Phoenix (Lélektársak 2.) 616 csillagozás

Yves és Phoenix története
Joss Stirling: Lélektársak – Phoenix Joss Stirling: Lélektársak – Phoenix

A tizenhét éves Phoenix egy bűnözőkből álló savant banda tagja Londonban. Phoenix különleges adottsága, hogy képes mások agyát blokkolni, az időt „lefagyasztani”. Ezt a képességét zsebtolvajként kamatoztatja, amíg nem találkozik Yves Benedicttel. A fiúról azonban hamar kiderül, hogy nem csupán egy célpont …Ő a lélektársa, de az egymásra találás ezúttal sem egyszerű, mert a Közösség a hatalmában tartja Phoenix múltját, és a jövőjét is magának követeli. Vajon ők az erősebbek vagy a fiatalok közti kapocs?

Természetfeletti képességek, szövevényes kalandok, szerelem – a Lélektársak trilógia második része végre magyarul is!

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: 13 éves kortól

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2013
314 oldal · ISBN: 9786155220968 · Fordította: Totth Gitta
>!
Manó Könyvek, Budapest, 2013
314 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155220715 · Fordította: Totth Gitta

Enciklopédia 21

Szereplők népszerűség szerint

Zed Benedict · Xavier Benedict · Yves Benedict · Sky Bright · Phoenix (Phee) Corrigan · Victor Benedict · Will Benedict · Uriel Benedict · Trace Benedict · Saul Benedict · Karla Benedict


Kedvencelte 117

Most olvassa 23

Várólistára tette 130

Kívánságlistára tette 154

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

nicosia P>!
Joss Stirling: Lélektársak – Phoenix

Joss Stirling: Lélektársak – Phoenix Yves és Phoenix története

Sokadik újraolvasásra nekem még mindig Phoenix és Yves a leggyengébb láncszem. Nekem irracionális Phoenix viselkedése, tagadása, bár persze látom a kényszerítő erőt, de ez mégsem tűnik olyan félelmetesnek. Ráadásul folyamatosan kárt is okoz, ami szintén nem túl szimpatikus. A lezárása meg végképp, mégiscsak kamaszokról van szó, persze ultra romantikus de akkor is elég összecsapott. Ez nyert meg a legkevésbe magának, de a történetfolyam része, megkerülhetetlen.

Naiva P>!
Joss Stirling: Lélektársak – Phoenix

Joss Stirling: Lélektársak – Phoenix Yves és Phoenix története

Ez a rész is egy nagy adag édes, cukros, mázas, szirupos, óriási habcsók volt, de nagyon jólesett. Phee teljesen ellentéte Sky-nak, ahogy Yves is Zed-nek, de a maguk módján őket is nagyon könnyen meg lehetett szeretni. A történettel gyorsan lehet haladni. Olvasmányos, pedig a közepén egy kicsit leül a történet, de ez aligha észrevehető. Annyira örültem, hogy a korábbi cuki páros Sky és Zed is feltűnt ebben a részben.
A főgonosz ábrázolása nagyot tetszett és igazán kemény diónak bizonyult. Ami még nagyon elnyerte a tetszésem, az maga az a kommuna/szekta-féleség, ahol a hősnőnek fel kellett nőnie, remekül volt ábrázolva. A Benedict család minden egyes tagja továbbra is imádnivaló. Köszönet az írónőnek, hogy megalkotta ezt a cukorbomba sorozatot. Szükség van az ilyen könyvekre is.

MissFortune>!
Joss Stirling: Lélektársak – Phoenix

Joss Stirling: Lélektársak – Phoenix Yves és Phoenix története

Komolyan nem gondoltam volna, hogy ennyire meg fogom szeretni a savantok világát. Szeretem a különféle képességeket, illetve a Benedict fiúkat. Ez a kötet is gazdag humorban, illetve akcióban. Az írónő valamit nagyon jól csinál, ritka ez a körömrágós kíváncsiság nálam, itt pedig szinte az egész könyvön keresztül ezt érzem.
Phoenix és Yves története is tetszett. Nem gondoltam volna, hogy össze fognak passzolni, hiszen teljesen más a személyiségük. Phoenix miatt azonban levontam fél csillagot, ugyanis nekem ő nem lett a kedvencem. A folytonos bizalmatlanságával, kétkedésével az idegeimre ment néha. Értettem, hogy Phoenix karakterének ilyennek kell lennie, mert előéletéből adódóan nem bízhatott meg senkiben. Hatalmas ötlet volt az írónőtől a szekta. A főgonosz, a szekta vezére vonal így rendkívül izgalmas lett, érdekes volt olvasni a szekta működéséről, mindennapjairól. A vezér mindenkit sakkban tartott, nagy befolyással bírt a tagokra.
Külön plusz pont, hogy Zed és Sky is elég nagy szerepet kapott a történetben.

Vivi_>!
Joss Stirling: Lélektársak – Phoenix

Joss Stirling: Lélektársak – Phoenix Yves és Phoenix története

És én ettől a könyvtől féltem?
A Benedict-fiúk közül Yves állt a legkevésbé közel hozzám, és megijedtem, hogy a második rész nem fog olyan élményt nyújtani, mint az ezelőtti. Hát úristen, mit gondoltam? :D
Eszméletlen jól volt megírva a könyv, fordulatos, vicces és Yves♥, jaj beleszerettem.

De komolyan: „– Nekem személy szerint az Yves típusú srácok tetszenek. Az a helyes kis szemüveg, meg a jótanulós kisugárzása minden alkalommal teljesen levesz a lábamról. Olyan, mint egy dögös Harry Potter.”
És, igen olyan mint egy dögös Harry Potter. :) Aki rejtegeti a rosszfiús oldalát.
Valahogy Phoenix fejében sokkal jobban át tudtam érezni a dolgokat, és valamiért – ez lehet csak valami beteges dolog –, szeretek „defektes” emberekről olvasni. Az olyan valóságos, és nem minden rózsaszín és habcsók. Volt egy-két hülye ötlete, de efelett elsiklottam.
A Benedictek még mindig kedvencek, nem lehet megunni őket…
Külön örültem, hogy Sky és Zed is szerepelt, így azt is megtudhattuk, hogy még mindig együtt vannak.
A kedvenc részem, amikor Karla elviszi a lányokat vásárolni és utána amikor a fiúknak bemutatják az új szerezeményt. :D Oh és a végét imádtam. Mondjuk az egészet imádtam, de ez már részletkérdés.
Remélem a legjobban várt könyvem nem fog csalódást okozni, és Xav is elcsavarja a fejem, mint a többiek.

2 hozzászólás
gabiica P>!
Joss Stirling: Lélektársak – Phoenix

Joss Stirling: Lélektársak – Phoenix Yves és Phoenix története

Kifejezetten tetszett. Pörgős volt, jó volt megismerni Phoenix karakterét, számomra érdekes volt.
Kicsit már felejtettem, mióta az első kötetet olvastam, így kellett egy kis idő, míg visszarázódtam az eseményekbe, de hamar rátaláltam a történet fő szálára.
Yves egy kicsit furcsa de szeretnivaló karakter. Örültem, hogy ő a következő, aki megtalálja a lélektársát, egy teljesen váratlan szituációban. Tetszett a történetük alakulása. Végig izgalmas volt, én nem is igazán tudtam, hogy mi fog történni, mi lesz ennek az egésznek a vége. Bájos volt az egymásratalálásuk. A végét kicsit elhamarkodottnak, és nem a történethez illőnek érzem, de lényegében jogos, az amerikai törvények miatt.
Ezek után biztos, hogy nem fogom olyan sokáig halogatni a folytatást, nem hagyok akkora szünetet, mint az első két rész között, kíváncsian várom, hogy alakul a többiek története.

GytAnett>!
Joss Stirling: Lélektársak – Phoenix

Joss Stirling: Lélektársak – Phoenix Yves és Phoenix története

Sejtettem, hogy egy kis időt ki kellene hagynom az első és a második rész közt, de balga módon azonnal nekikezdtem, mert a Sky-ról szóló rész annyira magába szippantott.
Ez sem volt rossz, nagy valószínűséggel sokkal jobban tudtam volna értékelni, ha nem rögtön olvasom el. Ezt a hibát nem követem el a további részekkel, hagyok köztük időt mindenképpen. Egyre jobban árnyalta ez a kötet a savantok világát, mélyebben beleleshettünk a rosszak életébe. Egyáltalán nem lehet egy egyszerű életmód, amit a Közösség tagjai folytattak, biztos vagyok benne, hogy nekem nem sikerült volna kitartanom. :D De Phee ebben is nagyon jó volt, nem csak a tolvajkodásban. :)
Azt hittem, hogy Yves-et imádni fogom, de nem sikerült levennie a lábamról. Zedet jobban bírtam a rosszfiús image miatt. Yves túl jófiú volt már, sokszor rettentő nyálas, ez már nekem is sok volt időnként, pedig én aztán elég jól bírom a nyáltengert. :D
Magát a Benedict családot, Sky-jal együtt még mindig rettentően bírom. Szeretném jobban megismerni az összes testvért, szeretnék egy kicsit többet kapni belőlük majd valamikor. :)
Azt nem lehet mondani, hogy nem volt cselekménydús, de nem sodort magával annyira, mint az elsőben. Bár a végén már azért ettem a kefét, hogy most akkor mi van, de azért az utolsó 50-60 oldalig csak el kellett jutni. :)
Nem is kérdés, hogy folytatom-e. :)

Szilvi00 P>!
Joss Stirling: Lélektársak – Phoenix

Joss Stirling: Lélektársak – Phoenix Yves és Phoenix története

„Á, habcsókfesztivál! Jobb, ha lelépek."

Nekem eszem ágába nincs lelépni, hébe-hóba igenis jólesik ehhez hasonló rózsaszín tündérmesével kikapcsolódni. Yves és Phee története ugyanúgy bájos és elragadó volt, mint az első rész. Ami jobban tetszett benne, az az aktuális rosszfiú szerepét betöltő és a Közösség felett uralkodó Mylord volt. Kirázott tőle a hideg. Phee-t szerencsére nem mérgezte meg a mostoha életkörülménye, kedveltem. Yves-vel remek párost alkottak a különbözőségeik ellenére. Az instalove azért továbbra sem a kedvencem, de elfogadom, hogy ez a lélektárs-dolog így működik.
„A tündérmese igaz, a lélektársak tényleg kiegészítik egymást."

_Leelan_ P>!
Joss Stirling: Lélektársak – Phoenix

Joss Stirling: Lélektársak – Phoenix Yves és Phoenix története

Elég élvezetes kis sorozat, nagyon romantikus :)
Nem okoz nagy fejfájást, mert minden gyorsan alakula főszereplők között, viszont itt már igen csak akciódús eseményeket kapunk :)
Phoenix karaktere teljesen más, mint Sky, de ugyan olyan szerethető, érdekes és sok lehetőséget rejtegető lányka.
Yves nem lett akkora kedvencem, mint Zed , de persze ő is egy hihetetlenül cuki Benedict fiú.
Magát a könyvet nézve voltak apróságok, amik miatt elgondolkodtam a 3.5 csillagon, de a szereplők annyira jók, hogy 4 csillagot végül is megéri :)))
Phoenix képessége nagyon szupi, de itt is azt éreztem, hogy nem volt teljesen kihozva belőle a maximum. Yves is inkább okos volt, mint savant.

Łexa>!
Joss Stirling: Lélektársak – Phoenix

Joss Stirling: Lélektársak – Phoenix Yves és Phoenix története

Egy nagyon jó kis könyvet olvashattam, volt ebben minden: romantika, humor, izgalom, visszatérések… Az első könyvhöz képest szerintem hozta a kellő szintet, a főszereplők nagyon édesek voltak együtt, mind amikor veszekedtek, meg amikor meg voltak a maguk cuki romantikus pillanataik. Elsősorban azoknak ajánlanám a könyvet, akik az első részt szerették, valamint azoknak, akik egy kis kikapcsolódásra vágynak egy-egy komolyabb olvasmányuk után. Engem teljesen kikapcsolt, örülök, hogy folytattam végre a sorozatot, imádom a Benedict tesókat, valamint nagyon várom már, hogy Victornak vajon ki lesz a párja. Habár a harmadik könyv végén az írónő elhúzta előttem a mézesmadzagot, de szeretnék most már egy rendes tervet látni a kezeim között. :D
Bővebben: http://onemorepagee.blogspot.hu/2017/02/joss-stirling-p…


Népszerű idézetek

kellyolvas P>!

Még a legnagyobb zseniknek sem sikerül mindig minden… Einstein például egész életében nem talált egy jó fodrászt.

211-212. oldal - 15. fejezet (Manó Könyvek, 2013)

Joss Stirling: Lélektársak – Phoenix Yves és Phoenix története

Kapcsolódó szócikkek: Albert Einstein · Phoenix (Phee) Corrigan
kis_macko>!

    − Na, leáll a forgalom, ha kimegyünk ebben az utcára? Mit gondolsz, Zed?
    − Tömegkatasztrófa lesz, baby! […]
    − […] Ha tényleg van még ezekből a brutál cuccokból, felhívom az ízlésrendőrséget, vagy jövő karácsonykor ruhástól felfüggesztelek a fára dísznek.

220. oldal - 15. fejezet (Manó Könyvek, 2013)

Joss Stirling: Lélektársak – Phoenix Yves és Phoenix története

Kapcsolódó szócikkek: Sky Bright · Zed Benedict
kellyolvas P>!

A döbbenettől csak pislogni bírtam, és önkéntelenül is Zedet kerestem a tömegben. Azt nem bírtam volna elhinni róla, hogy egyedül hagyja Skyt egy ilyen szituban. Őt már nehezebb volt kiszúrni, de azért sikerült: a dobok mögött ült hatalmas álszakállal, rikító virágmintás ingben, és… és… fehér frottírzokniban meg barna műbőr szandálban.

274. oldal - 19. fejezet (Manó Könyvek, 2013)

Joss Stirling: Lélektársak – Phoenix Yves és Phoenix története

Kapcsolódó szócikkek: Phoenix (Phee) Corrigan · Sky Bright · Zed Benedict
rebeka_kovács>!

– Szevasz Einstein, látom végre csak sikerült rátalálnod a bűvös egyenletre.
Xav feje bukkant elő az öccse mögül.
– Ja, Phee egyenlő Yves a köbön. Én is szoktam ám okos dolgokon törni a fejem. Na, mit szóltok?
A szőke lány elhúzta a száját.
– Ez elég gyenge volt, hol itt a poén?
– Juj, Sky! Ne legyél már ilyen kegyetlen. De értelek, Zed a köbön nekem is sok lenne…

174. oldal

Joss Stirling: Lélektársak – Phoenix Yves és Phoenix története

Kapcsolódó szócikkek: Xavier Benedict
15 hozzászólás
DiamondGirl>!

Yves nem engedett.
– De, igenis kell! Hogy tudd! Nagyon boldog vagyok, hogy velem vagy. Aki minket, lélektársakat megalkotott, igazán okosan talált ki mindent. Nem olyan párt ad mellénk, akit akarunk, hanem olyat akire szükségünk van.

256. oldal

Joss Stirling: Lélektársak – Phoenix Yves és Phoenix története

Kapcsolódó szócikkek: Yves Benedict
kis_macko>!

    − Ha valamit megtanultam az életben, hát az az, hogy a vér szerinti rokonok, a család, amibe az ember beleszületik, néha nagyon-nagyon gázos tud lenni. Ha megtalálod azt, akit szeretsz, az lesz az igazi otthonod.

229. oldal, 16. fejezet (Manó Könyvek, 2013)

Joss Stirling: Lélektársak – Phoenix Yves és Phoenix története

Kapcsolódó szócikkek: Sky Bright
Greylupus>!

– A szépség és az intelligencia nem feltétlenül vannak fordított korrelációban – vágott vissza Yves a bátyjának.
– Jaj! Ezek a bonyolult kifejezések! – ütötte le a magas labdát Xav azon nyomban. – Bocs, az ilyen sötét alakoknak, mint amilyen én is vagyok, mindent érthetően kell mondani.
Yves vágott egy fintort.
– A csinos lányok is lehetnek okosak. Sőt, többnyire azok is!
– Akkor miért nem ezt mondtad elsőre – kötözködött tovább Xav.

83. oldal

Joss Stirling: Lélektársak – Phoenix Yves és Phoenix története

Kapcsolódó szócikkek: Xavier Benedict · Yves Benedict
1 hozzászólás
>!

– Szeretlek, Yves – bukott ki belőlem a beismerő vallomás, mielőtt észbe kaptam volna, és már késő volt visszaszívni.
– Úgy értem… Nem kell, hogy ilyesmiket mondj te is… — Hogy én mekkora idióta tudok lenni!, szidtam magam gondolatban. – Szóval, bocs…
Yves tekintete melegen csillogott:
– Ne kérj bocsánatot! Csak azt sajnálom, hogy nem én mondhattam ki elsőnek. A megfelelő pillanatra vártam.
Megpróbáltam távolabb húzódni tőle. Féltem, hogy csak azért mondja ő is ezt, mert olyan reménytelenül udvarias.
– Nem kell, hogy ezt mondd!
Yves nem engedett.
– De, igenis kell! Hogy tudd! Nagyon boldog vagyok, hogy velem vagy. Aki minket, lélektársakat megalkotott, igazán okosan talált ki mindent. Nem olyan párt ad mellénk, akit akarunk, hanem olyat, akire szükségünk van.

256. oldal, 18. fejezet

Joss Stirling: Lélektársak – Phoenix Yves és Phoenix története

Kapcsolódó szócikkek: Phoenix (Phee) Corrigan · Yves Benedict
AniTiger P>!

– Egy egész sor írót kedvelek. Mivel soha senki sem mondta, mit olvassak, így az eddigi olvasólistám kissé furinak tűnhet. Egyszerűen mindig lekaptam valamit a könyvtárban a polcról.
– Akkor azt meséld el, miket kaptál le a polcról az utóbbi időben.
– Isaac Asimovot meg Jane Austent. Tudod, a könyvtárban ábécérendben vannak a könyvek…
Yves az állát simogatta, a szeme csillogott.
– Nagyon érdekes. Büszkeség és balítélet a világűrben – ebben látok fantáziát.

152. oldal, 11. fejezet (Manó Könyvek, 2013)

Joss Stirling: Lélektársak – Phoenix Yves és Phoenix története

Theana>!

Senki sem maga választja meg a lélektársát […].

Joss Stirling: Lélektársak – Phoenix Yves és Phoenix története

Kapcsolódó szócikkek: Yves Benedict

A sorozat következő kötete

Joss Stirling: Lélektársak – Crystal Xav és Crystal története

Lélektársak sorozat · Összehasonlítás

Említett könyvek


Hasonló könyvek címkék alapján

Rainbow Rowell: Csak így tovább
Kerstin Gier: Zafírkék
Richelle Mead: Vámpírakadémia
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Anna Banks: Poszeidón
Csóti Lili: Hetedvérig
Richelle Mead: Vérvonalak
Charlie N. Holmberg: Az üvegmágus
Marah Woolf: Ne szeress!
Fróna Zsófia: Fegyverek Háza