A ​holtak védelmezői (Star Wars: Jedi-növendék 5.) 21 csillagozás

Jude Watson: A holtak védelmezői

A holtak védelmezői a múltban élnek, s eközben elpusztítják a jövőt. Ám meg kell küzdeniük az Ifjak forradalmával-egy lázadókból álló csoporttal, melynek vezetője két tizenéves, Cerasi és Nield. A tizenhárom éves Obi-van Kenobinak és mesterének nem lenne szabad állást foglalnia semmilyen háborúban.Ám amikor Obi-van találkozik Cerasival és Nielddel, úgy érzi, csatlakoznia kell a harcukhoz, még akkor is, ha Qui-gon megtiltja azt. A lázadás személyes ügyévé válik. Obi-van és mester pedig ellentétes oldalon harcolnak.

Eredeti mű: Jude Watson: The Defenders of the Dead

Eredeti megjelenés éve: 1999

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2000
116 oldal · ISBN: 9636275467

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Obi-Wan Kenobi · Yoda · Qui-Gon Jinn


Kedvencelte 3

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 28


Kiemelt értékelések

>!
csartak MP
Jude Watson: A holtak védelmezői

Aztamindenit. Obi-van-t új élmények érik, barátokat talál, nekik akar segíteni, ezért engedetlen lesz, ellenszegül az Erőnek, a Mesterének, az egész jediségnek, sőt még Yodának is?? Nem gondoltam volna, hogy úgy végződjön, hogy kíváncsi legyek, mi van a következő részben? Mert tulajdonképp csak félbehagyták. Mi lesz most Obi Van-nal? Hát végülis mi lenne. Mert gondolom, nem spoiler senkinek, hogy nagy Jedi lesz belőle. Szóval majd folytatom egyszer. :) (Amúgy ebben a történetben mindenki fafejű, és nem következetes.)

4 hozzászólás
>!
Hippoforaccus P
Jude Watson: A holtak védelmezői

Általában nem szeretem, ha túlságosan a főszereplő érzelmeire épül fel egy könyv, de ezt nagyon eltalálták. Zseniális, ahogy húzd meg-ereszd meget játszanak Obi-van-nal.
A szál, amin asztori fut, szintén piszok jó. Ez a harcoljunk azért, az őseink is rosszban voltak téma jó alapot ad az egész történetnek.

>!
tomi0803
Jude Watson: A holtak védelmezői

Egész jó kis könyv volt. Jó volt az alapkonfliktus, tetszett Obi-van és Qui-gonn szembenállása. Viszont a vége… váratlan volt, de egyben marhaság is. A nyitott vég miatt sajnálom, hogy nincs meg a folytatás (csak azért), de azért kardomba nem dőlök miatta, talán egyszer pótlom.

>!
Nocharity
Jude Watson: A holtak védelmezői

Első gondolatom a könyv végén: http://i.imgur.com/PmjMUhg.gif
Avagy részeg vagy Obi-Wan, húzz haza. Nem teljesen tudom megérteni az itteni motivációkat, de úgy senkiét sem. Az egész egy káosz, ami az érzelmi vergődések miatt mégis nagyon bejön, de kérdéses, hogy enélkül tudna-e nyújtani valamit. A mellékszereplők megint kifejezetten irritálóak voltak, felnőttek és gyerekek egyaránt. Itt már eléggé érződött a fanfic faktor… kíváncsi leszek, hogy simítják el.

>!
Somogyip
Jude Watson: A holtak védelmezői

Mire elkezdődne valami, már félbe is szakad. Ezt a részt most kifejezetten rossz volt olvasni. Talán a következő rész orvosolni fogja ezt.

1 hozzászólás
>!
Sznida_Nóri
Jude Watson: A holtak védelmezői

Nem rossz könyv, hozza az előzőek stílusát, hangulatát és persze onnan folytatódik ahol az előző abba maradt. Ami a problémám, mint mindig, ha ebookot olvasok, az a félreütések. Olyanok vannak benne, hogy az teljesen rontja az élményt. Az és rendszerint el van írva, a t betűk a mondatok végén rendszeresen el vannak írva, még csak nem is betűvel hanem valamilyen karakterrel, vagy valamilyen mondatvégi jel – pont – vagy más egyéb pl. |/\ stb. Idegesítő és nagyon zavaró. Az a jó, hogy nem hosszú a könyv, különben abbahagynám.

2 hozzászólás
>!
PAVideoStudio
Jude Watson: A holtak védelmezői

A legritkább Star Wars könyv Magyarországon. Mester és tanítvány újabb küldetése akciókkal, tudathasadással, ellentétekkel tarkítva.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: http://youtu.be/RrzQpMiz5kg

Véleményem további Star Wars könyvekről: http://goo.gl/XBEwd


Népszerű idézetek

>!
csartak MP

Itt a csatornában olyan tisztaságot látott, amilyen csak Yoda példabeszédeiben vagy Qui-gon útmutatásaiban csillan meg.

Kapcsolódó szócikkek: Obi-Wan Kenobi · Qui-Gon Jinn · Yoda
>!
csartak MP

Bármikor, amikor Yoda büszkeséget fedezett fel egy tanoncban, mindig megtalálta a módját, hogy megmutassa, és jó ösvényre terelje a tanítványt. A büszkeség gyakran alapult arrogancián, amelynek nincs helye egy Jediben. A Jedi-tréning része kiküszöbölni a büszkeséget, és megbízhatósággal és szerénységgel helyettesíteni.

Kapcsolódó szócikkek: Yoda
>!
Hippoforaccus P

Majd máris újratöltöttek és lőttek, azután négykézlábra ereszkedtek, és a tetön kúszva rohantak tovább, hogy a szomszédos épületre ugorjanak.

63. oldal

2 hozzászólás
>!
Nocharity

– Én nem félek – rázta meg a fejét Cerasi.
– A félelem tudata megóvhat, ha nem nő túl rajtad – válaszolta Obi-van.
– Ez a mondás a Jedi Mester-Főnöködtől származik? – jegyezte meg bosszúsan Cerasi.
– Igen – pirult el Obi-van. – És szerintem igaz.

9. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Obi-Wan Kenobi
>!
Nocharity

[Cerasi] A válla fölött Obi-vanra pillantott, és ránevetett. Obi-van szeme visszavillant rá. Qui-gon e pillanatban látta meg azt a valamit, ami egyre mélyült közöttük. Intimitás volt ez, szavak nélküli kommunikáció. A kaland, amelyet megosztottak egymással reggel, egyesítette őket.
Qui-gon korábbi haragja szertefoszlott. Sejtette, hogy Obi-van néha magányosnak érezte magát, amikor egy tőle idősebbel kellett utazgatnia. Minden bizonnyal hiányolta a vele egykorúak társaságát. Jó dolog, hogy ilyen erősen kötődik valaki máshoz.
De miért aggasztotta ez Qui-gont?

11. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Obi-Wan Kenobi · Qui-Gon Jinn

A sorozat következő kötete

Star Wars: Jedi-növendék sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. Goldenlane: Holdnak árnyéka
Gabriel Wolf: A napisten háborúja
Patrick Ness: Válasz és Kérdés
Brian K. Vaughan: Saga 1.
Nalini Singh: Vonzódás
Suzanne Collins: Az éhezők viadala
Neal Shusterman: Unwind – Bontásra ítélve
Gareth Roberts – Douglas Adams: Shada
László Endre: Jóholdat, Szíriusz kapitány!
Scott Westerfeld: Behemót