Madame ​Zoya, a lélek doktora 44 csillagozás

Jude Deveraux: Madame Zoya, a lélek doktora

Három nő az élet keresztútján, akiket súlyos veszteségek gyötörnek. Amy nem tudja feldolgozni, hogy elveszítette kisbabáját, Faith pedig, a fiatal özvegyasszony, hosszú éveket töltött el beteg férjét ápolva, kiszolgáltatva anyósa kegyetlenkedéseinek. A legkülönösebb mégis Zoë sorsa, aki egy autóbalesetben elveszítette az emlékezetét, és magához térve csak annyit érzékel, hogy az egész város heves gyűlölettel fordul felé.
A pszichoterapeutájuk javaslatára utaznak el Maine államba, hogy találkozzanak a titokzatos Madame Zoyával és húgával, Primrose-zal, akik képesek visszarepíteni őket az időben, hogy újraírhassák múltjukat. A trió azonban nem a hatvanas évekbe, hanem egyenesen 1797-be utazik. Mintha csak három modern és öntudatos nő csöppenne egy Jane Austen-regénybe: azért vannak most itt, hogy újrarajzolják Amy családfáját… de vajon mi történik, ha két évszázaddal korábban találják meg az igaz szerelmet?

>!
Athenaeum, Budapest, 2010
368 oldal · ISBN: 9789632930749 · Fordította: Sóvágó Katalin

Kedvencelte 5

Most olvassa 2

Várólistára tette 30

Kívánságlistára tette 19

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P
Jude Deveraux: Madame Zoya, a lélek doktora

The Summerhouse 2

Ez a történet már jobban tetszett, mivel itt a szereplők a 18. század végi Angliában kötnek ki. Jó kis időutazás egyidejűleg kortárs és történelmi romantikus könyv.
Remek humoros eseményeket teremt, hogy a mai kor modern asszonyai visszakerülnek egy 200 évvel korábbi világba.
Ez is egy második esély könyv, amiben a hölgyek átértékelhetik az életüket, az elveszett álmaikat esetleg megvalósíthatják.
Szórakoztató olvasmány volt, nagyon tetszett.

>!
Anett_
Jude Deveraux: Madame Zoya, a lélek doktora

Utazókönyvként volt nálam először – ezúton is köszönöm szépen @Vercsa11 a lehetőséget -. Az olvasás után beszereztem magamnak ezt és az írónő másik Madame Zoya-s könyvét is. Szerettem a történetet. Kellemes, könnyed, olvastatja magát. Az elejéhez képest kicsit összecsapott hatása volt a történet végének, de így is teljesen oké volt.

1 hozzászólás
>!
Molu
Jude Deveraux: Madame Zoya, a lélek doktora

Jóval a beszerzés után kezdtem bele a könyvbe, nem elevenítve fel a fülszövegben olvasottakat. Címéből, borítójából kiindulva meglepetten olvastam a könyv kezdő sorait, amiből kiderült, hogy a hétköznapi jelenben játszódik. De a stílusa nagyon magával ragadt, szinte az egész könyv dialógusból áll, könnyedséggel vitt a történet magával. Unalmas hétköznapok átváltoztak érdedes napkká, feltüntek rejtélyek, pszicholóst felvátotta a boszorkány, az idő is megváltozott, aztán a hősök magukról és valóságról alkotott képük is megváltozott. Annyira szerteágazó és kiszámíthatatlan a történet, hogy nem tudtam letenni mire a végére nem értem.

>!
Duduci
Jude Deveraux: Madame Zoya, a lélek doktora

Jó az alapsztori, tetszett is, sőt az a rész tetszett a leginkább, amikor a jelenkor gondolkodásával s tudásával visszakerültek a 18. századi Angliába. Gyorsan végeztem vele, már tegnap este, de ez a túlontúl happy end nekem egy kicsit sok volt. De hát minden jó, ha jó a vége! :)

>!
Heske P
Jude Deveraux: Madame Zoya, a lélek doktora

Első könyvem volt az írónőtől, de teljesen elvarázsolt. Nekem tetszett a könnyed hangulat az életsorsok komolysága ellenére, a misztikum, a varázslat ami belengte az egész hangulatot magával ragadott, még tudtam volna olvasni tovább és tovább…. Mondhat bárki bármit, engem energiával és vidámsággal töltött fel a könyv.

>!
Amadea
Jude Deveraux: Madame Zoya, a lélek doktora

Ha ennek a könyvnek nincs ilyen szép borítója, valószínűleg nemigen olvasom el, és milyen jól tettem volna! Bármilyen konfliktus támadt, két oldallal később gond nélkül elsimult, az érintettek pedig nagyon elégedettek voltak a megoldással. Szirupeffektus. Nem szeretem a vérbeli romantikus regényeket.
http://amadea.freeblog.hu/archives/2010/12/28/Seta_a_multba/

11 hozzászólás
>!
Liliane
Jude Deveraux: Madame Zoya, a lélek doktora

Volt pár jó rész benne, de nekem nem tetszett az időutazás mechanikája (még mindig nem tudom elképzelni hogyan gondolta ezt az írónő) és nem kedveltem Amyt sem. A többiekkel elvoltam, nem lettek kedvencek, de még mindig szívesebben olvastam az ő szálukat, mint Amyét.

>!
Niki_
Jude Deveraux: Madame Zoya, a lélek doktora

Nagyon élveztem az olvasását.
Nem hibátlan, vannak benne olyan történések amiket átírtam volna az írónő helyében, illetve a közepétől kicsit összecsapottnak tűnik. Az eleje jól kidolgozott, de aztán olyan érzésem lett, mintha gyorsan le szerette volna zárni a szálakat és nem dolgozta ki mindegyik szereplő életét megfelelően. Ugyanakkor mégis mindig nagyon vártam, hogy folytatni tudjam az olvasását és sajnáltam, amikor vége lett.

>!
Edit91
Jude Deveraux: Madame Zoya, a lélek doktora

A Líra nyári akciójában találtam rá erre a könyvre, megtetszett a fülszöveg. Valóban érdekes az alaptörténet és bár nem egy kiemelkedő szépirodalmi mű, végig olvastatta magát a regény és kellemes kikapcsolódást nyújtott.

Kicsit kidolgozatlannak éreztem a történetet, főleg a könyv közepétől kezdve. Emiatt a szereplők jelleme egyáltalán nem tudott megfogni és úgy éreztem, hogy túl sok szerep jutott a külsőségeknek. Értem ezalatt, hogy a szerelmi szálak legfőképpen azon alapultak, hogy a pasi mennyire dögös.

A fülszöveg szerint három főszereplőnk van, de valójában végig úgy tűnt, hogy csak egy van, ráadásul pont a legidegesítőbb, legkiállhatatlanabb nő volt az, akire az egész regény épült. A másik két nőt sokkal jobban megkedveltem és nagyon sajnálom, hogy az Ő száluk ilyen összecsapott lett. És azt is sajnálom, hogy a címszereplőről szinte semmit sem tudtunk meg. (A kedvenc szereplőm egyébként Tristan nagybácsikája volt. :))

A történelmi szál érdekes volt, bár én szívesebben olvastam volna még arról, hogy hogyan sikerül beilleszkedni a XXI. századi nőknek a XVIII. századba. Semmi konfliktus nincs a regényben, most komolyan spoiler
A vége egyáltalán nem tetszett. Tisztában vagyok a műfaj sajátosságaival, de ez a végkifejlet azért túlzás volt.

Összességében az értékelés ellenére nem bántam meg, hogy elolvastam, sőt. Igazából pont egy olyan időszakomban vettem le a polcról, amikor magam is elgondolkodtam, hogy mit is kéne változtatnom az életemen és rádöbbentem, hogy én nem szeretnék látogatást tenni Madame Zoyanál, mert ez a mézes-mázas tökéletesség nekem már sok. Viszont a könyv a maga műfajában kimondottan jó.

>!
Toncsimimi
Jude Deveraux: Madame Zoya, a lélek doktora

Egy ismerősöm ajánlotta. Elmondása szerint évek óta ez a kedvenc könyve, bármikor szívesen újra olvassa. Kíváncsivá tett, ezért én is beszereztem.
A cselekmény számomra kicsit lassan indult be, de onnantól kezdve, hogy visszarepülnek a múltba, letehetetlenné vált! A befejezés is tökéletes lett, imádtam, teljesen elvarázsolt.
Ennél a könyvnél jöttem rá, hogy szeretem az időutazós romantikus könyveket.
Most csak is ezeket kutatom! :) Nektek melyik a kedvencetek?


Hasonló könyvek címkék alapján

Julia Quinn: Szerelem postafordultával
Gayle Callen: Az ellenség lánya
Kathleen E. Woodiwiss: A láng és a liliom
Iris Johansen: A Szél Táncosa 2. – Szélvihar
Mackenzi Lee: Úriemberek kézikönyve: a bujaságtól az erényekig
Juliet Grey: A fényűzés napjai
Orson Scott Card: Bűvölet
Audrey Niffenegger: Az időutazó felesége
Mark Helprin: Téli mese