazi csoda
R. J. Palacio: Csodácska
Mary-Kate Olsen – Ashley Olsen: A barátnőm barátja
Astrid Lindgren: Oroszlánszívű testvérek
Aleksander Minkowski: Kardvirág és Oroszlán
James Fenimore Cooper: A Vörös Kalóz
J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly
Timothée de Fombelle: Ágról szakadt Tóbiás – A számkivetett