A ​múlt bűnei 68 csillagozás

Jud Meyrin: A múlt bűnei Jud Meyrin: A múlt bűnei

Egy csók, aminek meg sem kellett volna történnie, és egy tragédia, ami mindent megváltoztatott.
James, Fanny kedvese eltűnik egy viharban, és többé nem kerül elő.
Tíz évvel később a nő Ivybridge-ben, az álmos dél-angliai kisvárosban él. A múltat már réges-rég mélyen eltemette magában, egy nap azonban holttestet találnak a falu patakjában. A nyomozást Alexander, James bátyja vezeti. Fanny azóta a végzetes, tóparti este óta nem látta a férfit, mégsem tudta elfelejteni őt és a csókjukat. Alexander felbukkanása pedig mindent felkavar.
Alexander is sóvárog Fanny után, de küzd az érzés ellen. Próbál inkább a szövevényes ügyre koncentrálni, ami egyre veszélyesebbé és személyesebbé válik. Meg tud küzdeni Fanny és Alexander a gyilkossal, aki jóval közelebb van hozzájuk, mint hitték? Megbirkóznak az egymás iránti, ellentmondásos érzéseikkel?
Vagy a múlt végleg tönkreteszi a jövőjüket?

>!
NewLine, Bakháza, 2020
356 oldal · ISBN: 9786155956935
>!
NewLine, Bakháza, 2020
356 oldal · ISBN: 9786155956959
>!
NewLine, 2020
328 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155956911

1 további kiadás


Kedvencelte 7

Most olvassa 3

Várólistára tette 106

Kívánságlistára tette 118

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Ferger_Jolcsi P>!
Jud Meyrin: A múlt bűnei

Nekem nagyon tetszett ez a történet, izgalmas és fordulatos volt, alig vártam, hogy a kötet végére érhessek és megtudhassam, hogy hogyan is történtek a dolgok anno a múltban, amik egészen ennek a kötetnek a cselekményéhez vezettek. Tartottam kicsit tőle, hogy sokkal rosszabbul fognak befejeződni a dolgok. James elég rossz színben tűnt fel az elején, míg már szinte a saját tesója se feltételezte az spoiler. Örülök neki, hogy spoiler. Fanny bátyja viszont egy igazi szemét, nem gondoltam volna, hogy ilyen dolgokhoz folyamodik.
Nagyon örülök, hogy olvashattam ezt a kötetet, kikapcsolódásnak tökéletes volt.

2 hozzászólás
Anarchia_Könyvblog>!
Jud Meyrin: A múlt bűnei

Mindig is a romantika zsáner kedvelőjének tartottam magam, ezért örömmel vetettem bele magam Jud Meyrin regényébe – annak ellenére – hogy tudtam –, ebben a könyvben nemcsak a szerelmi műfaj játszik szerepet, hanem mellette a kaland és a krimi is előkerül. Azonban (szerencsére) a regényben főként a romantikus szál a mérvadóbb, így pár nap alatt a mű végére is értem.

Maga a történet két szemszögből íródott, ami csak még élvezetesebbé teszi az egész művet. A regény két főszereplő köré épül – egy nőre, Fannyra és egy férfire, Alexanderre. Az ő múltjukat, jelenüket, és jövőjüket ismerhetjük meg. A sorsukat, ami néhol kegyetlenebb, néhol vidámabb.

Jud Meyrin története a nyomozásra, a szerelemre épül. Emellett szerintem megmutatja az olvasónak azt is, hogy nem szabad a múltban történt dolgokat feldolgozatlanul hagynunk. Ami megtörtént, az megtörtént és nem változtathatunk rajta. Fel kell fognunk és el kell fogadnunk, hogy néha az érzelmeink irányítanak az agyunk helyett.

A múlt bűnei egy regény a kitartásról, a szeretetről és az emberek közötti kapcsolatról. Egy regény a titkokról és az őszinteségről. Egy regény, ami nemcsak élvezetet okoz, de tanít is!
(Bea)

Teljes ajánló: https://anarchiakonyvblog.blog.hu/2019/11/06/jud_meyrin…

1 hozzászólás
Papírra_vetett_gondolataim>!
Jud Meyrin: A múlt bűnei

Jud Meyrin nagyon szépen használja a magyar nyelvet. Némely mondata egyszerűen elvarázsolt, és jó érzéssel töltött el. Volt amelyiket többször is elolvastam, mert olyan hangzatos volt számomra. Ezt eddig kevés szerzőnél éreztem, hogy ennyire dallamosan és szépen fogalmazzák meg a mondataikat. A krimi szállal én abszolút megvoltam elégedve, nem sikerült kitalálnom, hogy ki a gyilkos, és hogy mi történt azon az ominózus napon. A romantikus szál nagyon kedves és aranyos volt, egyszerűen imádtam. A történet pörgős és lendületes, végig fen tartotta az érdeklődésemet, és teli volt számomra nem várt fordulatokkal.

Hatalmas kedvencem lett ez a kötet, és nagyon örülök annak, hogy sikerült elolvasnom ! A szereplőket könnyen megtudtam szeretni, a cselekményszál pedig igazán fordulatosra és izgalmasra sikeredett. A könyv olyannyira fogva tartott, hogy amikor éppen nem olvastam akkor is az járt a fejemben, hogy olvasni kéne, meg gondolkoztam azon, hogy vajon ki lehet a gyilkos, mi fog történni a következő fejezetben. Szóval, ha ezt a könyvet szeretnéd olvasni, akkor egy olyan nap kezd el, amikor semmit nem kell csinálnod, és sok időd van, mert garantáltan fogva tart ! Jud Meyrin igazán nagyot alkotott a romantikus-krimi műfajában, és remélem, hogy minél több ilyen ehhez hasonló kötetre számíthatunk tőle a közeljövőben.

https://papirravetettgondolataim.blogspot.com/2019/10/i…

Garbai_Ildikó P>!
Jud Meyrin: A múlt bűnei

Nagyon tetszett a történet.Olvasmányos és könnyen belemerültem.Jó volt a romantika oldala de bőven kaptam fordulatos és izgalmas cselekményt.Kíváncsian találgattam,hogy mi lehet a háttérben. Alexander és Fanny is meg lett áldva a családjával.. Jól fel épített. Szépen fokozatosan lett egyre feszültebb a helyzet.A csattanóra én bizony nem gondoltam egy percre sem de így még jobb volt. Azoknak tudom ajánlani akik nem vetik meg a romantikát de a krimit picit jobban szeretik. Itt pont tökéletes arányban volt minden. Utazókönyvként volt szerencsém olvasni amit nagyon szépen köszönök.

2 hozzászólás
ap358 P>!
Jud Meyrin: A múlt bűnei

Az írónő írásaira még az Aranymosáson figyeltem fel, és sajnálattal láttam, hogy a könyv álnév alatt jelent meg.
A történet romantikus-krimi lenne, és rémlett, hogy a zsánerkeveredés arányával küzdött az írónő. Számomra tökéletes volt az elegy. Nem sok hasonló könyvet olvastam (talán a KGI-hez tudnám hasonlítani, de annál sokkal jobb), vagy inkább úgy mondom, amiket igen, ott egyértelműen eldőlt a mérleg valamelyik irányba.
Itt a sztoriban a bűnügyi szál könnyed, olvasmányos, nem hátborzongató vagy csavaros, és nem is sejthető, habár utóbbit inkább a nyomok hiányának tudnám be. Az apró sejtések a karakterek gondolataival, érzéseivel teljesen jól átjönnek, de a „csattanó” felé kevés jel mutatott, vagy nem vettem észre. A karakterek szerethetőek. Alexander nem az a láncdohányos, piás, vagy domináns férfi, hanem teljesen reális, élő karakter lett. Fannyval szemben közömbös maradta, ő a zsáner tipikus női karaktere, aki halmozza az ostoba döntéseket, csak hogy bajba keverje magát, és férfi főszereplőnknek legyen oka odarohanni hozzá. Alexander rohant is, ha kellett, a sztori mégis mellőzi a hisztiket, a két főszereplő nagyon jól tudott együtt dolgozni és egymással kommunikálni.
Az írásmód, a stílus nagyon gördülékeny, érzékletes, olvastatta magát a sztorit.
A romantika emészthető mennyiségben került tálalásra, a szereplők nem estek azonnal egymásnak, azt erotika nem tobzódott, a vonzalom lépésről-lépésre fokozódott, a kémia teljesen jól működött.
Ami miatt mégis levontam egy csillagot, az James. A vele történtek nagyon nem illetek a történethez, az addig felvezetett események után igazi arculcsapásként ért, és ki se lett fejtve, csak úgy odavetve. Túl könnyedén fogadott mindenki mindent, nem lett súlya, és ezzel klisévé vált.
Azt még meg kell említenem, hogy a borító gyönyörű lett.

5 hozzászólás
luthienlovemagic ISP>!
Jud Meyrin: A múlt bűnei

Szeretem a kevert zsánerű történeteket, így nagy érdeklődéssel kezdtem bele ebbe a romantikus krimibe. A regénnyel először az Aranymosás válogatón találkoztam, ahová felkerült egy részlete. Rögtön feltűnt, hogy azóta nagy változásokon esett át az eleje is, az információk sokkal jobban eloszlottak, nem volt olyan egy tömbben az expozíció, mint az előző változatban, ami nagyon jót tett a történetnek. A dramaturgia javulása sokkal gördülékenyebbé tette a szöveget. Emellett a krimi és romantikus szál is sokkal jobban egyensúlyba került, bár egy kicsit a krimi felé dőlt a mérleg nyelve, amit egyáltalán nem bántam. A magam részéről jobban szeretem, ha a romantika csak mellékszál, amit itt meg is kaptam, mert a főleg a nyomozásra fókuszált az írónő. A karakterábrázolás is javult. Sokkal jobban éltek a karakterek, mint az első változatban. Külön kiemelném, hogy minden szereplőnek határozott karakterrajza volt, saját hanggal, ami egy első könyves szerzőtől nagyon ritka. Nem csak a karaktereken, de az egész regényen látszik, hogy sok mögötte a belefektetett munka, ami szükséges volt ahhoz, hogy egy ilyen élvezetes olvasmány születhessen.

A fentebbiek alapján tökéletesnek tűnhet a könyv, de koránt sincs így. Két számomra zavaró elem volt a regényben, és mindkettő agyon használt klisé, amiktől jobb szó híján általában a falat kaparom. spoiler Ezek kicsit rontottak az olvasás élményemen, de ellensúlyozta, hogy ezektől eltekintve nagyon jól lett megírva a könyv.

Bővebben (A bejegyzés spoilert tartalmaz!):
https://luthienkonyvvilaga.blogspot.com/2019/10/jud-mey…

2 hozzászólás
l_moni>!
Jud Meyrin: A múlt bűnei

Már vasárnap befejeztem, de egyszerűen nem jutottam géphez, hogy leírjam a gondolataim.
Röviden:

Nagyon jó könyv!

Kicsit hosszabban:

A könyv borítója nagyon szép lett, vonzza a tekintetet.
Maga a történet pedig leköti a figyelmet és csak olvasná az ember, na de nem lehet mindig, sajnos.
Kedvenc szereplőm Alexander. A mogorva, magának való nyomozó, a szerelmes férfi. Minden arcát imádtam. Küzdött az érzései ellen, mert fontos volt számára a becsület.
Fanny, őt is kedveltem, annak ellenére, hogy néha bizony rászóltam volna, hogy miért is nem őszinte. Fura volt a kapcsolatuk, az őszinte vonzódás és a küzdelem, hogy ellenálljanak valaminek ami igazán összeköti őket.
A krimi szál is jó volt. Kellően össze lettek hozva a történések. Számítottam a végére, de mégis okozott meglepetést.
Néhol hiányoltam a részletes leírást, hogy pontosan mi és miért is történt, de ennek ellenére nagyon tetszett. Igazán jó volt olvasni :)

2 hozzászólás
Alexandra0924 P>!
Jud Meyrin: A múlt bűnei

Első könyvem az írónőtől, és azt kell mondanom tetszett. Nagyon jól lehet vele haladni, és tetszik maga a fogalmazás mód, és stílus, ahogy íródott.
Nekem egy kicsit kevés volt az erotikus részek kifejtése, de ez izlések és pofonok. Valamint rövidnek éreztem. Határozottan lehetett volna itt még fejtegetni a történetet, a karaktereket.
Egyébként a cselekmény izgalmas volt, a krimis szál nagyon elkapott magának, és végig fentartotta az érdeklődésemet. A gyilkos kiléte számomra nem volt egyértelmű, ezért meg is lepődtem és el is képedtem… spoiler

Kedves @Judit_Megyeri!
Nagyon szépen köszönöm, hogy olvashattam a könyvet, most már tudom, hogy ha a te nevedet látom bátran a kezembe foghatom és olvashatom. A stílusod tetszett és a fogalmazás módod leginkább. Csak így tovább :-)

2 hozzászólás
Dora_Sullivan>!
Jud Meyrin: A múlt bűnei

Először is, köszönet a könyvért.
Másodszor, imádtam a történetet melyet eme gyönyörű borító rejtett.
Az írónő eltalálta azt a pontot, melyet én szeretek.
Romantika, krimibe fűszerezve/csomagolva.
A sorokat és az oldalakat csak úgy faltam, letehetlenné téve ezzel is a könyvet. Mely végig fenntartotta az érdeklődésemet, és kiváncsiságomat egyben.
Bár voltak sejtelmeim, mégsem tudtam, hogy mikor mi történhet, vagy hogy mire számíthatok. Mindig meglepetésekbe és nem várt fordulatokba ütköztem. És ez tetszett. Sőt szerettem is.
Akárcsak magát az egész történetet, ahogyan felvolt építve, és persze a két főszereplőt is, Fannyt és a Alexandert is.

Kedvenc lett a könyv. :)

Köszönöm, hogy olvashattam! :)

1 hozzászólás
Lovebooks >!
Jud Meyrin: A múlt bűnei

Hihetetlenül csavaros, izgalmas romantikus krimit kaptam az írónőtől, amin egy percig nem tudtam unatkozni. Szinte faltam az oldalakat. A nap 24 órája az enyém lenne biztosan egy ültő helyemben kiolvasom. Alig tudtam letenni, folyamatosan mozgásban voltak a szereplők, váltakozott a cselekmény. Aki szeret romantikázni a lapokon és közben nem rest szembenézni egy- egy bűnüggyel, gazfickóval, annak bátran és jó szívvel ajánlom A múlt bűnei regényt! :) Engem megfogott az írónő!

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

Papírra_vetett_gondolataim>!

– Piszok nehéz ellenállni neked! – morogta Alexander, a homlokát Fannyéhoz döntötte, forró lehelete a nő arcát csiklandozta.
– Akkor ne ellenállj! – Fanny kigombolta a felső gombot a férfi ingén, majd a következőt, és az azt követőt is. Alexander szeme veszedelmesen felvillant.
– Akkor se, ha rossz vége lesz? – A hangja tengermély volt, Fanny beleborzongott.
– Akkor se – lehelte, pedig tudta, hogy hibát követ el. Alexander véleménye mit sem változott, Fanny biztos volt benne, hogy másnapra meg fog bánni mindent. De nem érdekelte a holnap, se a következmények.

196. oldal

Papírra_vetett_gondolataim>!

– A szíve hevesebben vert, karja lúdbőrözni kezdett csupán attól, hogy Alexander kimondta a nevét.

29. oldal

zsuzska60>!

A nappali ablaka előtti gesztenyefa levelei meg-megzörrentek a szélben, és ez az álmaiba is bekúszott. Aztán a hang hirtelen felerősödött, mintha valaki fel akarna kapaszkodni a fára.
Fanny dübörgő szívvel emelkedett fel a kanapéról, de csak a levelek susogását hallotta.
Kábultan hanyatlott vissza a párnára, és már épp ismét elaludt volna, amikor a vihar egy pillanatra elcsendesedett…
…halk léptek hallatszottak kintről…
… aztán újult erővel fújni kezdett szél, ami elnyomott minden más zajt.

53. oldal

Papírra_vetett_gondolataim>!

A zivatar, amit az újságok később az „évszázad vihara”-ként emlegettek, váratlan erővel csapott le a tóban fürdőző társaságra.

(első mondat)

Papírra_vetett_gondolataim>!

A legrosszabb, hogy alkalmat sem kapott jóvátenni a hibáját, még csak bocsánatot sem kérhetett. Legalább annyi tartás lehetne benne, hogy ne folyton a nőn járjon az esze, ám amikor lehunyta a szemét Fannyt látta maga előtt. Hosszú, vörös hajzuhatagát, olvadt karamellaszínű szemét…

26. oldal

Papírra_vetett_gondolataim>!

A csillagok rég eltűntek a sötét felhők felett, és a korábban békés tó hullámai a parti fövenyt csapkodták; a kis csapat pánikolva menekült.

7. oldal

inci81 P>!

– A szíve hevesebben vert, karja lúdbőrözni kezdett csupán attól, hogy Alexander kimondta a nevét.

29. oldal

zsuzska60>!

Újra átélte James halálát, de ezúttal a holttest is előkerült. Hol felpuffadt arccal, vízbe fúlva, alig-alig felismerhetően; máskor törött gerinccel, egy kidőlt fa alá szorulva, a rettenet maszkjával kővé dermedt vonásain. Előfordult azonban, hogy nem rémeket álmodott, csak azt, hogy James újra ott van vele, a karjaiban tartja, beszél hozzá, megcsókolja. Aztán szőke haja besötétedett, zöld szeme éjfeketévé vált, és Fannyt már nem James, hanem Alexander ölelte.
Olyan valóságos volt minden, hogy ébredés után szinte érezte mindkét férfi érintését a bőrén, hallotta a lélegzetvételüket, és ez sokkal jobban megrémítette, mint a lidérces álmok.

44. oldal

zsuzska60>!

Miután a férfi mögött becsukódott az ajtó, Kate csúfondárosan megszólalt:
– Nézzenek oda, a nyomozó tényleg odavan érted!
– Ezt meg honnan veszed?
– Nem volt nehéz megállapítani abból, ahogy letapizott.
– Te leskelődtél?!
A barátnője csak nevetett a felháborodásán.
– Nem tettem volna, ha nem épp a bejárati ajtóm előtt csináljátok.
– Semmi sem történt!
– Hát hogyne… Nem a keze volt a pólód alatt, csak a szemem káprázott.

172. oldal

zsuzska60>!

– Piszok nehéz ellenállni neked! – morogta Alexander, a homlokát Fannyéhoz döntötte, forró lehelete a nő arcát csiklandozta.
– Akkor ne ellenállj! – Fanny kigombolta a felső gombot a férfi ingén, majd a következőt, és az azt követőt is. Alexander szeme veszedelmesen felvillant.
– Akkor se, ha rossz vége lesz? – A hangja tengermély volt, Fanny beleborzongott.
– Akkor se – lehelte, pedig tudta, hogy hibát követ el. Alexander véleménye mit sem változott, Fanny biztos volt benne, hogy másnapra meg fog bánni mindent. De nem érdekelte a holnap, se a következmények.

196. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Anita Boza: Édes borzongás
Böszörményi Gyula: Szer'usz világ
Nora Roberts: Északi fény
Vavyan Fable: Ki feküdt az ágyamban?
Jodi Ellen Malpas: A védelmező
Tiszlavicz Mária: Duplacsavar
Guillaume Musso: Holnap
R. Kelényi Angelika: A párizsi nő