A ​Kígyókirálynő (Warhammer: Felix és Gotrek 7,6.) 8 csillagozás

Josh Reynolds: A Kígyókirálynő

Gotrek és Felix: a Birodalom megénekeletlen hősei, vagy nem többek egyszerű tolvajoknál és gyilkosoknál? Az igazság valahol a kettő közt bújhat meg, és a válasz teljesen attól függ, kinek teszik fel a kérdést…

A dicső halált kereső Gotrek Gurnissont, a Vadászt és embervérű társát, Felix Jaegert a rejtelmes délvidék felé sodorja végzete. E földön háborúzó királyságok között találják magukat, és hamarosan az álnok Khalida királynő fogságába esnek, a béklyótól pedig csak engedelmességük árán szabadulhatnak. A két kalandozó birokra kel a napszítta Holtak Földjének lakóival… és hamarosan megtanulják, hogy a holtak e tájon nem egykönnyen találnak nyugodalmat.

>!
Tuan, Budapest, 2020
368 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156075239 · Fordította: Mile Csaba

Kedvencelte 2

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

Darth_Revan>!
Josh Reynolds: A Kígyókirálynő

Josh Reynolds: A Kígyókirálynő
Egy újabb Felix és Gotrek kaland még az Óriásvadász és az Orkvadász közötti időkből. A két rettenthetetlen kalandozó ezúttal a messzi délen próbál szerencsét. A tikkasztó dzsungel az egyik legveszedelmesebb hely a világon. Tele van élőhalottakkal ghulokkal, vámpírokkal és mindenféle egzotikus szörnnyel. Gotrek joggal gondolhatja, hogy itt végre valahára utoléri a végzet. Különleges helyszínt kaptunk. A Legendák Idejében itt még hemzsegtek a különféle nagy birodalmak. Lybaras, Nehraka, Mahrak…stb. A hely különlegessége, hogy bár ezek a régi királyságok mind elpusztultak, mégis a birodalmak egykori alattvalói, harcosai, mágusai és uralkodói tovább vívják végeláthatatlan csatározásaikat. Méghozzá élőhalottakként. E régi kultúrák elsősorban az ókori Egyiptoméra emlékeztetnek. Az ushabti harcosok, a Kharnak nevezetű ushabti harcos, a piramis forma építmények – ezek inkább zikkuratok – , a skorpió, kobra, sólyom…stb motívumok, a különféle dinasztiák. Ezek mind Egyiptomot juttatják az olvasók eszébe. Lybaras uralkodója Khalida és a felélesztett kriptahercegek az egyiptomi halálkultuszt idézik. Az ókori egyiptomiak szerint is a halál csupán egy állomás volt a következő életbe. Ezek az elemek nagyon hangulatossá teszik a regényt.
Felix és Gotrek spoiler
Egy nagyszerű és olvasmányos kaland volt. Tele élőhalottakkal. Felixen és Gotreken kívül nem is volt rendes halandó. Gotrek és Antar beszólásai megmosolyogtattak. Ötös.


A sorozat következő kötete

Warhammer: Felix és Gotrek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Kingdom of Ash – Felperzselt királyság 1-2.
J. K. Rowling: Harry Potter
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
Rick Riordan: Neptunus fia
George R. R. Martin: Kardok vihara
Michael J. Sullivan: Percepliquis – Az elveszett város
Stephen King: A halálsoron
Christelle Dabos: Rejtélyes eltűnések a Holdvilágban
Jessica Townsend: Csudamíves
Holly Black: The Wicked King – A gonosz király