Árnybíró ​11. (Árnybíró 11.) 63 csillagozás

Joun In-Van: Árnybíró 11.

Valamikor rég, messze Keleten, a Dzsusin birodalomban szolgáltak az Árnybírák. A harcos-bírák, akiket saját nyelvükön Angjo Onsinak neveztek, a császár megbízásából járták a birodalmat, hogy letörjék a helytartói önkényt és igazságot hozzanak a népnek. Álruhában utaztak, és a császári Mahai Pecséttel szolgáltattak törvényt. S bár Dzsusin elbukott, egy magányos Árnybíró máig folytatja útját…

>!
Mangafan, Budapest, 2008
206 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639794245 · Fordította: Vida Március Mitsuki · Illusztrálta: Jang Kjung-il

Kedvencelte 2

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Rodwin>!
Joun In-Van: Árnybíró 11.

Több mint egy év kihagyással folytattam a sorozatot, talán nem a legszerencsésebb megoldás, de azért még így is derengenek az események. Amúgy meg egy remek sorozat, úgyhogy nem biztos, hogy utoljára olvastam.
Munszu a mandragórafőzetnek köszönhetően, újraéli néhány meghatározó momentumát a múltjából. Többek között azt is, ahogyan Szando-val találkozott. Bangzsából sajnos keveset kaptunk, de a pár képkockán így is sziporkázott az egyik kedvenc karakterem.
Valamint a nagy démonháború is képbe kerül, amiről eddig csak hallottunk, a Kaidatennel való ütközet még véresebb volt, mint azt a regékből megismerhettük. Munszunak pedig a nagy lobonc haj is jól állt.
A grafika pedig nagyon szép, elképesztő munkát hajtottak végre. Így több fekete-fehér képregénnyel a hátam mögött most látom, hogy ez a manhwa milyen gyönyörű. Az arcok csodaszépek, részletes az egész. Talán csak a nagy kétoldalas harci képek voltak egy kicsit túlzsúfoltak.
Tetszett ez a visszaemlékezős kötet is, a következő részig biztos nem hagyok ki több mint egy évet. Majdnem ötös volt, soha rosszabbat.

>!
Mangafan, Budapest, 2008
206 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639794245 · Fordította: Vida Március Mitsuki · Illusztrálta: Jang Kjung-il
2 hozzászólás
puncsoscukor63 P>!
Joun In-Van: Árnybíró 11.

Végre bepillantást nyerhetünk abba a sokszor emlegetett csatába, amit Dzsusin bukása követett. Nagyon izgalmas volt, és végre az is kiderült, hogyan jött létre Vonszul kardja. Egyébként egyik kedvenc karakter ❤. Adzsite meg a múltban is ugyanolyan ellenszenves és ronda, mint a jelenben :D

csartak P>!
Joun In-Van: Árnybíró 11.

Vonszul a legjobb! Most ennyi. (Na az ötcombú szerető se semmi. ;) )

diamondfox P>!
Joun In-Van: Árnybíró 11.

Ennek van szerintem az egyik legszebb borítója a sorozatban *-*
És végre! VÉGRE ELÉRTÜNK ODA, AHOVA MÁR NÉGY KÖTETTEL KORÁBBAN KELLETT VOLNA!
Adzsite, Te mocskos álnok kígyó :| Pedig még nem is tudtam ekkor, hogy tényleg mekkora egy disznó vagy. Na, mindegy. Munszut egyre jobban megértem, Szandot pedig egyre kevésbé szeretem. Bandzsa még mindig idegesítő, de látom a fényt, az alagút végén, a következő kötettel végre olyan szál indul, amire vártam: a múlt.

AliceL>!
Joun In-Van: Árnybíró 11.

Nagyon tetszett a csata a végén. Jó volt végre látni egy kicsit Munszu múltjából, és egyre közelebb kerülni ahhoz, hogy miért bukott el a birodalom. Jó volt látni Vonszult is, eléggé megkedveltem az előző pár részben, bár nem igazán tudok kiigazodni rajta.

schesztiஐ P>!
Joun In-Van: Árnybíró 11.

Munszu álmodik a mandragórafőzettől – újraéli élete néhány fontos történését: például – amit már mi is ismerünk, a Szandóval való megismerkedését. Valamint azt is, amiről még csak hallottunk (de azt jó sokat :D), a hosszú-hosszú véres harcot Kaidaten, a démonok úrnője ellen. (Ez ebben a részben elég sok időt (lapot) vesz el, és egy-két rajz elég brutális). Végre kezd feltárulni előttünk a múlt, ami Dzsusin bukásához vezet!
Ezt már annyit, de annyit emlegették a kötetek alatt, de nekem még elég kavaros… Itt Munszu győzedelmeskedik ugyan, de társai elvesztése teljesen összetöri.
Adzsitét nagyon nem szeretem. :( És azért még húzódnak dolgok a háttérben, amikről még mindig keveset tudunk – az ő árulása például.. :S

Kiskakukk>!
Joun In-Van: Árnybíró 11.

Ez a visszaemlékezős szál sosem volt a kedvencem, de megy az 5 csillag, mert a rajzolás önmagában megérdemli. És külön 5 csillag jár a kötet végén található paródia képregénynek, mert piszkosul jót nevettem rajta! XDDDD

BlissX I>!
Joun In-Van: Árnybíró 11.

Eljött az a rész, hogy végre jobban betekinthetünk Munszu múltjába. Szükség is volt már rá. Jól áll neki a vad, hosszú séró :D

Viszont picit döcögve indul be ez a rész, amikor a Szandoval való találkozásra emlékszik vissza, az számomra kicsit vontatottra sikerült. Ezt leszámítva viszont szintén remek rész volt.

Leah P>!
Joun In-Van: Árnybíró 11.

Omo, ez a rész *o*

Végre a múltról is megtudunk pár dolgot. A hazudós történetet ismertem :) jót mosolyogtam rajta. (hm most már kijelentem: Munszu hosszú hajjal jobban néz ki mint röviddel :D)

Megint elképedtem hogy milyen gyönyörűen rajzol a mangaka. A démonok anyja szörny kinézete nagyon hasonlít a vadon hercegnő ben való erdő istenre. De nem baj mert mindkettő jól néz ki. Azt hiszem rögtön folytatom is :P

Dávidmoly P>!
Joun In-Van: Árnybíró 11.

Szeretem ezt a visszaemlékezős részt, végre kontextusba kerül, hogy mi történt itt korábban tíz köteten keresztül.


Népszerű idézetek

csartak P>!

– Mindenkinek megvolt az ötcombú szeretője éjjel?
– Elég volt már a kezünkből! Igazi nőket akarunk ölelni!

20.történet, Mélybe nyúló gyökerek, 1.rész.

40 hozzászólás
AryGi>!

– Tábornok… Tudta, hogy a világ születésekor a jó és rossz egy és ugyan az volt? Mint egy papírlap két oldala. Az emberek nevezték el a papír két oldalát. Az eredetileg egylényegű dolgok az emberek döntései folytán szétválnak jóra és rosszra… De ezek a fogalmak csak az emberek számára léteznek. A gyarló, esendő ember… Aki önnön lényével sincs tisztában… Dönti el, hogy mi a jó és a rossz. De az égiek szemszögéből ezek nem többek egy papírlap két oldalánál.

20. történet - Mélybe nyúló gyökerek 1. rész

3 hozzászólás
sayumika>!

Én előbb vagyok katona, és csak utána parancsnok, és odalenn hullanak a bajtársaim.

20. történet - Mélybe nyúló gyökerek 1. rész

Brigi007>!

A csatában nincs ott a béke ígérete. A csatában nincsenek hősök.

sayumika>!

A mandragóra meggyógyít minden betegséget, a test és a lélek összes kórságát. Csakhogy a lélek bajainak oka a való világ, ezért a mandragóra mély álomba meríti használóját, ahol újra éli élete legfontosabb eseményeit, lelke nyugalmát keresve. És ha megtalálja a nyugalmat, akkor ott marad…
… örökre.

(első mondat)


A sorozat következő kötete

Árnybíró sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lee Yun-Hee: Démonnapló 6.
Sang-Sun Park: Tarot Café 7.
Kim Young-Oh: Bania, a pokoli futár 3.
Kendare Blake: A sötét trón
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Jun Mi-Kjong: A vízisten menyasszonya 9.
Warcraft Legendák 2.
Richard A. Knaak: Szellemföldek
Sze-Jang Kim: Az ördög menyasszonya 1.
Li Jong-Hi: Annyira király vagy! 6.