A ​Gyűrűk Ura – A két torony (Képes útmutató) 22 csillagozás

Jude Fisher: A Gyűrűk Ura – A két torony (Képes útmutató)

Ez ​a képes útmutató Peter Jackson díjnyertes filmtrilógiájának, a Gyűrűk Urának második részét mutatja be. A J. R. R. Tolkien által megálmodott Középfölde színes útikalauza, melyet A Két Torony c. film alapján Jude Fisher állított össze, s melyhez az Aragornt megszemélyesítő Viggo Mortensen írt előszót.
E gazdagon illusztrált, száznál is több színes fotót tartalmazó anyagban exkluzív felvételek találhatók Gollamról, Szilszakállról és a Helm-szurdoki csatáról. A könyv végigvezet minket a második film jelentősebb eseményein: A Gyűrű Szövetsége felidézésével kezdődik, majd bemutatja, milyen kalandokkal és veszélyekkel kell szembenézni a Szövetségnek a folytatásban.
A Gyűrű-küldetés: melynek során Frodó és Samu folytatja magányos küldetését Mordor felé. Útjukon csak Gollam szegődik melléjük, aki már Mória óta követi minden lépésüket.
A foglyok útja: amelyben Trufával és Pippinnel a félelmetes uruk-hai orkok elindulnak Vasudvard felé, hogy átadják őket a varázslónak,… (tovább)

A következő kiadói sorozatban jelent meg: A Gyűrűk Ura képes útmutató

>!
Alexandra / Szukits, Budapest, 2003
68 oldal · ISBN: 9639441171 · Fordította: Szántai Zsolt

Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 11

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

RandomSky>!
Jude Fisher: A Gyűrűk Ura – A két torony (Képes útmutató)

HammerWorld No. 158 / 2003. október
Ez a Képes útmutató alapvetően talán elsősorban gyerekeknek jó, akik megelégednek még azzal, hogy miután megnézték a filmet, valaki vázlatosan elmondja a sztorit (vagy inkább annak részeit), ugyanakkor mint képeskönyv, igazán igényes és látványos, és a mozimagazinokból, egyéb helyekről ismerős fotók mellett némi exkluzív képanyag is került belé. Emeli értékét a végén található, kihajtható, 4 oldalas magyarázó ábra a Helm-szurdoki csatáról, ami valóban kissé áttekinthetőbbé teszi a történéseket, továbbá Viggo Mortensen (azaz Aragorn) előszava, amiben nemes, emberi gondolatokat kapunk a nagyszerű színésztől.
Ez a könyv tehát elsősorban szemet gyönyörködtető fotói miatt tarthat számot a Gy.U. kedvelőinek figyelmére, egyébként viszont a hivatalos Filmkönyv sokkal tartalmasabb.


Népszerű idézetek

Cicu>!

Amikor A két torony, a Peter Jackson által J. R. R. Tolkien heroikus regénye, A Gyűrűk Ura alapján készült filmtrilógia második része a filmszínházakba kerül, a világ semmivel sem biztonságosabb hely, mint akkor volt, amikor az első részt, A Gyűrű Szövetségét bemutatták. Tolkien annak idején hasonlóképpen zaklatott, terrorral, háborúval és bizonytalansággal sújtott világban írta meg az eredeti művet. A kiváló északi költők és a középkori Izland sagaírói, akik óriási inspirációt jelentettek Tolkien számára, maguk is embert próbáló időkben, zsarnokság alatt éltek. Ha valaki – akár felületesen is – tanulmányozza a világtörténelmet, rá fog döbbenni arra, hogy nincs új borzalom a nap alatt, hogy az emberekben mindig is megvoltak, megvannak és meglesznek azok a pusztító ösztönök, amelyek mások és önmaguk megsemmisítésére késztetik őket. Ennek ellenére nem mondhatunk le arról, hogy erőfeszítéseket tegyünk a változások, a helyesebb utak megtalálása érdekében.

A legjobb esetben, mint a Szövetség tagjai, egyénileg és kollektíven is megértjük, hogy a békés létezés csakis a könyörületesség szüntelen és tudatos gyakorlása révén érhető el. Könyörületesnek, megértőnek kell lennünk önmagunkkal és másokkal szemben, és főként azokkal, akik ártani szándékoznak nekünk. Erőfeszítéseket kell tennünk annak érdekében, hogy megismerjük és megértsük a többi embert, mert csakis így ismerhetjük és érthetjük meg önmagunkat, és azt, hogy nem létezik közöttünk alapvető, valóban jelentős különbség. Mindez persze nem azt jelenti, hogy hagynunk kell, hogy megtapossanak, megsemmisítsenek minket, személyünket, fajunkat vagy nemzetünket.

Bevezetés - Viggo Mortensen


Hasonló könyvek címkék alapján

Mark Cotta Vaz: Twilight – Alkonyat
Brian Sibley: Az arany iránytű – Hivatalos filmkönyv
A gyűrűk ura – A király visszatér – Képeslapkönyv
Clive Gifford: Az arany iránytű világa – Filmkönyv
Stephenie Meyer: Twilight – Alkonyat
Terry Pratchett: Mozgó képek
George R. R. Martin: Kardok vihara
Kerstin Gier: Zafírkék
J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly
Diana Wynne Jones: A vándorló palota