Storm ​and Stone (Struck 1.) 15 csillagozás

Joss Stirling: Storm and Stone

High school can be deadly . . .

Behind the ivy-clad walls of an exclusive boarding school, lurks a sinister web of corruption, scandal, and conspiracy.

American student Raven Stone has noticed something is horribly wrong. First there were the unexplained disappearances. Then there were the teachers’ lies. And now the death threats . . .

Also entangled in the disturbing turn of events is the enigmatic Kieran Storm – a fellow student with a killer intellect and a body to die for. He’s heading for trouble and taking her with him. Raven can feel herself falling in love, but can she trust a boy she knows almost nothing about?

Struck címmel is megjelent.

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Oxford University Press, Oxford, 2014
320 oldal · ISBN: 9780192735683

Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Nurtella>!
Joss Stirling: Storm and Stone

Nagyon-nagyon tetszett, Joss Stirling megint elkápráztatott.Nagyon izgalmas, fordulatokkal teli történet aminek egyetlen oldala sem unalmas.Minden karakter jól ki volt dolgozva. Raven egy nagyon erős bátor csajszi.Kieranra nincsenek szavak, olyan mint egy szexi Sherlock Holmes♥♥♥

dorkabuba>!
Joss Stirling: Storm and Stone

    Kihívás miatt olvastam, egyébként valószínűleg a létezéséről sem tudnék. Azt nem mondom, hogy megbántam az elolvasását, de nem volt egy nagy durranás. Joss Stirling előző műveit nem ismerem, és ezek után kétlem, hogy kétségbeesetten beszorítanám a várólistámra. A legnagyobb baja a kötetnek, hogy felejthető, minden szempontból.
    Joss Stirling nem ír jól. Kifejezetten rosszul sem, de leginkább semmilyen (eredeti nyelven olvastam, ezt ritkán merem kijelenteni, ha fordítást olvasok, az mégis csak másodkéz, és láttunk már borzasztó fordításokat…). Olyan YA…. a rossz sztereotipikus értelemben véve. A karakterei rémesen egysíkúak, és azon belül is sokszor látottak: az okos, szegény, kirekesztett lány; az adoniszi testű, ámde meglepően sherlocki személyiségű srác; meg még egy rettentően szociális, szintén szexi watsonszerű másiksrác. A történet is hasonlóan sosem látott közhelyek puffogtatása – romantikus oldalon is, meg kémregény oldalon is. Nem is merném kémregénynek nevezni. Nem az én műfajom egyébként, de nem volt igazán izgalmas, sem meglepő; még nekem sem. Egy kicsit a pszichológus is sikítozott bennem, annak ellenére, hogy a romantika kedvéért hajlamos vagyok sok hülyeséget elnézni az íróknak. spoiler Röviden a lényeg: tudom, hogy minden lány/nő arról álmodozik, hogy majd érte a korábban érzéketlen zseni / szoknyapecér férfi (csak hogy mindkét véglet meglegyen) megváltozik, és tökéletes férj és családapa lesz. Sajnálom, de nem ez az általános tendencia, és ha még véletlenül igen, akkor sem 2 hónap alatt megy végbe ez a változás (és általában a nő megjelenése előtt megtörténik). Tehát kedves nőtársaim, ne higgyetek ezeknek a történeteknek.
    Most, hogy minden létező rosszat elmondtam róla, miközben 3 csillagot adtam rá, a kötet védelmében mondom, hogy egy könnyed olvasmánynak, illetve az ifjúsági romantikus kémtörténetek kedvelőinek teljesen megfelel. Tisztességesen meg van írva, a hajtépés egyszer sem fordult meg a fejemben olvasás közben. Egyszerűen tényleg csak annyi a baja, hogy semmi extra. (Meg egy kicsit hosszabb szerintem, mint ideális lenne.) Egy biztos, ez nem az a sorozat, amit folytatni fogok.

TianaBalerina >!
Joss Stirling: Storm and Stone

Nagyon tetszett. Lekötött végig, izgalmas és fordulatos volt. Jók voltak benne a párbeszédek. Főleg Kieran karakterét imádtam ,de a többiek is jók voltak.

trüffel>!
Joss Stirling: Storm and Stone

Túl sok volt a romantika, a nyomozás része pedig amatőr. Az elején érdekelt, hogy mi történik a suliban, de a vége nem tetszett, kicsit hihetetlennek tűnt. Raven erős egyéniség, néha meglepett a viselkedése, Kieran meg olyan volt, mint egy mai Sherlock Holmes, ami szerintem nem tett túl jót a karakterének.

Szabina_Szebényi>!
Joss Stirling: Storm and Stone

A könyvet a legjobb barátomtól kaptam szülinapomra. Őt a borító fogta meg. Abszolút nem ilyen történetre számítottam, de kifejezetten űdítő változatosság volt. Ez egy izgalmas sztori,pont annyi nyállal, ami kell.
Barátnőmnek ezúton is köszönöm, hiszen magamtól nem biztos, hogy valaha elolvasom ezt a könyvet.
(kedveltem Kierant-nagyon :D)


Népszerű idézetek

TianaBalerina >!

– Pathetically easy. I don’t know why I bother. – The boy dropped the paper onto the floor between their chairs.
-You bother because if your poor brain doesn’t have something to work on it starts to cannibalize its own cells out of sheer boredom.

TianaBalerina >!

'And, um, Raven?’
‘Hmm?’ Red lines crossed, trampled, smashed through—boy, was he in trouble in so many ways, but logic had taken a holiday.
‘There’s the prom coming up. Do you want to go?’
‘Come again?’ He raised his eyes to the ceiling light.
‘You’re going to make me suffer, aren’t you?’
‘Absolutely. If you’re doing what I think you’re doing, you’ve got to ask properly or not at all, my mom used to say.’

TianaBalerina >!

Are you thirsty?’ The nurse had left him with strict instructions to encourage fluids when he woke.
‘Like the Sahara.’ Kieran held the straw to his lips.
‘I don’t suppose this is the right moment to mention that the Sahara has some of the largest aquifers of fresh water under its surface.’ Isaac smiled.
'No. It isn’t.’
‘Good to know.’

TianaBalerina >!

Raven turned to the next in the queue and found Kieran sitting in the seat behind her. ‘Oh my God, what are you doing here?’ She inadvertently sprayed water over both of them. ‘Having a shower it would seem. Hello, Raven.’


A sorozat következő kötete

Struck sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Stephenie Meyer: Breaking Dawn
Stephenie Meyer: The Chemist
Jodi Ellen Malpas: The Protector
Karen M. McManus: One of Us Is Lying
Kerri Maniscalco: Escaping from Houdini
Kim Harrington: Clarity
John Green: Looking For Alaska
Sara Shepard: Pretty Little Liars (angol)
Nalini Singh: Angels' Blood
Carlos Ruiz Zafón: The Shadow of the Wind