Sky (Lélektársak 1.) 1080 csillagozás

Találd meg a lélektársad!
Joss Stirling: Lélektársak – Sky

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Sky egy kicsit zárkózott, szorongó tizenhat éves lány, aki túlságosan jól tudja, milyen érzés kívülállónak, idegennek lenni valahol. Mikor Londonból Coloradóba költözik kissé különc nevelőszüleivel, megtapasztalja milyen egy tipikus amerikai középiskola, és milyen egy nem tipikus fiú. Zed Benedict jóképű, tehetséges, minden lány álma, csak épp sötét titkok veszik körül.
Aztán Sky egy hangot hall a fejében… Az Ő hangját. És Zed is hallja, érti az ő válaszait, amiket még ki sem mondott. Mi ez az egész? Kik a savantok, és létezik olyan, hogy lélektárs? Sky hiszi is, nem is, amíg mélyen belül fel nem éled benne egy képesség, amitől már rég meg akart szabadulni. Valami, amitől egész életében félt…
Természetfeletti képességek, szövevényes összeesküvés és két kamasz szerelme.

Eredeti megjelenés éve: 2010

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2012
346 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155220197 · Fordította: Totth Gitta
>!
Manó Könyvek, Budapest, 2012
438 oldal · ISBN: 9786155220357 · Fordította: Totth Gitta

Enciklopédia 37

Szereplők népszerűség szerint

Zed Benedict · Xavier Benedict · Yves Benedict · Sky Bright · Victor Benedict · Will Benedict · Uriel Benedict · Trace Benedict · Saul Benedict · Karla Benedict · Nelson Hoffman · csapatkapitány · Daniel Kelly · Maria Toscana Kelly · Mr. Ozava · Mrs. Green · Mrs. May Hoffman · Sally Bright · Sean Kelly · Simon Bright · Tina Monterey · Zoe Stuart


Kedvencelte 228

Most olvassa 39

Várólistára tette 428

Kívánságlistára tette 391

Kölcsönkérné 15


Kiemelt értékelések

nicosia P>!
Joss Stirling: Lélektársak – Sky

Joss Stirling: Lélektársak – Sky Találd meg a lélektársad!

Többször olvastam a sorozatot, és bár ezt a részt is szeretem,mégis a többi függvényében ez a leggyengább, talán mert az első.
A történetmesélés kissé sietős, nem alapos, ugyan elmagyarázza a főbb dolgokat, de csak kapkodósan, szőrmentén.
A karakterek szintén kicsit laposak,fekete-fehérek. Zed nem igazán meggyőző, egyszerre rosszfiú és meg nem értett jófiú, és Sky sem annyira erős karakter. A többi szereplő közül Sky szülei kifejezetten idegesítettek, és a barátai sem győztek meg. Mindezek ellenére mégis működtt nekem, talán azért mert ez alapozta meg a savantvilágot, ami aztán a többi részben csúcsosodik ki.

Naiva>!
Joss Stirling: Lélektársak – Sky

Joss Stirling: Lélektársak – Sky Találd meg a lélektársad!

Ennél a könyvnél nagyon fel van tekerve az a bizonyos cukiság-faktor gombocska, ami nem gond, mert a végeredmény egy hihetetlenül aranyos, jól működő történet. Amikor először olvastam, nem nyűgözött le ennyire. Tudom is az okát: Sky tétovázása, bizonytalansága néha igazán kiborított, de még mindig jobb, minthogy egyik pillanatról a másikra váltott volna szende nyusziból, vadmacskává. Zed egyszerűen imádnivaló. Szerintem a legtöbb tinilány álma. A maga módján és első benyomásra rosszfiú, aki valójában nem is olyan „rossz”. Szereti és űzi is az extrém sportokat, motorozik, és nagyon védelmező és az már csak a ráadás, hogy jól néz ki. A mellékszereplőket is nagyon jók, különösen a Benedict családtagok. Tehát; aranyos paranormális-romantikus történet cseppnyi krimivel, humorral és jókora adag cukisággal. A „főgonoszok” szálát kicsit hiányosnak éreztem, de ettől függetlenül kíváncsi leszek a többi Benedict-re is.

1 hozzászólás
gabiica P>!
Joss Stirling: Lélektársak – Sky

Joss Stirling: Lélektársak – Sky Találd meg a lélektársad!

Érdekes volt a történet. Egyáltalán nem erre számítottam, de végül mégis nagyon megtetszett. Jól kidolgozott a történet, és a szereplők is, mindenkinek megvannak a maga kiemelkedő tulajdonságai, amelyek nagy szerepet kapnak a történetben.
Eleinte kicsit idegesített Sky naivsága, aztán hamar megkedveltem őt is.
Zed, az igazi rosszfiú, akibe mindenki egy kicsit rögtön beleszeret… mint ahogy én is. Nagyon jó volt, kíváncsi vagyok a folytatásra.

MissFortune>!
Joss Stirling: Lélektársak – Sky

Joss Stirling: Lélektársak – Sky Találd meg a lélektársad!

Nem túl nagy elvárásokkal kezdtem el, viszont nagyon tetszett!
Szerettem a szereplőket, a Benedict fiúkat leginkább. Nem egy átlagos gimis románcot kapunk, ez megvan spékelve egy kis fantasyval is, illetve elég eseménydús, sok akció van benne.
Sky-vel a végére barátkoztam meg. Eleinte kiborított, mert minden helyzetben fura történeteket talált ki, ami engem eléggé kizökkentett, később pedig a probléma a fene nagy bizonytalansága lett. Egy alkalom volt, amikor ezzel tényleg iszonyúan kiborított, mert már abszolút semmi oka nem lett volna rá, na itt legszívesebben meglegyintettem volna, amiért ilyen kis butácska.
Zed egy igazi álompasi. A rosszfiús külseje mögött egy igazán cuki pasi rejtőzik, aki a lélektársáért bármit megtenne.
Összességében imádtam, minden megvolt benne ami kell: édes pasi, akció, fantasy. Nagyon olvastatta magát, csak úgy pörögtek a lapok. :)
Eléggé megkedveltem a Benedict családot, kíváncsi vagyok a többiek történetére is.

Wandamaci__könyvkuckója P>!
Joss Stirling: Lélektársak – Sky

Joss Stirling: Lélektársak – Sky Találd meg a lélektársad!

Az alapfelvetés, hogy valahol a nagy világban megvan a lélektársad és mellette tudsz majd igazán kiteljesedni, tetszik. Sajnos nem ez a szál kapta a legnagyobb szerepet.
A könyv eleje érdekesen indult, rögtön megragadta a kíváncsiságomat, hogy vajon mi történhetett Sky-al. Szépen végig volt vezetve, csak a végkifejlet körül bontakozott ki, így végig piszkálta a csőrömet. Szimpatikusak voltak a szereplők is – Kellyéken kívül persze –, de Sky-al és Zed-el néha nem tudtam mit kezdeni. Zed pálfordulására pislogtam nagyokat.Borzalmas dolgok történtek Sky-al is, amit meg is értettem, nehéz lehetett újra kinyílni, de katasztrófa volt, amit leművelt néha.
Összességében nem rossz történet, megvan a maga hangulata, csak szerintem kinőttem belőle. Számomra már nem elég, hogy a suli ügyeletes rosszfiúja belehabarodik a kis süsü lányba és világra szóló szerelem lesz, amit különböző kalandok és a szereplők döntésképtelensége nehezít.
Bővebben:
http://wandamaci.blogspot.hu/2017/01/joss-stirling-lele…

2 hozzászólás
K_A_Hikari I>!
Joss Stirling: Lélektársak – Sky

Joss Stirling: Lélektársak – Sky Találd meg a lélektársad!

„ – Épp csak azt vettem le, hogy súlyosan allergiás vagy az S-es méretű angol lányokra.
Zed felém nézett: – Ez lennél te?
– Ööö…igen. (…)
– Tökeletes a magasságod. A mi csaladunkban mindenki óriás vörösfenyő méret; egy bonsai pont jól jön a változatosság kedvéért.”

Összességen azért mégis csak azt mondom, hogy jó kis történet ez.
Nem váltja meg a világot ám nem is ez a „feladata”, inkább kikapcsol és szórakoztat, azt viszont nagyon jól.
Egyszerűen csak halad vele az ember, mert olvasmányos és élvezetes.
Plusz jó pont, hogy hiába nyitókötet, de maga a történet kerek egész.
Valóban, van, aki egész életében keresi a társát, akivel egy a lelkük. Ha megtaláltad, szerencsés vagy. Ha nem, ne csüggedj, rád talál.
Mint ahogy Sky és Zed talált egymásra: váratlanul de véglegesen.

10 hozzászólás
GytAnett>!
Joss Stirling: Lélektársak – Sky

Joss Stirling: Lélektársak – Sky Találd meg a lélektársad!

Na jó, nekem ez a könyv most nagyon bejövős volt, elég csak az olvasási időmre rálesni. :)
Tavaly nyáron kezdtem el molyolni, akkor fedeztem fel ezt a sorozatot, azóta vonz, hogy megismerjem. Sajnos a könyvtárunkban nincs meg, de szerencsére a Könyvhéten pici pénzért adták, így gyorsan be is szereztem az első három részt. :)
J.S. igazán élvezetesen, gördülékenyen ír, az érzéseket maradéktalanul át bírtam érezni.
A karakterek nagyon kedvelhetőek voltak, tisztán kivehető volt, hogy ki a Jó és ki a Rossz. (Nyilvánvalóan a rosszakat nem csíptem. :D)
Úgy gondolom, Zed még mindig a nem csak tini lányok álma, igazi rossz fiú, érző belsővel. Néha már-már zavaró volt a túlzott féltés, gondoskodás és védelmezés, de ezt annyira cukin tálalta J.S., hogy nem bírtam mérges lenni miatta.
Természetesen most is megjelenik a tökéletlen lány, szörnyű múlttal. Elcsépelt klisé, de ide nagyon illet. Nagyon jól lett előadva, így ezen sem bírtam magam felhúzni. Sky szüleit nagyon szerettem, tényleg mindent megtettek volna a lányukért, még ha nem is a vér szerinti gyerekük.
A Benedict família is szimpatikus volt. Rengeteg potenciál van még az ő történeteikben.
Valóban nem lehetett mindent megtudni erről az egész világról, elég sok kérdés maradt bennem (el is gondolkodtam miatta a 4.5 csillagon), de reménykedem benne, hogy a további részekben kapok majd válaszokat a kérdéseimre. :)
A legszívesebben rögtön nekiesnék a második résznek, de attól félek, hogy nem lesz ennyire jó, mint az első. Igen nagy elvárásokkal indulok neki. Alapvetően annyira nem is kedvelem azokat a sorozatokat, ahol minden részben másokról van szó, de hátha majd ez lesz az, ami megváltoztatja a véleményemet. :)

2 hozzászólás
Szilvi00 P>!
Joss Stirling: Lélektársak – Sky

Joss Stirling: Lélektársak – Sky Találd meg a lélektársad!

Az első gondolatom a könyv végén nagyon mélyreható volt, és körülbelül. így hangzott: Milyen Cuki Volt!!! Szerettem olvasni, de bevallom őszintén, hogy helyként öregnek éreztem magam ekkora vattacukor történethez. Sky picit bátortalan leányzó és néha kedvem lett volna megrázni őt, viszont imádtam hatalmas fantáziáját és a végére szépen összeszedte magát, pedig borzasztó dolgokat volt kénytelen átélni. Zed-et kapásból szívembe zártam, már értem, miért olyan népszerű a könyv a fiatalabb korosztály körében. Vagány, sportos és jóképű srác, ehhez jön a különleges képessége. Nekem is bejött!
Ha sokat olvas az ember gondolom előfordul, hogy hasonlóságokat vél felfedezni. Engem többször emlékeztetett két sorozatra is, amiket szintén nagyon szerettem. (Enigma és Luxen) Kíváncsian várom a többi Benedict tesó történetét.

_Leelan_>!
Joss Stirling: Lélektársak – Sky

Joss Stirling: Lélektársak – Sky Találd meg a lélektársad!

Ó, ez nagyon rózsaszín,nagyon aranyos,nagyon romantikus kis történet :D
Nagyon meglepődtem,mert nem vártam, hogy ennyire tetszeni fog nekem.
Az ilyen gyorsan kialakuló szerelmek nem nagyon jönnek be, de Stirlingnek sikerült azt megcsinálnia,amit pl.: Wardnak vagy Kenyonnak :D
Hiába gyorsan kialakuló szerelmes történetről beszélünk minden cseppjét és minden momentumát imádtam :D
Tegnap este fél kettőig olvastam majdnem, úgy, hogy reggel 4:50kor kel kelnem… Nem voltam normális, de nagyon tetszett és mióta dolgozok talán ez az első olyan könyv, amit gyorsan bedaráltam és ennyire megfogott. Szenvedélyes éjszakák és Rafe karácsonya volt csak ilyen hatással ram ebben hónapban :) Tuti folytatom, nagyon bejövős kis sztori :)))

6 hozzászólás
h_niki_i>!
Joss Stirling: Lélektársak – Sky

Joss Stirling: Lélektársak – Sky Találd meg a lélektársad!

Végre vége …huhh
Ne értseteke félre,nem azért reagálok így ,mert nem tetszett,ellenkezőleg.
Mivel nem tudtam elvinni a könyvet nagymamámnál meg persze el is felejtkeztem róla a nagy sietségbe így várnom kellett 3 teéjes napot ,hogy el tudjam végre olvasni,mert pont a felénél tartottam,amikor jött az ötlet ,hogy na mmegyek maminál egy kicsit,de emberek a fele,a legérdekesebb része hihi :D najo én az egészre azt mondtam Nagyon tetszett igazán ez a lélektársos dolog,ez kellett most egy kis romantika spoiler
Úgy összességében nagyon szeretem a talpraesett főszereplőket spoiler valahogy nekem nem jött át az hogy tényleg így lett volna.Tetszett viszont spoiler #de viszon itt is valami újdonságot vártam,hogy ki lesz találva neki valami spoiler .És attól persze minden egyes alkalommal a falramásztam volna spoiler Ja és utáltam ,hogy nincs spoiler.Ennyi a mi kis főszereplőnkről.
Zed.Hát mi mást vártunk ,imádtam.Ez a fiú nemcsak Skyjal bánt gyengéden,és nem csak az ő lelkét érintette meg,de az enyémet is.:D Ezért innen szeretnék üzenni neked kedves Zedem,hogy a szívem mindig nyitva áll előtted,haaa gondolod…
Úgy imádtam a Benedick család tadjait,mindennyiójukat a szívembe fogadtam :D és a meghitt légkör amelyet az írónő megálmodott nekik ottholra,a családi szeretet <3
Nagyon szerettem,igazán,de szerintem pihentetem ezt a dolgot és ha majd el is olvasom a második részt,Yves és Phonex történetét,azt is majdcsak kéőbb,most bármennyore is romi kicsit úgy érzem,hogy nyomban megcsömölök a sok spoiler lehet,hogy csak féltékeny vagyok?! :D

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Err>!

„Rosszfiúk, de nem gonoszak” – ez volt az általános megítélés.
Tina foglalta össze a legtömörebben:
– Olyanok, mint a belga csoki: bűnös, de teljességgel ellenállhatatlan élvezet.

39. oldal - 4. fejezet (Manó Könyvek, 2012)

Joss Stirling: Lélektársak – Sky Találd meg a lélektársad!

Kapcsolódó szócikkek: Tina Monterey
Greylupus>!

– Tökéletes a magasságod. A mi családunkban mindenki óriás vörösfenyő-méret; egy bonsai pont jól jön a változatosság kedvéért.

96. oldal - 9. fejezet (Manó Könyvek, 2012)

Joss Stirling: Lélektársak – Sky Találd meg a lélektársad!

Kapcsolódó szócikkek: Sky Bright · Zed Benedict
Greylupus>!

    Victor megszorította a kezem:
    – Nagyon bírlak, Sky. Igazi harcos lélek vagy!
    – Bizony ám! Hallottad, Zed?! Bambi, az őzike a múlté. Igazi rottweiler vagyok – és nagyon mérges.
    – És nagyon kicsi – tette hozzá Zed, őt még mindig nem győzte meg Victor.

307. oldal - 23. fejezet (Manó Könyvek, 2012)

Joss Stirling: Lélektársak – Sky Találd meg a lélektársad!

Kapcsolódó szócikkek: Bambi · Sky Bright · Victor Benedict · Zed Benedict
Greylupus>!

     A papád épp most veszi le rólam a mértéket a koporsómhoz, mondta Zed.
     Á, dehogy!
     Furcsa képek ugranak be… mind meglehetősen fájdalmas, és hátrányosan érinti a jövőbeli terveimet, hogy egyszer én is apa legyek.

144. oldal - 12. fejezet (Manó Könyvek, 2012)

Joss Stirling: Lélektársak – Sky Találd meg a lélektársad!

Kapcsolódó szócikkek: Simon Bright · Sky Bright · Zed Benedict
Greylupus>!

    – Ó, azok a szép idők, amikor tizenhat éves az ember. Beül egy kávéra, aztán egyszer csak a rendőrőrsön találja magát!

179. oldal - 15. fejezet (Manó Könyvek, 2012)

Joss Stirling: Lélektársak – Sky Találd meg a lélektársad!

Kapcsolódó szócikkek: Simon Bright
Sheila_7 I>!

    – Aha, félelmetes voltál, bizony – értett egyet Zoe is, és nagyon küzdött, hogy ne nevesse el magát. – Mint Bambi… a hátán egy kalasnyikovval.

76. oldal - 8. fejezet (Manó Könyvek, 2012)

Joss Stirling: Lélektársak – Sky Találd meg a lélektársad!

Kapcsolódó szócikkek: Bambi · Sky Bright · Zoe Stuart
1 hozzászólás
Sheila_7 I>!

    – Hogy tudod megjegyezni, hogy ki kicsoda?
    – Ugyan, könnyű: Trace, a tökös; Uriel, az ultra intelligens; Victor… ööö… vadítóan titokzatos.
    – Ez nem ért!
    Zoe csak vigyorgott, és folytatta: – Will, az 1000 wattos vigyor; Xav, az X-trém sportos; Yves pedig… rá nem találok szavakat. Zedet meghagyom neked. Ismered a dalt az oviból? – és ezzel dúdolni kezdett egy ismerős dallamot. – Ha a Benedict srácokkal szemléltetnék az oviban a betűket, mi lányok fényévekkel előbb megtanulnánk olvasni.

111-112. oldal, 10. fejezet (Manó Könyvek, 2012)

Joss Stirling: Lélektársak – Sky Találd meg a lélektársad!

Err>!

    – Mivel én főztem, Xavnek kell takarítania, így szabadok vagyunk – magyarázta, és a kabátomat tartotta nekem.
    – Főztél?! Szóval te ezt ennek hívod?
    – Jól van, szenesítettem – mondta, és megfogta a kezemet, majd kifelé vezetett a hátsó ajtón.

132. oldal - 11. fejezet (Manó Könyvek, 2012)

Joss Stirling: Lélektársak – Sky Találd meg a lélektársad!

Kapcsolódó szócikkek: Sky Bright · Xavier Benedict · Zed Benedict
Greylupus>!

    Zed kivette a könyvet a kezemből.
     Á, pingvinek?! Milyen izgalmas kis lények ezek, nem is tudtam, hogy tanulmányozod őket. Melyik órán foglalkoztok ilyesmivel?
     A „Hülyén kinéző lények tartsanak össze” című órán.

157. oldal - 13. fejezet (Manó Könyvek, 2012)

Joss Stirling: Lélektársak – Sky Találd meg a lélektársad!

Kapcsolódó szócikkek: pingvin · Sky Bright · Zed Benedict
Err>!

– A francba, Zed, elégetted az egészet! Ha jól emlékszem, azt mondtad, ez lesz életed legjobb pizzája! – Xav megragadta a konyhai kesztyűt, és kikapta a kissé megfeketedett pizzát a sütőből.
    Zed beleszimatolt a levegőbe:
    – Tényleg ez a legjobb! Épp csak megperzselődött. Határozottan fejlődök.
    – Mi haszna van, hogy ilyen okostojás vagy, ha még egy pizzát sem tudsz megsütni?
    – Én is ezt kérdezem magamtól mindennap – válaszolt Zed jókedvűen, miközben a pizzaszeletelőt halászta elő.

131. oldal - 11. fejezet (Manó Könyvek, 2012)

Joss Stirling: Lélektársak – Sky Találd meg a lélektársad!

Kapcsolódó szócikkek: sütőkesztyű · Xavier Benedict · Zed Benedict

A sorozat következő kötete

Joss Stirling: Lélektársak – Phoenix Yves és Phoenix története

Lélektársak sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Árnyak ura
Richelle Mead: Vámpírakadémia
Rainbow Rowell: Tévelygő fiú
Anna Banks: Poszeidón
Richelle Mead: Vérvonalak
Tracy Wolff: Sóvárgás
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Aurora Lewis Turner: A tűzróka
Fróna Zsófia: Démonok közt
Marah Woolf: Ne gyűlölj!