Lowdeni ​boszorkányhajsza (Felföldi rejtélyek 1.) 71 csillagozás

Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza

Egy ​kotnyeles újságírónő
Egy kemény nyomozó
És egy kaméleonként rejtőzködő gyilkos

Amikor Lottie Kelsey szomszédja gyanús körülmények között eltűnik, a kíváncsi újságíró azonnal szimatolni kezd. Eddig kultúráról írt az Edinburghi Krónikákba, ám főnöke nem engedi komolyabb témák közelébe. Lottie elhatározza, hogy bármi áron összehoz egy ütős címlapsztorit, és megmutatja, hogy az ő helye nem a kultúra rovatnál van. Nem számol azonban a nyomozást vezető zsaruval, aki egy kanál vízben meg tudná fojtani, és folyton keresztbe tesz neki.

Tristan Huntert egy tragikusan végződő akció után helyezik át Edinburghbe. Gyötri a bűntudat, amiért magára kell hagynia sérült barátnőjét Londonban, de nincs más választása. Amikor egy eltűnés véres gyilkosságba torkollik, Tristan rájön, hogy erre a lehetőségre várt. Ha elkapja a gyilkost, visszatérhet korábbi életéhez. Nem számol azonban a minden lében kanál újságírónővel, aki állandóan beleüti az orrát a… (tovább)

>!
NewLine, 2020
422 oldal · ISBN: 9786156182494
>!
NewLine, Bakháza, 2020
422 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156182487

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Tristan Hunter · Lottie Kelsey


Kedvencelte 13

Most olvassa 3

Várólistára tette 128

Kívánságlistára tette 152

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Papírra_vetett_gondolataim>!
Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza

Az írónőben egyszerűen nem tudok csalódni. Ezt a kötetét is imádtam, ami szerintem egy picivel másabb volt, mint az eddigi kötetei, és ami nekem ilyen téren nagyon bejött. A kötet felénél úgy éreztem, hogy na most tudom, hogy mi lehet itt a nagy titok, de természetesen nem lett igazam és az írónő megint túl járt az eszemen ! :D Izgatottan várom a folytatást ! :) Köszönöm szépen az írónőnek, hogy volt lehetőségem elolvasni ezt a regényét, mint recenziós példány !

2 hozzászólás
ppuummukli>!
Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza

Nagyon vegyes érzéseim vannak a könyvvel kapcsolatban. Szerettem olvasni, kíváncsi voltam a következő lépésekre és történésekre, teljesen lekötött. Ennek ellenére egyik főszereplőt sem tudtam megkedvelni. Se Lottie se Tristan nem lopta be magát a szívembe. Ezért csak 4,5 csillag, de nagyon várom a folytatást és az új kalandokat. spoiler

1 hozzászólás
szilvamag P>!
Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza

Hatalmas meglepetés volt számomra a könyv és csakis a szó jó értelmében. Semmi hibát nem tudok felróni számára, ami apróság lenne, az is csak kicsinyes kukacoskodásnak tűnne részemről. Rajongok a romantikus krimikért és ez a könyv minden olyan elvárásomnak eleget tett, amit ezzel a műfajjal szemben támasztok.
Remek sorozatnyitány volt.
Tűkön ülve várom a következő részt.
Bővebben: https://szilvikonyvespolca.blogspot.com/2021/01/jud-mey…

ap358 P>!
Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza

A romantikus krimik nem tartozott a kedvenceim közé, de az írónő másodjára is megmutatta, hogy kell ezt csinálni, megszerettetni a zsánert az olvasókkal, vagy legalább is az ő írásaival ezt elérte nálam.
A krimi szál erős, a romantika nem nyomja el, az szép lassan olvad bele a cselekménybe. Lottie és Hunter között az első pillanattól kezdve ott a feszültség. Sejteni lehet a vonzalmat, de nagyon távolról indítanak, Hunter egyenesen utálattal fordul Lotti felé, és érződik, hogy ezt az utalátatot az ébredező vonzalom csak táplálja. Lotti nagyon szerethető karakter, törekvő, megtört, de egyben segítőkész is, könnyű azonosulni vele. A nyomozás során a két főszereplő újból és újból egymásba botlik, így kénytelenek együttműködni, és közben lassacskán megismerik egymást. A párosuk tökéletes.
A krimi szál jobban szokott érdekelni, magam is meglepődtem, hogy voltak részek, ahol kevésbé érdekeltek a nyomok, mintsem a főszereplők közötti kémia.
Ami a bűntényt illeti, imádtam a légkört, a kisvárosi hangulatot, és azt is, ahogy a szálak összefutottak. A könyv teljesen lekötött, sokáig csak a jeleket pakolgathattam egymás mellé, a feléig csak tippelgethettem, onnantól lett egy befutóm, és naná, hogy (részben) tévedtem. Ezt külön imádtam a történetben. A vége fantasztikus, nagyon várom a folytatást.

luthienlovemagic IP>!
Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza

Az írónő eddig megjelent összes könyvét/e-könyvét olvastam, amikből leszűrtem, hogy mind a rövid, mind a hosszabb prózai műfajban otthon van. Emellett a fokozatos fejlődés is érződik a művein, ahogy A múlt bűneitől eljut a Lowdeni boszorkányhajszáig. Látszik mögöttük a sok-sok írástechnikai gyakorlat, és az hogy a szerző folyamatosan képzi magát, nem elégszik meg az adott szinttel, amire eljutott. Ez a csúcsra járatás pedig a Lowdeni boszorkányhajszát eredményezte, ami a szerző eddigi legkiforrottabb regénye.

Bevallom, A holttest az Ambróziában című, nagyon jónak tartott regény után, kissé tartottam ettől a könyvtől, mert féltem, hogy a Felföldi rejtélyek-sorozat nem tudja azt a színvonalat hozni, amit a Rózsakői rejtélyek-sorozat megalapozott. Ezért mindig csak tologattam és tologattam az olvasását, de aztán egy megérzés arra sarkallt, hogy kézbe vegyem. Már az első pár oldalon olyan pozitív meglepetés ért, hogy elsőre el se hittem, de tovább olvasva be kellett látnom, hogy nem káprázott a szemem, és Jud Meyrin (Megyeri Judit) megint megcsinálta. Nem hittem volna, hogy A holttest Ambróziában kötetnél képes jobb regényt letenni az olvasók elé, de nagyot tévedtem, és örülök neki. A Lowdeni boszorkányhajsza ugyanis számomra a 2021-es év eddigi legjobb olvasmányának bizonyult.

Fentebb már írtam a könyvvel kapcsolatos előzetes aggályaimról, amiket a fülszöveg sem tudott igazán eloszlatni. Az eltűnési és a gyilkossági nyomozás belengetése ugyan adott okot némi bizakodásra, de ettől eltekintve a beharangozó egy átlagos romantikus krimit ígért. De utólag már nem értettem, miért ódzkodtam tőle annyira. Talán azért, mert attól tartottam, az erotika a krimiszál rovására megy, bár ez az érzés a kezembe kerülő minden romantikus kriminél visszatér. Megyeri Juditnál azonban alaptalan volt ez az aggodalom, mert a szokásához híven ennél a regényénél is biztos kézzel vezeti a szálakat, a krimi és az erotika pedig tökéletes egyensúlyban vannak. Sőt, a nyomozási részek erőteljesebbek a romantikus jeleneteknél, aminek itt nem csak külön funkciója van, de dramaturgiailag nagyon fontos szerepe is, mégpedig a szereplők kapcsolatának építése, amit a krimiszál alakulása mozdít előre.

A Lowdeni boszorkányhajsza összességében egy érett alkotás, amiben elegyedik a szerző eddig megszerzett összes írástechnikai tudása, és kiváló mixet alkotnak. Nemcsak a sok tanulás, hanem a helyszínekkel és a skóciai emberek életével kapcsolatos temérdek háttérkutatás is látszik. Mindezen tudást pedig jól használja és kamatoztatja, ekképp az eddigi legkiválóbb regényét alkotta meg.

A teljes kritika a linken olvasható: link

Judyt IP>!
Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza

Azt hiszem, hogy a Lowdeni boszorkányhajsza egy pillanatig sem marad el minőségben Judit korábban megjelent történeteitől, de a Holttest az Ambróziában című kötettől biztosan nem. Ugyanaz a lendületes, laza, olvasmányos stílus.
Bár kissé tipikus, de kedvelhető karakterek, akiket olykor az ember lánya szívesen felpofozna, de viszik előre a cselekményt.
Már most várom a folytatást! :) :) :)

Bővebben itt írok róla: https://watchaholics.hu/2020/11/20/jud-meyrin-lowdeni-b…

>!
NewLine, Bakháza, 2020
422 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156182487
Aniza I>!
Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza

A karácsonyi felfokozott hangulat után vissza kellett kicsit lassuljak, hogy felvehessem a történet fonalát. Hunter eleinte bunkón viselkedett Lottie-val. Bár lehet mindenkinek véleménye a másik emberről, úgy éreztem, hogy kicsit erős indulat játszott Hunterben. Viszont a benne végigmennő jellemfejlődés nagyon látványos volt.
Lottie egy nagyon erős női karakter, hasonlóan tudom elképzelni az igazán lelkes újságírókat. Nagyon messzire képes elmenni azért, hogy a cikke megszülethessen.
A borítókép nagyon szép, bár a cím alapján először egészen másfajta történetre számítottam. De így sem csalódtam. Sőt, teljesen elkápráztat a szerző fogalmazásmódja. Olyan gördülékenyen jönnek egymás után a mondatok, hogy kifejezetten öröm olvasni a szerző könyveit.

Katona_Zsuzsanna P>!
Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza

Folytatást ide, de gyorsan!
Nagyon jó volt! Pedig! A két főszereplő elejétől fogva ellenszenves, se Lottie, se Tristan nem a szívem csücske, és a végére sem lettek azok. Tristan a morc-mogorva rosszfiú-zsaru, Lottie meg a „szemtelen vagyok és élvezem” csitri és lotyó ötvözete. A történetvezetés viszont kárpótol a szereplők hiányosságai miatt, izgalmas, kalandos, olyan hollywoodi sikerfilmes. Végig olyan volt, mintha filmet néztem volna. Nem maradt el a könyv csúcspontjaként a főgonosz monológja sem, melyben lerántja a leplet a történésekről, és ezalatt van ideje a megmentőnek megérkezni, hogy segítsen a bajbajutotton. Ezt a részt kicsit rövidnek éreztem, de persze tudom, hogy hosszabb aligha lehetett volna, mert akkor nem tud elmenekülni fent említett főgonosz, és akkor kivel kellene harcolni a következő részben?
A könyv vége sejtetni engedi, hogy lesz még folytatás, találkozunk még a szereplőkkel, a főgonosszal és gondolom majd lesz happy end és boldogan élnek míg meg nem halnak.

rosemary_goth P>!
Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza

Már az előző @Judit_Megyeri könyv is levett a lábamról, de ez még annál is jobb!!!
Nem tudok semmi olyat felhozni, ami nem tetszett volna. Egyszerűen profi módon kiagyalt, fordulatos, végig izgalmas, és letehetetlen.
Igyekeztem nem nagyon belelendülni az olvasásba, hogy minél tovább tartson, de sajnos elbuktam. Ezt is csak felzabálni tudtam. off
Meg merem kockáztatni a kijelentést, hogy annyira profi módon szövött szálakkal találkozunk, mint AC krimijeiben. Semmit nem bíz a véletlenre, egészen a végéig fenntartja a látszatot, hogy még véletlenül se jöjjünk rá – mi olvasók – hogy ki és mi a franc áll a háttérben.
Ebben a könyvben a romantikus szál cseppenként támad minket, ami kifejezetten bejött. És persze tűkön ülve várom a folytatást. Megvett kilóra!
Szerintem ne hagyjátok ki!

3 hozzászólás
Anita_Simon>!
Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza

Érdekes történet, mely izgalmas, sok cselekménnyel és izgalmas kapcsolatokkal tarkítva.
Lottie és Tristan adok-kapokjai néha azt juttatták eszembe, mintha házas felek vitatkoznának, szekálnák egymást. Élveztem ezeket a játszmákat, és ahogy alakultak a dolgok köztük.
Lottie igen éles eszű, karakán, határozott és bevállalós csajszi, aki nem 1x zűrbe keveredik.
Tristan, aki a mackós mogorva külső alatt igenis érző, szerető és szeretetre vágyó szívet takar.
Az események, mit ne mondjak, kellően izgalmassá tették a történetet. Faltam a sorokat, amint volt időm, egyből a könyv után nyúltam.
A boszorkányos rész is izgalmas volt, az a szertartás kissé hátborzongatóan lebilincselt.
Bár kicsit csalódott vagyok :( Úgy olvastam volna tovább, de sajnos elfogytak a lapok…
Nagyon várom a folytatást, köszönöm @Judit_Megyeri, hogy olvashattalak, izgatottan várom a következő könyvedet❤❤❤❤

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

Judit_Megyeri IP>!

Olyan volt Hunterrel csókolózni, mint beleesni egy mély gödörbe, amiről aztán kiderül, hogy pihe-puha, bársonnyal borított fekhely. Először kicsit félelmetes, aztán meglepő, végül maga a színtiszta élvezet. De azért mégis csak egy gödör, amiből ki tudja, hogyan tud kimászni.

Kapcsolódó szócikkek: Lottie Kelsey
Harriet P>!

Minden alkalmat ki kell használni a pezsgőzésre.

58. oldal

Judit_Megyeri IP>!

Hunter gyűlöli, mégis olyan jó a karjaiban lenni. Mennyire elcseszettnek kell lennie ahhoz, hogy ezt érezze?!

Kapcsolódó szócikkek: Lottie Kelsey
Harriet P>!

– Kelsey – zendült Hunter hangja a fülében –, nem akarlak megijeszteni, de Ian szólt, hogy valaki épp most zárja be kint a kertkaput.
Lottie pulzusa ezt hallva rögtön megugrott, már nyitotta a száját, hogy válaszoljon Hunternek, amikor eszébe jutott, hogy Cat ott áll mellette, és mindent hall. Összeszorította a száját, beletörölte izzadt tenyerét a nadrágjába, és próbált elfeledkezni arról, hogy az a hatalmas, kovácsoltvas kapu elválasztja őt Hunteréktől.
Mintha a férfi megérezte volna, mire gondol, újabb szavakat dörmögött a fülébe.
– Egy zárt kapu nem fog megállítani, ne aggódj.
Ettől furamód megnyugtató melegség költözött Lottie gyomrába. Figyelte, ahogy Cat megragadja a kilincset, aztán az ajtó hangos nyikorgással kinyílt, mintha egy rossz horrorfilmben lennének.

185. oldal

Judit_Megyeri IP>!

Volt egy pillanat közvetlenül a támadás előtt, ami ugyanígy az agyába égett. Az az utolsó pillanat, amikor még tehetett volna valamit. Mielőtt minden összeomlott.
Ökölbe szorult a keze, a szája kiszáradt. Figyelmeztetnie kellett magát, hogy a mostani helyzet más. Nincs veszély, és nem maradt semmi, ami összeomolhatna.

Kapcsolódó szócikkek: Tristan Hunter
Judit_Megyeri IP>!

– Ne hibáztasd magad emiatt. Vagy ha már mindenképp hibáztatni akarod, akkor inkább azért, mert leálltál azzal a nővel fecsegni, figyelmen kívül hagyva az utasításomat.
– Ah… – sóhajtott fel Lottie. – Tudtam, hogy egy fejsérülés nem lesz elég ahhoz, hogy elfeledkezz erről.
– De most komolyan, mi ütött beléd, hogy önként ott maradtál?
– Csak kedves próbáltam lenni, Hunter. Tudom, ez neked fura, meg minden, de én szeretek barátságos lenni az emberekkel.
– Aminek az az eredménye, hogy jól fejbe vágnak…

Kapcsolódó szócikkek: Lottie Kelsey · Tristan Hunter
Harriet P>!

Lottie már akkor tudta, hogy a nyomozó az, amikor az arcát a sötétségtől még nem is látta. Talán a férfi illatát ismerte fel, amiben dohányfüst keveredett fanyar citrussal, és még valamivel, amihez hasonlót utoljára akkor érzett, amikor Montrose-ban sétált a tengerparton. A víz sós aromája, a szél csípőssége, a házak kéményéből szálló füst… A szabadság, az önfeledség illata, legalábbis Lottie számára. Furán zavarba ejtő volt ezt Hunterhöz társítani.

100. oldal

Harriet P>!

Volt varázskör, meg mindenféle szagos olajok és ételáldozat. Igazából – halkította le a hangját –, én nem hiszek ebben az egész boszorkányosdiban, de azok a szertartások… Mintha nem is evilágiak lettek volna. Mintha tényleg működésbe hoztak volna valamilyen erőket… Felállt tőlük a hátamon a szőr!

126. oldal

Harriet P>!

Már biztosan tudta, hogy bármit tesz, akkor is ide jutnak. Kelsey ugyanúgy férkőzött be a bőre alá, mint a patakok hűvös vize, amikben a túrák alatt szokott megmártózni. Elzsibbasztja, fáj tőle mindene, meglódítja a szívét, mégis olyan jólesik! Ha egyszer kipróbálja, képtelen lemondani róla.

253. oldal

3 hozzászólás
Harriet P>!

Ian összehúzott szemmel figyelte, aztán megvonta a vállát. – Most papolhatnék, hogy rohadtul nem éri meg beledögleni a munkába, de hát mindenki úgy teszi tönkre az életét, ahogy akarja. Én például megyek, és iszom pár sört a Black Catben. Az azért sokkal élvezetesebb egészségkárosítás. Jó éjt, Tristan! – biccentett, aztán eltűnt a folyosón.

88. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Anita Boza: Édes borzongás
Jennifer L. Armentrout: Míg a halál…
Guillaume Musso: Holnap
Karen Rose: Halj meg értem
Kerstin Gier: Fellegszálló
Csóti Lili: Hetedvérig
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák
Anne L. Green: Heather vonzásában
Nora Roberts: Északi fény