A ​kenguruk földjén (A 39 kulcs 6.) 193 csillagozás

Jude Watson: A kenguruk földjén

A kulcsvadászat folytatódik!

A tizennégy éves Amy és öccse, Dan most a kenguruk földjére utaznak szüleik nyomait követve. De az utazás szörnyű emlékeket idéz fel Amyben. Olyan szörnyűeket, hogy nem oszthatja meg őket senkivel… még Dannel sem. Szüleik szellemétől kísértve és halálos ellenségeikkel a nyomukban Dan és Amy már azt sem tudja eldönteni, ki a barát, és kitől kell tartaniuk. Vakságuk miatt elkövetnek egy nagy hibát… ami egy titkos barátjuk életébe kerül.

Eredeti megjelenés éve: 2009

Kiadói ajánlás: 8 éves kortól · Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
222 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632454986 · Fordította: Acsai Roland
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2011
222 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632454986 · Fordította: Acsai Roland

Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Dan Cahill · Amy Cahill · Nellie Gomez · Irina Szpaszkij


Kedvencelte 17

Most olvassa 7

Várólistára tette 37

Kívánságlistára tette 51

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

AniTiger P>!
Jude Watson: A kenguruk földjén

Ez egy izgalmas rész volt. Inkább a mázli vezette a fiatalokat, mintsem a tudásuk, de nem érdekelt, mert lekötött, hogy féljek Ausztráliától. Ez a földrész engemet kikészítene az első napon! Komolyan, a koalákon kívül minden halálos…, agresszív…, minden az életemre tör! Kenguruk, pókok, kígyók, cápák, ráják, gyilkos – mérges – vad mittoménmik…

Jót tett a résznek a vérfrissítés is – kifejezetten üdítő volt végre egy olyan rokont megismerni, aki nem akarja legyőzni Amyt és Dant, nem akar az életükre törni vagy – csak úgy általában – nincsen tisztában az egész vadászattal. Szerettem, ahogy igyekszik kiegyenlíteni a múltat – persze szerintem nem lehet, de jó fej volt, hogy próbálkozott a fiataloknál.

Bővebben a blogon – http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2016/04/a39kulcs-6.html

kratas P>!
Jude Watson: A kenguruk földjén

Ez most valahogy nem annyira tetszett, mintha kicsit komolyabb hangulatú lett volna, nem volt benne annyi humor, Dan most kevesebbet sziporkázott.
Lehet, hogy ezzel azt sugallja a szerző, hogy egyre komolyabbra fordulnak a dolgok és végre a szereplők rájöttek, hogy ez nem tréfa?
spoiler
És elég sok fura következetlenség volt a szövegben, nem tudom, hogy eredetileg is benne voltak, vagy a magyar kiadásnak köszönhetjük. De ez se emelte a hangulatomat….

Ferger_Jolcsi P>!
Jude Watson: A kenguruk földjén

Amyt és Dant ezúttal Ausztráliába vezeti a kulcsok utáni hajsza. Kicsit több ausztrál nevezetesség megemlítésére számítottam a könyvben, de azért így sem volt rossz. Újabb csavarok következtek be, ezúttal Nellie váltotta ki nálam a legnagyobb megdöbbenést. spoiler A sok pálfordulást már nem bírom nyomon követni. Egyik pillanatban az egyik rokon az ellenség, a következőben meg vele szövetkezve egy harmadik rokon ellen fognak össze.. És hol van még a történet vége? Kíváncsi vagyok rá, hogy mi várható még ettől a sorozattól.

nagara>!
Jude Watson: A kenguruk földjén

Ez a rész jó volt, ismét 4 csillagra ért a sorozat. Ausztráliában járunk, ám a helyi nevezetességekről sokat nem tudunk meg, helyette megismerjük Amy és Dan nagybácsiját, Shepet, aki egész jó fej, még szörfözni is elviszi a srácokat, na meg mindenféle akadékoskodás nélkül elrepíti őket a repülőgépén. Közben Nellie-ről is egy csomó eddig nem tudott dolgot tudunk meg, és néha már nagyon úgy tűnik, hogy lehet, hogy benne sem kellene megbízniuk. Remélem a végén nem derül ki, hogy Nellie is csak ármánykodik… Sok dologra fény derült, főleg a múltbeli eseményekről, a szülőkről, így a kulcskeresés nem olyan hangsúlyos. Irina áldozatot hoz, és életét veszti. (Hacsak később ki nem derül, hogy ez is csak illuzió…) Egyre több ismét a rejtély, s remélhetőleg Shep is nagyobb hangsúlyt kap a következő részekben.

5 hozzászólás
Lynn>!
Jude Watson: A kenguruk földjén

Örültem, amikor megláttam, hogy Ausztráliában játszódik a történet. Valamiért nagyon vonz ez a távoli kontinens.
Érdekes volt, izgalmas, mint ahogy az eddigi részek is. Örültem neki, hogy nem csak az volt a fókuszban, melyik családtag hogy tudja megszorongatni a másikat, hanem szövetségek is köttettek és volt, aki hatalmas áldozatot is hozott. Azért Isabelt megkínáltam volna egy cápával, és értékelném, ha kiderülne, mi történt a srácok szüleivel valójában.
Nelli pedig egyre gyanúsabb…

k_beby P>!
Jude Watson: A kenguruk földjén

Amy és Dan ebben a részben Ausztráliába utazik. Ez most megint pörgősebb volt és tele volt csavarokkal, meglepetésekkel. Most már tényleg nem tudom, kinek lehet hinni és kinek nem. spoiler Egyszer az egyik rokon meg akarja őket ölni, utána meg segít nekik. Nem tudom, meddig lehet ezt még fokozni, de kíváncsian várom a többi részét is.

annasimple>!
Jude Watson: A kenguruk földjén

Ez a rész is nagyon tetszett!
Sok új szereplőt megismertünk, köztük Shepet, aki az elejétől kezdve nagyon szimpatikus volt. Aztán ott van Isabel, akit boldogan fojtottam volna meg az egész könyv alatt. Még egy ilyen ellenszenves, gonosz nőszemélyt…
Örültem Alistair felbukkanásának, és nagyon izgalmas, hogy mi fog kiderülni Nellie-ről. Remélem nem az ellenség oldalán van.
Alig várom, hogy kézbe vegyem a folytatást!

Adrirawia>!
Jude Watson: A kenguruk földjén

Végre. Egy csomó dologra fény derült, és még sok dolog vár arra, hogy fény derüljön rájuk!
Tetszett, hogy Irináról megtudtam dolgokat… és a Kabra család nőszemélye is színre lépett. Szerintem érezhetően nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy ez nem játék. Hiába hiszi Dan annak. Ahogy Amy kezd visszaemlékezni, úgy érződik a könyvön, hogy ez nem csak egyszerű történet. És senkiben sem bízhatnak. Tényleg senkiben. spoiler.
Tetszett Ausztrália, de mégsem éreztem, hogy… ez tényleg Ausztrália. És amikor tudatosult a gyerekekben… hogy épp most járják be a világot, és lehet, hogy nem lesz következő alkalom. Egyszerűen megható. És érződik, hogy nem csak egyszerű könyvszereplők, hogy húú, mindenen túltesszük magunkat, bátrak vagyunk stb…spoiler
Karaktereket kedveltem meg, és utáltam meg. Elbizonytalanodtam… Szimpatizáltam Amyvel, és megértettem Dan csalódottságát. Megmosolyogtató volt, hogy Dan próbált mindenkit vidítani… Mert ezzel legalább nem gondolt a rosszra.

AdriiV>!
Jude Watson: A kenguruk földjén

Végre újabb lendületet vett a sorozat! Az előző két rész se volt rossz, de itt irtó izgalmas dolgok derültek napvilágra. A végétől pedig majd' eldobtam az agyam!
Ebben a részben Amy és Dan elutaznak Ausztráliába, hogy kiderítsék, miért utaztak ide a szüleik a haláluk előtt. Nellie segítségével megtalálják sosem látott bácsikájukat, Shep-et, aki segít nekik a 39 kulcs nyomozásában. A nyomozás közben nem csak spoiler találnak meg, hanem más rég elfelejtett titkokra is fény derül.
Nagyon pörgős volt ez a rész, viszont voltak benne lelkizősebb fejezetek is. Sokkal jobban eltalálta az egyensúlyt az írónő, mint a 4. részben.
Shep mellett másik új szereplőnk Isabel Kabra, aki elég gonosz dolgokat tett Danékkel. Szerencsére egy ilyen aljas ember mellett ott volt Shep, akiről csak csupa pozitív dolgot lehet mondani.
Amit Irina fia haláláról megtudtunk az elkeserítő, de egyben zseniális is. Már a 4. részben pedzegette az írónő, hogy a fia tragikus következmények miatt hunyt el, de magamtól sosem találtam volna ki.
Egyedül csak az bánt, hogy nagyon Amy-n volt a hangsúly, Dan el lett nyomva nagyon. Meg már unom egy picit, hogy főszereplőink megint abban a szereplőben bíztak meg, akiben pont nem kellett volna. Ez már sokadjára megjelenik ebben a sorozatban.
A vége kárpótolt a könyv minden hibájáért. spoiler
És remélem, Nellie nem a spoiler. Már eddig is tett furcsa dolgokat, amire nem minden nevelőnő képes, de az, hogy spoiler! Gyanús, nagyon gyanús…
Összességében tetszett, alig tudtam letenni. Alig várom, hogy elolvashassam a következő részt!

BBetti86>!
Jude Watson: A kenguruk földjén

Az már meg sem lep, hogy a szokott helyszínen nyitunk. A reptéren. Értem én, hogy a kulcsok utáni hajszában járják a világot a gyerekek, és ehhez repülniük kell, de már komolyan kezd elegem lenni a reptéri jelenetekből. Igaz, most legalább nem volt sok.

A történet nem szokványos kulcs hajszának indul, bár a kedvenc részeim azok voltak, ahol megismerkedtek egy történelmi híres személlyel, és az ő hagyatékában volt elrejtve a kulcs. A Cahill testvéreket most a szüleik hagyta nyom vezeti Ausztráliába, de természetesen ide is követik őket a rokonok, és újra kulcs-játszma alakul ki.

A történet tele van átveréssel, és már komolyan csodálom, hogy a szerzők még nem keveredtek bele, ki kinek mit hazudott már, és hogyan verte át. Ebben a részben múltbéli, a jelenben is árulások és átverések csokrát kapjuk. Mellette van kutatás, és kulcs utáni hajsza is, tengeren, levegőben is. Gyerekkönyvként mozgalmas, szórakoztató.
De nem a kulcs, és nem is a történelmi rejtély az izgalmas benne. Az itt szinte csak keret, mert Amynek spoiler Most az a nagy kérdés, hogy spoiler

Ennek kapcsán újra szereplő is színre lép, megismerhetjük a Kabra-gyerekek anyját, Isabelle-t. Gyönyörű és halálos. Vele egy okos és kegyetlen személlyel bővült a szereplőgárda. Valahol logikusnak is érzem, hogy mivel ő jön, spoiler

Nem annyira okos könyv, és nekem fájó pont, hogy az ismeretterjesztést teljesen elnyomja a kaland. Mert mit is ismerünk meg Ausztráliából? Az élővilágából kapunk egy nagyon kis szeletet. Én szeretem az ilyen utazós történeteknél, ha meg is ismerhetem a városokat, országokat, ahol a szereplők járnak. Volt már olyan része ennek a sorozatnak, ahol ez megvolt, de ez nem olyan.

Van helye érzelmi dráma. Abból is látszik, hogy ezt a kötetet nő jegyzi, hogy a leginkább az van megírva, hogy spoiler Sajnálom is, hogy ennyire Amy kerül a középpontba. Az öccse, Dan sok tekintetben karakánabb és szerethetőbb számomra. De most keveset szerepel, mert azt kell olvasni, hogy spoiler

Gyerekként szerettem volna, felnőtt fejjel azért jobban szeretném, ha komolyabb történet lenne. Vagy az első részek stílusa is feltűnne, nem csak az extrém menekülések és kémiai anyagok begyűjtése lenne a téma. Mindegy, az érdekel, mi lesz a végjáték, és még mindig nem tudom elképzelni, hogy lehet ezt befejezni alig pár rész alatt. Ahhoz túl sok kulcs hiányzik.


Népszerű idézetek

LoveRosie>!

– Tízpontos mutatvány! Megismételné? Mármint azt, hogy ilyen mézesmázos hangon sérteget.

16. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Amy Cahill
3 hozzászólás
Theana>!

Grace kedvéért kezdtek a 39 kulcs utáni hajszába, de Arthur és Hope emlékéért fogják megnyerni.
– Az igazságért – ismételte Amy.

Kapcsolódó szócikkek: Amy Cahill · Grace Cahill
LoveRosie>!

-Kalapács fél az apjától. Én is félek – mondta Dan. – Különben nem szabad félni a Holtoktól. Kiszagolják a félelmet, aminek az íze, mint a csirkéé.

Kapcsolódó szócikkek: Dan Cahill
Adrirawia>!

– Hiányoznak – szólalt meg Dan álmos hangon. – Hogy tud valaki hiányozni, akit sohase láttál?

101. oldal

victoria_m997>!

– Odakint nagyon észen kell lenni! Nincs olyan év, hogy egy-két turista ne esne be valamelyik nyitott tárnába. Kimennek fotózni, és már csúsznak is lefelé! Aztán jön a munkagép és… Meglehetősen kellemetlen a számunkra.
– Gondolom, ennél már csak a szerencsétlenül járt turistának kellemetlenebb – jegyezte meg Dan.
– Semmi dráma, addigra már halottak – mondta Jeff.

120. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dan Cahill
1 hozzászólás
AniTiger P>!

Miért kötnek ki mindig a föld alatt? A Cahillek talán vámpírok voltak, akik utálták a napfényt?

130. oldal, 16. fejezet

AniTiger P>!

    – Mióta megy ez így? – ásított Amy.
    – Egy örökkévalóság óta – csámcsogott Dan a fülébe. – De ezt figyeld! – tartotta fel a chipses zacskót. – Csirkeízesítésű. Ne mondd, hogy nem zseniális! Éhes vagy? Van itt Tim Tam, Cheezels, Toobs és Birger Ring. Ettél már valaha hamburger ízű chipset?! Az ausztrálok a barátaink. Ezt nézd! Violet Crumble! A világ legjobb csokija!

116. oldal, 15. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Amy Cahill · Dan Cahill
AniTiger P>!

A Fabergé-tojás kék égen arany érme volt a nap.

38. oldal, 5. fejezet

AdriiV>!

A rossz emlékeket elfojtjuk magunkban […]. Elhitetjük magunkkal, hogy jobb nem emlékezni rájuk. Hazugság. Még akkor is emlékeznünk kell, ha fájdalmas.

62. oldal

EmeseGx >!

– Isabel Kabra? Ezek osztódással szaporodnak?!

19. oldal


A sorozat következő kötete

A 39 kulcs sorozat · Összehasonlítás

Ezt a könyvet itt említik


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Zsófi és az ősboszorkány
Pierdomenico Baccalario: Az időkapu
Brandon Mull: A sárkánytemplom kincsei
Ruff Orsolya: Volt egy ház
Irene Adler: Utolsó felvonás az Operában
Jankó Olga: A kicsi Mit babája
Trenton Lee Stewart: A Titokzatos Benedict Társaság
Mark Twain: Tom Sawyer léghajón / Tom Sawyer, a detektív
Valeria Screwy: Miss Screwy csavaros árvái
Majoros Nóra: A néma táltos