A ​múlt bűnei 16 csillagozás

Jud Meyrin: A múlt bűnei

Egy csók, aminek meg sem kellett volna történnie, és egy tragédia, ami mindent megváltoztatott.
James, Fanny kedvese eltűnik egy viharban, és többé nem kerül elő.
Tíz évvel később a nő Ivybridge-ben, az álmos dél-angliai kisvárosban él. A múltat már réges-rég mélyen eltemette magában, egy nap azonban holttestet találnak a falu patakjában. A nyomozást Alexander, James bátyja vezeti. Fanny azóta a végzetes, tóparti este óta nem látta a férfit, mégsem tudta elfelejteni őt és a csókjukat. Alexander felbukkanása pedig mindent felkavar.
Alexander is sóvárog Fanny után, de küzd az érzés ellen. Próbál inkább a szövevényes ügyre koncentrálni, ami egyre veszélyesebbé és személyesebbé válik. Meg tud küzdeni Fanny és Alexander a gyilkossal, aki jóval közelebb van hozzájuk, mint hitték? Megbirkóznak az egymás iránti, ellentmondásos érzéseikkel?
Vagy a múlt végleg tönkreteszi a jövőjüket?

>!
Magnusz, 2019
288 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155975097

Most olvassa 1

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 17

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
lillia
Jud Meyrin: A múlt bűnei

Vigyázat, kicsit elfogult vélemény következik!* :)
Amikor megtudtam, hogy Juditnak megjelenik egy regénye, hónapokig vadásztam rá, mire sikerült beszereznem.
Bár a romantikus krimi annyira nem a műfajom, mégis egy könnyed, kellemes, de egyben izgalmas olvasmányt kaptam, főleg a könyv közepefelé, mikor úgy igazán beindultak az események.
Nem állítom, hogy nem volt egy kis hiányérzetem a könyv végén – 1-2 indokot nem éreztem elég nyomósnak, hogy azt okozza, amit, de egy elsőkönyves szerzőtől nem is várhatom el, hogy azonnal lekörözzön mindenkit.
A krimiszál érdekes volt, a két főszereplő között pedig megvolt az „izzás”, még ha kicsit sokat drámáztak is (bár érthető okokból tették).
Judit különben szépen, változatosan fogalmaz és a regény kisvárosi hangulatát is sikerült jól megalkotnia, főleg Fanni házát és környezetét kedveltem meg.
Bátran ajánlom a könyvet, igazi nyári olvasmány!

* A könyv elején furcsa volt olvasni, mert elkezdtem „béta” szemmel nézni a lapokat (egyáltalán nem direkt, persze!), de ahogy beindultak az események, észrevétlenül beszippantott a történet. :)

>!
Dorku
Jud Meyrin: A múlt bűnei

Nagyon kíváncsian vártam a könyv megjelenését, így nagyon megörültem, mikor az újságosnál a könyvesállványról szinte integetett nekem, hogy vigyem haza. Érdekes, izgalmas, fordulatos nyomozás volt, pont jó arányban a romantikus részekkel. Fanny nagyon kedvelhető főhősnő, szerettem volna olvasás közben megkóstolni azt a sok finomságot, amit készít. Alexander is hamar a szívembe lopta magát, a végére nagyon szurkoltam nekik, hogy minden jóra forduljon. Kellemes, olvasmányos regény, nekem nagyon bejött, a borító pedig nagyon tetszik.

>!
zsuzska60
Jud Meyrin: A múlt bűnei

Judit romantikus krimije a nagy előd Jayne Ann Krentz nyomdokain halad*: könnyed kézzel vegyíti a krimi elemeket és a románcot. Hihető szereplőket mozgat, nagyon is érthető motivációkkal és olvasás közben az olvasó pár órára belefeledkezik a belevaló lány és a dögös nyomozó kalandjaiba. Igazi kikapcsolódós olvasmány, strandra, utazáshoz, vagy ahogy egy ismerősöm szokta mondani: a paplan alá, zseblámpával, csak ne ébredjenek fel a gyerekek.
*Tudom, hogy Judit igazából nem is olvasott még Jayne Ann Krentz könyvet :)

>!
Domovecz_Anett 
Jud Meyrin: A múlt bűnei

Én most olvastam tőled először letehetetlen ez a könyv , tele van izgalommal , minden sora -oldala valami váratlant , újat , izgalmat hoz , egy nap alatt kiolvastam nem bírtam letteni , már alig vártam folytassam .. annyira magával ragadót a történet hogy én még olvastam volna ..
Nagyszerű könyv mindenkinek tudom ajánlani nem az a szokványos szerelmi , romantikus könyv , tel van izgalommal , rejtéllyel , izgalommal .. végig izgultam a szereplőkel mi lesz a sorsuk .

>!
Kovács_Ági_3 P
Jud Meyrin: A múlt bűnei

Utazókönyvként került hozzám ez a fantasztikus történet. Röpke 4,5 óra alatt olvastam ki.
Szerelem, krimi, titkok és izgalom várt rám ez a kötet. Alig tudtam letenni, mert tudni akartam én is az igazságot, ahogy Fanny és Alexander. S még az utolsó oldalakon is tartogatott meglepetést a szerző. Nem semmi egy könyv. Ráadásul, akire tippeltem volna, sajnos nem jött be. Hihetetlenül jól meg csavarta a dolgokat az írónő. Semmiben sem voltam biztos. De abban igen, hogy ez a könyv etalon, kedvencem, imádom.

Bővebben itt olvashatod:
https://www.hungarybooks.hu/2019/08/utazokonyv-jud-meyr…

>!
Tara_ I
Jud Meyrin: A múlt bűnei

Az első romantikus krimim volt, és magam is meglepődtem, de a krimi szál az, ami jobban megfogott. Olvasmányosan megírt történet, sütés-főzéssel és a végére kibontakozó szerelemmel, a kisvárosi hangulat pedig különösen tetszett. Elégedetten, jó érzéssel tettem le a könyvet a végén. :)

>!
Kovács_Kitti_4
Jud Meyrin: A múlt bűnei

Véletlen akadtam rá egy facebook csoportban a könyvből egy részletre, akkor tudtam, hogy el szeretném olvasni! Annyira tetszett, hogy egy délután alatt ki is olvastam. Érzelmekkel gazdák, érdekes, tele fordulattal ami végig fent tartotta a figyelmem.Még el tudtam volna képzelni, hogy folytatódik, de így is tetszett. Hasonló stílusú könyv mint amiket Julie Garwoodtól olvastam. Nagyon tetszett a könyv, mindenkinek ajánlom aki szereti a romantikus krimiket. Remélem fogok még olvasni az írónőtől :)

>!
inci81 P
Jud Meyrin: A múlt bűnei

Amolyan „nemtudom letenni a könyvet, mert meghalok az izgalomtól mitörténik” típusú történet A múlt bűnei.

Egy romantikus krimi, amelyben a titkok, rejtélyek és az izgalmas történések mellett nagy szerepet játszanak a csodásan megjelenített érzelmek.

Remek kisvárosi hangulatot jelenítenek meg a lapokra írt sorok, szinte kedvem támadt volna odaköltözni, főképp a ház varázsolt el, amelyben Fanny lakott.

Olyan váratlan fordulatok, olyan csavarok voltak a történetben, amitől a szemöldököm a homlokomra szaladt a csodálkozástól és csak azt kérdeztem magamtól, hogy: Mi van????

A végén választ kaptam a miértekre, amelyek olvasás közben foglalkoztattak és értelmet nyert a könyv címe is.

Örülök, hogy olvashattam ezt a regényt, kíváncsi vagyok ezek után a kedves szerző további műveire is.

>!
Katalin_Ujj
Jud Meyrin: A múlt bűnei

Egy tündéri nő, és egy igazi, szűkszavú, mord és szexi pasi keveredik össze ebben a romantikus krimiben. Az írónő remekül ábrázolja az angol kisváros melegségét, a kotnyeles barátnőt, a kis kávéház illata az orrunkba kúszik olvasás közben. Ha szeretitek a zsánert, a titkot, nyomozást, erotikát és érzelmeket, bátran vágjatok bele, nem fogtok csalódni. Én megtettem, és elvarázsolódtam.

>!
Demi I
Jud Meyrin: A múlt bűnei

Ha félbe is hagyok könyvet, általában később elolvasom. Ebben az esetben ez nem fog megtörténni. Nem azt mondom, hogy úristen de rossz könyv, inkább azt, hogy számomra semmilyen. Romantikus kriminek van címkézve, de a krimi nekem nem volt elég izgalmas, sőt az elején már döcögött is nekem a logika, romantikusnak meg azért nem mondanám, mert nem éreztem a karakterek között a dinamikát. Igazából ameddig olvastam, a már ismert panelek lettek egymás mellé rakva. A párbeszédekben a szereplők hangja nem különült el, Fannyval meg egyszerűen nem tudtam együtt érezni. Kint maradtam a történeten és ettől elvesztettem az érdeklődésemet.
Azért ez nekem messze van attól, amit jó könyvnek nevezek, de ugye ez meg nagyon-nagyon szubjektív megítélés. Nekem nem tetszett.

6 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
zsuzska60

A nappali ablaka előtti gesztenyefa levelei meg-megzörrentek a szélben, és ez az álmaiba is bekúszott. Aztán a hang hirtelen felerősödött, mintha valaki fel akarna kapaszkodni a fára.
Fanny dübörgő szívvel emelkedett fel a kanapéról, de csak a levelek susogását hallotta.
Kábultan hanyatlott vissza a párnára, és már épp ismét elaludt volna, amikor a vihar egy pillanatra elcsendesedett…
…halk léptek hallatszottak kintről…
… aztán újult erővel fújni kezdett szél, ami elnyomott minden más zajt.

53. oldal

>!
inci81 P

– A szíve hevesebben vert, karja lúdbőrözni kezdett csupán attól, hogy Alexander kimondta a nevét.

29. oldal

>!
zsuzska60

Újra átélte James halálát, de ezúttal a holttest is előkerült. Hol felpuffadt arccal, vízbe fúlva, alig-alig felismerhetően; máskor törött gerinccel, egy kidőlt fa alá szorulva, a rettenet maszkjával kővé dermedt vonásain. Előfordult azonban, hogy nem rémeket álmodott, csak azt, hogy James újra ott van vele, a karjaiban tartja, beszél hozzá, megcsókolja. Aztán szőke haja besötétedett, zöld szeme éjfeketévé vált, és Fannyt már nem James, hanem Alexander ölelte.
Olyan valóságos volt minden, hogy ébredés után szinte érezte mindkét férfi érintését a bőrén, hallotta a lélegzetvételüket, és ez sokkal jobban megrémítette, mint a lidérces álmok.

44. oldal

>!
zsuzska60

Miután a férfi mögött becsukódott az ajtó, Kate csúfondárosan megszólalt:
– Nézzenek oda, a nyomozó tényleg odavan érted!
– Ezt meg honnan veszed?
– Nem volt nehéz megállapítani abból, ahogy letapizott.
– Te leskelődtél?!
A barátnője csak nevetett a felháborodásán.
– Nem tettem volna, ha nem épp a bejárati ajtóm előtt csináljátok.
– Semmi sem történt!
– Hát hogyne… Nem a keze volt a pólód alatt, csak a szemem káprázott.

172. oldal

>!
zsuzska60

– Piszok nehéz ellenállni neked! – morogta Alexander, a homlokát Fannyéhoz döntötte, forró lehelete a nő arcát csiklandozta.
– Akkor ne ellenállj! – Fanny kigombolta a felső gombot a férfi ingén, majd a következőt, és az azt követőt is. Alexander szeme veszedelmesen felvillant.
– Akkor se, ha rossz vége lesz? – A hangja tengermély volt, Fanny beleborzongott.
– Akkor se – lehelte, pedig tudta, hogy hibát követ el. Alexander véleménye mit sem változott, Fanny biztos volt benne, hogy másnapra meg fog bánni mindent. De nem érdekelte a holnap, se a következmények.

196. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Vavyan Fable: A Hold forró jegén
Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok
Nora Roberts: Északi fény
Tiszlavicz Mária: Duplacsavar
Guillaume Musso: Holnap
R. Kelényi Angelika: A párizsi nő
Peter F. Wolf: Bevállalós játék
Jodi Ellen Malpas: A védelmező
Vavyan Fable: Jégtánc
M. J. Arlidge: Ecc, pecc