Angel (Lélektársak 5.) 220 csillagozás

Joss Stirling: Angel

Angel lobbanékony természetű. Nehezére esik palástolni azt a képességét, amellyel uralni tudja a vizet. Ám ahogy összetalálkozik a borongós, de jóképű Marcusszal egy nyári fesztiválon, ahol mindketten fellépnek, úgy érzi, mintha a hullámok őt is elsodornák: a fiú énekétől az ő lelke is dalra fakad. Kölcsönös vonzalmuk feltartóztathatatlanul tör előre, akár a dagály; ám Marcus bizalmatlansága Angel adottságával szemben még erősebbnek bizonyul. Hogy maradhatnak együtt, ha Marcus képtelen elfogadni Angel valódi énjét, és mit jelenthet ez kettejüknek? És ahogy a hurok egyre jobban szorul a savant közösség körül, legfőbb ideje eldönteni, hogy ki melyik oldalon áll. A nagysikerű Lélektársak-sorozat savantjainak szövevényes története ezzel az izgalmakkal és humorral átszőtt regénnyel folytatódik.

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Menő Könyvek, Budapest, 2017
272 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634033486 · Fordította: Halmai Gergely
>!
Menő Könyvek, Budapest, 2017
272 oldal · ISBN: 9789634033738 · Fordította: Halmai Gergely

Enciklopédia 16

Szereplők népszerűség szerint

Victor Benedict · Will Benedict · Misty Devon · Alex du Plessis · Summer Whelan · Angel Campbell · Marcus Cohen · Kurt Voss


Kedvencelte 30

Most olvassa 4

Várólistára tette 87

Kívánságlistára tette 88

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

DarknessAngel >!
Joss Stirling: Angel

Megadom az 5 csillagot, mert szerettem, viszont eddig ezt a részt éreztem a leggyöngébbnek. Nem volt semmi baj a karakterekkel, sőt. Angelt egyszerűen imádtam, tetszett, hogy mennyire hiperaktív és bulizós, mindig mosolyog… Én is végig mosolyogtam az egész könyvet miatta. :)
Jó volt a Benedict csapat is. Most Will-nek jött el végre az ideje, hogy megismerkedjen a lélektársával. És persze nagyon cukik voltak, sajnáltam is, hogy nem láthatunk bele az ő, vagy a társa fejébe.
Tetszett, hogy Misty, Alex és Summer is aktívan részt vesznek a történetben. A koncerteket imádtam, Angel képességét, és hogy hegedül, imádtam! Marcust… hát az elején nagyon, aztán később kevésbé szerettem. Viszont a végére csak sikerült újra megkedvelnem. Tudom, hogy sok lehetett neki ez így egyszerre, de akkor is. Elvártam volna, hogy egy kicsit rugalmasabb legyen. Sajnos itt most nem jött annyira át a nagy szerelem, remélem Summer könyve ütősebb lesz. Elvégre Victor is benne lesz. ;)

3 hozzászólás
Nikyy18>!
Joss Stirling: Angel

Egy kicsit féltem ettől a résztől de mint kiderült feleslegesen. Teljesen magával ragadó a történet. Angel hamar megkedveltem. Tetszett hogy nem fél önmaga lenni és kimondja amit gondol. Marcust viszont egy kicsit több idő kellett mire megkedveltem de a végére csak sikerült. Nagyon örültem hogy még egy Benedict fiú révbe ért.

Ashriver>!
Joss Stirling: Angel

Imádom a Lélektársakat!
Angel egy pörgős, hiperaktív, örömbomba csajszi, aki hihetetlen zenei tehetséggel van megáldva. Marcus meg egy bunkó! Én nem bocsátottam volna meg olyan könnyen neki, lélektárs vagy sem. Bár Angel (AC/DC cool name :D) egy angyal, hatalmas szívvel és életvidám kisugárzással. Csak úgy faltam a sorokat, tele volt humorral, szórakozással, kalanddal, Benedictekkel :D
Csak ajánlani tudom a Lélektárs-fanoknak!

5 hozzászólás
loveQhuay>!
Joss Stirling: Angel

Nem volt kérdés hogy imádni fogom-e, és szerencsére nem kellett csalódnom.
A Lélektársak sorozat még mindig képes magához láncolni és nem elengedni.

Angel egy igazi belevaló nagydumás csajszi aki előbb beszél és utána gondolkozik, és ezért elég érdekes szituációkba keveri magát mindig. Nagyon tetszett a fangirl üzemmódja is, mert hihetően adta az egészet, és maga az egész történet hétköznapi és életszagú, leszámítva a savant képességeket :D
És hát Marcus személyében nem is tudom milyen srácot kaptunk. Élnék Angel szavaival, Marcus 'Úristen' Cohen :) Sokszor én se tudtam hova tenni és kiidegelt hogy ennyire máshogy kezeli az egészet mint ami elvárható lenne, de ezért lett érdekes.
Nem mellesleg meg a Benedict klán is fel-felbukkant elég sűrűn, még midig imádnivaló az egész család.

Egyszerűen csak imádom ezt a sorozatot. Plusz a borítók is olyan szépek!

GytAnett>!
Joss Stirling: Angel

A Lélektársak egyes kötetei valahogy mindig lélekmelegítőként hatnak rám.
Ebben a részben nem meglepő módon Angel volt a főszereplő, aki egy hihetetlen csaj! Nem egyszerű eset, de azt el lehet mondani, hogy nagyon bátor, szeretetreméltó és a barátai nagyon fontosak számára. Emellett gond nélkül összekuszálja maga körül a dolgokat. Kár, hogy éppen kémkednie kellene, és nem nagyon kellene feltűnést keltenie. :D
Nagyon imádtam, hogy a regény helyszíne egy zenei fesztivál volt! Nagyon jó alaphangulatot teremtett a történetnek. Több zenekar is bejött a képbe, plusz volt több mellékszereplő is, így időnként keményen el kellett gondolkodnom, hogy éppen ki kicsoda. Nagyon sok név volt ebbe a ~280 oldalba belezsúfolva. Valahogy mégis így volt teljes, mindenki hozzátett valamit.
Elképesztő, hogy Joss Stirling minden egyes szereplője köré egy érdekes és lebilincselő történetet tud írni. Az nyilván nem meglepetés, hogy az adott főszereplő megtalálja a lélektársát, ez gyakorlatilag minden egyes könyvnél borítékolható, de ahogyan ezt megteszik…!
Nagyon kedveltem Kurt karakterét. Jó arc zenész. Mindig jöhetnek az ilyen figurák! :)
Marcushoz viszont sokszor nem bírtam eldönteni, hogy mégis hogyan viszonyulok. Hol szerettem, hol nagyon utáltam, sokszor felrúgtam volna, majd páros lábbal ugráltam volna rajta. A végére inkább a pozitív felé billent a mérleg, de még tehetett volna valami az ügy érdekében, hogy stabilabb legyen a véleményem. :)
spoiler

1 hozzászólás
deen>!
Joss Stirling: Angel

A hiperaktív Angel kissé az agyamra ment, ahogy Marcus is a nagyképűségével és a bizalmatlanságával. De imádtam, amikor zenéltek! Természetesen a Benedict fiúk sem hiányozhattak, és örülök, hogy Will is megtalálta a lélektársát. Tetszett a cselekményvezetés, jó sok izgalom és fordulat volt benne, végén már tényleg izgultam, hogy Angel nem ússza meg szárazon. Most egy kicsit nehezebben jöttek át az érzelmek, nem volt olyan felemelő a lélektársak egymásra találása, ez hiányérzetet keltett bennem. Ugyanakkor nagyon jó volt visszacsöppeni a savant világba, ráadásul olyan savantokkal, akik nem tagjai a hálózatnak. Új szereplők, új bonyodalmak, a végsőkig elmenő újságíróval, akinek az emberélet sem szent, ha pont ez szolgáltatja a nagy sztorit. Jaj, de megtudtam volna ütni! Várom a következő részt.

Valeria729 P>!
Joss Stirling: Angel

A borító nagyon-nagyon szép, ezt az előző kötetnél elfelejtettem írni. Sajnos ez a rész nem jött be annyira, mint az előző, pedig Angel nagyon szerethető, igazán tetszett a karaktere. Marcus nem mindig lopta be magát a szívembe, de végül csak felnőtt a feladathoz. Egy kicsit felvezetőnek érzem ezt a történetet a mindent lezáró nagy fináléhoz, természetesen már megrendeltem Summer könyvét.

l_moni>!
Joss Stirling: Angel

Egy sorozat ami könyvről-könyvre jobb és jobb.
Csodás világba repít minket Joss Stirling. Jó volt fesztiválozni, bulizni a koncertek után.
Angel imádni valóan pörgős, életigénlős, Marcus pedig épp az ellentéte. A zene az összekötő elem közöttük. De szívesen meghallgatnám ahogy közösen játszanak.

julcseee P>!
Joss Stirling: Angel

Jó volt kicsit visszacsöppenni ebbe a savant világba :) ráadásul a helyszín most egy fesztivál szóval abszolút adva volt minden hogy imadjam :)
Summer egy hiperaktív csajszi aki kicsit bolond is és a vizet uralja a képességével. És itt van Marcus aki egy híres együttes gitárosa, és persze eleinte egy vadbarom (már elnézést). Kicsit valahogy ugyanaz a sorrend van benne mint a többi könyvben:
– az egyik Benedict megtalálja a lélek társat és seperc alatt egymásra hangolódnak
– egy masik savant is megtalálja de ők nagyon nehezen „kapcsolódnak össze”
– van egy balhé , elrabolják a főszereplőt
– megjelenik az összes Benedict és üldözik a gonoszt
spoiler
És mégis szeretem akármilyen kiszámítható is :)

_Leelan_ P>!
Joss Stirling: Angel

Végre!!!
Újra az igazi savant élmény!
Rózsaszín, cuki, olvadozós és mindez egy csodás hangú énekessel megtűzdelve kis híján tökéletes könyvvé varázsolta az Angelt.
Egyedül azt sajnálom, hogy Marcus savantként való kibontakozása nem volt leírva igazán.
Nagyon a képessége sem lett kibontva, de nem lehet minden tökéletes.
Egy valami zavar…hogy a Summert nem tudom megvenni a Líra elkönyvelte az ebook vételt, de a számláról nem vette le a pénzt, így nem is tudom megszerezni a könyvet :(((((
Most akarom a folytatást, közben pedig sajnálom is, hogy csak egy könyv van hátra, mert ez a történet, ez a világ nagyon fog hiányozni.


Népszerű idézetek

NewL P>!

– Na, mekkora útra számítsak? – kérdezte a nyakát tekergetve.
– Hosszú lesz. De úgy három óra alatt ott leszünk – felelte Summer.
Will vállai megrázkódtak a kitörő nevetéstől.
– Mi az? – kérdeztem.
– Azért indultunk el hajnalok hajnalán, hogy mindössze három órát utazzunk? Coloradóban csak a zöldségesig vezetek ennyit.
– Brighouse azért messze van Londontól – mondta Misty.
– Alex, állj már mellém, tesó!
– Ez a szigetlakó-mentalitás, Will. Majd hozzászoksz. Misty már beidomított, hogy minden út, ami fél óránál tovább tart, valóságos expedíció, amely több havi tervezést, tervezett pihenőket és extra vészfelszerelést igényel.

Nikyy18>!

– Akkor miért nem tetszik? – kérdezte Marcus mérgesen és mélyen megbántva.
– De hisz tetszik. Imádom.
– Dehogyis. Az az Angel, akit én ismerek, nem úgy ül itt, mint egy temetésen, ha olyan zenét hall, ami tetszik neki! Miért csinálsz így, ha egyszer nem utálod?
– Mert épp viselkedni próbálok! – A szám elé kaptam a kezem. A fiúk ámulva néztek rám.
– Viselkedni? – mormogta Marcus. – Hát, ez aztán a veszett fejsze nyele.
Kurt intett neki, hogy duguljon el.
– Kiscsillag, nekünk nem kell másnak tettetned magad.

Kapcsolódó szócikkek: Angel Campbell · Kurt Voss · Marcus Cohen
Nikyy18>!

A szám megint gyorsabban járt, mint az agyam: – Úristen!
A srác ajka mosolyra kunkorodott, szája szegletében kétoldalt cuki ráncokat vetve.
– Az azért nem. Csak Marcus Cohen.

Kapcsolódó szócikkek: Angel Campbell
DarknessAngel >!

A színpadmester megbökte a hátamat, így elindultam. El ne ess! Ne nyomj itt egy Oscar-gálás Jennifer Lawrence-t , mondtam magamnak.

251. oldal

Flowers018>!

– Te vagy az FBI-os csóka, ugye?
– Úgy van, uram.
– Hagyjatok már az urazással. A királynő még nem ütött lovaggá.

Kapcsolódó szócikkek: Kurt Voss · Victor Benedict
agi452>!

A barátaim a lobbanékony természetem miatt mindig is afféle sötét lónak tartottak, de képtelen voltam uralkodni magamon. Én a sor végén álltam, amikor az önuralmat osztogatták; sőt, nem, valószínűleg ahhoz sem volt türelmem, hogy eleve sorba álljak érte.

Kapcsolódó szócikkek: Angel Campbell · önuralom · türelem
tmezo P>!

– AC/DC… veled csókolózni olyan, mintha az ember belenyúlna a konnektorba. Persze csakis jó értelemben.

Kapcsolódó szócikkek: Angel Campbell · csók · Marcus Cohen
Antal_Zsuzsi>!

Fresh rám kacsintott, és lenyomta a „küldés” gombot a telefonján. Ha tényleg beleírta azt a tündérkés dumát, valakinek ma nutella lesz a mogyoróiból.

172. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Angel Campbell
Flowers018>!

– Felejtsd el a srácot, ennél most sokkal fontosabb, hogy ananászt vagy sonkát kérsz.
– Mennyire igazad van! Kinek kellenek rockfélistenek, amikor pizza is van? Szólj Willnek, hogy annyi feltétet tetessen rá, amennyi csak van.

Kapcsolódó szócikkek: Angel Campbell · Misty Devon

A sorozat következő kötete

Joss Stirling: Summer Kezdődjön a vadászat!

Lélektársak sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Marni Bates: Segítség, YouTube-sztár lettem!
Alex Flinn: Beastly – A szörnyszívű
Anna Banks: Poszeidón
Leiner Laura: Hullócsillag
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Andrea Cremer: Bloodrose – A döntés
Holly Black: The Wicked King – A gonosz király
Christine Lynn Herman: Az elemésztő homály
J. K. Rowling – John Tiffany – Jack Thorne: Harry Potter és az elátkozott gyermek
Rick Riordan: A titán átka