Árnybíró ​9. (Árnybíró 9.) 75 csillagozás

Joun In-Van: Árnybíró 9.

Valamikor rég, messze Keleten, a Dzsusin birodalomban szolgáltak az Árnybírák. A harcos-bírák, akiket saját nyelvükön Angjo Onsinak neveztek, a császár megbízásából járták a birodalmat, hogy letörjék a helytartói önkényt és igazságot hozzanak a népnek. Álruhában utaztak, és a császári Mahai Pecséttel szolgáltattak törvényt. S bár Dzsusin elbukott, egy magányos Árnybíró máig folytatja útját…

>!
Mangafan, Budapest, 2008
230 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789638730381 · Fordította: Kiss Réka Gabriella, Vida Március Mitsuki · Illusztrálta: Jang Kjung-il

Kedvencelte 3

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Sakura>!
Joun In-Van: Árnybíró 9.

Eseménydús kötet volt. Munszuért kezdek aggódni, valahogy újra és újra sikerül érdekes helyzetekbe keveredni. Vonszul karaktere is nagyon tetszik, bár a szándékai nekem nem teljesen egyértelműek. Majd kiderül, hova fejlődik ez a karakter. Szando azért hiányzik, kevés szerep jutott neki, pedig szerettem védelmező szerepében Munszu oldalán.

schesztiஐ P>!
Joun In-Van: Árnybíró 9.

Nekem nagyon-nagyon bejött ez a rész!!!! Rendkívül mozgalmas volt, akciódús, pörgős, remek poénokkal.
Kiderültek végre újabb részletek Munszu múltjából, és nagyon epikusra sikeredett a végén az összecsapás a rablóbandával is. És az is remek volt, ahogy Hong Gildong élete, a banda háttérsztorija összeállt.

Szando hiányzott. :(

diamondfox P>!
Joun In-Van: Árnybíró 9.

Vonszul rohadt menő tag! Bármennyire is utáltam korábban, most már egye-fene maradhat :D
Tetszetős volt a Munszu múltját érintő szál, de megint ott vagyunk, hogy Adzsite hol a fenében van már?! Az biztos, hogy okoskodik és mozgatja a szálakat, de mi meg egyre távolabb kerülünk tőle…

Dávidmoly>!
Joun In-Van: Árnybíró 9.

A Hong Gildong-legenda fárasztóan unalmas, cserébe viszont fog egy listát az összes fájdalmas sónenkliséről, és nagy lelkesedéssel végigikszeli, spoiler. És ez a béna alibizés még ráadásul el is van húzva két fél és egy egész köteten át…

Brigi007>!
Joun In-Van: Árnybíró 9.

A bandzsa az egyik kedvencem, ez egyértelmű. A sorozat eddigi legjobb pillanata is hozzá kötődik, amikor meggyulladt és Munszu magához szorította, hogy ne égjen tovább. Ennek a kötetnek pedig a legmeghatóbb része, amikor ráveszi a sereget, hogy menjenek Munszu után, mert nem bírja elviselni, hogy a gazdája megint nélküle indult harcba. Azt olvastam valahol, hogy lesz egy kötet később, ami többet fog foglalkozni a múltjával. Már nagyon várom azt a részt.
Egyébként is érdekes volt ez a kötet. Kíváncsi lennék, hogy általánosnak tekinthető-e az a látásmód Keleten, amit közvetít. Gondolok itt erre a „raboljunk a gazdagtól és adjunk a szegénynek” – dologra. Ami ugye a nyugati kultúrában Robin Hood személyével elég erősen jelen van. De ebben a történetben egy egészen más, talán etikusabb szemszögből közelíthető meg a dolog. De hol az igazság? Vagy Munszunak igaza van és az igazság nagyon relatív? Azt hiszem, igen.

1 hozzászólás
BlissX I>!
Joun In-Van: Árnybíró 9.

Próbáltam lassan adagolni, de nem ment, egy gyorsvonat erejével húzott magával a Hong Gildong legenda. Ezen a ponton már valóban szinte letehetetlenné válik a sorozat. Azért csak szinte, mert a „letehetetlen” kifejezés önmagában csak egy nagyképű, üres frázis :D

luthienlovemagic IP>!
Joun In-Van: Árnybíró 9.

Újra elővettem ezt a sorozatot. Anno a 8-ig jutottam, mert addig jött ki. Azóta meglett még pár kötete, de nem kezdtem újra, de most igen. És még mindig nagyon szeretem ezt a történetet, így sikerült is tovább haladnom.

Munszu a kilencedik kötetben nagy próbatétel elé kerül, közben felbukkan több régi ismerős is, de végül árnybíránk valamilyen módon győz. Nem olyan igazi győzelem ez, de a saját kétségei felett mindenképp sikert arat. Az az egy csillag csak azért jött le, mert keveset szerepel benne Szando. Őt pedig talán még Munszunál is jobban szeretem.

LiaLia>!
Joun In-Van: Árnybíró 9.

Az eddigieknél amúgy is vastagabb könyvben végre nem csak a harcok folytatódtak, hanem az élettörténetek is. Vonszul, Muszu és Khjevolhjang múltjából is megismerhetünk részleteket. A szerzők jól viszik végig, hogy mennyire viszonylagos lehet az igazság és vajon mi lehet a mérce az igazság vagy a bűn megítélésében.

nakomiyu>!
Joun In-Van: Árnybíró 9.

Ezt a kötetet is szerettem, Vonszul még mindig epikusmenő, de kár, hogy Hong Gildong az agyamra ment… Hiába nemesek a céljaid, ha nem vagy képes elfogadni, hogy az embereknek különböző véleménye lehet ugyanarról a problémáról.

Chuti>!
Joun In-Van: Árnybíró 9.

Mókás, de olvasás közben jöttem rá, hogy valamikor régen már ezt is elolvastam. :)
Amúgy még mindig izgalmas a történet és nehéz a döntés, hogy valójában ki is áll a jó oldalon…
Az alap gondolat nagyon szép a Hvalbindang részéréről, de hát a megvalósítás megkérőjelezendő.
A múlt titkai is kezdenek egyre jobban kirajzolódni, talán innentől fog a történet igazán a főszállal foglalkozni, amire már nagyon kíváncsi vagyok!


Népszerű idézetek

csartak P>!

Egy férfi nem szavakkal fejezi ki az érzéseit.

16. történet, A Hong Gildong-Legenda, 5.rész

58 hozzászólás
Brigi007>!

Soha ne add fel! Soha ne hátrálj meg! Küzdj mindig és minden körülmények között! Ha nincs ellenfél, akitől megfutamodsz, akkor nincs ellenfél, aki erősebb lenne nálad!!!

Sakura>!

Hogy lehet elfelejteni egy ilyen szépséget, mint én?

16. történet - A Hong Gildong- legenda 6. rész

Dávidmoly>!

Ja, igen. Mielőtt nekilátsz, nem árt, ha tudod, hogy miért tanítom meg bárkinek a hapkit. Mert az emberfeletti erő önmagában nem jelent semmit. Az erő nem a technikából ered, hanem a lélekből. Hiába bírsz olyan erővel, amivel kedvedre formálhatod a világot, ha a lelked könnyen meginog, egy jóval gyengébb ellenfelet sem leszel képes legyőzni. Ezt akarom megértetni mindenkivel. Sok olyan harcos tanult itt, akik hapkival most erősnek látszanak, de ez csak addig van így, amíg egyszer valódi erővel kerülnek szembe. És ez rád is igaz. A hapki csak egy technika. Ha mindent erre teszel fel, megfojtod magad vele.

16. történet, A Hong Gildong-legenda

sayumika>!

Irigyellek titeket. Értetek legalább eljön most a halál.

Brigi007>!

Úgy hírlik, hogy mindenkinél erősebbek vagytok, erre kiderül, hogy mindenkinél hülyébbek is. Hehehe, azért mégis van igazság a földön.

Brigi007>!

A halállal nem szabadulsz meg az evilági béklyókból…

sayumika>!

És te, Vonszul…? Emlékszel még arra, hogy miért fogtál kardot a kezedbe?

luthienlovemagic IP>!

Kérlek, Munszu… Ha újra találkoznál vele, gondolj rá úgy, ahogy rám gondolnál, és bánj vele úgy, ahogy velem bánnál.

35. oldal, 16. történet

sayumika>!

Ne köszönje. Csak mutassa meg a világnak, hogy az út, amin járunk, a jó és az igazság útja.


A sorozat következő kötete

Árnybíró sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lee Yun-Hee: Démonnapló 6.
Sang-Sun Park: Tarot Café 7.
Kim Young-Oh: Bania, a pokoli futár 3.
Kendare Blake: A sötét trón
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Jun Mi-Kjong: A vízisten menyasszonya 9.
Warcraft Legendák 2.
Richard A. Knaak: Szellemföldek
Sze-Jang Kim: Az ördög menyasszonya 1.
Li Jong-Hi: Annyira király vagy! 6.