Forró ​rágógumi (Jack & Amy 1.) 40 csillagozás

Josie Lloyd – Emlyn Rees: Forró rágógumi

Páratlan szórakozás egy szókimondó szerzőpárostól. A Fiú, aki … – egyik kanbulitól a másikig él, és féltve őrzi a függetlenségét; – ördögi módszerektől sem riad vissza, hogy rövid úton megszabaduljon alkalmi partnereitől; – gyönyörű lányokról fest aktképeket a „művészet jegyében”, miközben majd' megvész értük. A Lány, aki … – majdhogynem szűz, legalábbis fél éve nem jött össze senkivel; – egyre csak azon ügyködik, hogy Szupernő váljék belőle, de még egy valamirevaló állást sem képes kikapni magának (a többiről nem is beszélve); – csupa idióta között, a „szingli lét kietlen sivatagában” tengődik. Mi történik, ha találkoznak? Reménytelen ügy? Vagy van némi esély? A Fiú és a Lány nem tudnak olvasni egymás gondolataiban (noha ez minden vágyuk). Ám az olvasó előtt nyitott könyv az életük.

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2001
384 oldal · ISBN: 9639348600 · Fordította: Molnár Edit, Feigh András

Kedvencelte 5

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Letti P>!
Josie Lloyd – Emlyn Rees: Forró rágógumi

Kb. 10 éve olvastam először a könyvet, de a mai napig nem tudtam rájönni, hogy a kiadónak hogy sikerült a Come Together , azaz „Jöjjünk össze” helyett a Forró rágógumi címet adni. Mindegy, engedjük el inkább… :D

Ami tetszett:
– Tipikus, könnyed, humoros történet, ami olvastatja magát.
– Váltott szemszögben íródott, ami azért is pozitív, mert a férfi szemszögéből is beletekinthetünk Jack és Amy kapcsolatába, legalábbis próbálkozásába. :)
– Életszagú a sztori, a szereplők sokkal jobban hasonlítanak ránk, mint azt hinnénk…

Ami nem tetszett:
– Néhány fejezet túl hosszú volt, számomra szükségtelen töltelékkel, klisével.
– Nem is a könyv hibája, de sajnos a sorozatból csak az első két részt adták ki, a harmadik már nem került itthon kiadásra, pedig az is érdekelt volna.

Összességében, tudom, hogy nem kell az ilyen fajta történetektől túl sokat várni, de egyébként is inkább pozitív élmény volt számomra (ismét) a könyv, mint negatív. Úgyhogy ajánlani tudom, ha valaki ebben a kategóriában egy kevésbé ismert, mégis szórakoztató könyvet keres. :)

altagi P>!
Josie Lloyd – Emlyn Rees: Forró rágógumi

Abszolút nyári, strandra való olvasmány, olvastatja magát. Imádtam a humorát. A szereplők nagyon életszerűek, őszinték, bénák, viccesek, esendőek, és elsősorban szerelmesek. :D

Kahoko>!
Josie Lloyd – Emlyn Rees: Forró rágógumi

Szórakoztató, hangosanröhögős, kikapcsolós. Kellemes csalódás volt.

( A mű eredeti címe: Come Together. Hogy hogyan lett belőle Forró rágógumi, azt elképzelni se tudom.)

5 hozzászólás
P_Márti>!
Josie Lloyd – Emlyn Rees: Forró rágógumi

Nyári kis szórakoztató könyv, bár az eredeti címnek közé nincs a magyarhoz de illik rá, olyan rágógumi. Rágód, rágod, ízlik, végzel vele, elfeleded. De nem rossz könyv ez. Olyan kis könnyed, sete-suta szerelmetes.

Anett_>!
Josie Lloyd – Emlyn Rees: Forró rágógumi

Kedves kis történet, mely néha nagyon tetszett, néha nagyon nem. Egyszer jó volt. De azért beszereztem a következő részét is. :)

Adrienn57 P>!
Josie Lloyd – Emlyn Rees: Forró rágógumi

Kölcsönkapott könyvként, egy külön polcon várt a sorára. Valahogy mindig kézbe vettem, belelapoztam, aztán egy másik könyv után néztem. Illenék visszaadni már, így egy kicsit több időt szenteltem az elejének. Aztán csak azt vettem észre, hogy fogynak az oldalak, és könnyed hangulatban, mosolyra álló szájjal, már le sem akartam tenni. Igazi laza, vidám kikapcsolódást és szórakozást nyújtott.

Viktoria_Bojtos>!
Josie Lloyd – Emlyn Rees: Forró rágógumi

Nem szoktam hangosan nevetni könyveken de ennél a könyvnél sikerült. Nagyon jó történet, könnyed és szórakoztató.


Népszerű idézetek

Kahoko>!

Amikor a szingliség Góbi sivatagában vesztegeltem, sokkal egyszerűbb volt az életem. Semmi vita, semmi hisztérikus jelenet, semmi félreértés. Lehet, hogy időnként unatkoztam, de legalább tudtam, mihez tartsam magam. Voltam én, meg voltam én: és mi ketten tökéletesen megértettük egymást.

285. oldal

Kahoko>!

Ahogy mondani szokták – teszi hozzá –, ha szeretsz valamit, engedd szabadon. Ha visszatér hozzád, a tiéd marad örökre. Ha nem, sohasem volt a tiéd.

322. oldal

9 hozzászólás
Kahoko>!

Hirtelen feltámadt bennem a vágy, hogy megállítsam az időt. Meg akarom állítani ezt a pillanatot, mert szeretném, ha mindenki tanúja lenne. Azt akarom, hogy mindenki megtudja, sokkal szívesebben vagyok „kettőnk” egyik fele, mint a jó öreg önmagam.

139. oldal

4 hozzászólás
krisztin1>!

(…) Senki a világon nem tud olyan gyengéden és szeretetteljesen gondoskodni rólunk, mint az édesanyánk.

359. oldal

altagi P>!

Mi is azt tesszük, amit emberek milliói tesznek minden egyes nap: eldobjuk a kockákat és figyeljük, milyen számok jönnek ki.

180. oldal

Kahoko>!

– Objektivitás. Objektíven kell szemlélned ezt az ügyet.
– Objektivitás? – fitymálok.
– Igen – magyarázza –, tudod, mint mikor fölmész egy hegytetőre, és onnan nézel le a városra. Ilyenkor tökéletesen másmilyennek látod, mert kellő távolságból szemléled.
– Matt – mondom –, én őszintén kétlem, hogy sokat segít, ha fölállok egy kibaszott hegytetőre.

320. oldal

krisztin1>!

(…) – Én, Jack Rossiter – mondom Mattnek –, szellemi képességeim teljes birtokában…
– Vélemény dolga – motyogja Matt.
– …kijelentem, hogy szeretem Amy Crosbie-t.

318. oldal

krisztin1>!

– Beszari alak vagyok, mi?
– Mit vártál? Pasi vagy. Benne van a munkaköri leírásodban.

179. oldal

krisztin1>!

Fura, hogy holtrészegre ihatod magad valakinek a társaságában, a hajnali órákig hallgathatod, ahogy teljes őszinteséggel kiönti neked a szívét, s utána mégis amikor legközelebb találkoztok, gond nélkül előfordulhat, hogy ott álltok egymással szemben meglőve, kínos és feszélyezett csendben.

98. oldal

altagi P>!

Megértettem, hogy mások egója, dacára annak, hogy a külső alapján olykor éppen az ellenkezőjét gondoljuk, ugyanolyan törékeny és repedezett, mint a sajátunk.

20-21. oldal


A sorozat következő kötete

Jack & Amy sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Nász és téboly
R. Kelényi Angelika: Bűnös örömök városa
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
Marilyn Miller: Hozzád láncolva
M. G. Brown: Bimbózó Rózsaszirmok
Mira Sabo: Amikor elszabadulnak az indulatok
Carrie Cooper: Bábok tánca
L. M. Montgomery: Anne válaszúton
A. O. Esther: Megbocsátás
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál