Jó ​szerelem könyve 2 csillagozás

Juan Ruiz: Jó szerelem könyve

Juan Ruiz hitai esperes remekműve a 14. századi Spanyolország szerelmi enciklopédiája, versekben írt pikareszk regény, amelynek főhőse egyszerre maga a szerző, a belőle teremtett irodalmi alak és a nem mindennapi szerelmi kalandokat kommentáló esperes, aki hol apácákba szeret bele, hol amazon természetű hegylakó lányok kényszerítik erővel Ámor úr szolgálatára.

Versben írt emberi komédia, balzaci méretű körkép, az emberi gyarlóságok szatírája, melynek szerzője Boccaccio és Chaucer vagy Villon egyszerre a rejtélyes 14. századi hitai főesperes személyében, akiről alig tudunk valamit, és szinte mindent megtudhatunk róla, ha a Jó szerelem könyvét végigolvassuk, amely először jelenik meg magyar nyelven, Simor András fordításában.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Eötvös Klasszikusok

>!
Eötvös, Budapest, 2001
ISBN: 9639316075 · Fordította: Simor András

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

Lilyana>!
Juan Ruiz: Jó szerelem könyve

Kegyetlenül humoros a szerző, néha már annyira nevettem a perverz poénjain és a sima szarkazmusán, hogy hangosan olvastam a részleteket az aktuálisan körülöttem ülőnek. Ez igazán meglepett, főképp, hogy egy esperes az illető.
Egy dolgot sajnálok, hogy a vizsgám közeledte miatt nem volt időm kiírni a legjobb idézeteket, de azt hiszem okosban megoldom: amint lesz rá keretem, otthonra beszerzem. :D


Hasonló könyvek címkék alapján

Ildefonso Falcones: Fátima keze
María Dueñas: Öltések közt az idő
Julio Llamazares: Farkasok ideje
Benito Pérez Galdós: Cádiz
Anderle Ádám: Don Carlos
Jerzy Andrzejewski: Sötétség borítja a földet
Jane Rogoyska: Gerda Taro
Max Graf Hoyos: Spanyolország megmentői
Victoria Hislop: Hazatérés
Semsey Viktória: Spanyolország és Latin-Amerika 19-20. századi rövid története