Lowdeni ​boszorkányhajsza (Felföldi rejtélyek 1.) 16 csillagozás

Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza

Egy ​kotnyeles újságírónő
Egy kemény nyomozó
És egy kaméleonként rejtőzködő gyilkos

Amikor Lottie Kelsey szomszédja gyanús körülmények között eltűnik, a kíváncsi újságíró azonnal szimatolni kezd. Eddig kultúráról írt az Edinburghi Krónikákba, ám főnöke nem engedi komolyabb témák közelébe. Lottie elhatározza, hogy bármi áron összehoz egy ütős címlapsztorit, és megmutatja, hogy az ő helye nem a kultúra rovatnál van. Nem számol azonban a nyomozást vezető zsaruval, aki egy kanál vízben meg tudná fojtani, és folyton keresztbe tesz neki.

Tristan Huntert egy tragikusan végződő akció után helyezik át Edinburghbe. Gyötri a bűntudat, amiért magára kell hagynia sérült barátnőjét Londonban, de nincs más választása. Amikor egy eltűnés véres gyilkosságba torkollik, Tristan rájön, hogy erre a lehetőségre várt. Ha elkapja a gyilkost, visszatérhet korábbi életéhez. Nem számol azonban a minden lében kanál újságírónővel, aki állandóan beleüti az orrát a… (tovább)

>!
NewLine, Bakháza, 2020
422 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156182487

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Lottie Kelsey · Tristan Hunter


Kedvencelte 3

Most olvassa 7

Várólistára tette 84

Kívánságlistára tette 121

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Harriet P>!
Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza

El sem tudom mondani, mennyire megtisztelőnek éreztem, mikor az írónő megkért, hogy olvassam el a készülő regényét! Megyeri Judit, alias Jud Meyrin remek romantikus krimikkel lát el minket, a műfaj szerelmeseit, már az első könyve is elnyerte a tetszésem, a második kedvencem is lett, de ezzel a harmadikkal nem csak szintet lépett, hanem dimenziót ugrott, mert valami eszméletlenül jól sikerült. A locsifecsi újságíró (aki mindenbe beleüti az orrát, és közben folyton bajba keveredik) és a rideg, mogorva nyomozó (akinek nincs egy kedves szava, és még a kávéját is feketén issza) szenzációs páros, de a kapcsolatuk nem éppen zökkenőmentes. Eleinte majdhogynem utálják egymást, majd ahogy szépen lassan megismerszik előttük a másik személyisége, úgy lesznek egymásnak és nekünk is egyre szimpatikusabbak. Mikor Lottie szomszédja eltűnik, mindketten próbálnak a nyomára bukkanni, s a szálak egy boszorkányszertartásra vezetik őket, ami egyfajta misztikus jelleget kölcsönöz a történetnek. Filmszerűen peregtek az események a fejemben olvasás közben, és többször lúdbőröztem még olyankor is, mikor semmi félelmetes nem történt. Mint egy izgalmas mozifilmnél, mikor teljesen hétköznapi dolgot csinálnak az emberek, de a sejtelmes zenéből már tudod, hogy mindjárt meg fogsz ijedni. Az írónő zene nélkül is el tudta érni ezt a hatást nálam, borzongtam párszor, pedig nem is éjszaka olvastam a könyvet. Annyira elvarázsolt a Lowdeni boszorkányhajsza, hogy a családom két napra teljesen el is vesztett engem. Lottie Kelsey-vel azonnal azonosulni tudtam, pedig van pár hiányossága, de ettől bájos és emberi. Tristan Hunter pedig valódi vadász, aki nem nyugszik, még el nem kapja a gyilkost, na meg amíg meg nem szerzi a nőt. Benne minden megvan, amit egy férfi karakter megkíván. Okos, határozott, félelmetes, szívdöglesztő és persze esendő. S mivel mindkét főszereplőt imádom, így a hibáikat is meg tudtam bocsátani. (Sőt, külön örülök, hogy nem voltak makulátlanok!) A regény nyomozás része igen hangsúlyos és profi, és szerencsére a szerelmi rész is lépten-nyomon jelen van, de nem az ömlengős féle, hanem az, mikor szavak nélkül is tudod, hogy a férfi és a nő összetartozik. Ráadásként erotikus részeket is kapunk, mégpedig a jobbik fajtából. Ez egy TÖKÉLETES ROMANTIKUS KRIMI, így csupa nagybetűvel, ami után napokig nem tudtam új könyvet a kezembe venni, mert akkora élményt nyújtott, hogy nem bírtam másra gondolni. A befejezés spoiler, így nagyon kéne már a folytatás. @Judit_Megyeri gratulálok a könyvhöz és nagyon köszönöm a lehetőséget az előolvasásra. Biztos vagyok benne, hogy nagy sikere lesz! Én imádom minden sorát és alig várom, hogy végre a könyvespolcomra kerüljön! ♥♥♥

4 hozzászólás
Kovács_Ági_3 P>!
Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza

Mit is mondhatnék. Alig egy nap alatt kiolvastam. Egyszerűen nem tudtam letenni, annyira magában szippantott ez a történet. Nagyon odaszegezett, izgalmas volt, romantikus is, és krimis is. Jud Meyrin írónő mesterien tudja szövögetni a rejtélyt, olyannyira, hogy magam sem tudtam ki a tettes.. Tristan-t néha úgy meg tudtam volna pofozni, hihetetlen, hogy milyen arrogáns, pöcs. De aztán… Jött Lottie és minden a feje tetejére állt.

Bővebben itt olvashatod:
https://www.hungarybooks.hu/2020/08/jud-meyrin-lowdeni-…

2 hozzászólás
Anita_Simon>!
Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza

Érdekes történet, mely izgalmas, sok cselekménnyel és izgalmas kapcsolatokkal tarkítva.
Lottie és Tristan adok-kapokjai néha azt juttatták eszembe, mintha házas felek vitatkoznának, szekálnák egymást. Élveztem ezeket a játszmákat, és ahogy alakultak a dolgok köztük.
Lottie igen éles eszű, karakán, határozott és bevállalós csajszi, aki nem 1x zűrbe keveredik.
Tristan, aki a mackós mogorva külső alatt igenis érző, szerető és szeretetre vágyó szívet takar.
Az események, mit ne mondjak, kellően izgalmassá tették a történetet. Faltam a sorokat, amint volt időm, egyből a könyv után nyúltam.
A boszorkányos rész is izgalmas volt, az a szertartás kissé hátborzongatóan lebilincselt.
Bár kicsit csalódott vagyok :( Úgy olvastam volna tovább, de sajnos elfogytak a lapok…
Nagyon várom a folytatást, köszönöm @Judit_Megyeri, hogy olvashattalak, izgatottan várom a következő könyvedet❤❤❤❤

4 hozzászólás
zsuzska60>!
Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza

Csillag születik. Mármint nem egy, hanem öt :)
Izgalmas, érdekes, logikus, szeretnivaló és romantikus. Jud Meyrin egyensúlyban tudja tartani a krimit és a romantikát, ami szerintem az egyik legnehezebb feladat, ha két zsánert kombinál a író. A krimiszál érdekes, és a nyomozás is végig hihető marad, a külsős szereplő nyomozásba való bevonása sem akasztott ki, és még a motivációk teljesen rendben voltak. A romantikus szál, hát mit mondhatnék, én főleg romantikusokat olvasok, és nekem ezen múlik minden. Itt az írónő megoldotta, hogy végig úgy olvastam ami jött, mintha a legjobb barátnőm alakuló kapcsolatát figyelném, izgatottan, szorítva, hogy jajj, csak minden jól menjen. spoiler 
Vérbeli romantikus krimi, kellő mennyiségű izgalom, ideális mennyiségű és minőségű vonzalom. Egy nap alatt elolvastam és alig várom a következő részt. (Judit Krentz meg elmehet nyugdíjba.)

1 hozzászólás
Bookish_Moments_Blog>!
Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza

Alapvetően nekem tetszik a borító, sőt.. Egyszerű, mégis szemet kápráztató! A fülszöveg pedig tökéletesen megfogalmazott és elegendő információt tartalmaz – készteti az olvasót, hogy még többet akarjon belőle és ismerje meg az utolsó lapig!

Az írónő tökéletesen csűri-csavarja a szálakat, fantasztikus egyveleget alkotnak a romantika és a krimi elemek, amiktől csak még inkább letehetetlen lesz a könyv. Izgatottá tesz, magával ragad és a történet rabjává válsz!

Az eddigi legkülönlegesebb történet, amitől Jud Meyrin megalkotott. Ajánlom azoknak a könyvmolyoknak, akik szeretik a nyomozós, romantikus történeteket!

Teljes értékelés: https://bookishmoments.cafeblog.hu/2020/09/08/jud-meyri…

1 hozzászólás
n_zsebi>!
Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza

Ez jó. Úgy minden részletében.
Judit stílusa továbbra is remek, olvastatja magát, a krimi szál logikus és hihető (mennyire ritka ez!) és szerelmi szál <3 Nem csak a krimi miatt letehetetlen, hanem a két főhős között kibontakozó kapcsolat miatt. Izgalmas a múltjuk, és az is, hogyan találnak egymásra. (de csitt! lakat a számon!) Nem tökéletesek, de pont ettől mégis azok. Tristan jópasi, Lottie-val meg elmennék kávézni. spoiler
Őszintén hiszem, hogy Judit az egyik lejobb magyar írónő, aki a könnyed műfajban alkot fajsúlyosokat. Aki szereti a romantikus krimiket, ezzel a kötettel nem tévedhet.

3 hozzászólás
Lovebooks>!
Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza

Az írónő ebben a történetben is kitesz magáért. Ez meglátszik a választékos, igényes mondatokban, gyönyörű hasonlatok, irodalmi elemek tarkítják teszik még izgalmasabbá, nívósabbá a könyvet. Na és a tartalom.. Alig tudtam letenni, hihetetlen, mennyire magába szippantott az egész sztori.
A kötet nem csak igényes, szép borítót kapott, hanem egy izgalmas, gondosan felépített, jól kidolgozott történetet is rejt. Izgatottan követtem végig Kelsey és Hunter kapcsolatát, a közös nyomozást, a közéjük álló előítéleteket, titkokat. A nyomozás, gyilkosság alaposan, részletekig kidolgozott, látszik, hogy mindenre ügyelt az írónő. Nagyon megkedveltem a két főszereplőt, remélem hamarosan hallhatok még róluk! <3

Bővebben itt:
https://konyvkultura.blogspot.com/2020/10/jud-meyrin-lo…

2 hozzászólás
zsudike P>!
Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza

Újra egy vérbeli romantikus krimi Megyeri Judittól!
Imádom a stílusát, olvastatta magát a könyv.
Csak abban reménykedem, hogy ez a borító nem veszi el senki kedvét a könyv megvásárlásától és elolvasásától. Bocsánat, de nem nyerte el a tetszésemet. Sőt.
Ellenben Kelsey és Hunter története annál inkább. A múltban elkövetett hibáik miatt nem indul valami fényesen a kapcsolatuk, ami bevallom őszintén tetszett. A szócsaták, és a köztük lévő feszültség, vagy inkább gyűlölet miatt, kíváncsi voltam, hogy fog ez átcsapni valami másba. Jelentem, nagyon is jól.
Nagyon szeretem az olyan főszereplőket, mint Kelsey: okos, vállalja magát, és nem rinyál mindenen. Nem agonizál az érzelmein tíz oldalon keresztül, helyette pörögnek az események és alakul a romantikus szál.
Hunter először nem nyerte el a tetszésemet, főleg az ítélkezése miatt, – még ha meg is volt rá az oka. Meg sokszor el is vetette a sulykot Kelseyvel szemben, ami szintén átlépett nálam egy lélektani határ. De aztán persze ez is alakult a történet előrehaladtával.
A krimi rész is zseni volt benne. A könyv felére már mindenki gyanús volt és nem bíztam senkiben :)
Remek kikapcsolódás ez a könyv.
Két hibája van: egyik a borító, a másik, hogy hol van már a folytatás???!!!! :)

2 hozzászólás
Emese0727>!
Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza

Az írónőnek nagyon köszönöm, hogy előolvashattam a könyvet. Aki izgalomra vágyik bátran válassza, unatkozni nem fog. Itt írtam róla részletesebben : http://www.xn--falakmgtt-57ab.com/430-2/

1 hozzászólás
Katalin_Ujj>!
Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza

– Mi ez a szép könyv nálad? – kérdezte a lányom, amikor meglátta a Lowdeni boszorkányhajszát nálam. És ő még csak a borítóját látta.
Mindenki másért olvas, én leginkább a karakterek miatt, és szinte azonnal a szívembe zártam Lottie-t, a kotnyeles újságírónőt, aki nem hibátlan, tele van bűntudattal, de mégis kiegyenesíti a derekát és nem adja fel, fél, de belevág a veszélyes nyomozásba és a leginkább olyan veszélyes szerelembe.
És bírtam Huntert, aki igazi fafejű férfi, elvekkel és meggyőződésekkel, aki konok és barátságtalan, de képes a gyöngédségre és a változásra.
A regény olvastatja magát, ahogy haladunk egyre izgalmasabb, és a vége igazi érzelmi vihar, nagyon tetszett.


Népszerű idézetek

Judit_Megyeri IP>!

Olyan volt Hunterrel csókolózni, mint beleesni egy mély gödörbe, amiről aztán kiderül, hogy pihe-puha, bársonnyal borított fekhely. Először kicsit félelmetes, aztán meglepő, végül maga a színtiszta élvezet. De azért mégis csak egy gödör, amiből ki tudja, hogyan tud kimászni.

Kapcsolódó szócikkek: Lottie Kelsey
Harriet P>!

Minden alkalmat ki kell használni a pezsgőzésre.

58. oldal

Harriet P>!

– Kelsey – zendült Hunter hangja a fülében –, nem akarlak megijeszteni, de Ian szólt, hogy valaki épp most zárja be kint a kertkaput.
Lottie pulzusa ezt hallva rögtön megugrott, már nyitotta a száját, hogy válaszoljon Hunternek, amikor eszébe jutott, hogy Cat ott áll mellette, és mindent hall. Összeszorította a száját, beletörölte izzadt tenyerét a nadrágjába, és próbált elfeledkezni arról, hogy az a hatalmas, kovácsoltvas kapu elválasztja őt Hunteréktől.
Mintha a férfi megérezte volna, mire gondol, újabb szavakat dörmögött a fülébe.
– Egy zárt kapu nem fog megállítani, ne aggódj.
Ettől furamód megnyugtató melegség költözött Lottie gyomrába. Figyelte, ahogy Cat megragadja a kilincset, aztán az ajtó hangos nyikorgással kinyílt, mintha egy rossz horrorfilmben lennének.

185. oldal

Judit_Megyeri IP>!

Volt egy pillanat közvetlenül a támadás előtt, ami ugyanígy az agyába égett. Az az utolsó pillanat, amikor még tehetett volna valamit. Mielőtt minden összeomlott.
Ökölbe szorult a keze, a szája kiszáradt. Figyelmeztetnie kellett magát, hogy a mostani helyzet más. Nincs veszély, és nem maradt semmi, ami összeomolhatna.

Kapcsolódó szócikkek: Tristan Hunter
Judit_Megyeri IP>!

Hunter gyűlöli, mégis olyan jó a karjaiban lenni. Mennyire elcseszettnek kell lennie ahhoz, hogy ezt érezze?!

Kapcsolódó szócikkek: Lottie Kelsey
Judit_Megyeri IP>!

– Ne hibáztasd magad emiatt. Vagy ha már mindenképp hibáztatni akarod, akkor inkább azért, mert leálltál azzal a nővel fecsegni, figyelmen kívül hagyva az utasításomat.
– Ah… – sóhajtott fel Lottie. – Tudtam, hogy egy fejsérülés nem lesz elég ahhoz, hogy elfeledkezz erről.
– De most komolyan, mi ütött beléd, hogy önként ott maradtál?
– Csak kedves próbáltam lenni, Hunter. Tudom, ez neked fura, meg minden, de én szeretek barátságos lenni az emberekkel.
– Aminek az az eredménye, hogy jól fejbe vágnak…

Kapcsolódó szócikkek: Lottie Kelsey · Tristan Hunter
Harriet P>!

Lottie már akkor tudta, hogy a nyomozó az, amikor az arcát a sötétségtől még nem is látta. Talán a férfi illatát ismerte fel, amiben dohányfüst keveredett fanyar citrussal, és még valamivel, amihez hasonlót utoljára akkor érzett, amikor Montrose-ban sétált a tengerparton. A víz sós aromája, a szél csípőssége, a házak kéményéből szálló füst… A szabadság, az önfeledség illata, legalábbis Lottie számára. Furán zavarba ejtő volt ezt Hunterhöz társítani.

100. oldal

Harriet P>!

Volt varázskör, meg mindenféle szagos olajok és ételáldozat. Igazából – halkította le a hangját –, én nem hiszek ebben az egész boszorkányosdiban, de azok a szertartások… Mintha nem is evilágiak lettek volna. Mintha tényleg működésbe hoztak volna valamilyen erőket… Felállt tőlük a hátamon a szőr!

126. oldal

Harriet P>!

Már biztosan tudta, hogy bármit tesz, akkor is ide jutnak. Kelsey ugyanúgy férkőzött be a bőre alá, mint a patakok hűvös vize, amikben a túrák alatt szokott megmártózni. Elzsibbasztja, fáj tőle mindene, meglódítja a szívét, mégis olyan jólesik! Ha egyszer kipróbálja, képtelen lemondani róla.

253. oldal

3 hozzászólás
Harriet P>!

Ian összehúzott szemmel figyelte, aztán megvonta a vállát. – Most papolhatnék, hogy rohadtul nem éri meg beledögleni a munkába, de hát mindenki úgy teszi tönkre az életét, ahogy akarja. Én például megyek, és iszom pár sört a Black Catben. Az azért sokkal élvezetesebb egészségkárosítás. Jó éjt, Tristan! – biccentett, aztán eltűnt a folyosón.

88. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Anita Boza: Édes borzongás
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák
Böszörményi Gyula: Szer'usz világ
Ilona Andrews: Magic Burns – Perzselő mágia
Anne L. Green: Heather vonzásában
Julie James: A hamis partner
Robert Galbraith: Halálos fehér
R. Kelényi Angelika: A grófnő árnyékában
Borsa Brown: A maffia szívében