Gyilkosság ​a krimifesztiválon (Felföldi rejtélyek 2.) 156 csillagozás

Jud Meyrin: Gyilkosság a krimifesztiválon

A minden lében kanál újságírónő és a mogorva nyomozó visszatér egy újabb, még halálosabb nyomozásra.
Montrose békés, skót kisváros. Egészen addig, amíg Lottie Kelsey, a helyi újság újdonsült riportere hullára nem bukkan a tengerparton. A halott férfi egy irodalmi kritikus, aki előszeretettel írt gúnytól csöpögő véleményt a kezébe kerülő könyvekről. Sok a gyanúsított, és jó részük a városban tartózkodik az épp zajló krimifesztiválon, ráadásul a gyilkosság titokzatos módon kapcsolódik egy másik ügyhöz. Ahhoz, amin Tristan Hunter, a kiugrott zsaru hónapok óta dolgozik.
Egymásnak feszülő írók
Egy felbolydult város
Egy kilátástalan szerelem
Egy veszedelmes ellenfél
Lottie-nak és Tristannek túl kell lépnie a múlton, hogy élve megússzák az újabb közös nyomozást, és elkapják a gyilkost, akinek egyetlen célja van: a végső bosszú. De vajon zárulhat happy enddel a történetük?

Eredeti megjelenés éve: 2022

>!
430 oldal · ISBN: 9786158206945
>!
430 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158206938
>!
358 oldal · ISBN: 9786158206952

Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Lottie Kelsey · Tristan Hunter · Colin McBride · Francesca Blair · Louise Johnson · Samantha (Sam) Lynton · Susan Kelsey · Tony Martelli


Kedvencelte 26

Most olvassa 5

Várólistára tette 61

Kívánságlistára tette 82

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Kriszta_89 P>!
Jud Meyrin: Gyilkosság a krimifesztiválon

Már az első rész is nagyon tetszett, de szerintem mindent elmond, hogy arra 4,5 erre a részre pedig 5 csillagot adtam.
Különösen tetszett az egészben a könyvesbolti és írói vonal. Mint könyvmolynak, nekem ez mindig is a szívem csücske :)

Nem tudtam kitalálni a végéig ki lehet a gyilkos, ki állhat a dolgok mögött és miért. Zseniálisan megvolt csavarva és felépítve az egész, ahogy kapcsolódtak az ok okozati részek egymáshoz. Nekem speciel ez a szál jobban tetszett is, mint a Fraserrel kapcsolatos.

Én még olvasnék tovább Lottie és Hunter nyomozásokat szívesen :)

cicus61 P>!
Jud Meyrin: Gyilkosság a krimifesztiválon

Ez a könyv is szuper volt. Bár volt pár rész, amikor gondolkodnak kellett, mikor visszautalt az írónő az első rész egyes részeire, ez kicsit zavaró volt, mivel már elég sok minden kiment a fejemből, de aztán pár dolog beugrott. Lottie és Tristan megint szuperek voltak és nagyon megkedveltem őket. Jól összezavart megint az írónő, de a végén minden a helyére került.

Szösszenet P>!
Jud Meyrin: Gyilkosság a krimifesztiválon

Tristan és Lotti találkozása nem volt kérdéses. Izgalmas, szövevényes és lendületes olvasmány volt, a krimi vonal jobban tetszett, mint a romantikus rész, bár ez is elviselhető volt még számomra.
A két idősík nem vett el az élményből semmit, a végére a szálak a helyükre kerültek. Tristan mintha nem tudna szabadulni a múlttól. A gyilkos személye és tettének indítéka kicsit homályos volt. A mellékszereplők jelleme is jól kidolgozott, nemcsak a főhősöké.
Izgalmas, fordulatos, vannak meglepetések is benne, így bízom benne, hogy olvashatok folytatást.

RTMariann P>!
Jud Meyrin: Gyilkosság a krimifesztiválon

A sztori és az akció része lendületes és izgalmas. A szerelmi légyottok leírását azonban továbbra sem erőltetném. Vannak benne ellentmondások a személyiségeket illetően is. Hunter maga a megtestesült macsó, izom, durvaság. Mindemellett bársonyos a (cigitől és whiskeytől mély és karcos) hangja és alaposan csókol (?). Értem én, hogy a változást akarja szemléltetni csak nem jön át.
Maga a fesztivál ötlete és a gyilkosságok érdekesek, izgalmasak. Kíváncsi vagyok hogyan fog folytatódni a történet. spoiler

Niki_Salamon>!
Jud Meyrin: Gyilkosság a krimifesztiválon

Felettébb izgalmas folytatást kapott Lottie és Hunter, az igazat megvallva sokkal jobban tetszett, mint az előző rész.
A két különböző szemszög ebben a könyvben is helyett kapott, de az igazi fűszert a történethez a két idősík adta. Először ez nem is tűnt fel úgy belemerültem az olvasásba, majd aztán már nagyon kíváncsi voltam, hol fog összeérni a két szál. Bár volt ami egyértelmű volt, mégis tudott meglepetést okozni az írónő. Kifejezetten jó ötlet volt ez a krimifesztiválos rendezvényen való gyilkosság, élveztem a sok titkot és csavart.

Bagheera70 P>!
Jud Meyrin: Gyilkosság a krimifesztiválon

Rendkívül izgalmas és fordulatokban gazdag regény. Több szálon fut, bár én az előző könyvből már ismertem némely szereplőt, így nem okozott sem meglepetést, vagy inkább fennakadást az esetleges utalás az Edinburgh-ban történtekre. Ahogyan az előzőekben is, Lottie és Hunter azért most is húzzák egymást rendesen; és nekem valahogy bejön ahogy élcelődnek egymással. Csakhát … azért nem hiányozhat a „zöldszemű szörnyeteg” sem, aki most Colin képében hozta el nekünk.
Lottie azért most sem hazudtolja meg magát, természetesen ki talál vajon hullát?
És vajon mi a halott „foglalkozása”? Természetesen kritikákat ír könyvekről. És nem épp a legszebbeket. Vajon tényleg ez a véleménye, avagy megrendelték tőle a lehúzásokat?
De nem akarom lelőni a poént.

„Ha Blackwood csak feleannyira bunkón bánt az emberekkel, mint amilyen hangnemban a kritikáit írta, az alkalmazottai bizonyára nem voltak oda érte.”

A másik szálon megismerkedünk Francesca-val, aki álnéven ír egy krimit. És történetesen egy könyvesboltban dolgozik.
De a szálak összefutnak és így minden adott a trilógia harmadik részéhez, hisz Francesca – úgymond – felvezetésre került.
A helyszínek leírása nagyon szép – bevallom én is szívesen lennék ott (már a bűnügyeket leszámítva persze).
Kicsit hagyom érni a dolgokat és kezdek is bele a harmadik részbe.
ÉS A LÉNYEG! Ki volt a kedvencem? Hát NARANCS!!!!!!!! – még jó, hogy ő követeli ki magának a legtöbb figyelmet, nem? És naná, hogy felmegyünk a finom puha ágyikóba!

Viktória_Erdei P>!
Jud Meyrin: Gyilkosság a krimifesztiválon

Bár az olvasási időm azt mutatja, hogy nem volt izgalmas és egyszerűen nem ment az olvasás, de ez nem igaz. A munka után sajnos sokszor volt, hogy nem volt túl sok kedvem az olvasáshoz, de egy keveset azért minden nap olvastam.
Az elején észre se vettem, hogy két különböző idősíkon megy a történet, de utána a felénél észrevettem, hogy mintha valami nem stimmelne az idővel. Lottie persze, hogy nem bír magával és nyomoz, hogy ki lehet a tettes, bár talán egy kicsit visszafogta magát. Lottie és Hunter között csak úgy szikrázott a levegő.
Mindvégig éreztem, hogy Joe-val valami nem stimmel, valamit titkol.

vivi_reads>!
Jud Meyrin: Gyilkosság a krimifesztiválon

Imádtam ezt a könyvet! Lázban tartott egészen a végéig. Az írónő nagyon jól csavarja a szálakat. Komolyan mondom nem jöttem rá ki a gyilkos! A sztori lendületes volt, izgalomban tartott, megforgatta az én agytekervényeimet is. De közben tüzes, romantikus és érzelmes is volt. Lottie és Hunter párosa a kedvencemmé avanzsált. A mellékszereplők is hozták az elvártakat, érdekesek voltak és titokzatosak. Igazi őszi olvasmány volt a maga rejtélyes és borzongatós hangulatával. Az írónőnek köszönhetően pedig már biztos, hogy a krimikhez is bátrabban fogok nyúlni.

Remélem még sokat fogunk együtt nyomozni Skócia csodás országában Hunter és Lottie párosával!♥

Sok szeretettel tudom ajánlani Mindenkinek a Felföldi rejtélyek c. sorozatot! Olvasd el, ha szereted a krimiket, de akkor is, ha nem, mert ez biztos megszeretteti veled!♥

Pesu>!
Jud Meyrin: Gyilkosság a krimifesztiválon

Kezdem azt érezni, hogy az írónőtől bármit hajlandó vagyok elolvasni, ugyanis a neve garancia számomra, hogy izgalmas történet lesz amit olvasok tőle!
Nem tudok nem áradozni a regényeiről. Nem számítottam rá, mert sosem gondoltam úgy, hogy annyira nekem valóak a krimi könyvek, amira fura, ugyanis imádom a krimi sorozatokat így belegondolva és rengeteg ilyen nézek. De mostmár tudom, hogy én nagyon is szeretem ezt a műfajt és nagyon is nekem való. Köszönöm az írónőnek, hogy erre ráébresztett!
Ebben a könyvében is imádtam a karaktereket. Talán még jobban mint az elsőben! Lottie kevésbé volt számomra felelőtlen és akartos, Tristan pedig morcos és goromba. Jót tett nekik az együtt töltött idő. Hasznukra vált.
Most is Tristan az abszolút kedvencem! Ki más? Imádom őt, de tényleg! Nagyon menő pasi, aki még úgy is kiszedi az emberekből amit tudni akar, hogy már nincs jelvénye amivel rábírja őket! Igazi, vérbeli nyomozó!
Nagyon izgalmas és fordulatos könyvet olvashattam ismét. Én is velük nyomoztam, bár.. volt amire picit hamarabb rájöttem mint ők. De ez sosem baj, szeretem ha igazam van és kitalálom a sok fordulat közben is a dolgokat! Természetesen nem mindent, mert ténylge tele van csavarral!
Ha szeretitek a krimit amiben van egy kis romantikus szál is, akkor nagyon tudom ajánlani az írónő könyveit! Ezt is! Csak előbb olvassátok el az első részt! ;)

Kuri_Szilvia P>!
Jud Meyrin: Gyilkosság a krimifesztiválon

Szuper volt. Izgalmas, fordulatos. Az eltérő idősík miatt még kíváncsibb voltam hol érnek össze a szálak, mi a közös bennük.
Az elejétől mindenki gyanús volt, de a váratlan fordulatok után szépen lassan mindről kiderül( akit én a gyilkosnak hittem) hogy ártatlan, és a végén az lett a gyilkos akiről nem gondoltam. Örültem, hogy úgymond mindenki révbe ért, erre a végén egy kis bekezdéssel felcsigázott az írónő. Már most várom a következő részt!


Népszerű idézetek

Lione IP>!

Az olvasás a legkevésbé káros módja annak, hogy elrepítsen minket a valóságból.

349. oldal

Kapcsolódó szócikkek: olvasás
Fairbooks_Kiadó_és_Írói_Műhely KU>!

Tudta, hogy csak a képzelete játszik vele, de azért megszaporázta a lépteit. Annyira, hogy az egyik sarkon befordulva egyenesen beleszaladt Hunterbe. Meg kellett kapaszkodnia a férfi vállába, hogy hanyatt ne essen, Hunter pedig köré fonta a karját. Ösztönös mozdulat volt mindkettőjük részéről, legalábbis Lottie ezt mondta magának, de ettől még nagyon is érzékelte a tenyere alatt Hunter kemény izmait, és a férfi ujjait, amik a derekába mélyedtek. Hunter pupillája kitágult, világoskék szeme egészen feketének tűnt tőle. És Lottie biztos volt benne, hogy az övé is ugyanilyen. Eljátszott a gondolattal, hogy lábujjhegyre áll, és egyszerűen megcsókolja Huntert. Egy csók nem lenne a világ vége, az még nem akkora bűn. De a férfi közelsége okozta ködön keresztül is tudta, hogy csak áltatja magát.

Kapcsolódó szócikkek: Lottie Kelsey · Tristan Hunter
Lione IP>!

De vajon mindig ilyen, ha az ember vágya teljesül? Ennyire nehéz, és ennyire nem okoz örömet?

48. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lottie Kelsey
Judit_Megyeri IP>!

Tristan próbálta kihajtani a szobából, de a macska hangos, panaszos nyávogásba fogott, így inkább letett róla.
– Jól van, akkor gyere be! – morogta.
Tony Narancsra nézett, aki azonnal felugrott az ágyára.
– Nem mondtad, hogy a firkász barátnőd éjszakára macskává változik – jegyezte meg gúnyosan.

381

Kapcsolódó szócikkek: Narancs · Tony Martelli · Tristan Hunter
Fairbooks_Kiadó_és_Írói_Műhely KU>!

A fűcsomók közt göröngyös volt a talaj, a lába elé kellett néznie, ha nem akart hasra esni. Néhány lépés múlva felért a domb tetejére, de odafönt még jobban fújt a szél. Vadul beletépett a hajába, és az arcához préselte a tincseket. Lottie alig kapott tőlük levegőt.
Szitkozódva söpörte ki az arcából a haját, aztán az alig egy lépésnyire heverő alakra irányította a mobilját. A gerince mentén azonnal végigvágtatott a jeges borzongás.
Tényleg nem szikla volt, hanem ember. Egy férfi. A hasán feküdt, arccal a fűben, teljesen mozdulatlanul.

Kapcsolódó szócikkek: Lottie Kelsey
Fairbooks_Kiadó_és_Írói_Műhely KU>!

– Tényleg lehet, hogy a drog miatt paráztak be.
– Azért én jobban szeretek biztosra menni – morogta Hunter, mire Lottie otthagyta a táskát az asztalon, és a férfi mellé lépett.
– És azt hogy tervezed? – ment bele Hunter taktikájába.
– Belelövök a fickóba. Ott, ahol nagyon fáj, de azért nem halálos. Vagy legalábbis nem azonnal. – Hunter végignézett Johnsonon, mintha keresné a megfelelő helyet.
– Mondtam, hogy nem láttam azt a nőt! – ordította Johnson.
– Lehet, hogy igazat mond – jegyezte meg Lottie, egyre jobban élvezve a jó zsaru szerepet.
Hunter a homlokát ráncolta, és elhúzta a pisztolyt Johnson nyakától, de csak hogy a combjára szorítsa.
– Ha ott belelősz, még eltalálod az artériát, és elvérzik – vetette fel Lottie vidoran.
– Azért annyi időm még lesz, hogy kiszedjem belőle a választ. De oké, keressünk mást.
Hunter egy kicsit feljebb tolta a pisztolyt, aminek a csöve most egyenesen Johnson ágyékára szegeződött. A pasas szeme kigúvadt, az arca pedig zöldes színt öltött.
– Tényleg nem láttam! – hadarta.

Kapcsolódó szócikkek: Lottie Kelsey · Tristan Hunter
Judit_Megyeri IP>!

A szereplők megelevenedtek a szeme előtt, és elindultak a saját útjukon. Ő pedig egyszerre érezte magát úgy, mint egy pók, aki a háttérből mozgatja a szálakat, és mint egy láthatatlan útitárs, aki együtt vág neki a kalandoknak a karaktereivel. Fura, kicsit skizofrén érzés volt, de Francesca imádta.

104

Kapcsolódó szócikkek: Francesca Blair · írás
Judit_Megyeri IP>!

– Közeledünk – mormolta Louise, Lottie pedig tudta, hogy igaza van. Alig egy perc múlva meg is állt a furgon. Most már csak az volt a kérdés, hol.
– Ha kinyitja az ajtót, esetleg kirúghatnám a kezéből a pisztolyt – tápászkodott fel Lottie.
– Ha szeretnél egy golyót, mindenképp tedd meg! – jött Louise csípős válasza.

Kapcsolódó szócikkek: Lottie Kelsey · Louise Johnson
Harriet P>!

Minden épeszű író tudja, hogy negatív véleményhez nem szólunk hozzá, mert abból csak rosszul jöhetünk ki. Ha annyira zavarja, panaszkodjon négyszemközt a barátainak, vagy gurítson le pár piát, zabáljon csokit, vagy mit tudom én, mi nyugtatja meg, de ne mindenki előtt csináljon magából ekkora hülyét.

64. oldal

Kapcsolódó szócikkek: író · Samantha (Sam) Lynton
Harriet P>!

Óvatosan felpakolta a könyveket a polcokra, mindegyiket borítóval kifelé, és eléjük tette az árakat tartalmazó kis táblákat. Közben mélyet szippantott a régi papírok és bőrkötések illatát hordozó levegőből, ami arra emlékeztette, hogy mennyire régóta is jegyzik le az emberek a történeteiket. Annyi minden változott az elmúlt évszázadok alatt, teljesen átalakult az élet, de a könyvek megmaradtak. Szilárd bástyák voltak a történelem viharai közepette. Ez pedig mindig megnyugtatta Francescát.

188. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Francesca Blair · könyv

A sorozat következő kötete

Felföldi rejtélyek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Anita Boza: Édes borzongás
M. Z. Chapelle: Párizstól keletre
Farkas Anett: A 33-as beteg
Ludányi Bettina: Kisujjeskü
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák
J. D. Robb: Meztelenül a halálba
Lakatos Levente: Loveclub
Kopácsi Krisztina: Sötét gondolatok
Anne L. Green: Heather vonzásában
Anita Boza: Az éjszaka színei