A ​kenguruk földjén (A 39 kulcs 6.) 107 csillagozás

Jude Watson: A kenguruk földjén

A kulcsvadászat folytatódik!

A tizennégy éves Amy és öccse, Dan most a kenguruk földjére utaznak szüleik nyomait követve. De az utazás szörnyű emlékeket idéz fel Amyben. Olyan szörnyűeket, hogy nem oszthatja meg őket senkivel… még Dannel sem. Szüleik szellemétől kísértve és halálos ellenségeikkel a nyomukban Dan és Amy már azt sem tudja eldönteni, ki a barát, és kitől kell tartaniuk. Vakságuk miatt elkövetnek egy nagy hibát… ami egy titkos barátjuk életébe kerül.

Eredeti mű: Jude Watson: In Too Deep

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2011
222 oldal · ISBN: 9789632454986 · Fordította: Acsai Roland

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Amy Cahill · Dan Cahill · Irina Szpaszkij


Kedvencelte 14

Most olvassa 10

Várólistára tette 40

Kívánságlistára tette 51

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
AniTiger MP
Jude Watson: A kenguruk földjén

Ez egy izgalmas rész volt. Inkább a mázli vezette a fiatalokat, mintsem a tudásuk, de nem érdekelt, mert lekötött, hogy féljek Ausztráliától. Ez a földrész engemet kikészítene az első napon! Komolyan, a koalákon kívül minden halálos…, agresszív…, minden az életemre tör! Kenguruk, pókok, kígyók, cápák, ráják, gyilkos – mérges – vad mittoménmik…

Jót tett a résznek a vérfrissítés is – kifejezetten üdítő volt végre egy olyan rokont megismerni, aki nem akarja legyőzni Amyt és Dant, nem akar az életükre törni vagy – csak úgy általában – nincsen tisztában az egész vadászattal. Szerettem, ahogy igyekszik kiegyenlíteni a múltat – persze szerintem nem lehet, de jó fej volt, hogy próbálkozott a fiataloknál.

Bővebben a blogon – http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2016/04/a39kulcs-6.html

>!
nagara
Jude Watson: A kenguruk földjén

Ez a rész jó volt, ismét 4 csillagra ért a sorozat. Ausztráliában járunk, ám a helyi nevezetességekről sokat nem tudunk meg, helyette megismerjük Amy és Dan nagybácsiját, Shepet, aki egész jó fej, még szörfözni is elviszi a srácokat, na meg mindenféle akadékoskodás nélkül elrepíti őket a repülőgépén. Közben Nellie-ről is egy csomó eddig nem tudott dolgot tudunk meg, és néha már nagyon úgy tűnik, hogy lehet, hogy benne sem kellene megbízniuk. Remélem a végén nem derül ki, hogy Nellie is csak ármánykodik… Sok dologra fény derült, főleg a múltbeli eseményekről, a szülőkről, így a kulcskeresés nem olyan hangsúlyos. Irina áldozatot hoz, és életét veszti. (Hacsak később ki nem derül, hogy ez is csak illuzió…) Egyre több ismét a rejtély, s remélhetőleg Shep is nagyobb hangsúlyt kap a következő részekben.

5 hozzászólás
>!
Lynn
Jude Watson: A kenguruk földjén

Örültem, amikor megláttam, hogy Ausztráliában játszódik a történet. Valamiért nagyon vonz ez a távoli kontinens.
Érdekes volt, izgalmas, mint ahogy az eddigi részek is. Örültem neki, hogy nem csak az volt a fókuszban, melyik családtag hogy tudja megszorongatni a másikat, hanem szövetségek is köttettek és volt, aki hatalmas áldozatot is hozott. Azért Isabelt megkínáltam volna egy cápával, és értékelném, ha kiderülne, mi történt a srácok szüleivel valójában.
Nelli pedig egyre gyanúsabb…

>!
Adrirawia
Jude Watson: A kenguruk földjén

Végre. Egy csomó dologra fény derült, és még sok dolog vár arra, hogy fény derüljön rájuk!
Tetszett, hogy Irináról megtudtam dolgokat… és a Kabra család nőszemélye is színre lépett. Szerintem érezhetően nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy ez nem játék. Hiába hiszi Dan annak. Ahogy Amy kezd visszaemlékezni, úgy érződik a könyvön, hogy ez nem csak egyszerű történet. És senkiben sem bízhatnak. Tényleg senkiben. spoiler.
Tetszett Ausztrália, de mégsem éreztem, hogy… ez tényleg Ausztrália. És amikor tudatosult a gyerekekben… hogy épp most járják be a világot, és lehet, hogy nem lesz következő alkalom. Egyszerűen megható. És érződik, hogy nem csak egyszerű könyvszereplők, hogy húú, mindenen túltesszük magunkat, bátrak vagyunk stb…spoiler
Karaktereket kedveltem meg, és utáltam meg. Elbizonytalanodtam… Szimpatizáltam Amyvel, és megértettem Dan csalódottságát. Megmosolyogtató volt, hogy Dan próbált mindenkit vidítani… Mert ezzel legalább nem gondolt a rosszra.

>!
bookworm1227
Jude Watson: A kenguruk földjén

Ausztrália az a hely, ahova kicsit sem vágyom. Egyedül a pókok miatt. Nagy, szőrös, mérgező, soklábú rettenetek…
A könyv viszont izgalmas volt, bár Amy és Dan itt nagyon sokat köszönhetett a szerencsének.
Most megismerhettünk egy olyan rokont, aki nem akarta megölni/bántani/elkapni/kihasználni a főszereplőket, ami tetszett.:D
spoiler sajnáltam, kíváncsi vagyok a múltjára meg arra, hogy mi késztette ekkora áldozatra.
Most nem volt akkora hangsúly a kulcskeresésen, ezt kicsit hiányoltam.
Ez a rész is jó volt.

>!
Panni777
Jude Watson: A kenguruk földjén

Ez egy kicsit jobb volt, mint az orosz rész, de ebben is ugyanazok a dolgok idegesítettek. Ausztráliáról csak annyit tudunk meg, amit alapból is tud mindenki: hogy ott minden meg akar ölni. Mindenfelé mérges pókok, kígyók és vérszomjas cápák vannak. Ezen kívül természetesen chips és csoki, más nem is kell a megélhetéshez, hiszen pénz van bőven. Ahhoz képest, hogy Dan és Amy nem túl jómódú gyerekként nőtt fel, egyáltalán nem érződik a köteteken, hogy értékelnék azt a luxust, amibe most belecsöppennek. Természetesnek hat nekik az, hogy egy ismerős, akiről 7-8 éve nem hallottak, felajánlja nekik, hogy a magánrepülőgépén csak úgy elviszi őket egy 9 órás útra, mert miért ne? Úgysincs más dolga.
A kulcsok is kezdenek nekem kicsit zavarosnak tűnni, mert mindig van valami, amire rábukkannak, de egyrészt: nem tartják számon, másrészt: azon a kevés kis nyomon kívül, ami mindig valahogy az ölükbe pottyan, semmi rendszer nincs a nyomozásukban. Jó, tudom, gyermek- és ifjúsági irodalom, de egyre bizonytalanabb vagyok abban, hogy én ezt a sorozatot a gyerekem kezébe adnám-e egy napon.

>!
Alice_and_the_White_Rabbit
Jude Watson: A kenguruk földjén

Azt hiszem nem ez lesz a legkiemelkedőbb darabja a sorozatnak, olyan semmilyen volt. Néhol nekem túl erőltetett, vontatott és még unalmas is. Nem tudok sokat ehhez hozzátenni. A jó rész az, hogy végre volt egy író aki a szereplők múltját is előszedte, ami kifejezetten tetszett. Persze így is elég ködös az egész, de már sokkal érdekesebbnek ígérkezik.

>!
Fairy
Jude Watson: A kenguruk földjén

Ez a rész is izgalmas és kalandos.
Alistair ismét jelen van a történetben.
A gyerekek szüleiről is kiderül pár dolog.
Nellie ebben a történetben eléggé furcsa, az igazat megvallva már pár kötettel ezelőtt azon agyaltam,hogy ki is valójában és kinek is dolgozik..

>!
Agatha
Jude Watson: A kenguruk földjén

Egyiptom mellett Ausztrália az én „vágyországom”, ezért elég nagy kíváncsisággal, és hát minek tagadjam, elvárásokkal fogtam ennek a résznek hozzá.
A „keret” maga nagyon jó volt, Shep bácsit én is elfogadnám nagybáty-szerűségnek, viszont itt a kulcsok utáni kutatást nem sikerült olyan fordulatosra összerakni, hogy ne éreztem volna: picit már sürgetném az eseményeket, mert így sosem lesz vége.

>!
altagi P
Jude Watson: A kenguruk földjén

Végre Ausztrália! Végre egy rokon, aki nem Cahill! :) Hozzáteszem, nekem egy kicsit gyanús volt ez a Seph bácsi, hogy olyan közeli hozzátartózó, és utóbbi években nem is hallottak egymás felől, de az aggodalmam alaptalan volt.
Ellenben lehetett izgulni a mérges és halálos élőlények miatt, és ismét nagyon érdekes helyszínt ismerhettünk meg a föld alatti városban. Szintén gúglizós helyszín volt, sok jó képtalálat van Coober Pedy-re, érdemes szemezgetni.
Örülök, hogy a srácok mennyire gyanakvók lettek, el sem hiszem, hogy ennyi sok átverést kellett megérniük, mire rájöttek, hogy senkiben nem lehet bízni. A szereplők jelleme is lassan alakul a feladathoz mérten, most már nem annyira gyerekek, mint inkább ifjú kalandorok a srácok. :)


Népszerű idézetek

>!
LoveRosie

– Tízpontos mutatvány! Megismételné? Mármint azt, hogy ilyen mézesmázos hangon sérteget.

16. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Amy Cahill
3 hozzászólás
>!
LoveRosie

-Kalapács fél az apjától. Én is félek – mondta Dan. – Különben nem szabad félni a Holtoktól. Kiszagolják a félelmet, aminek az íze, mint a csirkéé.

Kapcsolódó szócikkek: Dan Cahill
>!
Theana

Grace kedvéért kezdtek a 39 kulcs utáni hajszába, de Arthur és Hope emlékéért fogják megnyerni.
– Az igazságért – ismételte Amy.

Kapcsolódó szócikkek: Amy Cahill · Grace Cahill
>!
victoria_m997

– Odakint nagyon észen kell lenni! Nincs olyan év, hogy egy-két turista ne esne be valamelyik nyitott tárnába. Kimennek fotózni, és már csúsznak is lefelé! Aztán jön a munkagép és… Meglehetősen kellemetlen a számunkra.
– Gondolom, ennél már csak a szerencsétlenül járt turistának kellemetlenebb – jegyezte meg Dan.
– Semmi dráma, addigra már halottak – mondta Jeff.

120. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dan Cahill
1 hozzászólás
>!
AniTiger MP

    – Mióta megy ez így? – ásított Amy.
    – Egy örökkévalóság óta – csámcsogott Dan a fülébe. – De ezt figyeld! – tartotta fel a chipses zacskót. – Csirkeízesítésű. Ne mondd, hogy nem zseniális! Éhes vagy? Van itt Tim Tam, Cheezels, Toobs és Birger Ring. Ettél már valaha hamburger ízű chipset?! Az ausztrálok a barátaink. Ezt nézd! Violet Crumble! A világ legjobb csokija!

116. oldal, 15. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Amy Cahill · Dan Cahill
>!
victoria_m997

– Csak patkányokkal találkozhatunk, vagyis biztonságos.
– Ne aggódjon, hozzászoktam már a patkányokhoz! A családtagjaim között is több van (…)

58. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Amy Cahill · Irina Szpaszkij
>!
AniTiger MP

Miért kötnek ki mindig a föld alatt? A Cahillek talán vámpírok voltak, akik utálták a napfényt?

130. oldal, 16. fejezet

>!
AniTiger MP

A Fabergé-tojás kék égen arany érme volt a nap.

38. oldal, 5. fejezet

>!
LoveRosie

Amy dörömbölni kezdett a cella ajtaján:
-Segítsen valaki! – kiabálta.
Dan kukucskált be a rácsok között:
-Bármit is követtél el, én elhiszem, hogy ártatlan vagy! – mondta.
-Ne játszd a jófejet, inkább szólj az őröknek, hogy nyissák ki! – kiabálta Amy.
Dan meglökte az ajtót, mire az lassan kinyílt.

Kapcsolódó szócikkek: Amy Cahill · Dan Cahill
>!
Fairy

A cápák miatt ne aggódjatok, csak maradjatok a zászlókon belül.
– Cápák? Csak tányéron szeretem őket, szósszal! – motyogta Nellie.

Kapcsolódó szócikkek: cápa

A sorozat következő kötete

A 39 kulcs sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: Az elveszett hős
Scott Westerfeld: Leviatán
Trenton Lee Stewart: A Titokzatos Benedict Társaság
Christopher Paolini: Örökség
Tamora Pierce: Az álruhás lovag
Mark Twain: Huckleberry Finn kalandjai
Pierdomenico Baccalario: A szikla őrei
Schmuck Ottó: A kelyhesek titkos temploma
P. D. Baccalario: Century – A kőcsillag
Bogáti Péter: Az ágasvári csata