Koponyák ​Útja (Warhammer: Felix és Gotrek) 23 csillagozás

Josh Reynolds: Koponyák Útja

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Gotrek és Felix: a Birodalom megénekeletlen hősei, vagy nem többek egyszerű tolvajoknál és gyilkosoknál? Az igazság valahol a két lehetőség közt bújhat meg, és a válasz teljesen attól függ, kinek teszik fel a kérdést…

Gotrek és Felix a törpe erőd, Karak Kadrin felé siet, de a Káosz egyik hatalmas serege Garmr hadúr vezetésével ostromgyűrűt vont az erősség köré. Így aztán, mikor Vasököl Ungrim király a legendás Koponyák Útjáról beszél, és arról, hogy a gyűlölt ellenség hogyan akarja megnyitni a Kaput a Káosz Birodalmába, Gotrek ráébred miféle végzet vár rá – bár meglehet, nem az, amit ő kívánna magának. A király fia maga vezeti vadászokból álló seregét, hogy egy ősi próféciát beteljesítsenek, ennek ellenére azonban úgy tűnik, hogy Garmr végső győzelme elkerülhetetlen.

>!
Tuan, Budapest, 2018
396 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639940727 · Fordította: Mile Csaba

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Gotrek Gurnisson


Kedvencelte 2

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

Ikarosz>!
Josh Reynolds: Koponyák Útja

Vegyesek az érzéseim, mert szeretem ezt a sorozatot, minden hullámvölgye ellenére. Leginkább az zavart, hogy egy alternatív idősíkra kerültünk, eléggé a történet elejére, és Felix lényegesen pipogyább figura lett, mint az „eredeti” sorozatban. Sajnáltam még, hogy nem az eredeti sztori folytatódik, ami pedig kezdett magára találni, és egy olyan irányba indult, ami érdekelt volna.
Ez a történet is jó sok csihi-puhit tartalmaz, szóval a fő jellegzetességek megmaradtak, és önmagában egész jól megállja a helyét. Lehetett volna kicsit feszesebb a történet, a Káosz bajnokai jó karakterek voltak, csak egy kicsit sok és ismétlődő részen keresztül mutogatta őket az író, az egy kicsit unalmas volt, de Gotrek változatlanul jó formában van, és lezúzza őket. A törpék belső konfliktusai viszont kifejezetten tetszettek.

Vác_nembéli_István_fia_istván>!
Josh Reynolds: Koponyák Útja

én akkor ismerkedtem meg Felix és Gotrek sorozattal amikor szukits-nál volt egy nagy akció 12 részt egyben meg tudtam venni , és imádtam persze voltak jobb és rosszabb részek de összességében nagyon jól szórakoztam végig. Aztán jött egy rossz hír ennyi volt nincs tovább nem lesz több magyar kiadás , hát amire akkor gondoltam most nem írnám le :) ..
De most itt vannak megint Felix és Gotrek nagyon hiányoztak profi kis csapat újra lecsap, újabb harc újabb küldetés , most a legendás vadász erőd védelme érdekében kell fejszét és kardot fogni és megküzdeni a káosz erői ellen.
ennél sokkal többet nem is kell írni aki ismeri a sorozatot tudja mire számíthat és azt meg is kapja.

1 hozzászólás
ftamas>!
Josh Reynolds: Koponyák Útja

A sorozatból ez a negyedik könyvem, amiben az a vicc, hogy a már a harmadik író nekem a sorozatban. Ahhoz képest, hogy szinte az egész könyv egy nagy bunyó, megvan a hangulata és remekül szórakoztam. Lehet újra le kellene porolnom a sorozatot. A koponyák útja amúgy kifejezetten érdekes.

Hippoforaccus>!
Josh Reynolds: Koponyák Útja

Az eddigi regényekhez képest egy kicsit gyengére sikerült. Nem mondom izgalmas, de hiányzik belőle az a kicsi humor, ami az előzőekben volt, és az sem válik előnyére, hogy, ha minden igaz, egy párhuzamos világban játszódik. Ez egy-két helyen szemet is szúr, mert olyan dolgokkal és helyekkel ismerkednek meg a hőseink, amiket már ismerniük kellene.
És persze a fordítás is változott. Már megint. A kezdetben „kurtaszakàl”, majd „szakállas” most „törpeifjonc” lett. A szürkeszakàll hosszúszakállra váltott, meg ilyen, számomra idegesítő apróságok.

péter86>!
Josh Reynolds: Koponyák Útja

Sajnos nem tett igazán jót Gotreknek az újabb szerző váltás. Sem a történet nem adja vissza a korábbi kötetek hangulatát, sem a karakterek nem passzolnak korábbi önmagukhoz.
Arról ne is beszéljünk, hogy olyan logikai buktatók vannak benne, mint hogy a törpék számára adottak a gyrokopterek még sem azokkal mennek felderíteni hanem persze gyalogosan…. Annak minden következményével persze….
Szóval véleményem szerint eddig ez a leggyengébb Feix & Gotrek regény.


Népszerű idézetek

Hippoforaccus>!

– Te már hallottál rólam? Kérdezte Gotrek.
– Mindenki hallott már rólad. Gotrek Gurnisson, a végzettolvaj, a Vadászok Balszerencséje – mondta a másik kuncogva. – A vadászok a te történeteidet mesélik, ha meg akarnak ilyedni.

91. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gotrek Gurnisson
pelikanbence>!

Garmr feje előrehajolt. A nőnek egy régi tündérmese félig elfeledett sorai jutottak az eszébe, amikor megszólalt:
– Milyen nagyok a fogaid!
Garmr felnevetett.
– Hogy könnyebben felfalhassam a világot!

pelikanbence>!

– Eh, puhák! – mondta. – Hát nem maradt valódi törpe ezek között a hegyek között?


A sorozat következő kötete

Warhammer: Felix és Gotrek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Patrick Rothfuss: A szél neve
Brandon Sanderson: A korok hőse 1-2.
Raymond E. Feist: Az érzőszívű mágus
Peter V. Brett: A Sivatag Lándzsája
Margaret Weis – Tracy Hickman: A téli éj sárkányai
Mark Lawrence: Szent Nővér
Christopher Paolini: Örökség
Greg Keyes: Vérlovag
N. K. Jemisin: Az obeliszkkapu
Robert E. Howard: Barbárok és varázslók