A ​kenguruk földjén (A 39 kulcs 6.) 162 csillagozás

Jude Watson: A kenguruk földjén

A kulcsvadászat folytatódik!

A tizennégy éves Amy és öccse, Dan most a kenguruk földjére utaznak szüleik nyomait követve. De az utazás szörnyű emlékeket idéz fel Amyben. Olyan szörnyűeket, hogy nem oszthatja meg őket senkivel… még Dannel sem. Szüleik szellemétől kísértve és halálos ellenségeikkel a nyomukban Dan és Amy már azt sem tudja eldönteni, ki a barát, és kitől kell tartaniuk. Vakságuk miatt elkövetnek egy nagy hibát… ami egy titkos barátjuk életébe kerül.

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
222 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632454986 · Fordította: Acsai Roland
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2011
222 oldal · ISBN: 9789632454986 · Fordította: Acsai Roland

Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Dan Cahill · Amy Cahill · Nellie Gomez · Irina Szpaszkij


Kedvencelte 16

Most olvassa 8

Várólistára tette 40

Kívánságlistára tette 51

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

AniTiger P>!
Jude Watson: A kenguruk földjén

Ez egy izgalmas rész volt. Inkább a mázli vezette a fiatalokat, mintsem a tudásuk, de nem érdekelt, mert lekötött, hogy féljek Ausztráliától. Ez a földrész engemet kikészítene az első napon! Komolyan, a koalákon kívül minden halálos…, agresszív…, minden az életemre tör! Kenguruk, pókok, kígyók, cápák, ráják, gyilkos – mérges – vad mittoménmik…

Jót tett a résznek a vérfrissítés is – kifejezetten üdítő volt végre egy olyan rokont megismerni, aki nem akarja legyőzni Amyt és Dant, nem akar az életükre törni vagy – csak úgy általában – nincsen tisztában az egész vadászattal. Szerettem, ahogy igyekszik kiegyenlíteni a múltat – persze szerintem nem lehet, de jó fej volt, hogy próbálkozott a fiataloknál.

Bővebben a blogon – http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2016/04/a39kulcs-6.html

Ferger_Jolcsi P>!
Jude Watson: A kenguruk földjén

Amyt és Dant ezúttal Ausztráliába vezeti a kulcsok utáni hajsza. Kicsit több ausztrál nevezetesség megemlítésére számítottam a könyvben, de azért így sem volt rossz. Újabb csavarok következtek be, ezúttal Nellie váltotta ki nálam a legnagyobb megdöbbenést. spoiler A sok pálfordulást már nem bírom nyomon követni. Egyik pillanatban az egyik rokon az ellenség, a következőben meg vele szövetkezve egy harmadik rokon ellen fognak össze.. És hol van még a történet vége? Kíváncsi vagyok rá, hogy mi várható még ettől a sorozattól.

nagara>!
Jude Watson: A kenguruk földjén

Ez a rész jó volt, ismét 4 csillagra ért a sorozat. Ausztráliában járunk, ám a helyi nevezetességekről sokat nem tudunk meg, helyette megismerjük Amy és Dan nagybácsiját, Shepet, aki egész jó fej, még szörfözni is elviszi a srácokat, na meg mindenféle akadékoskodás nélkül elrepíti őket a repülőgépén. Közben Nellie-ről is egy csomó eddig nem tudott dolgot tudunk meg, és néha már nagyon úgy tűnik, hogy lehet, hogy benne sem kellene megbízniuk. Remélem a végén nem derül ki, hogy Nellie is csak ármánykodik… Sok dologra fény derült, főleg a múltbeli eseményekről, a szülőkről, így a kulcskeresés nem olyan hangsúlyos. Irina áldozatot hoz, és életét veszti. (Hacsak később ki nem derül, hogy ez is csak illuzió…) Egyre több ismét a rejtély, s remélhetőleg Shep is nagyobb hangsúlyt kap a következő részekben.

5 hozzászólás
Lynn>!
Jude Watson: A kenguruk földjén

Örültem, amikor megláttam, hogy Ausztráliában játszódik a történet. Valamiért nagyon vonz ez a távoli kontinens.
Érdekes volt, izgalmas, mint ahogy az eddigi részek is. Örültem neki, hogy nem csak az volt a fókuszban, melyik családtag hogy tudja megszorongatni a másikat, hanem szövetségek is köttettek és volt, aki hatalmas áldozatot is hozott. Azért Isabelt megkínáltam volna egy cápával, és értékelném, ha kiderülne, mi történt a srácok szüleivel valójában.
Nelli pedig egyre gyanúsabb…

annasimple>!
Jude Watson: A kenguruk földjén

Ez a rész is nagyon tetszett!
Sok új szereplőt megismertünk, köztük Shepet, aki az elejétől kezdve nagyon szimpatikus volt. Aztán ott van Isabel, akit boldogan fojtottam volna meg az egész könyv alatt. Még egy ilyen ellenszenves, gonosz nőszemélyt…
Örültem Alistair felbukkanásának, és nagyon izgalmas, hogy mi fog kiderülni Nellie-ről. Remélem nem az ellenség oldalán van.
Alig várom, hogy kézbe vegyem a folytatást!

Adrirawia>!
Jude Watson: A kenguruk földjén

Végre. Egy csomó dologra fény derült, és még sok dolog vár arra, hogy fény derüljön rájuk!
Tetszett, hogy Irináról megtudtam dolgokat… és a Kabra család nőszemélye is színre lépett. Szerintem érezhetően nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy ez nem játék. Hiába hiszi Dan annak. Ahogy Amy kezd visszaemlékezni, úgy érződik a könyvön, hogy ez nem csak egyszerű történet. És senkiben sem bízhatnak. Tényleg senkiben. spoiler.
Tetszett Ausztrália, de mégsem éreztem, hogy… ez tényleg Ausztrália. És amikor tudatosult a gyerekekben… hogy épp most járják be a világot, és lehet, hogy nem lesz következő alkalom. Egyszerűen megható. És érződik, hogy nem csak egyszerű könyvszereplők, hogy húú, mindenen túltesszük magunkat, bátrak vagyunk stb…spoiler
Karaktereket kedveltem meg, és utáltam meg. Elbizonytalanodtam… Szimpatizáltam Amyvel, és megértettem Dan csalódottságát. Megmosolyogtató volt, hogy Dan próbált mindenkit vidítani… Mert ezzel legalább nem gondolt a rosszra.

AdriiV>!
Jude Watson: A kenguruk földjén

Végre újabb lendületet vett a sorozat! Az előző két rész se volt rossz, de itt irtó izgalmas dolgok derültek napvilágra. A végétől pedig majd' eldobtam az agyam!
Ebben a részben Amy és Dan elutaznak Ausztráliába, hogy kiderítsék, miért utaztak ide a szüleik a haláluk előtt. Nellie segítségével megtalálják sosem látott bácsikájukat, Shep-et, aki segít nekik a 39 kulcs nyomozásában. A nyomozás közben nem csak spoiler találnak meg, hanem más rég elfelejtett titkokra is fény derül.
Nagyon pörgős volt ez a rész, viszont voltak benne lelkizősebb fejezetek is. Sokkal jobban eltalálta az egyensúlyt az írónő, mint a 4. részben.
Shep mellett másik új szereplőnk Isabel Kabra, aki elég gonosz dolgokat tett Danékkel. Szerencsére egy ilyen aljas ember mellett ott volt Shep, akiről csak csupa pozitív dolgot lehet mondani.
Amit Irina fia haláláról megtudtunk az elkeserítő, de egyben zseniális is. Már a 4. részben pedzegette az írónő, hogy a fia tragikus következmények miatt hunyt el, de magamtól sosem találtam volna ki.
Egyedül csak az bánt, hogy nagyon Amy-n volt a hangsúly, Dan el lett nyomva nagyon. Meg már unom egy picit, hogy főszereplőink megint abban a szereplőben bíztak meg, akiben pont nem kellett volna. Ez már sokadjára megjelenik ebben a sorozatban.
A vége kárpótolt a könyv minden hibájáért. spoiler
És remélem, Nellie nem a spoiler. Már eddig is tett furcsa dolgokat, amire nem minden nevelőnő képes, de az, hogy spoiler! Gyanús, nagyon gyanús…
Összességében tetszett, alig tudtam letenni. Alig várom, hogy elolvashassam a következő részt!

bookworm1227>!
Jude Watson: A kenguruk földjén

Ausztrália az a hely, ahova kicsit sem vágyom. Egyedül a pókok miatt. Nagy, szőrös, mérgező, soklábú rettenetek…
A könyv viszont izgalmas volt, bár Amy és Dan itt nagyon sokat köszönhetett a szerencsének.
Most megismerhettünk egy olyan rokont, aki nem akarta megölni/bántani/elkapni/kihasználni a főszereplőket, ami tetszett.:D
spoiler sajnáltam, kíváncsi vagyok a múltjára meg arra, hogy mi késztette ekkora áldozatra.
Most nem volt akkora hangsúly a kulcskeresésen, ezt kicsit hiányoltam.
Ez a rész is jó volt.

Panni777>!
Jude Watson: A kenguruk földjén

Ez egy kicsit jobb volt, mint az orosz rész, de ebben is ugyanazok a dolgok idegesítettek. Ausztráliáról csak annyit tudunk meg, amit alapból is tud mindenki: hogy ott minden meg akar ölni. Mindenfelé mérges pókok, kígyók és vérszomjas cápák vannak. Ezen kívül természetesen chips és csoki, más nem is kell a megélhetéshez, hiszen pénz van bőven. Ahhoz képest, hogy Dan és Amy nem túl jómódú gyerekként nőtt fel, egyáltalán nem érződik a köteteken, hogy értékelnék azt a luxust, amibe most belecsöppennek. Természetesnek hat nekik az, hogy egy ismerős, akiről 7-8 éve nem hallottak, felajánlja nekik, hogy a magánrepülőgépén csak úgy elviszi őket egy 9 órás útra, mert miért ne? Úgysincs más dolga.
A kulcsok is kezdenek nekem kicsit zavarosnak tűnni, mert mindig van valami, amire rábukkannak, de egyrészt: nem tartják számon, másrészt: azon a kevés kis nyomon kívül, ami mindig valahogy az ölükbe pottyan, semmi rendszer nincs a nyomozásukban. Jó, tudom, gyermek- és ifjúsági irodalom, de egyre bizonytalanabb vagyok abban, hogy én ezt a sorozatot a gyerekem kezébe adnám-e egy napon.

brigus_27 P>!
Jude Watson: A kenguruk földjén

Nem hiába, megint csak egy Jude Watson írás. Imádtam, mert pörgött az esemény, tartalmas volt a könyv.
Ausztrália biztos törölve az utazási listámról, mert ez a rengeteg kígyó, pók egyáltalán nem vonz, de Amy és Dan még ezen is túl tudott jutni.
Újabb rokont ismertünk meg, akinek nagyon klassz hobbija és humora van. A családtagok kezdenek minden határt átlépni, ami veszélyesebbé teszi a versenyt.Folytatom is a sorozatot. :)


Népszerű idézetek

LoveRosie>!

– Tízpontos mutatvány! Megismételné? Mármint azt, hogy ilyen mézesmázos hangon sérteget.

16. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Amy Cahill
3 hozzászólás
Theana>!

Grace kedvéért kezdtek a 39 kulcs utáni hajszába, de Arthur és Hope emlékéért fogják megnyerni.
– Az igazságért – ismételte Amy.

Kapcsolódó szócikkek: Amy Cahill · Grace Cahill
LoveRosie>!

-Kalapács fél az apjától. Én is félek – mondta Dan. – Különben nem szabad félni a Holtoktól. Kiszagolják a félelmet, aminek az íze, mint a csirkéé.

Kapcsolódó szócikkek: Dan Cahill
Adrirawia>!

– Hiányoznak – szólalt meg Dan álmos hangon. – Hogy tud valaki hiányozni, akit sohase láttál?

101. oldal

victoria_m997>!

– Odakint nagyon észen kell lenni! Nincs olyan év, hogy egy-két turista ne esne be valamelyik nyitott tárnába. Kimennek fotózni, és már csúsznak is lefelé! Aztán jön a munkagép és… Meglehetősen kellemetlen a számunkra.
– Gondolom, ennél már csak a szerencsétlenül járt turistának kellemetlenebb – jegyezte meg Dan.
– Semmi dráma, addigra már halottak – mondta Jeff.

120. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dan Cahill
1 hozzászólás
AniTiger P>!

    – Mióta megy ez így? – ásított Amy.
    – Egy örökkévalóság óta – csámcsogott Dan a fülébe. – De ezt figyeld! – tartotta fel a chipses zacskót. – Csirkeízesítésű. Ne mondd, hogy nem zseniális! Éhes vagy? Van itt Tim Tam, Cheezels, Toobs és Birger Ring. Ettél már valaha hamburger ízű chipset?! Az ausztrálok a barátaink. Ezt nézd! Violet Crumble! A világ legjobb csokija!

116. oldal, 15. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Amy Cahill · Dan Cahill
victoria_m997>!

– Csak patkányokkal találkozhatunk, vagyis biztonságos.
– Ne aggódjon, hozzászoktam már a patkányokhoz! A családtagjaim között is több van […]

58. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Amy Cahill · Irina Szpaszkij
AniTiger P>!

Miért kötnek ki mindig a föld alatt? A Cahillek talán vámpírok voltak, akik utálták a napfényt?

130. oldal, 16. fejezet

AdriiV>!

A rossz emlékeket elfojtjuk magunkban […]. Elhitetjük magunkkal, hogy jobb nem emlékezni rájuk. Hazugság. Még akkor is emlékeznünk kell, ha fájdalmas.

62. oldal

AniTiger P>!

A Fabergé-tojás kék égen arany érme volt a nap.

38. oldal, 5. fejezet


A sorozat következő kötete

A 39 kulcs sorozat · Összehasonlítás

Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Brandon Mull: Az Esthajnalcsillag felkel
Gail Carson Levine: Elátkozott Ella
Pierdomenico Baccalario: A villámok mestere
Irene Adler: Utolsó felvonás az Operában
Mészöly Ágnes: A királyné violája
John Flanagan: Jégföldje
Scott Westerfeld: Behemót
Lucy Daniels: Édes Charity
Hector Malot: A tengerész fia
Fabian Lenk: Összeesküvés a Holtak Városában