Csábít ​a múlt (Legend, Colorado 1.) 34 csillagozás

Jude Deveraux: Csábít a múlt

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​messze földön híres szakácsnő Kady Long úgy érzi a legszerencsésebb nő a világon:nemsokára férjhez megy egy szívdöglesztően jóképű férfihoz.A sors azonban mást tartogat számára.Amikor felnyit egy réges-régi bádog lisztesdobozt, négy ismeretlen férfi fotográfiáját találja meg. Különös rokonszenv ébred benne irántuk. Ellenállhatatlan vágyat érez, hogy felpróbálja a dobozba gyööszölt menyasszonyi ruhát, az ametiszt fülbevalüt és a pókháló finomságú fátylat. És ekkor valami megmagyarázhatatlan dolog, furcsa szédülés fogja el…Szemét kinyitva egy napfénybven fürő vidéken találjamagát, ahol egy csapoat bandita épp akasztásra készül. A talpraesett lány egy puskalövéssel elriassza a haramiákat és a nagyon vonzó Cole Jordant megmenti. Kady mindenáron vissza akar jutni saját korába a coloradói Legenda városának ura Col nagy tréfacsináló, úgy intézi, hogy a lány feleségül menjen hozzá. A lány nem tudja, miért éppen őt szemelte ki a sors erre az időutazásra, de lassanként megvilágosodik… (tovább)

Eredeti cím: Legend

Eredeti megjelenés éve: 1996

>!
Magyar Könyvklub, Budapest, 2002
414 oldal · ISBN: 9635476116 · Fordította: F. Nagy Piroska

Kedvencelte 10

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 9

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Jude Deveraux: Csábít a múlt

Kimondottan szeretem az időutazós könyveket. Az írónőtől ez az egyik kedvencem. Ezúttal nem a középkorba, csak a Vadnyugatra küldi vissza hősnőjét, hogy megváltoztasson egy dolgot a múltban. (A doki most csúnyán nézne:))
Van elég sok fura történés a könyvben, de ha a romantikus oldalát vesszük, akkor eltekinthetünk tőle. Nagyon cuki.

14 hozzászólás
Violet_Finch_PMónika>!
Jude Deveraux: Csábít a múlt

Szeretem az olyan könyveket,amiket véletlenül találok meg. Eddig egy ilyenben sem csalódtam. :)
Igazán aranyos történet volt. Volt ahol sírtam,volt ahol nevettem,hitetlenkedtem,értetlenkedtem,haragudtam,örültem. Ilyen egy jó könyv.
Nem mondom,voltak hibái és sok helyen nem értettem,hogy most akkor mi van. Kady igazán szerethető nő és igazán talpra esett,nem is értettem miért hagyta magát annyi évig kihasználni……
Cole,ohhh ,Cole….végig abban reménykedtem,hogy végül mégiscsak…….ahhh,na de ami kiderült róla az nagyon szomorú,de én meg azután is reménykedtem. ….
Aztán jött Tarik.
Tarik tarolt a faragatlan modorával. :D
Na de most komolyan, spoiler
Szóval,tényleg megszerettem ezt a kis sztorit.
A zavaró tényezők ellenére is.
Pl: nekem kicsit hamar jöttek ezek a szerelem dolgok,mint Cole,mint Tarik szempontjából. Vagy ha Cole spoiler Ez teljes képtelenség. Nem is értettem. Na és miért Kady???? :DD

Ezektől függetlenül jó volt és igen,még mindig szeretem az időutazós könyveket. :)

6 hozzászólás
meteoritastar>!
Jude Deveraux: Csábít a múlt

Első könyvem az írónőtől és nem utolsó, az már biztos.

Gondoltam kapok egy kis szimpla romantikus történetet, amit megbolygat egy kis idő utazás. Kb a könyv feléig ez volt a helyzet. Jól haladt a cselekmény, nagyon megkedveltem a szereplőket. Bár Kady kicsit idegesített, hogy nem látta a fától az erdőt, hagyta, hogy kihasználják. De amúgy egy panaszom se volt. Cole pedig. Jajj…. első pillanattól fogva nagyon szimpi volt. Tudtam, hogy valami nem okés vele, de utánna még jobban bírtam:)):)) Mennyit nevettem rajtuk…. :)):)) spoiler
Na de utánna…. most vagy mert fáradt voltam és a könyvvel együtt ez nem volt jó párosítás, de az biztos hogy engem megríkatott. Le is tettem kicsit a könyvet, hogy szidjam az irónőt, hogy utálom, de majd miután elfogadtam a dolgokat /Jó pár percnyi tagadás után/ ismét neki ültem. És elég hamar visszakellet szívnom a szidalmakat, amiket az alkotoról mondtam. Bocsi… :)):))
Persze voltak hibái, de csak két dolog zavart nagyon. A túl hamar lerendezték a dolgokat, így a párosból is keveset kaptam. Pedig nagyon bírtam a szóváltásaikat.
És nem épp így képzeltem az utolsó időutazást. spoiler
Szoval az irónő tud valamit…. úgy csürte csavarta a szavakat, hogy teljesen megtudtam békélni a történet alakulásával.
Tetszett.

Dórica P>!
Jude Deveraux: Csábít a múlt

Teringettét, micsoda utazás volt ez a könyv!
Senkit ne tévesszen meg a rémes, megrajzolt borító, mert sok köze amúgy sincs a történet hangulatához, csak nyomokban tartalmaz utalásokat. A könyvismertetőről nem is beszélve: nagyjából a regény feléig érvényesek az ott olvasottak, aztán jön egy olyan hullámvasút, ahol csak kapkodja a fejét az ember lánya. Kady egy talpraesett nő, akit ismeretlen erők időutazásra kényszerítettek minden magyarázat nélkül. Persze mikor magyarázatot kap, több lesz a kérdés, mint a válasz. Itt azonban nem ér véget a történet: szép lassan felnő ahhoz, hogy a saját életét élje, és a csavar csavarának a csavarja után következik egy olyan boldog vég, amit a könyv közepénél még nem is sejt lelkes olvasó.

miaow P>!
Jude Deveraux: Csábít a múlt

Elcsábított, magával ragadott ez a négyszáz oldalnyi csoda. Remek történet, változatos, fordulatos, izgalmakban gazdag eseményekkel, szerethető karakterekkel, jó kis párbeszédekkel. Abbahagyhatatlan kategóriás, hiszen Deveraux asszony igazán csavarosan szőtte e mese szálait, nem hagyott unatkozni, s ért pár előre nem sejtett meglepetés is. Minden további megjegyzés már erős spoiler lenne, szóval kedves érdeklődők, a kíváncsiságot enyhítendő tessék inkább elolvasni. Jó választás.

3 hozzászólás
Genovéva_Évi>!
Jude Deveraux: Csábít a múlt

Imádtam, pörgős eseménydús. Igazi kalandregény, nagyon szerethető karakterek, érdekes történet, és számomra meglepő csavarok. Az ételek amik megemlítésre kerülnek benne, nyálcsorgató :D Humoros, pedig én annyira féltem ettől a könyvtől évek óta várja, hogy elolvassam . Nem rajongok a történelmi romantikusokért, de ez zseniális lett. Cole és Tarik ahhhhh :D Legenda városa varázslatos, jó kis izgalmas családtörténet a Jordan családról.

erta>!
Jude Deveraux: Csábít a múlt

Az írónő két Zoya könyve nagyon tetszett. Gondoltam itt az ideje ennek is.
Az első 192. oldal kicsit lassú volt, gondoltam leteszem, de jól tettem, hogy nem tettem. Egyszer csak beindult a történet, több szereplő, több helyszín, más-más évszázad, család, barátok, titkok, örökség, szellemek, romantikus, vicces, hihetetlen, sírtam, nevettem, nagyon tetszett.

Zsókica >!
Jude Deveraux: Csábít a múlt

Nagyon tetszett, nem olvastam még az írónőtől, de fogok. Szeretem az időutazós témát és ebben aztán jócskán ugráltunk a múltba. Sőt, jó kis csavarok is voltak, mint pl. alternatív vonal. Kady a szende konyhatündérből a történések következtében a végére, hatarozott nő lett. Humor is volt benne és szerethető szereplők is.

Bibi_️3>!
Jude Deveraux: Csábít a múlt

Imàdtam minden soråt :) Lehengerlô az ìrònô stìlusa :) a fôhôsnô pimaszsàga nem egyszer mosolyogtatott meg :) le sem tudtam tenni mèg a vègère nem èrtem…..mièrt kapta ezt az „utazàst”!? Hàla a vègère (majdnem) minden kèrdès feleletet kapott! ;)


Népszerű idézetek

miaow P>!

Hirtelen megtorpant, és elképedve bámulta az út mentén embermagasságúra nőtt, keskeny levelű növényeket.
– Egek! – kiáltotta elakadó lélegzettel, s megrázta a fejét, mint aki nem hisz a szemének.
– Mit találtál? – állt mögéje Cole, de hiába meresztgette a szemét, csak közönséges gyomnövényeket látott.
– Húsz év fegyházbüntetést – felelte a lány tágra nyílt szemmel.

131. oldal

meteoritastar>!

– Csigát?- suttogta Cole
– Döntenem kellett: vagy megeszem, vagy Juan lelő- mentegetőzött Ned.

170. oldal

meteoritastar>!

– ….. Úgy látszik, a legtöbb férfival lefekszem, aki azt mondja, hogy szeret.
Jordan erre olyan közel hajolt hozzá, hogy az orruk kis híján összeért.
– Kady, akkor én szeretem, szerete, szeretem.
– Menjen innen! – nevetett Kady, és eltolta magától.

316. oldal

Bibi_️3>!

Érdekes módon, amint ellépett az ajtótól, mintha visszatért volna az életereje. Érezte, hogy múlóban a fáradtsága. Arra gondolt, hogy készít egy kakaót, és elővesz könyvet, vagy megnézi, nincs-e valami kedvére való éjszakai film a tévében.

25. oldal

Boca_Isabela>!

– Lehet, hogy nem vagyok jártas a szerelemben, de abban biztos vagyok, hogy ha szeretsz
valakit, azt tudod. Nem tétovázol, és nem gondolkodsz rajta. És amikor a szerelemre
gondolsz, senki más nem jut az eszedbe, csak a szerelmed. – Gyöngéden megcsókolta. – Ha a szemedbe nézek, mindig tudom, mi rejtőzik a szívedben.

136. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Lisa Wingate: Elrabolt életek
Amy Harmon: Csak a szél tudja
Janet Skeslien Charles: A párizsi könyvtár
Catherine Anderson: Borostyánszín
Kate Hewitt: Szerelem a múltból
Audrey Niffenegger: Az időutazó felesége
Alexandra Ripley: Scarlett
Nora Roberts: Egyszer volt…
Belinda Alexandra: Flamenco Párizsban
Diana Gabaldon: Csontok visszhangozzák 1-2.