Summer (Lélektársak 6.) 94 csillagozás

Kezdődjön a vadászat!
Joss Stirling: Summer

Túlélhet-e a szerelem titkok és hazugságok közt?
Summer életére szörnyű árnyék borul. Elszívja az erejét, irányítja a tetteit, és azzal fenyeget, hogy a jövőjét is tönkreteszi.
Egy kockázatos küldetés ideiglenes szabadulással kecsegtet.
Summernek a telepatikus képessége segítségével kell megtalálnia a célpontot, és kiderítenie az igazságot.
Hal Robinson katona. Semmi sem téríti el a céljától. Győztes típus. Ám amikor összetalálkozik Summerrel, életének eddigi fontossági sorrendje lassan megváltozik.
Bízniuk kell egymásban, ha meg akarják védeni a savantok közösségét. De vajon a saját titkaik nem állnak-e a boldogulásuk útjába?
A Lélektársak-sorozat ezzel a kötettel lett teljes.

Eredeti mű: Joss Stirling: Summer Shadows

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2017
272 oldal · ISBN: 9789634034292 · Fordította: Halmai Gergely
>!
280 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634033783 · Fordította: Halmai Gergely

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Xavier Benedict · Yves Benedict · Phoenix (Phee) Corrigan · Victor Benedict · Alex du Plessis · Angel Campbell · Summer Whelan · Hal Robinson · Atoosa Nawabi


Kedvencelte 17

Most olvassa 1

Várólistára tette 43

Kívánságlistára tette 78

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
DarknessAngel 
Joss Stirling: Summer

Joss Stirling: Summer Kezdődjön a vadászat!

Imádtam! A legújabb három rész közül ez a kedvencem.♡ Tényleg már nagyon vártam Summer könyvét, főleg mivel itt Victor is lélektársra talál. És igen, végre! Végre az utolsó Benedict sem szomorkodik többé. Annyira jó volt Victort boldognak látni. :)
Ami pedig Summert illeti, kellemesen meglepődtem. Tetszett a stílusa, és hogy milyen talpraesett. A családi háttere eléggé elszomorító, de ő még ezt is nagyszerűen kezelte.
A történet szerintem nagyon jó és érdekes lett. Robinsonék haláliak, főleg Hal. :D Ez a név nem éppen lett kedvencem, de maga a srác annál inkább. Szerettem a kis csipjelődéseiket Sumerrel, és főleg azt, amikor Hal becézgette. ^-^ Szerencsére a köztük levő mosolyszünet nem volt hosszú, így csak még inkább megszerettem őket. Olyan jól összedolgoztak, mindjárt tudtam, hogy Hal majd megoldja Summer gondjait.
Örültem, hogy a többiek is részt vettek a könyvben, mindig jó újralátni a megszokott csapatot. A végén az írónő eléggé rám hozta a frászt, pedig tudhattam volna, hogy nincs miért aggódni, de mégis..
Szerencsére a könyv úgy zárult, ahogy elképzeltem, mindenki megkapta a boldog befejezést. Viszont sajnálom, hogy ezzel végetért a sorozat, pedig én még sok-sok lélektársas sztorit el tudnék olvasni. Így marad az újraolvasás. ;)

4 hozzászólás
>!
loveQhuay P
Joss Stirling: Summer

Joss Stirling: Summer Kezdődjön a vadászat!

Nem tudom, sírjak, nevessek?! Azt hiszem maradok a sírásnál. Örömömben sírok♥ Mert annyira de annyira imádom ezt a sorozatot, és most Summer kötetével végleg vége, és búcsút inthetünk a Benedict klánnak. Úgy megszerettem őket, mind az eredeti trilógia szereplőit, mind az új trilógiáét is.

Summer könyvét nagyon vártam már, főleg Victor miatt, bár egyáltalán nem számítottam rá, hogy ennyire jó lesz! Tudtam, hogy szeretni fogom, de tényleg, nagyon de nagyon jól el lett találva a történet is, és Summer meg Victor lélektársa is. Szép lezárás volt, minden részről.

Summer egy igazi csajos, belevaló csajszi, passzoló körömlakkokkal és hozzá egyező bőrönddel. Meglepődtem, hogy kaptunk egy új csapatot, a Robinson testvér-hármas szerepében, de amilyen lököttek, egyből megszerettem őket is. Hal meg úhhh :D Nincsenek rá szavak! :P És érdekes volt ez az egész savant-nem savant dolog, meg a nyomozás, és a végén a nagy „csata”. Jajj, ott úgy bőgtem amikor spoiler az nagyon megható volt, és utána spoiler .
A legjobb mégis a legvége volt, ahogy spoiler kioltotta a képességével Summer spoiler és spoiler gondjait is megoldotta.
Egy szó mint száz, bőgtem rendesen. És már most hiányoznak a srácok.
Kell egy saját Benedict. De megelégednék Zed és/vagy Xav-vel is ;) ♥

3 hozzászólás
>!
deen
Joss Stirling: Summer

Joss Stirling: Summer Kezdődjön a vadászat!

Izgalmas és szórakoztató záró kötet volt. Summer a lánytrió legnehezebb helyzetben lévő tagja, édesanyja és testvére betegsége miatt nehéz teher nyomja a vállát. Mégis elutazik Afganisztánba a Benedict és Robinson család tagjaival, hogy kihúzza Victor Benedictet a pácból, ő ugyanis megelégelve a várakozást, lélektársa nyomába ered titokban. Summer egyáltalán nem olyan, mint vártam, nem rejti véka alá a véleményét és nem próbál meg másképp viselkedni, mint általában szokott. Igazi csajos savant, egy nagyon erős képességgel. A könyv eleje kicsit lassan indult be, de a cselekmény többi része mindenért kárpótolt. Az írónő csavart csavarra halmozott, és a végén összehozott egy akkora össznépi harcot, hogy csak lestem, mi lesz ennek a vége. Szerencsére, ahogy már megszokhattuk a nagy izgalmak után jött a megmosolyogtató befejezés, ahol minden a helyére került. Túl szép is volt, hogy igaz legyen, de nem bánom.

>!
Valeria729 P
Joss Stirling: Summer

Joss Stirling: Summer Kezdődjön a vadászat!

Jó kis ifjúsági sorozat, igazán meseszerű lezárással (?). Kicsit könnyen megoldódott minden, de én igazán nem bánom a happy endet. Summer igazán szimpatikus lány, mindig helyén volt az esze és a szíve, igazán csíptem a kis intellektuális beszólásait, de Hal riposztjai is jók voltak. Csak nekem jutott az az eszembe, hogy a képességeik fordított felállásban Bellára és Edward hajaznak?
A két Robinson tesó, Scott és Lucas is megérdemelnének egy-egy lélektársat, de szívesen olvasnék egy olyan novelláskötetet, ahol minden páros éltébe bepillanthatnánk.

>!
l_moni
Joss Stirling: Summer

Joss Stirling: Summer Kezdődjön a vadászat!

Nagyon jó zárókötet!
Micsoda családja van Summernek, huh, nem semmi. Nem is csodálom, hogy olyan merev és tartózkodó sokszor.
Furcsa volt, hogy a mindig megfontolt és komoly Viktor egyszer csak nekiindult megkeresni a lélektársát. Micsoda kalamajka lett belőle :) Jó volt olvasni, pörögtek az események és az olvasónak csak sodródni kellett velük.
Summer és Hal (valóban szörnyű név) nekem kicsit fura páros. Aranyosak meg minden de valahogy mégsem éreztem köztük azt a szikrát. Mondjuk nem is igazán a kettejük kapcsolatáról szól a könyv.
Majdnem mindenki szerepelt benne, ha csak egy rövidke időre is. Jó volt olvasni róluk.
Kicsit sajnálom, hogy véget ért a sorozat, de semmi se tarthat örökké.

>!
Via_BertaღVivienღ P
Joss Stirling: Summer

Joss Stirling: Summer Kezdődjön a vadászat!

Szomorú vagyok.
Több okból is.
Az egyik és a legnagyobb problémám már a harmadik résztől kezdve fennáll.
Sajnáltam, hogy nem a Benedict fivérek voltak tovább a középpontban, hanem csak mellékszálként, amolyan alapcselekményként, vagy jelen esetben bonyodalomként jelentek meg a könyvekben.
Victor könyvének egy külön, önálló könyvnek kellett volna lennie, mert számomra ő volt a legérdekesebb fivér mind közül. A lélektársa helyzete sem hétköznapi volt. Azonban ezzel a megoldással csak a felszínét kapirgáltuk a kettejük történetének, valamint a szerelmük kialakulásának. Szerintem.
A második problémám az Afganisztános helyszín. Valamiért nem a szívem csücskei a katonák, személyes véleményem is eléggé eltér a szokásostól és bizony én nem lennék nagy dicsőítőjük az USA-ban sem.
A harmadik és a legnagyobb problémám is, hogy ezennel vége a sorozatnak.
Pedig nagyon megkedveltem ezt az aranyos kis világot. Minden volt ezekben a történetekben, amikért rajongok.
Igazi szerelem, bonyodalom, ellentétes, ugyanakkor egymást kiegészítő párok, izgalmas, mozgalmas cselekmény.
Az utolsó rész nem lett a legjobb, Angel könyve ezerszer jobban tetszett. Xavék könyvéről nem is beszélve. A pálmát azonban Zed viszi el még mindig.
Lélekmelengető kis történetek. Csak ajánlani tudom!

2 hozzászólás
>!
efenera
Joss Stirling: Summer

Joss Stirling: Summer Kezdődjön a vadászat!

Én olyan szerencsétlen vagyok, kölcsön kértem ezt a részt, aztán el is olvastam, mire leesett a végén legeslegvégén… , hogy az előző kötetet kihagytam! :'D
Egyébként imádtam, a Misty csalódás volt számomra, de ez a rész visszaadta a lelkesedésemet a savantok iránt, szóval majd valamikor elolvasom az Angelt is :D

>!
Beatrice8
Joss Stirling: Summer

Joss Stirling: Summer Kezdődjön a vadászat!

Hála istennek, hogy ez jobb volt, mint az előző! Az eleje nagyon nem úgy indult és féltem, mert ha pont az utolsó két rész tetszik ennyivel kevésbbé akkor az a sorozat élményére is rányomta volna a bélyegét. De nagyon tetszett! Az előző rész tényleg nem jött be, nem igazán bírtam Angelt, még kevésbbé Marcust alig volt Benedict fiú benne és úgy az egész ááá nem nem ugrotta meg az addigi részek színvonalát. Azt hittem az elején, hogy ez se fogja. Nem indult jól. Rossz múlt, elzárkózó lány ezen már nem is csodálkozunk egy Lélektársak regényben, de ebben még deprimálóbban hatott.
Summer szülei… szerintem mindketten energia/érzelem vámpírok. Különböző módszerekkel és különböző okokból de az eredmény ugyanaz.
Am Halt illeti őt nagyon bírtam. Sokkal jobban, mint Marcust, nyilván nem annyira, mint a Benedict testvéreket, de mondjuk annyira, mint Alexet. Cukik együtt. Viszont magyarul szörnyű, hogy így hívják! Hal. :DD
Victort sikerült jobban megismernünk itt és még kell hogy mondjam kicsit meglepett a szökésével. A komoly Victor fogja magát és a tilosban járva egy szó nélkül megszökik, hogy megszöktesse a lélektársát? Semmi értelme nem lenne az előző mondatnak és ha a könyv elolvasása előtt mondják nekem el se hinném a lélektárs szó nélkül. De így, hogy benne van épp csak egy picit meglepő, hiszen Victort pont olyannak képzeltem, hogy mindig óvatos, meg szabálytartó egészen addig, amíg nem a lélektársáról van szó, mert akkor az örök jófiú rosszfiúba megy át. Vagány volt. A lélektársa is szimpatikus.
Határozottan tetszett, hogy ebben nem spóroltak annyira a Benedictekkel és a lélektársakkal(jó belőlük egy kicsit kevés volt). Mindegyikük jókor, jó helyen volt lélegzetelállító. spoiler
Summer okostojás és határozottan mártírkodásra hajlamos (mint szinte mindenki ebben a sorozatban az elején illetve a végkifejlet előtt). Egyébkként nincs komoly bajom vele.
A vége csodaszép és szirupos és imádom a Lélektársak könyv végeket!
A borítóját ennek is imádom.
Gondoltam most, hogy vége a sorozatnak tartok egy kis összesítőt.
Kedvenc párosom: Zed és Sky illetve Crystal és Xav
Kevenc könyveim: Sky és Crystal (Phoenixet is imádom)
Kedvenc savant képességeim: gyógyítás, Victor elme cucca (:D), lélekfürkészés
Kedvenc rosszfiúm: Crystal spoiler: spoiler
Kedvenc helyszínem: Colorado
Kedvenc lányaim: Sky, Phoenix, Crystal
Kedvenc borítóm: árgh nem tudok dönteni szinte mindegyik csodaszép!
Kedvenc Benedictem: Zed
Kedvenc nem Benedict lélektársam: Alex vagy Hal, Alex vagy Hal ez itt a kérdés!
Kedvenc mellékszereplőm: Saul
Kedvenc rosszfiúval való leszámolásom: Skyban
Ebből szerintem sikerült rájönnötek, hogy az első trilógiát ebben a sorozatban sokkal jobban imádtam! Ez a második trilógia se rossz, meg nagyon is szeretem őket, de olyan mintha egy teljesen más világ lenne. Ezek nem lettek a kedvenceim csak nagyon jó kis szerelmes sztorik.
Sajnálom, hogy nincs több könyv, de már nem lehet tovább halasztani és egyáltalán nem is kell. Az első trilógia után is igazából abba lehetett volna hagyni. Örülök, hogy nem így lett, ha ezek az utolsók kicsit rontottak is az összképen. De mostmár tényleg itt az ideje!
Én bátran ajánlom mindenkinek, aki szereti az aranyos néha izgalmas romantikus történeteket, főleg az első trilógiát, de ezeket is megéri elolvasni.

4 hozzászólás
>!
kiruu P
Joss Stirling: Summer

Joss Stirling: Summer Kezdődjön a vadászat!

Vegyes érzelmeim vannak. Még nem sikerült tisztáznom magamban mindent.
A könyv vége elég érdekesre és meglepőre, illetve túl mesésre sikerült. Picit erősnek és túlzónak éreztem ezt a minden gonoszt legyőzünk dolgot. Annyira 100%-osan happy end lett, hogy a legnegatívabb szál is megoldódott a könyv végére. Márcos volt.
Hal-lal nem vagyok teljesen kibékülve, és igazából, sok mindent nem tudtunk meg róla. A fő szál nem a szerelmi történet volt. Summer is csak ugyanazokon a dolgokon lovagolt, semmi extra. Nem a legrosszabb, de közel sem a legjobb rész. És én méltó lezárásnak sem éreztem. Valamit hiányoltam.

>!
NewL P
Joss Stirling: Summer

Joss Stirling: Summer Kezdődjön a vadászat!

Ügyesen befejezte a sorozatot az írónő, bár én még el tudnék képzelni pár történetet az eddigi szereplőkkel, hiszen a szívemhez nőttek.


Népszerű idézetek

>!
DarknessAngel P

– Bocs, drágám. Nem akartalak felkelteni. Épp azt meséltem Summernek, hogy találkoztunk.
Atoosa halkan, búgva felnevetett.
– Olyan volt, mintha a Gizai piramis esett volna a fejemre.
Victor felhúzott szemöldökkel pillantott rám.
– Rá kellett jönnöm, hogy a lélektársam nem túl romantikus alkat.

135-136. oldal

Joss Stirling: Summer Kezdődjön a vadászat!

Kapcsolódó szócikkek: Atoosa Nawabi · Victor Benedict
>!
kiruu P

Koncentrálj, Summer! Ne légy már ekkora könyvmoly!

6. oldal

Joss Stirling: Summer Kezdődjön a vadászat!

>!
DarknessAngel 

– Koncentrálj, Hal, különben mindnyájunkat kinyírnak miattad! – dühöngött Alex.
Hal nem jött zavarba, továbbra is nagy gonddal válogatta ki a célpontjait.
– Bocs, csak épp a szerelmi életünket rendeztük virágszállal.
– Naná, hogy szereted, hiszen ő Summer! Őt mindenki imádja.
– De nem úgy, ahogy én – felelte Hal.

241. oldal

Joss Stirling: Summer Kezdődjön a vadászat!

Kapcsolódó szócikkek: Alex du Plessis · Hal Robinson
>!
DarknessAngel P

Yves színpadiasan dörgölte a tenyerét, és intett Phoenixnek.
– Ez jólesett.
A lány lábujjhegyre ágaskodott, és megcsókolta.
– Az én csodás kockám, akiben egy Thor veszett el. Vadító vagy.
Yves felnevetett.
– Ne önts olajat a tűzre, Phee.

251. oldal

Joss Stirling: Summer Kezdődjön a vadászat!

Kapcsolódó szócikkek: Phoenix (Phee) Corrigan · Yves Benedict
>!
Szyszyyy

– Vagy mutatsz némi tiszteletet felém, vagy javasolni fogom, hogy te maradj itthon. Szerinted melyikünk képességeire lesz nagyobb szükség, Robinson? – felvontam a szemöldökömet. (…)
Rám villantott egy „menj a farncba” -jellegű mosolyt, megfenyegetett a csokijával.
– Oké, Whelan, lehet, hogy nem vagy férfi, de látom, azért szeretsz kötekedni, mi? Szeretnéd, ha szkanderben rendeznénk le a dolgot?
– Igazán kifinomult ötlet. – Felkaptam a tálcámat és, odébb masíroztam, majd lecsaptam az egészet Saul mellé az asztalra, talán egy kicsit nagyobb erővel, mint szerettem volna.
Saul elkapta az almámat, nehogy leguruljon.
– Összebarátkoztatok Hallel?

64. oldal

Joss Stirling: Summer Kezdődjön a vadászat!

>!
DarknessAngel P

– Hal, kimehetnénk megnézni, mi folyik odakint?
– Elég jól érzed magad, hogy felállj?
– Ha készen állsz, hogy megakadályozz egy újabb arcra bukást – néztem rá reménykedve.
A mellkasához húzott, és felemelt az ágyról.
– Mit meg nem teszek érted…
– Ne higgy neki, Summer! Imád ám felvágni a macsó mutatványaival! – kiáltotta utánunk Xav.

254. oldal

Joss Stirling: Summer Kezdődjön a vadászat!

Kapcsolódó szócikkek: Hal Robinson · Summer Whelan · Xavier Benedict
>!
krisztin1 P

– (…) Tudod, a könyvekben is akadnak néha hasznos dolgok.
– Tényleg? – Éles hangjából kiérződött, hogy nem tetszett neki, hogy kijavítottam. – És mondd csak, miért is kéne, hogy ez engem érdekeljen…?
– Mert a könyvek érdekesek, gazdagítják az embert; arról mesélnek nekünk, hogy kik vagyunk, és hogy mások mit gondolnak és éreznek.

Joss Stirling: Summer Kezdődjön a vadászat!

>!
DarknessAngel P

– Szerencséd van, hercegnő, hogy a lélektársadnak ilyen jó reflexei vannak. Majdnem a képes feleden landoltál. Ráadásul elmulasztottad azt a romantikus pillanatot, amikor egy mozdulattal elkaptalak, és a karomba vettelek.
– Majd megpróbálhatod újra, ha jobban lettem. Mi a helyzet?

253. oldal

Joss Stirling: Summer Kezdődjön a vadászat!

Kapcsolódó szócikkek: Hal Robinson · Summer Whelan
>!
molybaba 

Majdnem annyira megszerettem a barátnőim lélektársait, mint magukat a csajokat; a négyüktől való elszakadás kimondottan fájdalmas folyamatnak ígérkezett. Olyan voltam, mint egy fordított Bádogember: én azt kívántam, bárcsak ne lenne szívem.

61. oldal

Joss Stirling: Summer Kezdődjön a vadászat!

>!
Sierra_Bell

– (…) Imádom a barátaidat. Még csak pár órája ismerem őket, de jóféle őrültek.

241. oldal

Joss Stirling: Summer Kezdődjön a vadászat!


Hasonló könyvek címkék alapján

J. L. Armentrout: Opposition – Ellenállás
Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása
Kresley Cole: Poison Princess – Méreghercegnő
Cassandra Clare: Mennyei tűz városa
Gayle Forman: Ha maradnék
Anna Banks: Poszeidón
Elizabeth Richards: Főnix
Jessica Shirvington: Emblaze – Lángolás
Wendy Higgins: Angyali gonosz
Maggie Stiefvater: Sinner – A bűnös