Árnybíró ​3. (Árnybíró 3.) 100 csillagozás

Joun In-Van: Árnybíró 3.

Valamikor rég, messze Keleten, a Dzsusin birodalomban szolgáltak az Árnybírák. A harcos-bírák, akiket saját nyelvükön Angjo Onsinak neveztek, a császár megbízásából járták a birodalmat, hogy letörjék a helytartói önkényt és igazságot hozzanak a népnek. Álruhában utaztak, és a császári Mahai Pecséttel szolgáltattak törvényt. S bár Dzsusin elbukott, egy magányos Árnybíró máig folytatja útját…

>!
Mangafan, Budapest, 2006
208 oldal · puhatáblás · ISBN: 9638730323 · Fordította: Kiss Réka Gabriella · Illusztrálta: Jang Kjung-il

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Munszu


Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Joun In-Van: Árnybíró 3.

"Céltalanul bolyongó vándor…
Ma is a csillagok vonnak fölém sátrat, és a magányos hold világítja meg az utam…
De érzem, hogy hosszú utam végéhez közelít…
És valahol egy igaz társ vár rám, akivel megoszthatom lelkem terheit…"

Ez a rész is nagyon rendben volt.
Nevettem, gondolkoztam, morgolódtam, de végül csak kiakasztott..
Ezt szeretem, mikor sok érzelmet hoz elő belőlem, és nem is tagadom, kell a következő kötet.
Egyértelműen tetszik.

makitra P>!
Joun In-Van: Árnybíró 3.

A harmadik kötet húz egy merészet: két, teljesen különböző hangulatú történetet hoz, nem is eredménytelenül.

A bangdzsa legendájában megismerünk egy új szereplőt: az árnybíró legújabb, kicsit kétbalkezes segítőjét. A vicces epizód kicsit kilóg az eddigiek közül, bár kétségtelen, hogy szükség is van rá az előző kötet keserédes befejezését követően. A bangdzsa alapvetően feszültségoldó humorforrásként jelenik meg, mégis hordoz egy eszményt is: a másokért tenni akaró árnybíró gondolatát korábbi mestereitől. Egyszerűbb, földhöz ragadtabb attitűdje kell is a kalandok túléléséhez, bár kétbalkezes figurája kicsit idegesítő, de kedves is. Ki is emelném azt a rajzolói megoldást, hogy megtalálja a tökéletes alkalmat arra, hogyan koncentráljon a figura belső világára azzal, hogy elhagyja a hátteret, viszont az arc ábrázolásában a végletekig aprólékos. Így emlékezetes képet, egyúttal valódi karaktert alkot.

A Virágmezők a láva útja mentén viszont újra visszahúz bennünket Dzsúsin bukásának eseményeibe: az első két rész, ami a kötetben szerepel, gyorsan felvázolja számunkra, hogy mivel töltötték az időt Munszu volt katonatársai a birodalom összeomlását követően. Egyúttal megtudjuk, ki az, aki felelős ezért Munszu kétségtelen hozzájárulása melett. Ez a pár történet ugyan csak felvezeti a következő kötet nagy harcait, ugyanakkor mégis segít megérteni, mivel jár egy összeomlás, mit tesz az államhatalom megszűnése azokkal, akik kiszolgálói, haszonélvezői voltak, de egyúttal élvezték annak stabilitását, osztoztak céljaiban. A katonák bukása tragikusabb, egyúttal kisszerűbb is, de felteszi a választás lehetőségéhez kapcsolódó fontos kérdéseket.

A kötet illusztrációi ebben a részben remekül mutatják be az előtte/utána állapotot. Látjük a figurák kiüresedő tekintetében a veszteséget, érezzük a harc kegyetlenségében a céltalanságot és az öncélúságot. Lesz ez még rosszabb is.

Bővebben a sorozatról: http://sfmag.hu/2013/03/21/arnybiro/

ap358 P>!
Joun In-Van: Árnybíró 3.

Az elején megkaptam azt, ami az előző 2 részből kimaradt, méghozzá a humort.
Az első történet aranyos és vicces volt, még Munszu hátsója is szemléltetve lett. Viszont Bangdzsa – a jókedv okozója – a folytatásban is feltűnik főhősünk újabb segítőjeként, és ez által a mókás figura egy idegesítő kis mitugrásszá avanzsálódik.
Végre tartanak valamerre az események, megismerhettem egy keveset Munszu múltjából és a folytatásra vonatkozóan is csepegtet a sztori infókat, kezdi levedleni a tanmese jellegét. Remélem, ezen után megmarad ez a vonal.

schesztiஐ P>!
Joun In-Van: Árnybíró 3.

Nagyon-nagyon tetszett, hogy belepillanthattunk Munszu múltjába!
Ezzel az új karakterrel (Bangdzsa) még barátkoznom kell – hol tök jól eltaláltan viccesnek éreztem, hol meg soknak és feleslegesnek. Nem tudom, meddig marad..
Szando továbbra is gyönyörű – a lányaim meg is jegyezték, hogy fura vagyok, hogy így beleestem egy női karakterbe – nem, kérem szépen, csak a róla készült rajzokba. :D
Bárcsak feleilyen szépen tudnék rajzolni!!! :(
Viszont nagyon hiányzott a „mélyebben…” magyarázat a történethez, úgy éreztem, jól jött volna pedig.

Ja, és nagyon hiányzik a következő kötet is!!!
:D

Dávidmoly>!
Joun In-Van: Árnybíró 3.

Másodszorra olvasni teljesen más élmény, mert az ember már tudja, hogy mik azok a finom kis jelek, amikre érdemes odafigyelnie.

diamondfox P>!
Joun In-Van: Árnybíró 3.

ADZSIITEEEE ( ≧Д≦)

A legfontosabbat tehát le is írtam. Köszönöm a figyelmet!
(Egyre izgibb ez a történet, remélem mihamarabb kiderül, hogy pontosan mi is történt a császárral. És bírom, hogy itt lassan senkiről sem lehet megmondani, hogy nő vagy férfi ha sámán vagy valami varázsló, mert a nagyja nőnek néz ki, de egyébként férfi. Zseniális.)

Zofié>!
Joun In-Van: Árnybíró 3.

Nagyon szeretem Szandot. És Munszut. És Bangdzsát. Még akkor is, ha a háromból az utolsó kettő tök idióta. Irtó viccesek, és ez a sok, a háttérben lappangó, sötét titok… Úgy izgulok értük, utálom, hogy megint olyan mangát manhwát olvasok, ami miatt lerágom mind a tíz körmöm!

BlissX I>!
Joun In-Van: Árnybíró 3.

Megjelenik a Bangdzsa (akitől szem nem marad szárazon, mert könnyesre röhöghetjük magunkat rajta, akkora arc), meg aztán Vonszul, Ulphaszo, Vohnjo és Adzsite is. Végre elszakadunk az epizód sztoriktól, és beindul a folytatásos történetekre jellemző motor.

Bori_L P>!
Joun In-Van: Árnybíró 3.

Hősiesen követem tovább az önjelölt (?) árnybíró kalandjait, akinek még mindig nem tudom a nevét. Most megnéztem (Munszu!), és kb. 5 percig tudni fogom. Szomorúan kellett megállapítanom, hogy bár a történet egyre jobban leköt, egyre jobban idegesít is, nem szeretem az ilyen Bangdzsa-féle szereplőket, de tudom, ez egyéni szocprobléma. Ami viszont nem az: volt egy csomó elgépelés, és elmaradtak a Mélyebben az Árnybíró történetéről oldalak, pedig a Virágmezők a láva útja mentén című történethez legalább egyet azért lehetett volna csinálni, ha már négy részesre sikeredett.

Kezdek egyre kíváncsibb lenni, hova fut ki ez az egész és addig sem kell tanulni.


Népszerű idézetek

csartak P>!

A jó és gonosz egy tőről erednek. Csak azok tudnak eggyé válni a természettel, akik megértik ezt az igazságot.

7. történet, Virágmezők a láva útja mentén

Brigi007>!

Egy átkozottul dühös árnybíró áll előttetek!

Kapcsolódó szócikkek: Munszu
Brigi007>!

Céltalanul bolyongó vándor…
Ma is a csillagok vonnak fölém sátrat, és a magányos hold világítja meg az utam…
De érzem, hogy hosszú utam végéhez közelít…
És valahol egy igaz társ vár rám, akivel megoszthatom lelkem terheit…

madárka>!

A kivert kutya belemar a korábbi gazdába.

7. történet, 3. rész

madárka>!

Minél nagyobb a várakozás, annál nagyobb végül a csalódás.

7. történet, 4. rész

sayumika>!

Az önálló döntés felelőssége… ettől menekültetek. Vissza akartatok kerülni a helyetekre: a katonák közé. Ha parancsokat hajtotok végre, akkor úgy érzitek, van értelme az életeteknek. Végre nem kell elvekkel foglalkozni. Csak a parancs végrehajtása a fontos. Hogy a parancs jó-e vagy rossz, nem számít.

Dávidmoly>!

Hé, ti! Látjátok ezt a pengét? Persze, hogy nem. A pórnép nem képes látni. A fegyvert keresitek, pedig a megvilágosodott harcos nem használ fegyvert. A kard nem több a harcos gyilkolási vágyát végrehajtó eszköznél. De az Út végén a harcosnak nincs szüksége többé ilyen eszközökre, mert az ő gyilkolási vágya eszköz nélkül is ezer fémen át vág. Ez nem kard. Ez maga a gyilkolási vágyam. És a mai napon megengedem, hogy egy pillanatra lássátok…

7. történet, Virágmező a láva útja mentén

Szelén>!

Provokáld az ellenfelet, és amikor dühében hibát vét, csapj le."

Joun In-Van: Árnybíró 3.

sayumika>!

A katona nem szegülhet ellen semmilyen parancsnak. Saját akarata, elvei nincsenek.

Dávidmoly>!

A szád előbb-utóbb kilyukasztja a bőrödet.

7. történet, Virágmező a láva útja mentén


A sorozat következő kötete

Árnybíró sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lee Yun-Hee: Démonnapló 6.
Sang-Sun Park: Tarot Café 7.
Kim Young-Oh: Bania, a pokoli futár 3.
Kendare Blake: A sötét trón
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Jun Mi-Kjong: A vízisten menyasszonya 9.
Warcraft Legendák 2.
Richard A. Knaak: Szellemföldek
Sze-Jang Kim: Az ördög menyasszonya 1.
Li Jong-Hi: Annyira király vagy! 6.