Summer (Lélektársak 6.) 248 csillagozás

Kezdődjön a vadászat!
Joss Stirling: Summer

Túlélhet-e a szerelem titkok és hazugságok közt?
Summer életére szörnyű árnyék borul. Elszívja az erejét, irányítja a tetteit, és azzal fenyeget, hogy a jövőjét is tönkreteszi.
Egy kockázatos küldetés ideiglenes szabadulással kecsegtet.
Summernek a telepatikus képessége segítségével kell megtalálnia a célpontot, és kiderítenie az igazságot.
Hal Robinson katona. Semmi sem téríti el a céljától. Győztes típus. Ám amikor összetalálkozik Summerrel, életének eddigi fontossági sorrendje lassan megváltozik.
Bízniuk kell egymásban, ha meg akarják védeni a savantok közösségét. De vajon a saját titkaik nem állnak-e a boldogulásuk útjába?
A Lélektársak-sorozat ezzel a kötettel lett teljes.

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2017
272 oldal · ISBN: 9789634034292 · Fordította: Halmai Gergely
>!
Menő Könyvek, Budapest, 2017
280 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634033783 · Fordította: Halmai Gergely

Enciklopédia 22

Szereplők népszerűség szerint

Xavier Benedict · Yves Benedict · Phoenix (Phee) Corrigan · Victor Benedict · Will Benedict · Trace Benedict · Alex du Plessis · Saul Benedict · Summer Whelan · Hal Robinson · Angel Campbell · Atoosa Nawabi · Ivan Chong · Lucas Robinson · Scott Robinson · Winter Whelan


Kedvencelte 51

Most olvassa 3

Várólistára tette 81

Kívánságlistára tette 74

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

nicosia P>!
Joss Stirling: Summer

Joss Stirling: Summer Kezdődjön a vadászat!

Számomra a „Summer” a Lélektársak sorozat abszolút csúcspontja. Bár nem főszálon fut a Benedickt család története, a második 3 rész közül itt a leghangsúlyosabb. Victor a legidősebb és legkülönlegesebb fivér úgy tűnik célba ér, és magával rántja a három barátnő közül Summert Afganisztánba.
A történet az eddigieknél sokkal kalandosabb, váratlan izgalmakat tartogat, ugyanakkor – talán a Benedikt család teljes jelenléte miatt – megnyugtatóan kiegyensúlyozott is.
Summer több szempontból különbözik a barátnőitől, ő az akinek családi élete erőteljesen terhelt, emiatt sokkal hamarabb felnőtté válik mint Angel vagy Misty. Míg ők csupán bájosak, Summer erős és határozott jellem is, aki a félkatonai terepen éppúgy megállja a helyét mint a gimnáziumban.
Új szereplőként lépnek a képbe a Robinson fívérek, és azonnal mindegyikük története kíváncsiságot ébreszt. Hal –a neve ellenére- szimpatikus „bőrnyakú”, bár ékesszólás hiján van, de humorral, és kiegyesúlyozott természettel bőven kárpótolja hiányosságait. Summer és Hal kapcsolata is nehezen stabilizálódik, de nekik kell a legmélyebbről építkezniük.
Miközben ők ketten megvívják a csatáikat, a savant világ is döntő mérkőzésre készül. A különböző képességek összecsapásában pedig szinte minden eddig megismert szereplő részt vesz, így ez a történet a Benedict-klán nagy fináléja is.
Bár ifjúsági regényeknél nem szokatlan, mégis, túl gyors a regény. Sok párbeszéd, kevés leírás, de az írónő stílusa olyan jó, hogy bőven lehetett volna még hosszabb lélegzetű bekezdéseket is ékelni az elbeszélésbe, annál is inkább, mert bár minden meg van magyarázva, itt számtalan szál kapcsolódik egybe. Maga a cselekmény egy 4-500 oldalas történetben is elfért volna.
Ahogy a végére minden szépen a helyére kerül, csak az érzés marad, hogy de jó lenne olvasni még róluk.

2 hozzászólás
DarknessAngel>!
Joss Stirling: Summer

Joss Stirling: Summer Kezdődjön a vadászat!

Imádtam! A legújabb három rész közül ez a kedvencem.♡ Tényleg már nagyon vártam Summer könyvét, főleg mivel itt Victor is lélektársra talál. És igen, végre! Végre az utolsó Benedict sem szomorkodik többé. Annyira jó volt Victort boldognak látni. :)
Ami pedig Summert illeti, kellemesen meglepődtem. Tetszett a stílusa, és hogy milyen talpraesett. A családi háttere eléggé elszomorító, de ő még ezt is nagyszerűen kezelte.
A történet szerintem nagyon jó és érdekes lett. Robinsonék haláliak, főleg Hal. :D Ez a név nem éppen lett kedvencem, de maga a srác annál inkább. Szerettem a kis csipjelődéseiket Sumerrel, és főleg azt, amikor Hal becézgette. ^-^ Szerencsére a köztük levő mosolyszünet nem volt hosszú, így csak még inkább megszerettem őket. Olyan jól összedolgoztak, mindjárt tudtam, hogy Hal majd megoldja Summer gondjait.
Örültem, hogy a többiek is részt vettek a könyvben, mindig jó újralátni a megszokott csapatot. A végén az írónő eléggé rám hozta a frászt, pedig tudhattam volna, hogy nincs miért aggódni, de mégis..
Szerencsére a könyv úgy zárult, ahogy elképzeltem, mindenki megkapta a boldog befejezést. Viszont sajnálom, hogy ezzel végetért a sorozat, pedig én még sok-sok lélektársas sztorit el tudnék olvasni. Így marad az újraolvasás. ;)

4 hozzászólás
loveQhuay>!
Joss Stirling: Summer

Joss Stirling: Summer Kezdődjön a vadászat!

Nem tudom, sírjak, nevessek?! Azt hiszem maradok a sírásnál. Örömömben sírok♥ Mert annyira de annyira imádom ezt a sorozatot, és most Summer kötetével végleg vége, és búcsút inthetünk a Benedict klánnak. Úgy megszerettem őket, mind az eredeti trilógia szereplőit, mind az új trilógiáét is.

Summer könyvét nagyon vártam már, főleg Victor miatt, bár egyáltalán nem számítottam rá, hogy ennyire jó lesz! Tudtam, hogy szeretni fogom, de tényleg, nagyon de nagyon jól el lett találva a történet is, és Summer meg Victor lélektársa is. Szép lezárás volt, minden részről.

Summer egy igazi csajos, belevaló csajszi, passzoló körömlakkokkal és hozzá egyező bőrönddel. Meglepődtem, hogy kaptunk egy új csapatot, a Robinson testvér-hármas szerepében, de amilyen lököttek, egyből megszerettem őket is. Hal meg úhhh :D Nincsenek rá szavak! :P És érdekes volt ez az egész savant-nem savant dolog, meg a nyomozás, és a végén a nagy „csata”. Jajj, ott úgy bőgtem amikor spoiler az nagyon megható volt, és utána spoiler .
A legjobb mégis a legvége volt, ahogy spoiler kioltotta a képességével Summer spoiler és spoiler gondjait is megoldotta.
Egy szó mint száz, bőgtem rendesen. És már most hiányoznak a srácok.
Kell egy saját Benedict. De megelégednék Zed és/vagy Xav-vel is ;) ♥

3 hozzászólás
GytAnett>!
Joss Stirling: Summer

Joss Stirling: Summer Kezdődjön a vadászat!

A Lélektársak sorozat minden kötetét úgy vettem a kezembe, hogy előre tudtam, garantált a szórakozás. Természetesen ez most sem változott, nagyon szerettem Summer, illetve Victor történetét.
Lehet, hogy a korábbi részek olvasásakor nem voltam elég figyelmes, de engem meglepett, hogy Summer ennyire kis csini. Vagy hogy is mondjam. Nem gondoltam, hogy kb. a körömlakkja színéhez választ bőröndöt. Abszolút nem rosszból mondom, csak nem ilyennek képzeltem el korábban, de semmi gond, ezen aránylag gyorsan túllendültem. Akkor azért vigyorogtam, amikor spoiler.
Summer hihetetlen bátor volt, hogy vállalta ezt a küldetést, elvégre nem éppen veszélytelen helyre kellett mennie, és nem kis felelősség nyomta a vállát. Nagyon tetszett az ötlet, hogy az írónő áthelyezte a cselekmény Amerikán/Anglián kívülre.
Nagyon sajnáltam szegény lányt a családja miatt. Igazából egyik rokona sem egy leányálom. Apukájára kifejezetten mérges voltam, bevallom. spoiler S. anyjánál is eléggé mérges voltam. Sajnos ismerős a szituáció, így túlzottan megszólítva éreztem magam.
Meglepett, hogy újabb szereplőket kaptunk a Robinson testvérek képében. Na jó, igazából nem tudom, miért nem számítottam rá, elvégre biztos volt, hogy nem ismerős személy lesz spoiler. :D Eléggé furcsák voltak, volt, amikor a legszívesebben megcsapkodtam volna őket, főleg Halt. Ejj, a magyaroknak mennyire idiótán hangzik ez a név! spoiler
Imádtam minden egyes szereplőt, izgalmasra sikerült megírni ezt a történetet. A végső küzdelem meg… Huhh. Annyira jó volt, hogy felbukkant mindenki, és az utolsó részben legalább egy kis időre majdnem minden egyes megismert szereplő jelen volt.
Nagyon jó lezárása volt ez a sorozatnak. Igen, minden nagyon egyszerűnek tűnt, de ez tényleg az a „mese”, ahol elvárt a happy end. Itt nem történhetett semmi máshogy. :)
Nem mondom, hogy nem fogom újraolvasni, mert ezt még el is bírom képzelni, ami elég ritka. :)

Valeria729 P>!
Joss Stirling: Summer

Joss Stirling: Summer Kezdődjön a vadászat!

Jó kis ifjúsági sorozat, igazán meseszerű lezárással (?). Kicsit könnyen megoldódott minden, de én igazán nem bánom a happy endet. Summer igazán szimpatikus lány, mindig helyén volt az esze és a szíve, igazán csíptem a kis intellektuális beszólásait, de Hal riposztjai is jók voltak. Csak nekem jutott az az eszembe, hogy a képességeik fordított felállásban Bellára és Edward hajaznak?
A két Robinson tesó, Scott és Lucas is megérdemelnének egy-egy lélektársat, de szívesen olvasnék egy olyan novelláskötetet, ahol minden páros éltébe bepillanthatnánk.

deen>!
Joss Stirling: Summer

Joss Stirling: Summer Kezdődjön a vadászat!

Izgalmas és szórakoztató záró kötet volt. Summer a lánytrió legnehezebb helyzetben lévő tagja, édesanyja és testvére betegsége miatt nehéz teher nyomja a vállát. Mégis elutazik Afganisztánba a Benedict és Robinson család tagjaival, hogy kihúzza Victor Benedictet a pácból, ő ugyanis megelégelve a várakozást, lélektársa nyomába ered titokban. Summer egyáltalán nem olyan, mint vártam, nem rejti véka alá a véleményét és nem próbál meg másképp viselkedni, mint általában szokott. Igazi csajos savant, egy nagyon erős képességgel. A könyv eleje kicsit lassan indult be, de a cselekmény többi része mindenért kárpótolt. Az írónő csavart csavarra halmozott, és a végén összehozott egy akkora össznépi harcot, hogy csak lestem, mi lesz ennek a vége. Szerencsére, ahogy már megszokhattuk a nagy izgalmak után jött a megmosolyogtató befejezés, ahol minden a helyére került. Túl szép is volt, hogy igaz legyen, de nem bánom.

l_moni>!
Joss Stirling: Summer

Joss Stirling: Summer Kezdődjön a vadászat!

Nagyon jó zárókötet!
Micsoda családja van Summernek, huh, nem semmi. Nem is csodálom, hogy olyan merev és tartózkodó sokszor.
Furcsa volt, hogy a mindig megfontolt és komoly Viktor egyszer csak nekiindult megkeresni a lélektársát. Micsoda kalamajka lett belőle :) Jó volt olvasni, pörögtek az események és az olvasónak csak sodródni kellett velük.
Summer és Hal (valóban szörnyű név) nekem kicsit fura páros. Aranyosak meg minden de valahogy mégsem éreztem köztük azt a szikrát. Mondjuk nem is igazán a kettejük kapcsolatáról szól a könyv.
Majdnem mindenki szerepelt benne, ha csak egy rövidke időre is. Jó volt olvasni róluk.
Kicsit sajnálom, hogy véget ért a sorozat, de semmi se tarthat örökké.

Cs_N_Kinga P>!
Joss Stirling: Summer

Joss Stirling: Summer Kezdődjön a vadászat!

Azt hiszem egy jó kis sorozatra leltem. Kicsit félve vágtam bele, egyrészt mert ez a hatodik rész és a többit nem olvastam, másrészt mostanában egy-két kivételtől eltekintve kerültek a jó könyvek. Ez kis felüdülés volt, persze itt is voltak olyan részek, amik nem mindig tetszettek, de sokkal-sokkal több jó is. Bár nagyjából már az elején lehetett tudni, hogy ki lesz a lélektársa főhősünknek, mégis vártam hogy fog ez megtörténni. Hiszen általában a romantikus könyvek egy kaptafára mennek, de nem is az a fontos, hogy ki kivel, hanem a hogyanok és miértek, és a boldogságig tartó/megtett út. Ezeket a kalandokat örömmel és jó szívvel olvastam. :)) Valószínű, hogy még olvasok a sorozatból.

Orsolya_Mojzer P>!
Joss Stirling: Summer

Joss Stirling: Summer Kezdődjön a vadászat!

A legjobb befejezés, tényleg ez volt mind közül a legeslegjobb! Summer már akkor a kedvencem volt, mikor először olvastam róla. Hal méltó lélektársa lett, az ő kapcsolatuk lett a legütősebb. Az izgalmakat itt sem kellett hiányolni, Victor és Atoosa rendesen belekeveredett a legrosszabb szitukba. A végén Xavért rendesen izgultam, jó volt hogy mindenki ott tudott lenni a harcban és segítették egymást. Amikor búcsúztak egymástól én is elköszöntem mindenkitől. Már most hiányoznak, nagyon megérte elolvasni ezt a sorozatot.

2 hozzászólás
Viktória_Erdei P>!
Joss Stirling: Summer

Joss Stirling: Summer Kezdődjön a vadászat!

Az előző részhez képest ez jobb volt. Annak különösen örülök, hogy most már végre mindenki megtalálta a lélektársát. Tetszett Hal és Summer csipkelődése. A vége nagyon izgalmasra sikeredett, amibe vegyül egy kis aggódás is. A „csata” jelenet, még jobb volt, mert itt minden Benedict részt vett. Sajnálom, hogy befejeződött. Biztos vagyok benne, hogy még újra fogom olvasni.


Népszerű idézetek

DarknessAngel>!

– Bocs, drágám. Nem akartalak felkelteni. Épp azt meséltem Summernek, hogy találkoztunk.
Atoosa halkan, búgva felnevetett.
– Olyan volt, mintha a Gizai piramis esett volna a fejemre.
Victor felhúzott szemöldökkel pillantott rám.
– Rá kellett jönnöm, hogy a lélektársam nem túl romantikus alkat.

135-136. oldal

Joss Stirling: Summer Kezdődjön a vadászat!

Kapcsolódó szócikkek: Atoosa Nawabi · Victor Benedict
molybaba>!

– Biztos vagyok benne. Az a fiú csak azért viselkedik ilyen esztelenül, mert nem tud mit kezdeni egy igazi hölggyel. Szerintem még sosem találkozott hozzád hasonlóval.
– Miből gondolja?
Rám kacsintott.
– Hét fiam van, drágám. Láttam én már mindent.

70. oldal

Joss Stirling: Summer Kezdődjön a vadászat!

Kapcsolódó szócikkek: Saul Benedict · Summer Whelan
DarknessAngel>!

Yves színpadiasan dörgölte a tenyerét, és intett Phoenixnek.
– Ez jólesett.
A lány lábujjhegyre ágaskodott, és megcsókolta.
– Az én csodás kockám, akiben egy Thor veszett el. Vadító vagy.
Yves felnevetett.
– Ne önts olajat a tűzre, Phee.

251. oldal

Joss Stirling: Summer Kezdődjön a vadászat!

Kapcsolódó szócikkek: Phoenix (Phee) Corrigan · Yves Benedict
DarknessAngel>!

– Koncentrálj, Hal, különben mindnyájunkat kinyírnak miattad! – dühöngött Alex.
Hal nem jött zavarba, továbbra is nagy gonddal válogatta ki a célpontjait.
– Bocs, csak épp a szerelmi életünket rendeztük virágszállal.
– Naná, hogy szereted, hiszen ő Summer! Őt mindenki imádja.
– De nem úgy, ahogy én – felelte Hal.

241. oldal

Joss Stirling: Summer Kezdődjön a vadászat!

Kapcsolódó szócikkek: Alex du Plessis · Hal Robinson
kiruu>!

Koncentrálj, Summer! Ne légy már ekkora könyvmoly!

6. oldal

Joss Stirling: Summer Kezdődjön a vadászat!

DarknessAngel>!

– Hal, kimehetnénk megnézni, mi folyik odakint?
– Elég jól érzed magad, hogy felállj?
– Ha készen állsz, hogy megakadályozz egy újabb arcra bukást – néztem rá reménykedve.
A mellkasához húzott, és felemelt az ágyról.
– Mit meg nem teszek érted…
– Ne higgy neki, Summer! Imád ám felvágni a macsó mutatványaival! – kiáltotta utánunk Xav.

254. oldal

Joss Stirling: Summer Kezdődjön a vadászat!

Kapcsolódó szócikkek: Hal Robinson · Summer Whelan · Xavier Benedict
Szyszyyy IP>!

– Vagy mutatsz némi tiszteletet felém, vagy javasolni fogom, hogy te maradj itthon. Szerinted melyikünk képességeire lesz nagyobb szükség, Robinson? – felvontam a szemöldökömet. […]
Rám villantott egy „menj a farncba” -jellegű mosolyt, megfenyegetett a csokijával.
– Oké, Whelan, lehet, hogy nem vagy férfi, de látom, azért szeretsz kötekedni, mi? Szeretnéd, ha szkanderben rendeznénk le a dolgot?
– Igazán kifinomult ötlet. – Felkaptam a tálcámat és, odébb masíroztam, majd lecsaptam az egészet Saul mellé az asztalra, talán egy kicsit nagyobb erővel, mint szerettem volna.
Saul elkapta az almámat, nehogy leguruljon.
– Összebarátkoztatok Hallel?

64. oldal

Joss Stirling: Summer Kezdődjön a vadászat!

Kapcsolódó szócikkek: Hal Robinson · Saul Benedict · Summer Whelan
krisztin1>!

– […] Tudod, a könyvekben is akadnak néha hasznos dolgok.
– Tényleg? – Éles hangjából kiérződött, hogy nem tetszett neki, hogy kijavítottam. – És mondd csak, miért is kéne, hogy ez engem érdekeljen…?
– Mert a könyvek érdekesek, gazdagítják az embert; arról mesélnek nekünk, hogy kik vagyunk, és hogy mások mit gondolnak és éreznek.

Joss Stirling: Summer Kezdődjön a vadászat!

Kapcsolódó szócikkek: Hal Robinson · könyv · Summer Whelan
Viktória_Erdei P>!

Mindketten megdermedtünk.
– Summer…? – A hangja zavartan csengett.
– Jézusom… nem-nem-nem! – Nem hittem el, amit láttam. Olyan volt, mintha a legcsodálatosabb kristálylabirintusba léptem volna, körös-körül mindenhol szivárványok villództak: ott volt minden, a melegség, a humor, amit csak akartam. Otthon voltam.

126. oldal, 9. fejezet

Joss Stirling: Summer Kezdődjön a vadászat!

Kapcsolódó szócikkek: Hal Robinson · Summer Whelan
Sierra_Bell>!

– […] Imádom a barátaidat. Még csak pár órája ismerem őket, de jóféle őrültek.

241. oldal

Joss Stirling: Summer Kezdődjön a vadászat!

Kapcsolódó szócikkek: Hal Robinson

Hasonló könyvek címkék alapján

Holly Black: The Wicked King – A gonosz király
Richelle Mead: A végső áldozat
Anna Banks: Poszeidón
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Fróna Zsófia: Fegyverek Háza
Csóti Lili: Hetedvérig
Richelle Mead: Vérvonalak
Robin O'Wrightly: A lantidák felfedezése
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Michelle Hodkin: The Retribution of Mara Dyer – Mara Dyer végzete