Misty (Lélektársak 4.) 351 csillagozás

A kendőzetlen igazság
Joss Stirling: Misty

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Misty egy egyszemélyes katasztrófa sújtotta övezet. Savant képességének „hála" egyszerűen képtelen hazudni, kényszeres igazmondása miatt viszont folyton zűrös helyzetekbe keveredik, bármerre is jár. Így amikor a jóképű, magabiztos, és hihetetlenül vonzó Alexszel hozza össze a sors, Misty rögtön megfogadja, hogy inkább a közelébe sem megy. Hiszen hogy is lehetne az övé valaki, aki ilyen tökéletes?
Ám a savant közösség mindennapjaira sötét árnyék vetül – egy sorozatgyilkos leselkedik a különleges képességű fiatalokra. Közülük egy pedig hamarosan élet-halál peremére kerül majd… vagy azon is túlra.
A nagysikerű Lélektársak-sorozatból megismert savantok az eddigieknél is izgalmasabb kalandokba keverednek Joss Stirling izgalmas, humorral átszőtt regényében.

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2015
288 oldal · ISBN: 9789634031482 · Fordította: Halmai Gergely
>!
Manó Könyvek, Budapest, 2015
300 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634030652 · Fordította: Halmai Gergely

Enciklopédia 18

Szereplők népszerűség szerint

Zed Benedict · Xavier Benedict · Sky Bright · Crystal Brook · Phoenix (Phee) Corrigan · Victor Benedict · Uriel Benedict · Misty Devon · Alex du Plessis · Summer Whelan · Angel Campbell · Francie Coetzee · Mark Devon


Kedvencelte 54

Most olvassa 5

Várólistára tette 105

Kívánságlistára tette 110

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

nicosia P>!
Joss Stirling: Misty

Joss Stirling: Misty A kendőzetlen igazság

Szerintem ez a rész a legütősebb (bár nekem nem ez a kedvencem), itt pörög fel igazán a sorozat. Elég drámaira sikerült maga a történet, kicsit megmutatja a savant-lét árnyoldalát is, és nagyon sok benne az érzelem. Mindezek miatt azt hiszem ez a legkomorabb rész is, de ezzel együtt sem veszít a már megszokott pozitív kicsengésből. Alex és Misty párosa amilyen ingatagnak tűnik olyan erőssé válik. Szeretem őket.

MissFortune>!
Joss Stirling: Misty

Joss Stirling: Misty A kendőzetlen igazság

Nagyon szerettem a sorozat első három részét, ezzel sem lett másképp. Ugyan a történet sok helyen eléggé kiszámítható, még így is teljesen magába szippantott.
A helyszínváltozás kifejezetten jót tett, akármilyen fájó szívvel is írom le. Új karakterek, új helyszínek, de szerencsére a Benedict testvérek is jelen vannak.
A krimi vonal remek, ugyan az elején nem volt túl hangsúlyos, de rettentően kíváncsi voltam a savant sorozatgyilkosra.
Misty karakterét szerettem, a sajátos képessége is tetszett nekem. Ugyan nem lehet könnyű együtt élni azzal, hogy nem tudsz hazudni, illetve a környezetedben mindenki igazat mond rögtön ha egy kicsit lankad a figyelmed. Sok kínos helyzetbe keveredik emiatt, de ebben a képességben rengeteg kiaknázatlan lehetőség lett volna, már csak ha Misty iskola utáni életét nézzük is.
Alex-el roppant nehezen barátkoztam meg, iszonyatosan bunkó a könyv elején. A végére már azért sikerült megkedvelnem, de nem lett a kedvenc szereplőm.
Az egyetlen dolog, ami nem tetszett az a könyv végén található fene nagy megbocsátás. Az szerintem egy rohadt nagy kamu, ennyire könnyen senki nem teszi túl magát élete legborzasztóbb eseményén. Életszerűtlen az egész.
Nagyon jó kikapcsolódást nyújtott, aki szereti az ifjúságit és a fantasyt, annak bátran ajánlom.

zsiina>!
Joss Stirling: Misty

Joss Stirling: Misty A kendőzetlen igazság

Aaaaaaaaaaa nem hiszem el hogy vége lett!:(
Komolyan mondom, beleszerettem a könyvbe. Az elején egy kicsit kétkedtem benne, hogy vajon milyen lesz, ugyanis „kiszakadunk” a megszokott helyről, a előző történetben lévő szereplők nem kapnak annyi szerepet. De, sokkal jobb lett mint az vártam. Izgalmas, izgalmas éééés.. nagyon izgalmas volt! Egy percre sem akartam letenni a könyvet, nem akartam otthagyni a savant világot, a különleges képességeket, na meg persze Alexet. ;)
Imádtam benne mindent, olyan volt mintha egy krimit olvastam volna egy kis romantikával. Á hagyjuk is, nem tudok egy normális értékelést írni.. Egyszerűen imádtam és örök kedvenc. :)

AniTiger P>!
Joss Stirling: Misty

Joss Stirling: Misty A kendőzetlen igazság

Picit több, mint egy éve végeztem a Lélektársak-trilógiával és körülbelül ugyanakkor ért a hír, hogy hamarosan jön a folytatás: Mistyvel a főszerepben. Mit ne mondjak? Alig vártam!

Ez a regény utazással teli, szép helyeken játszódik, és érdekes helyzetekbe keveredünk Mistyvel és az ő misztérikus pillanataival. A történet fő humorforrása Misty igazmondása, illetve a másokat igazmondásra kényszerítő kisugárzása. A vicces szituációkra persze most is jutnak ijesztő helyzetek, ugyan felbukkan egy savant-sorozatgyilkos és emberrablásra is sor kerül! Emiatt felbukkan az én drága Victor Benedictem is!

Legnagyobb örömömre még mindig lenyűgöz a savantok világa és végre megtudtam, hogy mi van, ha nem klappolnak a lélektársak. Összességében imádtam olvasni az új részt, nagyon jók voltak a főszereplők – Mistyt és Alexet különösen megszerettem –; szeretem ezt a szép-romantikus lélektársas dolgot.

Kedvenc karakterek, részek: az állatmágnes gyerek, Misty és a misztérikus pillanatai, Alex bármikor, Vic♡

Blogon: http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2015/11/savant4.html

1 hozzászólás
GytAnett>!
Joss Stirling: Misty

Joss Stirling: Misty A kendőzetlen igazság

Egészen más volt ez a rész, mint a korábbiak. Nem feltétlenül tudnám megfogalmazni, hogy mi miben, de más volt. Lényegében minden csavar kitalálható volt előre, ennek ellenére is szívesen olvastam. Joss Stirlingnek van egy olyan írói stílusa, ami még így is le tud bilincselni.
Nagyon örültem, hogy annak ellenére, hogy ez már a trilógia kifejezett része, nem tűntek el a Benedict tesók. Ettől nagyon féltem. :D Imádom őket. Még így is, hogy csak nagyon keveset kaptunk belőlük. Persze, nyilván nem minden történet szólhat csak róluk. Bár én még azt is el bírnám képzelni. :P
Misty karaktere szerethető volt, minden hülyeségével, butaságával és szerencsétlenségével együtt. Egy teljesen hétköznapi lány, aki kb. akármelyikünk lehetne.
Alex nyilvánvalóan egy álompasi. Valahogy minden savant az. :P Szerettem őt is. Ölelgetni való magányos plüss mackónak képzeltem el bőrkabátban. Nem vagyok teljesen normális. :D spoiler
Annyira érdekes, hogy J.S. még mennyi új képességet ki tud találni az új szereplőket. Elképzelni sem tudom, hogy honnan szedi ezt a sok-sok ötletet, de felnézek rá miatta.
Szeretem, hogy ha nagyon szeretném, minden könyvében lehet találni valami tanító jelleget. A Lélektársakban imádom, hogy mindig mindent megoldanak, de együtt. Hagyják, hogy a segítsen nekik a másik, illetve látják, hogy egymásra támaszkodva minden sokkal egyszerűbb. Mindenki be tudja vetni azt, amije van. :)
A borító meg még mindig csodaszép. :)

DarknessAngel >!
Joss Stirling: Misty

Joss Stirling: Misty A kendőzetlen igazság

Joss Stirling írhat akármit, én imádni fogom! Olyan jó, hogy megint betekintést nyerhetünk a savantok világába, már nagyon hiányoztak. A borító nagyon szép, a történet érdekes, cuki és aranyos. Nem egy Benedict sztori, de attól még lehet isteni. Persze a Benedict tesók is jócskán szerepeltek, de azért ez mégiscsak egy Misty – Alex show :D
Már mindjárt az eleje nagyon tetszett, mert Uriel *-* megy megkeresni a lélektársát Misty kíséretében. Nagyon, nagyon édes volt az a sok izgulás előtte. Ilyenkor sajnálom, hogy nem kaphatott mindegyik Benedict egy külön könyvet.
Visszatérve a főszereplőkre.
Misty egy kedves lány, nem lehet nem megkedvelni. A képessége is nagyon bejött, még hogyha néha hátrányos helyzetbe is hozza szegényt. Tetszett az Alexal történő megismerkedése, a kis szócsatáik, és a nagy egymásra találás.
Alex-et is csak imádni lehet, annak ellenére, hogy volt, amikor jól megráztam volna, hogy térjen már észhez. Viszont az a falmászós jelenet nagyon cuki volt *-*
Kíváncsi vagyok, vajon a következő részben is megtalálja e valamelyik Benedict a lélektársát. Nem kaphatna Victor egy külön könyvet? De tényleg!
Addig is várom a következő részt Angel főszerepében.

6 hozzászólás
Viktória_Erdei P>!
Joss Stirling: Misty

Joss Stirling: Misty A kendőzetlen igazság

Örültem, hogy a Benedict fiúk is megjelentek. Bár jobban örültem volna, ha a többi Benedict fiú lesz soron, aki megtalálhatja a lélektársát, nemcsak Uriel. Jobban is kifejthette volna. Alexet nem értettem, hogy bízott meg azonnal Johan-ban. spoiler A végén aggódtam egy kicsit, de végül happy end lett. Remélem még lesz további lélektárs könyv.

_Leelan_>!
Joss Stirling: Misty

Joss Stirling: Misty A kendőzetlen igazság

Imádtam!!!
A legkomplexebb, a legjobb, a legizgalmasabb!!!!
Nagyon nagyon jóóóóó *-*

Cs_N_Kinga P>!
Joss Stirling: Misty

Joss Stirling: Misty A kendőzetlen igazság

Hát az eleje kicsit lassan indult be, de aztán…. Hú el sem tudom képzelni, hogy valaki/bárki úgy tudjon élni egy társas közösségben hogy mindig igazat mond. Itt nem a nagy hazugságokra, vagy ilyesmire gondolok, inkább az apróbb füllentésekre, kegyes hazugságokra. Érdekes lehet ez is, emellett ugye volt egy szerelmi szál és egy ici-pici krimi is, egy gyilkos, aki….. na nem lövöm le a poént. Jó volt, fogok még olvasni a sorozatból.

Valeria729 P>!
Joss Stirling: Misty

Joss Stirling: Misty A kendőzetlen igazság

Szeretem ezt a sorozatot, a savantok világát, a Benedict fiúkat. Misty nagyon aranyos karakter, igazán érdekes szituációkba keveredett a képessége miatt. A krimi vonal is teljesen rendben volt.


Népszerű idézetek

AniTiger P>!

– Ne szóld le a csajos könyveket! Ezek kapcsolatépítő művek, amiket a kiadók elbagatellizálnak a cukiskodó borítóikkal. Tudtad, hogy a könyvvásárlóknak több mint fele nő, és női íróból is több van? És erre mit csinálnak velünk? Kisebbségként kezelnek; egy alkategória lett belőlünk! – Summer úgy simogatta a könyv borítóját, mintha csak meg akarná nyugtatni.
[…]
– Hát jó. Akkor kapcsolatépítő regényeket olvasok. Köszi, Summer.
– Szerintem ki kellene találnunk pár kifejezést a pasik olvasmányaira is. Lehetnének mondjuk kankönyvek. Vagy tesztosztorik. Esetleg macsómesék? – nézett ránk kérdőn Angel.

100-101. oldal, 8. fejezet

Joss Stirling: Misty A kendőzetlen igazság

Kapcsolódó szócikkek: könyv · Misty Devon · Summer Whelan
2 hozzászólás
kiruu>!

Egy percnyi néma csenddel adóztam a kigyúrt felsőtestek látványának.

52. oldal

Joss Stirling: Misty A kendőzetlen igazság

Kapcsolódó szócikkek: Misty Devon
AniTiger P>!

– Folytasd! El kell mondanod, hogy minél előbb túl lehess rajta.
– Jól van, jól van. Azt akartam mondani, tök lazán, hogy „Hé, Sean, jó nyarat”, de ehelyett az bukott ki, hogy „Isteni feneked van.”
Summer az arcához csapta a tenyerét. – Neeeem…!

7. oldal, 1. fejezet

Joss Stirling: Misty A kendőzetlen igazság

Kapcsolódó szócikkek: Misty Devon
DarknessAngel >!

– Pingvinek Afrikában? Tiszta Madagaszkár! – Xav hátradőlt a székén, és keresztbe tette a lábát. – Imádtam azt a filmet.

58. oldal

Joss Stirling: Misty A kendőzetlen igazság

Kapcsolódó szócikkek: Xavier Benedict
ßißi>!

– Isten hozott a családomban – mondtam Urielnek. – Itt senki sem százas.
[…]
– Máris otthon érzem magam.

Joss Stirling: Misty A kendőzetlen igazság

Kapcsolódó szócikkek: Misty Devon · Uriel Benedict
AniTiger P>!

– Hosszas beszélgetéseket folytat a kutyánkkal. – Opal a homlokát ráncolta. – Sőt, nem vagyok benne biztos, hogy nem képzeli kutyának magát. Sokszor órákig képes eldobós-visszahozóst játszani.
– Az jó, ha elvan a kutyával, nem? – mondta Uriel kedvesen, és elkapta az ültében előre-hátra hintázó kisfiú által elhajított cumisüveget.
– Nem; úgy értem Brand azt szereti, ha mi dobunk el egy fadarabot, és ő hozhatja vissza; a kutyát a közelébe se engedi. Ráadásul szereti a dolgokat megcincálni a fogával; a nadrágszárak a kedvencei.
[…]
– Isten hozott a családomban – mondtam Urielnek. – Itt senki sem százas.

19-20. oldal, 1. fejezet

Joss Stirling: Misty A kendőzetlen igazság

Kapcsolódó szócikkek: Misty Devon · Uriel Benedict
AniTiger P>!

– Nincs is irritálóbb, mint egy „én már megtaláltam a pasimat”-savant – cukkolódott Angel, hogy kicsit feldobja a hangulatot. – A tenyérbemász-o-méterem totál kiakadt tőletek.

109. oldal, 8. fejezet

Joss Stirling: Misty A kendőzetlen igazság

Kapcsolódó szócikkek: Angel Campbell
deen>!

– Sajnálom. Nem mintha nem nézne ki pazarul, de ennek a dolognak még a lélekfürkészi iránymutatással sincs semmi esélye.
Uriel csak pislogott a kategorikus visszautasítás hallatán.
– Hogyhogy? Nem kellene esetleg mégis megpróbálnunk a telepátiát?
Francie kedvesen megveregette a kezét.
– Higgyen nekem. Tudom.
– De hogy lehet ennyire biztos? Talán már meglelte a lélektársát?
– Nem.
– Hát akkor?
Francie a kávéjába kortyolt; szemei csillogtak a pohár pereme felett.
– Az én nagy találkozásomkor nem tartom valószínűnek, hogy az illető lány pont egy Armani-modellre hasonlít majd.
Hopplá; úgy tűnt, Opal nyomozása elsiklott néhány alapvető tény felett.
Sosem láttam még Urielt ennyire elvörösödni.
– Cikiii… – suttogtam.

30. oldal

Joss Stirling: Misty A kendőzetlen igazság

Kapcsolódó szócikkek: Francie Coetzee · Misty Devon · Uriel Benedict
Ninácska P>!

– Mit csináljak? Hogy segítsek?
– Csak légy önmagad!

Joss Stirling: Misty A kendőzetlen igazság

Kapcsolódó szócikkek: Alex du Plessis
Viktória_Erdei P>!

– Mi bukott ki? – Angel kárörvendően csillogó szeme az ingemre tévedt.
– Semmi olyasmi! Nem ruhakatasztrófa történt. Komolyan, miért is barátkozom én veled…?!
– Mert szerinted király vagyok.
Summer oldalba könyökölte, hogy befejezhessem a sztorit. – Folytasd! El kell mondanod, hogy minél előbb túl lehess rajta.
– Jól van, jól van. Azt akartam mondani, tök lazán, hogy „Hé Sean, jó nyarat”, de ehelyett az bukott ki, hogy „Isteni feneked van.”
Summer az arcához csapta a tenyerét. – Neeeem…!
– De, attól tartok, mégis.
– És ő mit mondott erre? – kérdezte Angel.
– Azt mondta: „Köszönöm, hogy ezt megosztottad velem.” Jót röhögött, aztán odébbállt, hogy elmesélje a haverjainak.
– A szemét. – Angel mindent megpróbált, hogy ne vigyorogjon. Egyáltalán nem érezte át, milyen is lehet az én adottságommal élni.
– A nap többi része azzal telt, hogy mindenféle srácok jöttek oda, és azt kérdezgették, hogy az ő hátsójukat is gusztusosnak tartom-e.
Angel kidőlt a képernyő elől. Bizonyára a padlón fetrengett a röhögéstől.

6-7. oldal, 1. fejezet

Joss Stirling: Misty A kendőzetlen igazság

Kapcsolódó szócikkek: Angel Campbell · Misty Devon · Summer Whelan

A sorozat következő kötete

Lélektársak sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kerstin Gier: Az álmok harmadik könyve
Richelle Mead: Vámpírakadémia
Anna Banks: Poszeidón
Carlos Ruiz Zafón: Marina
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Tracy Wolff: Sóvárgás
Fróna Zsófia: Fegyverek Háza
Csóti Lili: Hetedvérig
Richelle Mead: Vérvonalak