A ​holtak védelmezői (Star Wars: Jedi-növendék 5.) 36 csillagozás

Jude Watson: A holtak védelmezői

A holtak védelmezői a múltban élnek, s eközben elpusztítják a jövőt. Ám meg kell küzdeniük az Ifjak forradalmával-egy lázadókból álló csoporttal, melynek vezetője két tizenéves, Cerasi és Nield. A tizenhárom éves Obi-van Kenobinak és mesterének nem lenne szabad állást foglalnia semmilyen háborúban.Ám amikor Obi-van találkozik Cerasival és Nielddel, úgy érzi, csatlakoznia kell a harcukhoz, még akkor is, ha Qui-gon megtiltja azt. A lázadás személyes ügyévé válik. Obi-van és mester pedig ellentétes oldalon harcolnak.

Eredeti megjelenés éve: 1999

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2000
116 oldal · ISBN: 9636275467

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Obi-Wan Kenobi · Yoda · Qui-Gon Jinn


Kedvencelte 7

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 44

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

csartak P>!
Jude Watson: A holtak védelmezői

Aztamindenit. Obi-van-t új élmények érik, barátokat talál, nekik akar segíteni, ezért engedetlen lesz, ellenszegül az Erőnek, a Mesterének, az egész jediségnek, sőt még Yodának is?? Nem gondoltam volna, hogy úgy végződjön, hogy kíváncsi legyek, mi van a következő részben? Mert tulajdonképp csak félbehagyták. Mi lesz most Obi Van-nal? Hát végülis mi lenne. Mert gondolom, nem spoiler senkinek, hogy nagy Jedi lesz belőle. Szóval majd folytatom egyszer. :) (Amúgy ebben a történetben mindenki fafejű, és nem következetes.)

8 hozzászólás
PAVideoStudio>!
Jude Watson: A holtak védelmezői

2020-2021-ben hamisítják a könyvet, és tisztességtelen módon az eredeti példánnyal egyező magas áron kínálják eladásra. Legyetek körültekintőek! A hamisítvány borítóján a Star Wars felirat nem dombornyomott és fehér színű; a kötet lapjai túlságosan fehérek; az első lapon a Jedi-növendék felirat J betűje nem látszódik a kötés miatt; a szöveg olyan néhány helyen, mintha egy kifogyóban lévő nyomtatóval nyomtatták volna; továbbá a borító sötétebb, élénkebb színű, de ezt igazán egy eredeti mellé állítva lehet látni.

Az eredeti példány borítóján a Star Wars felirat dombornyomott és ezüst festésű; a lapjai nem rikítóan fehérek, még a patika állapotúaknak sem, bár előfordulnak ilyenek is; továbbá a második fejezet fejjel lefelé van nyomtatva, de ez utóbbi nem mindegyik példányra igaz, mert kerültek a boltokba már javított nyomtatásúak is normál állású második fejezettel. A fejjel lefelé nyomtatott fejezet miatt lettek visszavonva a boltokból a könyvek és ezért van olyan kevés belőlük.

A legritkább Star Wars könyv Magyarországon. Mester és tanítvány újabb küldetése akciókkal, tudathasadással, ellentétekkel tarkítva.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: http://youtu.be/RrzQpMiz5kg

Véleményem további Star Wars-regényekről: http://goo.gl/XBEwd
… és Star Wars-képregényekről: https://goo.gl/PUO54i
Véleményem további könyvekről: http://goo.gl/Va2b5D

A hamisítvánnyal kapcsolatos információkat köszönöm @Kopaszkutya84 -nak (karca: https://moly.hu/karcok/1641336). Képekkel illusztrált bejegyzés:
https://starwarsmedia.hu/hirek/hamisitjak-a-holtak-vede…

1 hozzászólás
Hippoforaccus>!
Jude Watson: A holtak védelmezői

Általában nem szeretem, ha túlságosan a főszereplő érzelmeire épül fel egy könyv, de ezt nagyon eltalálták. Zseniális, ahogy húzd meg-ereszd meget játszanak Obi-van-nal.
A szál, amin asztori fut, szintén piszok jó. Ez a harcoljunk azért, az őseink is rosszban voltak téma jó alapot ad az egész történetnek.

tomi0803>!
Jude Watson: A holtak védelmezői

Egész jó kis könyv volt. Jó volt az alapkonfliktus, tetszett Obi-van és Qui-gonn szembenállása. Viszont a vége… váratlan volt, de egyben marhaság is. A nyitott vég miatt sajnálom, hogy nincs meg a folytatás (csak azért), de azért kardomba nem dőlök miatta, talán egyszer pótlom.

Nocharity>!
Jude Watson: A holtak védelmezői

Első gondolatom a könyv végén: http://i.imgur.com/PmjMUhg.gif
Avagy részeg vagy Obi-Wan, húzz haza. Nem teljesen tudom megérteni az itteni motivációkat, de úgy senkiét sem. Az egész egy káosz, ami az érzelmi vergődések miatt mégis nagyon bejön, de kérdéses, hogy enélkül tudna-e nyújtani valamit. A mellékszereplők megint kifejezetten irritálóak voltak, felnőttek és gyerekek egyaránt. Itt már eléggé érződött a fanfic faktor… kíváncsi leszek, hogy simítják el.

Venku501>!
Jude Watson: A holtak védelmezői

Továbbra is nagyon jó a történetvezetés,de ennek a történetnek a végén Obi-van Kenobi olyan választás elé kerül,hogy a szem nem marad szárazon.A döntésének a következménye csak a következő részben derül ki. Kíváncsian várom.


Népszerű idézetek

csartak P>!

Itt a csatornában olyan tisztaságot látott, amilyen csak Yoda példabeszédeiben vagy Qui-gon útmutatásaiban csillan meg.

Kapcsolódó szócikkek: Obi-Wan Kenobi · Qui-Gon Jinn · Yoda
csartak P>!

Bármikor, amikor Yoda büszkeséget fedezett fel egy tanoncban, mindig megtalálta a módját, hogy megmutassa, és jó ösvényre terelje a tanítványt. A büszkeség gyakran alapult arrogancián, amelynek nincs helye egy Jediben. A Jedi-tréning része kiküszöbölni a büszkeséget, és megbízhatósággal és szerénységgel helyettesíteni.

Kapcsolódó szócikkek: Yoda
Hippoforaccus>!

Majd máris újratöltöttek és lőttek, azután négykézlábra ereszkedtek, és a tetön kúszva rohantak tovább, hogy a szomszédos épületre ugorjanak.

63. oldal

2 hozzászólás
Nocharity>!

– Én nem félek – rázta meg a fejét Cerasi.
– A félelem tudata megóvhat, ha nem nő túl rajtad – válaszolta Obi-van.
– Ez a mondás a Jedi Mester-Főnöködtől származik? – jegyezte meg bosszúsan Cerasi.
– Igen – pirult el Obi-van. – És szerintem igaz.

9. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Obi-Wan Kenobi
Nocharity>!

[Cerasi] A válla fölött Obi-vanra pillantott, és ránevetett. Obi-van szeme visszavillant rá. Qui-gon e pillanatban látta meg azt a valamit, ami egyre mélyült közöttük. Intimitás volt ez, szavak nélküli kommunikáció. A kaland, amelyet megosztottak egymással reggel, egyesítette őket.
Qui-gon korábbi haragja szertefoszlott. Sejtette, hogy Obi-van néha magányosnak érezte magát, amikor egy tőle idősebbel kellett utazgatnia. Minden bizonnyal hiányolta a vele egykorúak társaságát. Jó dolog, hogy ilyen erősen kötődik valaki máshoz.
De miért aggasztotta ez Qui-gont?

11. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Obi-Wan Kenobi · Qui-Gon Jinn

A sorozat következő kötete

Star Wars: Jedi-növendék sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

James S. A. Corey: Kalibán háborúja
Michael Crichton: Jurassic Park
Christie Golden: Assassin's Creed – Heresy – Eretnekség
Kathy Reichs: Virals – Kincsvadászok
Ransom Riggs: Lelkek könyvtára
Matthew J. Kirby: A New York-i felkelés
Richard Paul Evans: Vadászat Jáde Sárkányra
John Scalzi: Pusztító tűz
Roger Zelazny: Amber kilenc hercege
Scott Westerfeld: Szépek