Storm ​és Stone (Storm és Stone 1.) 419 csillagozás

Joss Stirling: Storm és Stone

Az előkelő bentlakásos iskola borostyánnal borított falai között korrupció, botrány és egy összeesküvés baljós hálózata rejtőzik.
Az Amerikából jött Raven Stone-nak feltűnik, hogy valami nagyon nem stimmel. Először is ott vannak a titokzatos eltűnések. Aztán a tanárok hazugságai.
És most pedig a halálos fenyegetések…
A nyugtalanító történéseket csak tovább bonyolítja a rejtélyes Kieran Storm feltűnése, akinek nemcsak az agya penge, de a teste is döglesztő.
Raven érzi, hogy beleszeret a fiúba, de megbízhat olyasvalakiben, akiről szinte semmit sem tud?

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2014
326 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155385735 · Fordította: Kiss Enikő Hajna
>!
Manó Könyvek, Budapest, 2014
328 oldal · ISBN: 9786155385551 · Fordította: Kiss Enikő Hajna

Enciklopédia 33

Szereplők népszerűség szerint

Kieran Storm · Raven Stone · Joe Masters · Isaac Hampton

Helyszínek népszerűség szerint

elmegyógyintézet


Kedvencelte 65

Most olvassa 11

Várólistára tette 184

Kívánságlistára tette 127

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

FairyDust P>!
Joss Stirling: Storm és Stone

Aranyos és magával ragadó ifjúsági könyv! Az irónőtől még nem olvastam ezidáig, igy összehasonlitási alapom sincs, de nekem tetszett az olvasmány. A karakterek jól formáltak, a kedvencem természetesen Kieran lett. Imádom az ilyen okostojás, Sherlock Holmes beütésű fiúkat. :D Raven egy erős, okos, kitartó lány. A nyomozás és a krimi vonal csak egy kis felszines szál, senki ne gondolja komolyan. De könyörgök, aki kemény krimit szeretne a kezébe venni, az ne a YA könyvek között nézelődjön. Egyedül a vége lett összecsapott. Nekem túl gyorsan és felszinesen történetek az események. A romantikus szál kiszámitható és túl idilli volt.
Ettől függetlenül ez egy tökéletes könnyed és kikapcsolódásra alkalmas olvasmány. Ne várj tőle annyira sokat, és akkor élvezni fogod!

Bővebb ajánló: https://missreaders.com/books/details/6

kiruu>!
Joss Stirling: Storm és Stone

Hűha. Joss Stirlingtől elvárás volt egy Lélektársak szintű könyv, és simán teljesítette a néma kérésemet. El vagyok varázsolva. Ez valami elképesztő volt. Tudom, hogy mit éreztem Sky története elolvasása után óóóóóh, Zed…, és most is valami hasonlót tapasztalok, csak annyi különbséggel, hogy óóóó Kieran…
A történet nem fantasy, ez fontos tény, mert a borító, és a cím alapján, azt hittem, hogy az lesz. Lehet, hogy egyedül vagyok ezzel, de akkor legalább magammal tisztáztam a dolgot. Nem fanatsy, viszont egy szuper, ötletes történet, ami kiránt a megszokott nyomci, hisztis liba és a menő, buta, gazdag pasi sztoriból. Nem, ez valami sokkal, de sokkal több. A főhősnő, Raven akire először azt hittem, hogy hímnemű…khm az első pár sor után a szívembe lopta magát, mert tudtam, hogy nem egy hisztis, gyenge karakter lesz. Monokli. Így kezdődött az egész. Már a legelején monoklija volt a csajnak. Akkorát nevettem, hogy anyu azt mondta, hogyha kiolvastam ő következik. Raven igazán vicces, szerethető, vidám – annak ellenére, hogy semmi oka nem lenne erre – és úgymond pozitív energiát sugároz a maga őszinte és határozott módján. Közben harcias és védelmező. Tökéletes párt alkotnak Kierannal. Ez nem a megszokott, átlagos pár. Ők olyanok, mint yin és yung. Kieranba nem úgy fogsz beleszeretni, ahogy mondjuk, Daemonba. Nem az a viharos, úristen végem van, meghalok érted érzés fog hatalmába keríteni. Nem, őt meglátod, és annyit tudsz mondani, hogy nem vagy normális. Tudom, hogy a célja az volt, hogy ne tűnjön cukinak, mégis az egyik legédesebb pasi. Eszméletlenül okos. És nem az átlagos, tájékozott pasikra gondolok. Kieran tényleg okos. Nem lövöm le a poént, te is megfogod látni, hogy kajak mindent tud, és az állad a pincében lesz. ;) Mellette menő és szexi, de, ismétlem DE ő ezt nem használja ki. Ártatlan, cuki, titokzatos. Nem az a pasi, akit mindenki ismer, és a lányok nagy része, részletes leírást tudna adni a szájáról, belülről. Lehengerlő személyisége van. Maga se tudja mit érez, és ezt nem is titkolja. Aranyosan próbálkozik, annak ellenére, hogy ezzel átlépi a határt. Szóval, órákat lehetne róla ódákat zengeni, mert egyszerűen hülye, aki nem imádja. Furcsa, de ebben a könyvben a mellékszereplőket is imádod. Minden jó oldalon álló személyt kedvelek. Joe hatalmas arc, imádom a szarkazmusát. Élettel teli, barátkozó típusú, aki imádja a flörtöt. Szereti a másik nemet, ezért mi is szeretjük őt. Isaac a másik szereplő akit kiemelnék, mert az elején nem igazán kedveltem, annak ellenére, hogy tudom, csak a szabályokhoz tartotta magát. De a végére annyira megszerettem őt is… olyan cuki. Jó, tudom, hogy nem épp ez a legjellemzőbb szó egy határozott, szexi, szőke hajú, okos vezetőre, de nem baj. Nekem minden pasi cuki ebben a könyvbe. :D
A történet végig pörög, soha nem kellett unatkoznom. Engem rögtön beszippantott ez a nyomozós világ, gyerek verzióban. Ötletes, könnyen olvasható, de mégis komoly valamennyire. Van benne minden ami kell. Izgalom, küldetés, barátság, szerelem, titkok, hazugságok, kiborulások… Igazából minden megvan benne, hogy a kedvencem legyen. :) És igen, Storm&Stone ügynök tényleg rohadt jól hangzik. :D

10 hozzászólás
AniTiger P>!
Joss Stirling: Storm és Stone

Nagyon tetszett ez az összeesküvés ellen titokban nyomozó, de közben szerelmes és humoros történet! Részemről immár hivatalos, hogy imádom Joss Stirling regényeit – akár realista, akár fantasy történetet írt a nő. Nem mondom, hogy nem volt felkavaró, mert akadnak benne olyan részek, amikor dühös voltam, de összességében alig bírtam letenni.

Egy kérdésem van csak: Hol a következő rész?

Bővebben:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2017/12/joss-stirl…

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2014
326 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155385735 · Fordította: Kiss Enikő Hajna
1 hozzászólás
GytAnett>!
Joss Stirling: Storm és Stone

Pozitív előérzetem volt a könyvvel kapcsolatban, de nem gondoltam volna, hogy ennyire tetszeni fog. :)
Az elején még nem igazán fogott meg, meg nagyon sokáig zavart ez a beépített ügynök téma, akik igazából diákok. Nagyon valószerűtlennek tűnt. Még mindig úgy gondolom, hogy az, de idővel megkedveltette magát a téma, és egyáltalán nem zavart.
Gördülékeny, laza olvasmány, mégis egészen komoly bűncselekmények vannak benne. Tökéletesen megvolt a határvolt a és a rossz szereplők között is. Nyilvánvalóan minden jó szereplőt kedveltem. :D
Raven egy kotnyeles csaj, akinek a legtöbb dolog szemet szúr. Tudja, hogy távol kellene magát tartania bizonyos dolgoktól, mégis belemászik mindenbe. :D Tetszett, hogy a tánc gyakorlatilag a szenvedélye, és nem hagyja magát eltántorítani semmitől.
Kieranról teljesen az Agymenők ugrott be. Főleg Sheldon. Ugyanakkora geek ő is. :P Nagyon szerettem a karakterét. Bírom az ilyen mindent túlelemző, tudományos szemmel szemlélődő pasikat. :)
Joe meg a lazaságával tűnt fel. Isaac meg egy igazi nagymenő a maga pályáján. Jó arcok voltak. :) Továbbá Raven nagypapáját szerettem nagyon. Szerintem nincs olyan olvasó, aki ne érezte volna azt, hogy ilyen egy igazi nagypapa! :)
Nem is tudom, hogy miért halogattam ennyi ideig ezt a könyvet, mert tényleg nagyon tetszett. :) Nagyon nem is tudok róla mit írni.
A lényeg, hogy izgalmas volt, pörögtek az események, amikor éppen nem, akkor meg olvashattunk egy-egy vicces(ebb) párbeszédet, vagy a szereplőket ismerhettük meg egy kicsit jobban. Könnyed kikapcsolódásnak tökéletes. :)

Naiva>!
Joss Stirling: Storm és Stone

Abban bíztam, hogy az írónőnek ez a könyve esetleg lepipálja cukiságban a Lélektársak első részét. Szerintem nem volt olyan aranyos történet, mint az. Jobban meg kellett volna néznem a címkéket. Akkor talán hamarabb rájöttem volna, hogy ebben nincs fantasy szál, (mint ahogy azt én gondoltam) nem, valóban nem volt. Kaptam helyette egy fajta tini-krimit, némi cukisággal – az iskolai bántalmazást leszámítva, mert az nem cuki – és egy szórakoztató, lendületes, nyomozós történetet.
A főhősnőt, Ravent hamar megkedveltem és sok esetben sajnáltam, hogy mi mindent el kellett tűrnie. Mindezt ráadásul spoiler pedagógusoktól, akik jól tudták, mik zajlanak a háttérben, mégsem segítettek. A könyv felénél persze kitaláltam, hogy itt valami egészen komoly spoiler állhat a háttérben és nem rasszizmus, mivel a hősnő félig afro-amerikai. Kieran nagyszerű hős volt. Tulajdonképpen egy szexi nerd. Egy kicsit érzékenynek tartottam, de Ravennel aranyos párost alkottak.
Annyira lekötött, hogy olvastam volna a további részeit is a sorozatnak, aztán csalódottan vettem tudomásul, hogy magyar nyelven nem jelent meg több része a sorozatnak. Kár érte.

Viktória_Erdei P>!
Joss Stirling: Storm és Stone

Sokáig halogattam a könyvet, mert nem tudtam, hogy mire számítsak. Az elején kicsit lapos volt, de végül felpörögtek az események. Izgalmas volt, amikor a két fiú is akcióba lendült. Többször is meg kellett állnom, amikor feltűnt a színen Gina és az igazgató. Legszívesebben behúztam volna egyet nekik. Amikor pedig Raven végre kiállt önmagáért, istenem de jó volt olvasni és elképzelni Hedda és a többiek arcát, amikor ráfagy a mosoly az arcukra.

Szilvi00 P>!
Joss Stirling: Storm és Stone

Akcióban a jövő MI6 ügynökei. Akár ezt az alcímet is kaphatta volna a könyv. :D
Fiatalos és lendületes volt, kis romantikával megfűszerezve, de úgy érzem többet is ki lehetett volna hozni ebből a történetből. Az elejét még nagyon élveztem, Raven bátor és borzasztó szimpatikus, Kieran lehengerlően okos, Joe pedig laza és jófej volt. Könnyű volt megkedvelni őket, a suli rejtélye pedig kellően felkeltette az érdeklődésemet. Idővel mégis vesztettem a lelkesedésemből, főleg a kiszámíthatósága miatt. Viszont még így szerettem, többször szívből megnevettetett, és a folytatást is szívesen olvasnám.

h_niki_i>!
Joss Stirling: Storm és Stone

Lehetséges ,hogy nagyon elfogult vagyok,de őszintén én imádtam.Monjuk nem hiszem ,hogy nálam mellé lehet lőni egy kémregénnyel :D .
Imádok minden kémes dolgot,filmeket,könyveket stb.
Nem tudom mi van velem,de csak úgy faltam a lapokat :D
Mondom mi volt :D nagy gyros készités közepette míg a hust sütöttem,letáboroztam a hütő előtt a pokrócra és olvastam :DDD ,nem is volt gáz ,óhh dehogy,mentségemre szoljon,hogy lehet ezt a könyvet nem olvani? Én nem találtam meg a módját :D szerencsére.
Mondjuk az elejétől kezdve tudtam ,hogy spoiler de mindennek ellenére nem tudok rola rosszat mondani,najo talán egy dolgot mégis spoiler.Ami Joe-t illeti,imádtam a pasit,a szivembe lopta magát,na nem mintha a többiek nem,mert ők is.
Csak annyit tudok mondani/hangoztatni ,hogy IMÁDTAM,KEDVENC LETT spoiler

Navi P>!
Joss Stirling: Storm és Stone

Kicsit klisés, kicsit tucat, de akkor is élveztem.
Raven rosszkor volt rossz helyen, nagyon sajnálom, de megállta a helyét, csakúgy, mint korábban. Ügyes lány.
Kieran olyan, mint a fiatal Sherlock Holmes. Okos, már-már briliáns elme, karizmatikus egyéniség, aki a lányok terén kihívásokkal küzd. De nagyon jól kiegészítik egymást, ők a tökéletes páros.
Joe-t és Isaac-et is megkedveltem, Joe tudja magáról, hogy vonzó a lányok szemében, de nem esett át a ló túloldalára. Figyelmes, humoros. Isaac igazi keresztapa.
Mindig is tudtam, hogy a gazdagok egy része nem százas, de ezeket a szülőket simán alávetném annak, aminek ők a gyerekeiket, s utána még a szívlapáttal is megkínálnám őket. Mondjuk, a gyerekeik sem semmik. Hedda, istenem, le a kalappal Raven előtt. Undorító.
Ez most jólesett :)

noni55 P>!
Joss Stirling: Storm és Stone

Raven egyik napról a másikra kitaszítottá válik abban a magániskolában, ahol a nagyapja a gondnok. A legtöbb tanulóhoz képest ő ösztöndíjas, így könnyen mások céltáblájává válik. A legkedvesebb barátnője egyik napról a másikra ellene fordul, miután egy az iskola által szervezett személyiségtréningen vett részt. Raven megfigyeli, hogy nemcsak Gina az egyetlen, aki megváltozik a tréning után, szinte mindenkinek jobbak lesznek a jegyei, elmaradnak a balhés viselkedések is. Mindenki csakis őt támadja. Az iskolai bántalmazás először azzal kezdődik, hogy lopással vádolják, végül tettlegességig fajul.
Két új srác kerül a suliba, Joe és Kieran, akikkel Raven rögtön barátságot köt. Raven és Kieran szinte azonnal vonzódni kezdenek egymáshoz. A két fiúnak viszont küldetése van, egy titkos szervezet tagjai és az a feladatuk, hogy kiderítsék, mi az a sok rejtély az iskola körül. A könyv második fele eszméletlenül izgalmas volt, az életük komoly veszélybe is került. A történet és az írónő stílusa is tetszett, biztos fogok még olvasni tőle.


Népszerű idézetek

adrii01>!

Viselkedj bátran, és talán egyszer az érzéseid is követnek majd […]

77. oldal

Kapcsolódó szócikkek: bátorság
8 hozzászólás
victoria_m997>!

Ne hagyd, hogy a gondok lehúzzanak!

77. oldal, 5. fejezet (2014, Manó Könyvek)

Kapcsolódó szócikkek: gond · Raven Stone
4 hozzászólás
kiruu>!

– Ki vagy te? Sherlock Holmes szerelemgyereke?
– Ez lehetetlen. Ő egy képzeletbeli személy, akit egy edinburghi orvostanhallgató, Joseph Bell valós élete alapján alkottak meg, aki úttörő volt abban, hogy…
– Elég az információkból, Kieran. Csak viccelt – mondta Joe gyengéden.

Kapcsolódó szócikkek: Joe Masters · Kieran Storm · Raven Stone · Sherlock Holmes
2 hozzászólás
MFKata>!

– De ez a kisház volt az otthonod évtizedeken keresztül.
– Nem szívem. Te vagy az én otthonom. Ez a ház csak tégla és malter.

Kapcsolódó szócikkek: otthon · Raven Stone
kiruu>!

– Akkor meg kell csókolnod még egyszer, hogy visszaváltoztass. A probléma megoldva!
Raven hezitált.
– Brek-brek.
Raven elmosolyodott.
– Brek-brek.
– Addig fogsz brekegni, míg meg nem csókollak?
Kieran szemei fénylettek.
– Brek-brek.
– Jó, jó, akkor legyen két csók a biztonság kedvéért!

Kapcsolódó szócikkek: Kieran Storm · Raven Stone
Tamee>!

Egyszer majd rájössz, hogy nem védhetsz ki mindent, amit az élet dob feléd.

27. oldal

Kapcsolódó szócikkek: élet
2 hozzászólás
Nelli0805>!

– Tisztelettel, uram, de csessze meg! Én most át fogok menni az udvarházba és követelem, hogy láthassam Kierant.
[…]
– Mindenképpen ragaszkodik ennek megtételéhez?
– Igen. Már indulok is. Csak udvariasságból hívtam fel önt.
– És hogyan jut el az udvarházba?
– Biciklivel.
– Motorbicikli?
– Nem, csak sima bicikli.

246. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Isaac Hampton · Kieran Storm · Raven Stone
kiruu>!

– […] Hívd el!
[…]
– De mi lesz, ha elutasít?
– Ez, barátom, a fiúk örökös terhe a kapcsolatokban. Még a nemek közötti egyenlőség korában is nekünk kell kockáztatni és vásárra vinni a bőrünk.
– Ez nem igazságos.
– Üdvözöllek a világomban, Key.

Kapcsolódó szócikkek: Joe Masters · Kieran Storm · Raven Stone
Vivi_>!

– El kell mondanom, hogy fantasztikusak voltatok! Mindenki jól van?
– Igen, a két másik diák is. A rendőrséggel hagytuk őket.
– Nagyszerű! Azt hiszem, most elájulok… a többit rátok hagyom…


Hasonló könyvek címkék alapján

Stephenie Meyer: A Vegyész
Karen M. McManus: Lehull a lepel
John Green: Alaska nyomában
Sara Shepard: Pretty Little Liars
Nalini Singh: Angyalvér
Carlos Ruiz Zafón: A szél árnyéka / Tűzrózsa
Szabó Tünde: Rácsok
C. J. Daugherty: A Cimmeria titka
Irene Adler: Utolsó felvonás az Operában
Jodi Ellen Malpas: A védelmező