Summer ​Shadows (Savants 6.) 7 csillagozás

Joss Stirling: Summer Shadows

Summer lives under a terrible shadow. It drains her, manipulates her and threatens to steal her future.

A high-stakes mission offers a temporary escape. She must use her mind-shadowing abilities to hunt down her target and find the truth.

Hal Robinson is a soldier. He does not get distracted. He wins. But what Hal wants begins to shift once he meets Summer.

They must learn to trust each other if they are going to protect the Savant community. But will their secrets allow them to find a happy ending of their own?

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
Oxford University Press, Oxford, 2016
272 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780192746009
>!
Oxford University Press, Oxford, 2016
266 oldal · ASIN: B01HQ9JH5G

Enciklopédia 1


Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

>!
Arym
Joss Stirling: Summer Shadows

A harmadik könyv után mindig abban reménykedtem, hogy Victoré lesz a következő, de ki kellett várnom ezt a részt, hogy ez végre bekövetkezzen. Ebben a könyvben Summeré a főszerep. Kevesellem a Victoros részeket? IGEN!!! Az előző könyvek során nem igazán figyeltem fel Summer karakterére. Elkönyveltem őt, mint Misty és Angel csendes és józan barátnője. Ebben a részben sikerült meglepnie. Nem is sejtettem, hogy mekkora erő lakozik a szelíd külső mögött.
Mint ahogy a sorozat korábbi köteteiben megszokhattuk, itt sem olyan egyszerűen a helyzet. Van itt minden, nagy hatalommal bíró fő gonosz, zsarolás, mozgalmas akciójelenetek és aranyos pillanatok is, mielőtt hőseink kéz a kézben elsétálhatnának a naplementébe.
Lehet hogy egyeseknek ez már lerágott csont, de én szeretem Joss Stirling könyveit. Ha egy könnyed és aranyos történetre vágyom, egy kis izgalommal fűszerezve, akkor lekapom a polcról és elmerülök a savantok világában.

>!
kkata76
Joss Stirling: Summer Shadows

Érdekes történet érdekes helyszíneken: Angliától Afganisztánon át Indonéziáig utazunk. Mindenki megjelenik aki az eddigi történetekben fontos szerepet játszott; lehet, hogy ez a rész volt az utolsó? Bár vannak elvarratlan szálak…

5 hozzászólás
>!
lattethunder
Joss Stirling: Summer Shadows

Azt hiszem, ez a rész tetszett a legkevésbé mind közül.

Nagyon vártam ezt a könyvet. Egyrészt azért, mert Summerrel már a korábbi részekben is szimpatizáltam, másrészt persze arra is kíváncsi voltam, ki lesz a mi imádott Victorunk lélektársa – na, meg persze ez a sorozat utolsó kötete (remélem, most már tényleg), érdekelt, milyen lezárást kap a Benedictek és barátaik története.

Ismét csalódtam. Csakhogy míg az Angel esetében pozitív volt ez a csalódás, ezúttal határozottan negatív. Se a karakterek, se a történések nem ragadtak igazán magukkal, valahogy kicsit semmilyennek éreztem az egészet. Valahogy nem volt meg a sorozat korábbi köteteiből ismert varázs (vagy csak én nem éreztem). Pedig Summer személyisége határozottan érdekes, lenne/van benne potenciál – mindig szívesen olvastam volna egy ilyen karakterről, most mégis idegesített. Aztán ott van Hal, akit az értékelésekben mindenki az egekig magasztalt, nekem viszont csaknem háromszáz oldal sem volt elég ahhoz, hogy megkedveljem, vagy akár egy cseppnyi szimpátiát érezzek iránta. A régi szereplők, akiket az előző részekben imádtam, most kicsit szürkének, papírmasénak tűntek; nyilván nem rajtuk van a hangsúly a regényben, hiszen csak mellékszereplők, mégis hiányzott a megszokott sziporkázásuk. Még Victorral vagy Saullal sem igazán szimpatizáltam ebben a kötetben, pedig amúgy vitathatatlanul a kedvenc karaktereim közé tartoznak. Victor lélektársát pedig nagyon nem így képzeltem el. Ő sem volt különösebben ellenszenves, de nem is kedveltem meg.

Voltak jó részei a könyvnek – az esküvő az elején, az utazások, néhány párbeszéd vagy a lezárás (és persze minden jelenet, amiben Xav szerepelt). Összességében azonban a Summernek nem sikerült úgy bevonzania, mint a sorozat korábbi részeinek; sajnáltam, mert szerettem volna, ha egy igazán ütős lezárást kap a történet. Lehet, hogy mások annak érezték – én nem. Nem volt különösebben rossz, inkább csak semmilyen.


Népszerű idézetek

>!
kkata76

Even before the phone, I'd have been the type to always have my nose in a book – not much different if you think about it – eyes fixed on a window giving access to other human-constructed worlds. We had always looked for ways of avoiding reality it seemed.

138. oldal

Kapcsolódó szócikkek: olvasás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer L. Armentrout: Opposition
Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss
Maggie Stiefvater: Sinner
Gayle Forman: If I Stay
Sarah J. Maas: Heir of Fire
Veronica Roth: Four
Julie Kagawa: The Immortal Rules
Becca Fitzpatrick: Silence
Cassandra Clare: Clockwork Angel
Maggie Stiefvater: The Dream Thieves