Crystal (Lélektársak 3.) 395 csillagozás

Xav és Crystal története
Joss Stirling: Lélektársak – Crystal

Még több kaland, még több szerelem – a Lélektársak-trilógia befejező része végre magyarul is!

Crystal Brook a család fekete bárányának számított; senki sem vette észre, hogy neki is savant képességei vannak. Eddig… Mikor nővérével, Diamonddal Denverbe utaznak, egy véletlen folytán megismerkednek a nagyon dögös és lehengerlő Benedict testvérekkel. Diamond egy pillanat alatt fülig szerelmes lesz, és hamarosan jegygyűrű csillog az ujján. Crystalt azonban nemcsak, hogy nem hatja meg a fiúk sármja, de úgy érzi, Xav Benedictnél idegesítőbb fickóval nem találkozott még az életben.
Diamond esküvőjét Olaszországban, Velencében tartják; itt gyűlik össze a két család. Közös ellenségük végre elérkezettnek látja az időt a támadásra. Crystalnek és Xavnek össze kell fognia, ha meg akarják védeni szeretteiket és megfejteni egy rég elfeledett titkot.

Eredeti mű: Joss Stirling: Seeking Crystal

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2013
282 oldal · ISBN: 9786155385049 · Fordította: Kökény Pál
>!
Manó Könyvek, Budapest, 2013
282 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155385032 · Fordította: Kökény Pál

Enciklopédia 22

Szereplők népszerűség szerint

Zed Benedict · Xavier Benedict · Yves Benedict · Sky Bright · Phoenix (Phee) Corrigan · Crystal Brook · Victor Benedict · Will Benedict · Uriel Benedict · Trace Benedict · Saul Benedict · Diamond Brook · Steve Hughes · James Murphy · Lily George · Signora Carriera · Topaz Brook · Contessa Nicoletta


Kedvencelte 99

Most olvassa 16

Várólistára tette 122

Kívánságlistára tette 114

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Lanore P
Joss Stirling: Lélektársak – Crystal

Joss Stirling: Lélektársak – Crystal Xav és Crystal története

Azt hiszem, ez az egyetlen sorozat, ahol nem zavar a cukiság. Pedig itt aztán tényleg mindenki cuki :) Nem zavar a hirtelen jött szerelem, a gyors egymásra találás, sem az életre szóló érzelmek, mert olyan jó stílusa van az írónőnek, hogy tényleg öröm olvasni. Vicces, érdekes, és mindig megspékeli egy kis akciódús izgalommal a történetet, miközben úgy érzem, én is a Benedict-klán tagja vagyok. Bárcsak így lenne a valóságban is! Crystal és Xav igazán szerethető karakterek, ahogyan a családjuk többi tagja is, tűzön-vízen keresztül kiállnak egymásért, bármi történjék is. Szívesen olvasnék még a sorsukról, kár, hogy vége a trilógiának.

4 hozzászólás
>!
GytAnett P
Joss Stirling: Lélektársak – Crystal

Joss Stirling: Lélektársak – Crystal Xav és Crystal története

Akárki akármit mond, én nagyon szeretem ezt a sorozatot. :) Az alaptörténet gyakorlatilag mindig ugyanaz, de Joss Stirling megoldja, hogy mindegyik történetben legyen valami plusz.
Ez is egy olyan könyv, ahol kb. nincs olyan szereplő, akit ne lehetne valamiért szeretni, és igen, még a gonosz karakterben is lehet valamit találni, de legalább meg lehet érteni, hogy miért is vált olyanná, amilyen.
Crystal karaktere nagyon tetszett, egy útját kereső 19 éves lány. Azt hitte, hogy ő aztán tényleg nem jó semmire, pedig minden savant testvére elég jól tudott érvényesülni. Aztán mennyi minden kiderült róla! spoiler
Xavet is nagyon csíptem. Újabb könyves álompasi. Nem tudom, hogy csinálják a Benedict fiúk, de egyik sem panaszkodhat. Mindannyian mások, de imásom őket, az egész családot. :) Xav meg egy gyöngyszem köztük. :D Máshogy nem tudok hirtelen fogalmazni. :P A lényeg, hogy kiemelkedik. :)
Nagyon szeretem, hogy ennyire összetartóak, hogy alapnak veszik, hogy akármilyen bajba is kerül a másik, segítenek rajta. Még akkor is, ha valaki önhibája miatt esett csapdába.
spoiler
Romantikus, helyenként nyálas, mert azért elég nehéz elfogadni a tényt, hogy valaki megtalálja a lélektársát, és akkor máris imádják egymást, és örökké tartó szerelem, meg minden, de itt valahogy mégis jó. A körítés is nagyon jó, nem kell azon aggódni, hogy a kedves olvasó unatkozni fog. :)

7 hozzászólás
>!
Wandamaci P
Joss Stirling: Lélektársak – Crystal

Joss Stirling: Lélektársak – Crystal Xav és Crystal története

Ezt az olvasásom nagyon elhúztam, köszönhetően annak, hogy nem akart megtalálni a megfelelő hangulat. Nem tudom miért, de idén nem taroltak nálam a Benedict testvérek, pedig régebben, amikor először olvastam Sky és Zed történetét rettentően imádtam.
A könyv eleje rendesen megdolgoztatott, untam, nem kötött le.Nagyon tetszett, ahogy Crystal képessége fokozatosan bontakozott ki és egy új képességről is többet tudtam meg.
A könyv felétől kialakult bonyodalom az eddigi legjobb volt. Borzasztó kíváncsi voltam, hogyan keverednek ki ebből az egészből, nem voltam benne biztos, hogy lesz-e megoldás.
Innentől kezdve végig fenntartotta az érdeklődésem és a végkifejlettel is elégedett voltam.
Összességében az eddigi legjobb könyv volt a Lélektársak sorozatból, azonban nekem még egy kicsit mindig túl rózsaszín…

Bővebben:
http://wandamaci.blogspot.hu/2017/07/joss-stirling-lele…

>!
Via_BertaღVivienღ P
Joss Stirling: Lélektársak – Crystal

Joss Stirling: Lélektársak – Crystal Xav és Crystal története

Okééééé :)
Xav és Crystal nagggyyyon jók együtt. Majdnem, mint Zed és Sky :)
Tetszett, hogy Crystal egy kicsit más savant volt, hogy Xavmilyen tökéletesen kiegészíti, támogatja a lányt és a képességeit. *-*
Tökéketes páros, izgalmas cselekmény és szokásosan azért minden rózsaszín. Minden cuki és habos-babos. Itt most duplán :D
Nagyon tetszett az első három rész, nagyon sajnálom, hogy a továbbiakbab nem a zöbbi Benedict fiú lesz a főbb szereplő, nagyon kíváncsi lennék részletesebben rájuk is.
Ebben a részben nagyon tetszett az egység, az összetartozás, a szerelem tiszta megnyílvánulása. Izgaélmakban messze a legjobb és legszínesebb rész eddig :)))

6 hozzászólás
>!
Viktória_Erdei 
Joss Stirling: Lélektársak – Crystal

Joss Stirling: Lélektársak – Crystal Xav és Crystal története

Az előző résznél sokkal viccesebb volt. Ugyanazt éreztem, mit az első résznél, hogy egyszer megint újra akarom olvasni. Az eddigi pasik közül Xav a legjobb. Kíváncsian várom, hogy mi lesz Mistyvel a következő részben.

>!
Trudiz P
Joss Stirling: Lélektársak – Crystal

Joss Stirling: Lélektársak – Crystal Xav és Crystal története

Lánybúcsú
És
Lehet
Első csók,
Képességek,
Telepátia,
Átérző
Remek
Savantok,
xAv
Kedvelhető :)

>!
_Enii_ P
Joss Stirling: Lélektársak – Crystal

Joss Stirling: Lélektársak – Crystal Xav és Crystal története

Igen, Xav az Xav: egyszeri, megismételhetetlen, és pont olyan, amilyet az orvos előírt.

Végre,visszatért az első rész lendülete és izgalma. Volt itt minden:elrablás,menekülés,harc,csel,pici romantika,lélektárs,lélekfürkész… Imádtam,a legjobb a sorozatból. :)

>!
Zsuzsanna_Makai
Joss Stirling: Lélektársak – Crystal

Joss Stirling: Lélektársak – Crystal Xav és Crystal története

Naa, ez is pipa. Olyan kis cuki volt ez is. Ez volt az a rész, amin bizony el is bőgtem magam, amikor mindenkinek helyreállt a feje. Néha kicsit azt éreztem, hogy jóóó, ez nyilvánvaló volt, de aztán nem zavart a kiszámíthatóság, mert attól még szerethető maradt. Azért kicsit sajnálom, hogy csak trilógia…

>!
felícia97
Joss Stirling: Lélektársak – Crystal

Joss Stirling: Lélektársak – Crystal Xav és Crystal története

Na végre! Éreztem én,hogy ez a rész lesz a befutó.Az előzőek is tetszettek,de szerintem ez sikerült a legjobban. Xav és Crystal ütős párost alkottak, nagyon élveztem a csipkelődéseiket meg a néhol eszement viselkedésüket. :D A lányok közül Crystal került leginkább közel hozzám,az ő érzéseit tudtam leginkább átélni.Nagyon rossz tud lenni amikor az ember kilóg a többiek közül,és úgy érzi nem elég jó semmiben sem. Xav pedig a család ügyeletes mókamestere,de valójában benne is több minden rejlik,mint azt elsőre gondolnánk.Úgyhogy kijelenthetem,hogy a három páros közül végül ők lettek a kedvenceim.A Benedict fiúkat továbbra is imádom.Mindig mosolyt csaltak az arcomra valahányszor felbukkantak,hát még ha együtt a család. :) Azért az írónőnek minden részbe sikerült belecsempésznie egy kis „agymosást” ami nélkül szívesen meglettem volna,de ezt ugyebár nem én döntöttem el…Na mindegy.Az akció itt sem maradt el:az és maga a történet végül is kárpótolt érte.
Szóval örülök,hogy megvettem ezt a sorozatot mert nem bántam meg.Romantikus lelkületűeknek mindenképpen ajánlom.És csak így mellékesen a végén jegyezném meg,hogy imádom mindhárom borítót!❤

>!
Vivi_
Joss Stirling: Lélektársak – Crystal

Joss Stirling: Lélektársak – Crystal Xav és Crystal története

Azt hiszem most már pár órával az olvasás befejezte után, tudok pár sort írni.
Imádom az egész trilógiát, istenem egyszerűen olyan jó. :D A Benedict-családdal az élén, én is akarom őket, mindet.
Az utolsó rész sem okozott csalódást, mivel ez vártam a legjobban féltem tőle, de nem kellett, szerintem ez is lett a kedvencem. Xav♥ :))
Crystalt éreztem a legközelebb magamhoz és nagyon bírtam a személyiségét. Szegénnyel sokan elhitették, hogy nem jó semmire, de persze nem lett meglepő, hogy ilyen emberekben rejlik a legtöbb dolog. Talán azért is volt kedvenc a könyv, mert köztük nem ez a dirr-durr szerelem volt, hanem kis idő is eltelt közte, hogy rájöttek volna.
Azért az elején egy másik savant párnál már túlzás volt ez az „első látásra szerelem dolog”, de ezt elnézem.
Úgy örültem, hogy az író elkalauzolt minket Velencébe. Már a való életben voltam egyszer és olyan jó volt leírva visszautazni oda. A gondolák, a víz és az épületek miatt.
Szerencsére mindegyik részben kapunk kellő romantikát, ami még éppen nem megy át a nyálas kategóriába, mellé pedig elegendő akciót is.
Egyszerűen nem volt olyan karakter a „családban”, akit nem kedveltem volna meg. Annyira én is a tagja lennék. Olyan szoros közöttük a kapcsolat, és ahogyan védték a fiúk a lélektársaikat.:) Még Saul apuka álarca mögött is sok érzelem bújik meg.
És volt egy rész, amin majdnem megkönnyeztem, ami nagy szó tőlem, mert nem szoktam meghatódni nagyon könyveken, csak azon, ami nagyon durva.
Egész délelőtt azon siránkoztam, hogy vége és nincs több Benedict-fiú és savant-világ, de elvileg kapunk majd egy új sorozatot is, ami nagyon remélem, hogy a nagyobb fiúkról fog szólni. De még, ha nem is róluk akkor is nagyon örülök neki, mert az írónő stílusa nagyon tetszik és hiányozni fog.
És így a végére, amiért Xaviert muszáj szeretni: „Igen, Xav az Xav: egyszeri, megismételhetetlen, és pont olyan, amilyet az orvos előírt.”


Népszerű idézetek

>!
DarknessAngel P

– (…) Ha választanom kéne a hét törpéből egyet, biztos, hogy Morgót osztanám rád.
– És te ki lennél? Kuka?
– Hogy kitaláltad. Ő a példaképem.

32. oldal, 2. fejezet (Manó Könyvek, 2013)

Joss Stirling: Lélektársak – Crystal Xav és Crystal története

Kapcsolódó szócikkek: Crystal Brook · Xavier Benedict
>!
Vivi_

    – Crystal, miért nem mondtad, hogy ilyen jóképű olasz pasikkal is találkozhat az ember, ha itt dolgozik? Őt például szívesen hazavinném magammal, mondjuk egy nagy masnival átkötve.
    Elvörösödtem, és megköszörültem a torkomat.
    – Ööö… Lily…
    Xav megfordult, és kíváncsian felvonta a szemöldökét.
    Lily megszorította a karomat:
    – Ugye nem? Beszél angolul, mi? Lőjetek le!
    – Á, kár lenne érted – nevetett Xav.
    – Te jó ég, és ráadásul amerikai! Azt hiszem, mindjárt elsüllyedek szégyenemben. Crystal, keress nekem egy köpenyt és dobd a fejemre! El kell tűnnöm innen.

57. oldal - 4. fejezet (Manó Könyvek, 2013)

Joss Stirling: Lélektársak – Crystal Xav és Crystal története

Kapcsolódó szócikkek: Crystal Brook · Lily George · Xavier Benedict
2 hozzászólás
>!
kiruu P

– (…) Sosem akartam akcióhős lenni, és épp csak annyira gyúrtam ki magamat, hogy a kávésbögrét fel tudjam emelni.

192. oldal - 14. fejezet (Manó Könyvek, 2013)

Joss Stirling: Lélektársak – Crystal Xav és Crystal története

Kapcsolódó szócikkek: Crystal Brook
1 hozzászólás
>!
Vivi_

    – Hát te sose tudsz komoly lenni?
    – Hát… – úgy tett, mintha gondolkodna – nem. És te?
    Elnevettem magam.
    – Nem jellemző.
    – Szeretlek, Crystal.
    – Én is téged, Xav.

249. oldal - 19. fejezet (Manó Könyvek, 2013)

Joss Stirling: Lélektársak – Crystal Xav és Crystal története

Kapcsolódó szócikkek: Crystal Brook · Xavier Benedict
>!
Vivi_

    – Nagyon aranyos lány vagy – már amikor éppen nem idegesítesz halálra az őrültségeiddel.
– Te meg egy idegesítő fiú vagy – már amikor éppen nem veszel le a lábamról a kedvességeddel.
    – Akkor elég jól összeillünk, nem?

247. oldal - 19. fejezet (Manó Könyvek, 2013)

Joss Stirling: Lélektársak – Crystal Xav és Crystal története

Kapcsolódó szócikkek: Crystal Brook · Xavier Benedict
>!
DarknessAngel P

    Én voltam az, akit Harry Potter világában muglinak hívtak volna. Egy átkozott mugli.

11. oldal - 1. fejezet (Manó Könyvek, 2013)

Joss Stirling: Lélektársak – Crystal Xav és Crystal története

Kapcsolódó szócikkek: Crystal Brook · Harry Potter · mugli
>!
Vivi_

    – Semmi de. Mikor tanulod már meg, hogy te nem a rút kiskacsa vagy, hanem a hattyú?
    – Ó.
De nem volt időm elcsöppenni a bóktól, mert Xav máris betámadta a hasamat az ujjaival.
– Ne! – nyüszítettem kicsavarodva, ahogy próbáltam elhessegetni a kezét.
Trace homlokráncolva elfordult, hogy kizárja a sikoltozásomat a telefonbeszélgetésből.
    – Hadd halljam: „Én egy hattyú vagyok”.
    – Te egy hattyú vagy! – lihegtem, aztán megint nevetésben törtem ki.
    – Gyerünk! Valld be!
    – Oké, oké, hattyú vagyok. Veled együtt. Mindenki hattyú. Egy szép nagy hattyúcsalád.
    – Az biztos, hogy legalább akkora zajt csaptok ott hátul.

148-149. oldal, 11. fejezet (Manó Könyvek, 2013)

Joss Stirling: Lélektársak – Crystal Xav és Crystal története

Kapcsolódó szócikkek: Crystal Brook · Trace Benedict · Xavier Benedict
>!
Vivi_

– Lehet, hogy meglep, de a nők szeretik, ha egyenlőként kezelik őket. Ha a női betegeidet is cukorfalatnak fogod hívni, ne csodálkozz, ha majd jól fejbe csapnak – kis hatásszünetet tartottam – egy bírósági idézéssel.
Xav felnevetett.
– Ne aggódj: tudom, hol kell meghúzni a határokat. Majd figyelek rá, hogy a férfiakat is cukorfalatnak hívjam, és akkor senki se fog meggyanúsítani azzal, hogy nem törődöm az egyenlő bánásmóddal. De köszi, hogy aggódsz értem, Szépségem.
– Ne hívj már így! – mondtam, és összefontam a karomat a mellkasom előtt.
– Hát, jó. – Miközben a kormányon dobolt, egy pillanatra rám nézett, mielőtt visszafordult volna a forgalom felé. – Hé, Széps… vagyis mélyen tisztelt és teljesen egyenlő cukorfalatom, mit tettem, amiért ennyire idegesítelek?

29-30. oldal - 2. fejezet (Manó Könyvek, 2013)

Joss Stirling: Lélektársak – Crystal Xav és Crystal története

Kapcsolódó szócikkek: Crystal Brook · Xavier Benedict
>!
exodi

    Elvigyorodtam. Igen, Xav az Xav: egyszeri, megismételhetetlen, és pont olyan, amilyet az orvos előírt.

275. oldal - 20. fejezet (Manó Könyvek, 2013)

Joss Stirling: Lélektársak – Crystal Xav és Crystal története

Kapcsolódó szócikkek: Crystal Brook · Xavier Benedict
>!
kiruu P

    Mire visszatértem a konyhába, már Xavnek is sikerült felöltöznie. Vajon a fiúk miért tudnak még gyűrötten is jól kinézni, miközben én úgy érzem magam, mintha a kutya szájából rángattak volna ki?
    – Kösz a kávét. Nem tudok elindulni a reggeli koffeinadagom nélkül.
    – Én se.
    Hirtelen a mellkasa elé kapta a kezét:
    – Szenzáció! Valami közös is van bennünk.
    – Aha, majd biztos bemondják a hírekben is.

69. oldal - 5. fejezet (Manó Könyvek, 2013)

Joss Stirling: Lélektársak – Crystal Xav és Crystal története

Kapcsolódó szócikkek: Crystal Brook · Xavier Benedict

A sorozat következő kötete

Joss Stirling: Misty A kendőzetlen igazság

Lélektársak sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. K. Rowling: Harry Potter és a Félvér Herceg
J. R. R. Tolkien: A hobbit
Clive Barker: Abarat
Terry Pratchett: Cseles
Terry Pratchett: Fantasztikus Maurícius és az ő tanult rágcsálói
Rachel Ward: Számok – A menekülés
Diana Wynne Jones: Az égi palota
Diana Wynne Jones: Varázslatos élet
William Nicholson: Lángoló szél
Joe Abercrombie: Half a King – Az uralkodó