Árnybíró ​14. (Árnybíró 14.) 55 csillagozás

Joun In-Van: Árnybíró 14.

Valamikor rég, messze Keleten, a Dzsusin birodalomban szolgáltak az Árnybírák. A harcos-bírák, akiket saját nyelvükön Angjo Onsinak neveztek, a császár megbízásából járták a birodalmat, hogy letörjék a helytartói önkényt és igazságot hozzanak a népnek. Álruhában utaztak, és a császári Mahai Pecséttel szolgáltattak törvényt. S bár Dzsusin elbukott, egy magányos Árnybíró máig folytatja útját…

>!
Mangafan, Budapest, 2009
208 oldal · ISBN: 9789639794276 · Fordította: Nikolényi Gergely · Illusztrálta: Jang Kjung-il

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 4

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Zofié >!
Joun In-Van: Árnybíró 14.

Egy ideje hiszem, hogy az elkövetező évek olvasásra váró manga/manhwa történetei nem fognak megajándékozni még egy olyan elborult, önjelölt istennel, mint amilyen Yagami Light volt. Tévedtem. Adzsite még őrá is tesz egy lapáttal.

AliceL>!
Joun In-Van: Árnybíró 14.

Egyre jobban kezdenek összeállni a dolgok, és hogy miért lett Munszu olyan amilyen. Ha jól sejtem lassan vége a visszaemlékezéseknek, és kezdődik a csata. Adzsite nem semmi, elég elvetemült a pasas. Szandoval meg nem tudok mit kezdeni egyelőre.

diamondfox P>!
Joun In-Van: Árnybíró 14.

A sorozat leggyengébb borítója és talán a leggyengébb kötete is. Felvezetné az egész múlt elmesélésnek a lényegét, de hiába érünk el a tetőpontra, valahogy annyira nem tudtam élvezni ezt a részt. Szando pálfordulása (hipnotizálása?) nem tetszik, sőt, utálom, de spoiler.
Viszont nagyon örülök, hogy végül megismerhettük Munszu múltját, azt, hogy „miért okozta” Ő Dzsusin bukását. (Vagyis még van belőle, de na! :D)

Dávidmoly P>!
Joun In-Van: Árnybíró 14.

Így a végéhez közeledve összeállt a dolog. Adzsite a legijesztőbb spoiler spoiler valaha. Egy kérdésem lenne csak: ki a franc az a Szando? Annál azért sokkal jobb ez a történet, hogy pornós csajokkal kéne eladni…

luthienlovemagic IP>!
Joun In-Van: Árnybíró 14.

Végre, ezt vártam. Adzsite kellően elmebeteg, és végre történik valami. A múltidézés is eljutott a tetőpontjára, és a jelen is a tetőpontjához ért. Kíváncsi vagyok a folytatásra.

csartak P>!
Joun In-Van: Árnybíró 14.

Még mindig álom és emlékezés, és persze sok Vonszul. „Ha az ember megszabadulna attól az eredendő átoktól, melyet öntudatnak hívunk, csodálatos, végtelen szabadságban élhetné az életét.”

Brigi007>!
Joun In-Van: Árnybíró 14.

Most, hogy sokkal többet tudok a múltról, sokkal érthetőbbek Munszu cselekedetei és sokkal borzalmasabb az ő tragédiája. És sokkal kevésbé vagyok kíváncsi Szandora. Annyira, de annyira megutáltam, hogy hihetetlen.

15 hozzászólás
Hanon13>!
Joun In-Van: Árnybíró 14.

Szandoooooo….az előző kötet teljesen lesokkolt itt pedig ez csak fokozódik. Nem is érdekel már mi lesz a végkifejet, az érdekel mi lesz Szandoval? Nehogy nekem itten nagy csatát kelljen néznem, Szando vs. Munszu mert akkor kitekerem…a manwhaka fejét!
Ettől eltekintve ami nem megy legalább végre elindult a történet. Eddig is úgy…folydogált, de most már azért csobog. Az epizódikusságnak már vége, összpontosíthatunk a végkifejletre~


Népszerű idézetek

csartak P>!

Az úgynevezett „józan ész” gyakran korlátozza az embereket a dolgok helyes megítélésében.

20.történet, Mélybe nyúló gyökerek, 13.rész.

3 hozzászólás
Brigi007>!

Te… sosem hátrálsz meg, és sosem adod fel. Elfelejtetted? Ezért voltam mindig a tiéd és senki másé…

Brigi007>!

Egy őrült világban csak az ostobák keresnek logikát… A józan ész… nincs többé.

Brigi007>!

Aznap… amikor dzsusin romba dőlt… Mikor minden teremtett lélek Adzsite előtt térdelt… Ő volt az egyetlen… aki nem hajolt meg az akarata előtt.

sayumika>!

A szerelem és gyűlölet között vékony a határ.

Dávidmoly P>!

Negyven évig voltam Dzsusin udvari mágusainak parancsnoka… Mikor visszavonultam, szigorú esküt tettem, hogy nem oltok ki több életet. De azoknak, akik az Ördög szolgálatába álltak, nem kegyelmezek!

20. történet, Mélybe nyúló gyökerek, 15. rész

sayumika>!

Miért kéne az őrült kéréseit teljesítenem?! Ne nézzen rám ilyen tekintettel… mintha csak tudná, hogy bármit feláldozok önért és Dzsusinért!


A sorozat következő kötete

Árnybíró sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lee Yun-Hee: Démonnapló 6.
Sang-Sun Park: Tarot Café 7.
Kim Young-Oh: Bania, a pokoli futár 3.
Kendare Blake: A sötét trón
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Jun Mi-Kjong: A vízisten menyasszonya 9.
Warcraft Legendák 2.
Richard A. Knaak: Szellemföldek
Sze-Jang Kim: Az ördög menyasszonya 1.
Li Jong-Hi: Annyira király vagy! 6.