Madame ​Zoya látogatói (Madame Zoya 1.) 53 csillagozás

Jude Deveraux: Madame Zoya látogatói

Mit tennél, ha újraírhatnád a múltad?

Három tehetséges fiatal lányt egymás mellé sodor a sors New York Cityben: mindegyikük szerencsét próbálni jött, hírnévre, elismerésre vágynak az ismeretlen és mégis lehetőségekkel teli nagyvárosban. Útjaik szétválnak, és 19 évvel később találkoznak csak újra, hogy együtt ünnepeljék 40. születésnapjukat egy Maine állambeli nyaralóban. Sok minden megváltozott – anyák, feleségek, szeretők lettek, és számot kell vetniük azzal, hogy nem teljesítették az egykor maguknak kitűzött célt… Azonban feltűnik a színen a titokzatos Madame Zoya, akinek a segítségével visszautazhatnak a múltjukba és változtathatnak régi döntéseiken.

Eredeti megjelenés éve: 2001

>!
Athenaeum, Budapest, 2009
356 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632930299 · Fordította: Sóvágó Katalin

Kedvencelte 7

Most olvassa 3

Várólistára tette 32

Kívánságlistára tette 15

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Jude Deveraux: Madame Zoya látogatói

Nem volt rossz történet, jó kis időutazós, de azért nem lett kedvenc.
Jobban szeretem az írónő történelmi romantikus könyveit, vagy az olyan időutazós, ahol a főhős a régi korokba csöppen vissza. Az nagyon sok vicces helyzeteket teremt, a technikai, kényelmi berendezések hiánya és egyéb egészségügyi, gyermeknevelési, kulturális különbségek miatt.
Ez most inkább női sorsokról szólt és a főszereplők jövőjének átértékeléséről, régi álmok megvalósulásáról. Amolyan második esély történetek voltak.

Szédültnapraforgó>!
Jude Deveraux: Madame Zoya látogatói

Első olvasásom az írónőtől. Az elején kicsit zavart a könyv stílusa, lassú a cselekményvezetés és furcsa a hangnem. De amikor jobban megismertem a három főszereplőt Leslie (2 gyerekes anyuka), Ellie (írónő), Madison (balettáncos) egyre jobban belemerültem a történetbe. Voltak benne nagyon szomorú részek, aztán persze nagyon viccesek is. Párkapcsolati problémákról szól tulajdonképpen. Hogyan lehet rendbe hozni, lehet-e egyáltalán…vagy ahhoz vissza kell menjünk a múltba.
Kicsit időutazós a történet, mindenesetre nagyon érdekes volt.

Avilda>!
Jude Deveraux: Madame Zoya látogatói

Kellemes meglepetés volt ez a regény. Sose olvastam volna, ha a könyvtáros néni nem ajánlja – a borító és cím alapján egy önsegítő könyvre számítottam, és megtévesztőnek tartom a magyar címet, hiszen Madame Zoya alig jelenik meg a történetben, nem ő a központi alak.
Tetszett a regény aszimmetrikus felépítése. Talán ezzel a szóval tudnám a leginkább jellemezni, mivel az írónő teljesen máshogy oldotta meg a narrációt, mint amire számítottam.
Elgondolkodtató is volt, hiszen ha élnénk egy ilyen lehetőséggel (ha egyáltalán élnénk vele), hogyan döntenénk? Valamint szimpatikusak és hús-vérek voltak a karakterek, mindegyikük problémájával lehetett azonosulni.

miaow P>!
Jude Deveraux: Madame Zoya látogatói

Ritkán olvasok 20. században játszódó történeteket, de az írónő neve s munkássága elcsábított most egy kis kitérőre. Hm, Deveraux asszony hozta is a jó stílusát, ahogy azt már tőle megszoktam, viszont a történet nem ragadott magával. Három asszony élethelyzetének ismertetéséhez kevésnek találtam ezt a 300+ oldalt, főként múltba visszautazós, problémamegoldásos részt kellett volna bővebben kifejteni. De a regény biztató mondanivalója – hibáinkból okulva az újrakezdés lehetősége és sikere – némileg kárpótolt az összélmény átlagos voltáért.

SunnyRiver>!
Jude Deveraux: Madame Zoya látogatói

Csodálatos könyv, csodálatosan megírva.

A női sorsok abszolút életszerűek, bár Madison esete nagyon megrázott… Itt sírtam, mint egy kisgyerek. Leslie pedig ráébresztett egy-két dologra a kapcsolatokat és a szeretetet illetően. Ellienek meg imádtam a humorát, és a szerkesztős sztorijait :D Teljesen bele tudtam élni magam a történetbe, a lányokkal együtt sírtam-nevettem-izgultam, és végig nagyon drukkoltam nekik (leginkább Madisonnak természetesen).

Klassz az is, hogy két részre van tagolva a könyv, a második rész előtt félre is tettem kicsit, egyrészt így volt időm egy kicsit megemészteni, kiheverni az első szakaszt, másrészt közben legalább nem hanyagoltam el a tanulmányaimat :P
Na jó, komolyan… imádtam minden szavát. Ez a nő csodásan ír, valóságot teremt papíron. És bár én nem írnám újra a múltamat, de azért szívesen visszautaznék egy kicsit, újra átélni néhány dolgot.

Egy mínusz pontot viszont kap a korrektor és a szerkesztő: sokszor ugyanaz a szereplő „beszélgetett magával”, mivel nem figyeltek oda a nevekre és néha így kibogozhatatlan volt a párbeszéd… A második részben már ismertem annyira a szereplőket, hogy nem okozott ez olyan nagy gondot, de akkor is idegesítő.

Anett_ >!
Jude Deveraux: Madame Zoya látogatói

Szerettem ezt a történetet is, bár ennek is kicsit összecsapottnak tűnt a vége.

Duduci>!
Jude Deveraux: Madame Zoya látogatói

Jó a történet, s biztató lenne, ha élhetne (talán) mindenki egy ilyen varázslattal, hogy megváltoztassuk a múltunkat. Jó a stílus, s bár tényleg az a cél, hogy minden szép és jó legyen, nekem ez a mindenki boldog, míg meg nem hal, kicsit sok volt, de azért tetszett.

Teodoradorottya76>!
Jude Deveraux: Madame Zoya látogatói

Ez a könyv egy mese. Nagyon jól bemutatja a három főszereplő nőt, mind a három nagyon szimpatikus. Ebből a könyvből tanulni lehet, ajánlom minden nőnek. Könnyed, gyorsan olvasható, a vége kissé meglepett, van benne fordulat bőven.

gellertanya>!
Jude Deveraux: Madame Zoya látogatói

Az ötlet tok jó volt. Csak valahogy egyes részekkel elúszott, a lényeget meg összecsapta. Kár érte.

Rena213>!
Jude Deveraux: Madame Zoya látogatói

Kedvenc lett! Mert annyira élveztem. Magával ragadott a három nő élete, választási lehetőségük és a kíváncsiság ki, miért és hogyan gondolja hogy most merre tart az élete, min tudna változtatni és ami még nagyon fontos mit szeretne ebből később is tudni. Három különböző sors, három különböző döntés. A legnehezebb szerintem Leslie esete volt éppen azért mert annyira nem volt gondja sok mindennel, de mégis mindennel. A személyiségünk feladása nagyon alattomos probléma, mert sokszor akkor vesszük már csak észre, amikor beleroppanunk és/vagy másokat tartunk távol magunkkal a lehetetlen hozzáállásunkkal. És az a megoldás, hogy ő még sem változtatna a múlton, mert nincs minden elveszve, hanem inkább a jövőben küzd és tesz meg dolgokat magáért és ezáltal a családjáért is: Eszméletlen jó húzás volt az írónőtől.
Tanulságos és kikapcsoló. Élvezetes és sokatmondó. Egyszerűen nehéz volt abbahagyni egy-egy nap végén. Az időutazás része kicsit sántít abban a szempontból, hogy szinte minden csak jól sült el, pedig olyan sok mindenbe belenyúltak és megváltoztattak. Szerintem kicsit túl sok volt a visszaélésük a helyzettel (tőzsde, per kimenetelének ismerete stb), de ez a könyv összhatását számomra most nem rontotta. Csak ajánlani tudom.


Népszerű idézetek

bozs>!

Fiam, van logika, és vannak nők. Ezeknek semmi közük egymáshoz.

113. oldal

4 hozzászólás
Vackor6 P>!

Mennyi időt pazarolunk el arra, hogy rosszul érezzük magunkat.

211. oldal, 18. fejezet - Második rész

Szédültnapraforgó>!

Amíg nincsenek gyerekek, a nő eltervezheti, mivel töltse az esős délutánokat, de utána nem a vágyak szabják meg a napirendet, hanem a „kell.” Ki „kell” mosni, be „kell” vásárolni, el „kell” vonszolni Rebeccát a hősugárzótól.

Molly11>!

– Lemaradtam valamiről? – kérdezte Ellie. – Mi az „az egyetlen dolog”, amelyet a férfinak meg kell értenie?
– Hogy azt adja meg a nőnek, amit az akar, és ne azt, amit a férfi hisz, hogy akar – felelte álmatagon Madison.

129. oldal

SunnyRiver>!

A kiadó igazgatója hunyorgott. – Szükséged van valamire? Bagelre? Narancslére? Kávéra? Egy zsák pénzre, hogy elküldjed a szerzőnek?
– Gépíróra.
– Ötöt küldök – ígérte a kiadó igazgatója, azzal távozott. Félúton kifelé harsány diadalüvöltést hallatott.

180. oldal -- Első rész, 14.

Szédültnapraforgó>!

Alan szilárdan hitt abban, hogy a férfiaknak segíteniük kell a nőkön, úgy otthon, mint egy festéküzletben.


A sorozat következő kötete

Madame Zoya sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Mark Helprin: Téli mese
Candace Bushnell: Carrie naplója
Libba Bray: Lair of Dreams – Álmok mélyén
Brenda Joyce: Halálos szerelem
Karen Marie Moning: A Felföld ködén túl
Janet Evanovich: A négy fejvadász
Sarah Addison Allen: A varázslat tava
Vi Keeland: A beosztott
Jill Santopolo: A fény, amit elvesztettünk
Gayle Forman: Engedj el