Sky (Lélektársak 1.) 904 csillagozás

Találd meg a lélektársad!
Joss Stirling: Lélektársak – Sky

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Sky egy kicsit zárkózott, szorongó tizenhat éves lány, aki túlságosan jól tudja, milyen érzés kívülállónak, idegennek lenni valahol. Mikor Londonból Coloradóba költözik kissé különc nevelőszüleivel, megtapasztalja milyen egy tipikus amerikai középiskola, és milyen egy nem tipikus fiú. Zed Benedict jóképű, tehetséges, minden lány álma, csak épp sötét titkok veszik körül.
Aztán Sky egy hangot hall a fejében… Az Ő hangját. És Zed is hallja, érti az ő válaszait, amiket még ki sem mondott. Mi ez az egész? Kik a savantok, és létezik olyan, hogy lélektárs? Sky hiszi is, nem is, amíg mélyen belül fel nem éled benne egy képesség, amitől már rég meg akart szabadulni. Valami, amitől egész életében félt…
Természetfeletti képességek, szövevényes összeesküvés és két kamasz szerelme.

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: 15 éves kortól

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2012
346 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155220197 · Fordította: Totth Gitta
>!
438 oldal · ISBN: 9786155220357 · Fordította: Totth Gitta

Enciklopédia 30

Szereplők népszerűség szerint

Zed Benedict · Xavier Benedict · Yves Benedict · Sky Bright · Victor Benedict · Will Benedict · Uriel Benedict · Trace Benedict · Saul Benedict · Karla Benedict · Nelson Hoffman · Daniel Kelly · Maria Toscana Kelly · Mr. Ozava · Mrs. Green · Mrs. May Hoffman · Sally Bright · Sean Kelly · Simon Bright · Tina Monterey · Zoe Stuart


Kedvencelte 212

Most olvassa 38

Várólistára tette 378

Kívánságlistára tette 310

Kölcsönkérné 14


Kiemelt értékelések

>!
gabiica P
Joss Stirling: Lélektársak – Sky

Joss Stirling: Lélektársak – Sky Találd meg a lélektársad!

Érdekes volt a történet. Egyáltalán nem erre számítottam, de végül mégis nagyon megtetszett. Jól kidolgozott a történet, és a szereplők is, mindenkinek megvannak a maga kiemelkedő tulajdonságai, amelyek nagy szerepet kapnak a történetben.
Eleinte kicsit idegesített Sky naivsága, aztán hamar megkedveltem őt is.
Zed, az igazi rosszfiú, akibe mindenki egy kicsit rögtön beleszeret… mint ahogy én is. Nagyon jó volt, kíváncsi vagyok a folytatásra.

>!
Naiva P
Joss Stirling: Lélektársak – Sky

Joss Stirling: Lélektársak – Sky Találd meg a lélektársad!

Ennél a könyvnél nagyon fel van tekerve az a bizonyos cukiság-faktor gombocska, ami nem gond, mert a végeredmény egy hihetetlenül aranyos, jól működő történet. Amikor először olvastam, nem nyűgözött le ennyire. Tudom is az okát: Sky tétovázása, bizonytalansága néha igazán kiborított, de még mindig jobb, minthogy egyik pillanatról a másikra váltott volna szende nyusziból, vadmacskává. Zed egyszerűen imádnivaló. Szerintem a legtöbb tinilány álma. A maga módján és első benyomásra rosszfiú, aki valójában nem is olyan „rossz”. Szereti és űzi is az extrém sportokat, motorozik, és nagyon védelmező és az már csak a ráadás, hogy jól néz ki. A mellékszereplőket is nagyon jók, különösen a Benedict családtagok. Tehát; aranyos paranormális-romantikus történet cseppnyi krimivel, humorral és jókora adag cukisággal. A „főgonoszok” szálát kicsit hiányosnak éreztem, de ettől függetlenül kíváncsi leszek a többi Benedict-re is.

>!
Szilvi00 P
Joss Stirling: Lélektársak – Sky

Joss Stirling: Lélektársak – Sky Találd meg a lélektársad!

Az első gondolatom a könyv végén nagyon mélyreható volt, és körülbelül. így hangzott: Milyen Cuki Volt!!! Szerettem olvasni, de bevallom őszintén, hogy helyként öregnek éreztem magam ekkora vattacukor történethez. Sky picit bátortalan leányzó és néha kedvem lett volna megrázni őt, viszont imádtam hatalmas fantáziáját és a végére szépen összeszedte magát, pedig borzasztó dolgokat volt kénytelen átélni. Zed-et kapásból szívembe zártam, már értem, miért olyan népszerű a könyv a fiatalabb korosztály körében. Vagány, sportos és jóképű srác, ehhez jön a különleges képessége. Nekem is bejött!
Ha sokat olvas az ember gondolom előfordul, hogy hasonlóságokat vél felfedezni. Engem többször emlékeztetett két sorozatra is, amiket szintén nagyon szerettem. (Enigma és Luxen) Kíváncsian várom a többi Benedict tesó történetét.

>!
GytAnett P
Joss Stirling: Lélektársak – Sky

Joss Stirling: Lélektársak – Sky Találd meg a lélektársad!

Na jó, nekem ez a könyv most nagyon bejövős volt, elég csak az olvasási időmre rálesni. :)
Tavaly nyáron kezdtem el molyolni, akkor fedeztem fel ezt a sorozatot, azóta vonz, hogy megismerjem. Sajnos a könyvtárunkban nincs meg, de szerencsére a Könyvhéten pici pénzért adták, így gyorsan be is szereztem az első három részt. :)
J.S. igazán élvezetesen, gördülékenyen ír, az érzéseket maradéktalanul át bírtam érezni.
A karakterek nagyon kedvelhetőek voltak, tisztán kivehető volt, hogy ki a Jó és ki a Rossz. (Nyilvánvalóan a rosszakat nem csíptem. :D)
Úgy gondolom, Zed még mindig a nem csak tini lányok álma, igazi rossz fiú, érző belsővel. Néha már-már zavaró volt a túlzott féltés, gondoskodás és védelmezés, de ezt annyira cukin tálalta J.S., hogy nem bírtam mérges lenni miatta.
Természetesen most is megjelenik a tökéletlen lány, szörnyű múlttal. Elcsépelt klisé, de ide nagyon illet. Nagyon jól lett előadva, így ezen sem bírtam magam felhúzni. Sky szüleit nagyon szerettem, tényleg mindent megtettek volna a lányukért, még ha nem is a vér szerinti gyerekük.
A Benedict família is szimpatikus volt. Rengeteg potenciál van még az ő történeteikben.
Valóban nem lehetett mindent megtudni erről az egész világról, elég sok kérdés maradt bennem (el is gondolkodtam miatta a 4.5 csillagon), de reménykedem benne, hogy a további részekben kapok majd válaszokat a kérdéseimre. :)
A legszívesebben rögtön nekiesnék a második résznek, de attól félek, hogy nem lesz ennyire jó, mint az első. Igen nagy elvárásokkal indulok neki. Alapvetően annyira nem is kedvelem azokat a sorozatokat, ahol minden részben másokról van szó, de hátha majd ez lesz az, ami megváltoztatja a véleményemet. :)

2 hozzászólás
>!
K_A_Hikari
Joss Stirling: Lélektársak – Sky

Joss Stirling: Lélektársak – Sky Találd meg a lélektársad!

" – Épp csak azt vettem le, hogy súlyosan allergiás vagy az S-es méretű angol lányokra.
Zed felém nézett: – Ez lennél te?
– Ööö…igen. (…)
– Tökeletes a magasságod. A mi csaladunkban mindenki óriás vörösfenyő méret; egy bonsai pont jól jön a változatosság kedvéért."

Összességen azért mégis csak azt mondom, hogy jó kis történet ez.
Nem váltja meg a világot ám nem is ez a „feladata”, inkább kikapcsol és szórakoztat, azt viszont nagyon jól.
Egyszerűen csak halad vele az ember, mert olvasmányos és élvezetes.
Plusz jó pont, hogy hiába nyitókötet, de maga a történet kerek egész.
Valóban, van, aki egész életében keresi a társát, akivel egy a lelkük. Ha megtaláltad, szerencsés vagy. Ha nem, ne csüggedj, rád talál.
Mint ahogy Sky és Zed talált egymásra: váratlanul de véglegesen.

10 hozzászólás
>!
B_Vivien_Kitti
Joss Stirling: Lélektársak – Sky

Joss Stirling: Lélektársak – Sky Találd meg a lélektársad!

Ó, ez nagyon rózsaszín,nagyon aranyos,nagyon romantikus kis történet :D
Nagyon meglepődtem,mert nem vártam, hogy ennyire tetszeni fog nekem.
Az ilyen gyorsan kialakuló szerelmek nem nagyon jönnek be, de Stirlingnek sikerült azt megcsinálnia,amit pl.: Wardnak vagy Kenyonnak :D
Hiába gyorsan kialakuló szerelmes történetről beszélünk minden cseppjét és minden momentumát imádtam :D
Tegnap este fél kettőig olvastam majdnem, úgy, hogy reggel 4:50kor kel kelnem… Nem voltam normális, de nagyon tetszett és mióta dolgozok talán ez az első olyan könyv, amit gyorsan bedaráltam és ennyire megfogott.
Szenvedélyes éjszakák és Rafe karácsonya volt csak ilyen hatással ram ebben hónapban :)
Tuti folytatom, nagyon bejövős kis sztori :)))

6 hozzászólás
>!
NightStar
Joss Stirling: Lélektársak – Sky

Joss Stirling: Lélektársak – Sky Találd meg a lélektársad!

Úgy imádom ezt a sorozatot! *-*

Nem tudom, mi fogott meg benne annyira… az írónő által kreált savant világ, az eleve elrendelt társ ötlete, a fordulatos cselekmény, vagy talán a Benedict fiúk… (Vick ♥).

Az alapötlet mindenképp érdekes. Maguk a különleges képességű savantok, az ő közösségük és a lélektársak. Őszintén azt hiszem, hogy engem ez utóbbi vonz leginkább ebben a sorozatban. Minden savantnak van egy társa, akivel egy napon születtek (fogantak). Minden savant tudja, hogy valaki a világban csak rá vár, hogy a mindene legyen, hogy kiegészítsék egymást. Olyan szép és egyszerű elképzelés. Milyen lehet tudni, hogy van valaki, aki neked rendeltetett, hogy a tiéd legyen és te az övé? És azt tudni, hogy lehet, hogy sosem találod meg?

A szereplők szerethetőek. Sky a félénk kis nyuszi, aki annyi traumát élt már át, hogy fél szeretni is. Zed pedig a rosszfiú, akire a Benedict család legkisebbjeként túl nagy teher hárul. Rakjuk őket össze és egy szép kis szerelmi történetet kapunk.

Azt hiszem, a többi rész sem marad sokáig újraolvasatlanul. :)

>!
Blackfire
Joss Stirling: Lélektársak – Sky

Joss Stirling: Lélektársak – Sky Találd meg a lélektársad!

Végre vége …huhh
Ne értseteke félre,nem azért reagálok így ,mert nem tetszett,ellenkezőleg.
Mivel nem tudtam elvinni a könyvet nagymamámnál meg persze el is felejtkeztem róla a nagy sietségbe így várnom kellett 3 teéjes napot ,hogy el tudjam végre olvasni,mert pont a felénél tartottam,amikor jött az ötlet ,hogy na mmegyek maminál egy kicsit,de emberek a fele,a legérdekesebb része hihi :D najo én az egészre azt mondtam
Nagyon tetszett igazán ez a lélektársos dolog,ez kellett most egy kis romantika spoiler
Úgy összességében nagyon szeretem a talpraesett főszereplőket spoiler valahogy nekem nem jött át az hogy tényleg így lett volna.Tetszett viszont spoiler #de viszon itt is valami újdonságot vártam,hogy ki lesz találva neki valami spoiler .És attól persze minden egyes alkalommal a falramásztam volna spoiler Ja és utáltam ,hogy nincs spoiler.Ennyi a mi kis főszereplőnkről.
Zed.Hát mi mást vártunk ,imádtam.Ez a fiú nemcsak Skyjal bánt gyengéden,és nem csak az ő lelkét érintette meg,de az enyémet is.:D Ezért innen szeretnék üzenni neked kedves Zedem,hogy a szívem mindig nyitva áll előtted,haaa gondolod…
Úgy imádtam a Benedick család tadjait,mindennyiójukat a szívembe fogadtam :D és a meghitt légkör amelyet az írónő megálmodott nekik ottholra,a családi szeretet <3
Nagyon szerettem,igazán,de szerintem pihentetem ezt a dolgot és ha majd el is olvasom a második részt,Yves és Phonex történetét,azt is majdcsak kéőbb,most bármennyore is romi kicsit úgy érzem,hogy nyomban megcsömölök a sok spoiler lehet,hogy csak féltékeny vagyok?! :D

1 hozzászólás
>!
Wandamaci
Joss Stirling: Lélektársak – Sky

Joss Stirling: Lélektársak – Sky Találd meg a lélektársad!

Az alapfelvetés, hogy valahol a nagy világban megvan a lélektársad és mellette tudsz majd igazán kiteljesedni, tetszik. Sajnos nem ez a szál kapta a legnagyobb szerepet.
A könyv eleje érdekesen indult, rögtön megragadta a kíváncsiságomat, hogy vajon mi történhetett Sky-al. Szépen végig volt vezetve, csak a végkifejlet körül bontakozott ki, így végig piszkálta a csőrömet. Szimpatikusak voltak a szereplők is – Kellyéken kívül persze –, de Sky-al és Zed-el néha nem tudtam mit kezdeni. Zed pálfordulására pislogtam nagyokat.Borzalmas dolgok történtek Sky-al is, amit meg is értettem, nehéz lehetett újra kinyílni, de katasztrófa volt, amit leművelt néha.
Összességében nem rossz történet, megvan a maga hangulata, csak szerintem kinőttem belőle. Számomra már nem elég, hogy a suli ügyeletes rosszfiúja belehabarodik a kis süsü lányba és világra szóló szerelem lesz, amit különböző kalandok és a szereplők döntésképtelensége nehezít.
Bővebben:
http://wandamaci.blogspot.hu/2017/01/joss-stirling-lele…

>!
Violet_Finch_PMónika
Joss Stirling: Lélektársak – Sky

Joss Stirling: Lélektársak – Sky Találd meg a lélektársad!

Olvasás közbe jöttem rá,hogy már olvastam ezt a könyvet. (Nem értem miért nem volt jelöl a olvasottként.)
Viszont jó volt újra olvasni,mivel sok dologról megfeledkeztem.
Sky és Zed nagy aranyos páros. Kicsit ijesztő volt Zed hirtelen érdeklődése Sky iránt. Nem csodálom,hogy menekült volna ettől Sky. (17évesen halálra rémülten volna ha egy fiú azt mondja Ő a lelkitársam és örökre együtt maradunk.)
A fél csillagot azért vontam le,mert Sky múltja kicsit felületesen lett megírva. (pedig elvileg attól szenvedne az egész könyv alatt.) Na meg egy két apróság pl spoiler
A többiekre is kiváncsi vagyok. Valószínűleg folytatom a sorozatot. A többit már tuti nem olvastam. :D


Népszerű idézetek

>!
Reen

„Rosszfiúk, de nem gonoszak” – ez volt az általános megítélés.
Tina foglalta össze a legtömörebben:
– Olyanok, mint a belga csoki: bűnös, de teljességgel ellenállhatatlan élvezet.

39. oldal - 4. fejezet (Manó Könyvek, 2012)

Joss Stirling: Lélektársak – Sky Találd meg a lélektársad!

Kapcsolódó szócikkek: Tina Monterey
>!
Greylupus

    – Tökéletes a magasságod. A mi családunkban mindenki óriás vörösfenyő-méret; egy bonsai pont jól jön a változatosság kedvéért.

96. oldal - 9. fejezet (Manó Könyvek, 2012)

Joss Stirling: Lélektársak – Sky Találd meg a lélektársad!

Kapcsolódó szócikkek: Sky Bright · Zed Benedict
>!
Greylupus

    Victor megszorította a kezem:
    – Nagyon bírlak, Sky. Igazi harcos lélek vagy!
    – Bizony ám! Hallottad, Zed?! Bambi, az őzike a múlté. Igazi rottweiler vagyok – és nagyon mérges.
    – És nagyon kicsi – tette hozzá Zed, őt még mindig nem győzte meg Victor.

307. oldal - 23. fejezet (Manó Könyvek, 2012)

Joss Stirling: Lélektársak – Sky Találd meg a lélektársad!

Kapcsolódó szócikkek: Bambi · Sky Bright · Victor Benedict · Zed Benedict
>!
Greylupus

     A papád épp most veszi le rólam a mértéket a koporsómhoz, mondta Zed.
     Á, dehogy!
     Furcsa képek ugranak be… mind meglehetősen fájdalmas, és hátrányosan érinti a jövőbeli terveimet, hogy egyszer én is apa legyek.

144. oldal - 12. fejezet (Manó Könyvek, 2012)

Joss Stirling: Lélektársak – Sky Találd meg a lélektársad!

Kapcsolódó szócikkek: Simon Bright · Sky Bright · Zed Benedict
>!
Greylupus

    – Ó, azok a szép idők, amikor tizenhat éves az ember. Beül egy kávéra, aztán egyszer csak a rendőrőrsön találja magát!

179. oldal - 15. fejezet (Manó Könyvek, 2012)

Joss Stirling: Lélektársak – Sky Találd meg a lélektársad!

Kapcsolódó szócikkek: Simon Bright
>!
Sheila_7

    – Aha, félelmetes voltál, bizony – értett egyet Zoe is, és nagyon küzdött, hogy ne nevesse el magát. – Mint Bambi… a hátán egy kalasnyikovval.

76. oldal - 8. fejezet (Manó Könyvek, 2012)

Joss Stirling: Lélektársak – Sky Találd meg a lélektársad!

Kapcsolódó szócikkek: Bambi · Sky Bright · Zoe Stuart
1 hozzászólás
>!
Sheila_7

    – Hogy tudod megjegyezni, hogy ki kicsoda?
    – Ugyan, könnyű: Trace, a tökös; Uriel, az ultra intelligens; Victor… ööö… vadítóan titokzatos.
    – Ez nem ért!
    Zoe csak vigyorgott, és folytatta: – Will, az 1000 wattos vigyor; Xav, az X-trém sportos; Yves pedig… rá nem találok szavakat. Zedet meghagyom neked. Ismered a dalt az oviból? – és ezzel dúdolni kezdett egy ismerős dallamot. – Ha a Benedict srácokkal szemléltetnék az oviban a betűket, mi lányok fényévekkel előbb megtanulnánk olvasni.

111-112. oldal, 10. fejezet (Manó Könyvek, 2012)

Joss Stirling: Lélektársak – Sky Találd meg a lélektársad!

>!
Reen

    – Mivel én főztem, Xavnek kell takarítania, így szabadok vagyunk – magyarázta, és a kabátomat tartotta nekem.
    – Főztél?! Szóval te ezt ennek hívod?
    – Jól van, szenesítettem – mondta, és megfogta a kezemet, majd kifelé vezetett a hátsó ajtón.

132. oldal - 11. fejezet (Manó Könyvek, 2012)

Joss Stirling: Lélektársak – Sky Találd meg a lélektársad!

Kapcsolódó szócikkek: Sky Bright · Xavier Benedict · Zed Benedict
>!
Greylupus

    Zed kivette a könyvet a kezemből.
     Á, pingvinek?! Milyen izgalmas kis lények ezek, nem is tudtam, hogy tanulmányozod őket. Melyik órán foglalkoztok ilyesmivel?
     A „Hülyén kinéző lények tartsanak össze” című órán.

157. oldal - 13. fejezet (Manó Könyvek, 2012)

Joss Stirling: Lélektársak – Sky Találd meg a lélektársad!

Kapcsolódó szócikkek: pingvin · Sky Bright · Zed Benedict
>!
Reen

– A francba, Zed, elégetted az egészet! Ha jól emlékszem, azt mondtad, ez lesz életed legjobb pizzája! – Xav megragadta a konyhai kesztyűt, és kikapta a kissé megfeketedett pizzát a sütőből.
    Zed beleszimatolt a levegőbe:
    – Tényleg ez a legjobb! Épp csak megperzselődött. Határozottan fejlődök.
    – Mi haszna van, hogy ilyen okostojás vagy, ha még egy pizzát sem tudsz megsütni?
    – Én is ezt kérdezem magamtól mindennap – válaszolt Zed jókedvűen, miközben a pizzaszeletelőt halászta elő.

131. oldal - 11. fejezet (Manó Könyvek, 2012)

Joss Stirling: Lélektársak – Sky Találd meg a lélektársad!

Kapcsolódó szócikkek: Xavier Benedict · Zed Benedict

A sorozat következő kötete

Joss Stirling: Lélektársak – Phoenix Yves és Phoenix története

Lélektársak sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Sara Raasch: Hó mint hamu
Deborah Harkness: A boszorkányok elveszett könyve
Rick Riordan: Neptunus fia
Lana Millan: Raziel
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Charlie N. Holmberg: A papírmágus
Ilona Andrews: Mágikus találkozás
Rachel Vincent: Lélekőrzők
Melissa Marr: Veszélyes játék
Darynda Jones: Első sírhant