Bird ​Box 24 csillagozás

Josh Malerman: Bird Box Josh Malerman: Bird Box Josh Malerman: Bird Box Josh Malerman: Bird Box

Most people ignored the outrageous reports on the news. But they became too frequent, they became too real. And soon, they began happening down the street. Then the Internet died. The television and radio went silent. The phones stopped ringing. And we couldn't look outside anymore. Malorie raises the children the only way she can; indoors. The house is quiet. The doors are locked, the curtains are closed, mattresses are nailed over the windows. They are out there. She might let them in. The children sleep in the bedroom across the hall. Soon she will have to wake them. Soon she will have to blindfold them. Today they must leave the house. Today they will risk everything.

>!
keménytáblás · ISBN: 9781626412453 · Illusztrálta: Vincent Chong
>!
HarperCollins, London, United Kingdom, 2018
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780008319748
>!
HarperCollins, London, United Kingdom, 2015
480 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780007529902

3 további kiadás


Kedvencelte 1

Most olvassa 3

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

>!
Szamღca
Josh Malerman: Bird Box

Sajnos nekem ez most annyira nagyon nem jött be…..
Az alapötlet nagyon ígéretesnek indult. Egyre nyugtalanítóbb hírek kapnak szárnyra hogy teljesen normális emberek vmit meglatnak kint a szabadban amitől megőrülnek; először legyilkolják a közvetlen környezetükben lévőket utána magukkal végeznek …. Senki nem tudja mik lehetnek ezek. Földönkívüli lények? Honnan jöttek? Miért? Mit akarnak?
Akkor kezd igazán a panik eluralkodni amikor az esetek száma nem csak hogy gyakoribbá válik de egyre közelebb a saját lakóhelyükhöz.
A történet két idősökön folyik az egyik ennek az izének az elterjedése kezdetén; a másik kb. 4.5 évvel később. A történet Malorie szemszögéből van elmesélve spoiler mindkét idősiknak ő a szemtanúja …..
Az idősíkok nagyjából fejezetenként váltják egymást – ez a része szuperül volt megoldva ahogy egymásba fonódtak (mert sokszor Malorie folytatja az elmélkedést arról az eseményről amit pont előzőleg olvastunk) illetve az elején nagy katyvasz volt a fejemben spoiler kaptam is válaszokat de nem eleget spoiler
Ami nekem a legnagyobb bajom volt az egésszel, hogy bár ahogy irtam az alapötlet ígéretes olyan érzésem volt, mintha az írónak kimerült volna az ötlete ennyiben és akart irni egy min. x oldalas regényt de nem tudott annyi ötletet kipréselni magából, hogy érdekessé tegye. Én pár fejezetet leszámítva unalmasnak találtam a könyvet …. Sokszor unatkoztam és sokszor úgy éreztem ugynazokat a köröket futjuk körbe és körbe.

Olyanokba mar bele sem mennék; lehet hogy itt az én fantáziámmal van a gond
spoiler
spoiler
spoiler

Aaah számomra ez a könyv annyira sok sebből vérzett … hogy a végén olyan vértelen lett…

3 hozzászólás
>!
FitzwilliamDarcy667
Josh Malerman: Bird Box

Ez a könyv egy nagyon nagyon jó thriller. Nagyon lassan építi fel a dolgokat és pont ezzel mászik bele az olvasó fejébe. A cselekmény jelene és a múlt közötti ugrálás egyáltalán nem zavaró, nagyon természetesnek érződik az idősíkok váltogatása. Az, hogy igazából mitől rettegnek ennyire az emberek, nem derül ki és pont ez az, amitől nagyon para lesz az egész. Nagyon jól tudja az író, hogy mennyire kell adagolni a dolgokat. Az ismeretlentől sokkal rosszabb félni és senki se tudja elmondani, vagy leírni, hogy mik is azok a valamik. A befejezése pedig ad egy rendes lezárást a könyvnek, nincs túlnyújtva a történet. Malorie karaktere pedig nagyon sok mindenen megy át, talán kicsit túl sok mindenen, de még éppen a tűréshatáromon belül. spoiler

>!
esztokam P
Josh Malerman: Bird Box

El akarok bujdosni az ágyam alá a kutyámmal és azt sem tudom, mitől féltem egész idő alatt.
Talán ez benne a rémisztő. Megfoghatatlan, hogy mi volt az egész történés kiváltó oka.
Már akkor tudtam, hogy nem lesz sima menet, mikor kiderült, hogy kutyák is vannak benne. Nem is volt.
Félve ajánlom, mert baromi jól van megírva, de isten sem vesz rá, hogy a filmet megnézzem, nem azért mert egy rossz adaptációtól félek, hanem egyszerűen nem bírnák a megtépázott idegeim.

>!
Helyna
Josh Malerman: Bird Box

Na jó.. megbocsátok ennek a könyvnek.
Igen, a vége picit cserben hagyott (de csak egy picit) és igen, voltak túldrámázott jelenetek (a szülés) meg persze maga a cselekmény sem volt olyan hű de tekervényes, de azért 1. a kezembe vettem délelőtt hogy csak elkezdem és utána nem tudtam letenni, amíg nem végeztem 2. uramisten ennyire nem rettegtem regényen már hosszú ideje 3. milyen jó volt már! :o A köd, Jelek… ezek a filmek jutottak eszembe róla (mindkettőt szeretem). Az írásmód fura volt: tárgyilagos, részletes, mégis annyira beleérző, amennyire kellett, a karakterek, bár nem voltak kibontva annyira, de éltek, velük lehetett érezni, gondolkodni.

Az egésznek a kulcsa persze a szituáció miértje volt. Miért, hogyan, tényleg van-e ott valami, ha igen, akkor mi. Lehetett kételkedni, gondolni, hogy ez az egész egy átverés valahogy vagy pszichózis, meg törni a fejünket, hogy ha nem, akkor mégis mi a fene folyik odakint?! Nagyon féltem két dologtól a könyv olvasása közben: hogy a végén vagy lesz egy gagyi fordulat vagy megmagyarázódik minden valami klisés dologgal. Nem ingadozott túl egyértelműen/idegesítően a különböző válaszok között a regény, de lehetett tűnödni. És végül is elég szépen elsasszézott emellett az író a legvégén, szóval ennek örültem, annyira nem vagyok elégedetlen (csak picit).

Nekem végül is az elemi rettegés hozta össze a történetet, nagyon nagy hatást tett rám. A látás hiánya, csak hangok és tapogatás alapján tájékozódni, az egyik legnagyobb félelmem. Nem nézhetek oda, de tudom, hogy van ott valami idegen, valami borzasztó… vagy mégsincs? Vagy mégis? És sosem fogom megtudni. Ez kikészített. Ahogy elképzeltem, hogy szereplőink verőfényes napsütésben bekötött szemmel botorkálnak az üres utcákon – közben körülöttük vonulnak vagy leselkednek a… valamik. Szerintem nagyon jól meg voltak írva ezek a jelenetek. Abszolút tuti biztos, hogy nem tudnék sokáig ilyen világban élni. Abba őrülnék bele, hogy nem látok, nem pedig abba, hogy meglátok valamit.
Meg kaptunk egy kis emberi pszichológialeckét is pluszban, ami mindig jó.
Érdekes azt is elképzelni, milyen emberi társadalom, élettér tud majd kialakulni ezek után. Borzongató. Azt hiszem, egy időre beleitta magát az agyamba ez a történet.

>!
bokorn
Josh Malerman: Bird Box

Az alapszituacio a megpillantasukkal oruletet okozo „valamikrol” kimondottan erdekes. A konyv sztorija viszont, a gyerekeivel a folyon A-bol B-be eljuto anyaval sokkal kevesbe az. Pont ezert meglepo hogy Malerman mennyi mindent kihoz az elsore kevesnek tuno alapszitubol. Erdekes, izgalmas, feszultseggel teli konyv, egy-ket kisse tuldramatizalt jelenettel.
Hatarozottan ajanlom.


Népszerű idézetek

>!
ℕnabella

How can she expect her children to dream as big as the stars if they can't lift their heads to gaze upon them?

>!
ℕnabella

In a world where you can’t open your eyes, isn’t a blindfold all you could ever hope for?

>!
ℕnabella

“Is he friendly?” Tom says quietly. “I’ve discovered,” Jules says, “that a dog will become fast friends with the people who feed him.”

>!
Aglareth

[…] thunder booms outside. Rain falls hard against the roof. Somehow the rain is the exact sound she was looking for. The world outside sounds like how she feels inside. Stormy. Menacing. Foul.

>!
ℕnabella

The moment between deciding to open your eyes and then actually doing it is as scary a thing as there is in the new world.

>!
ℕnabella

You can smell it, too. Death. Dying. Decay. The sky is falling, the sky is dying, the sky is dead.

>!
ℕnabella

A grisly story, but one whose notoriety Malorie attributes to the seemingly senseless way the Internet has of making random occurrences famous.

>!
ℕnabella

This,’ Malorie says, placing a bloodied hand on the Girl’s head, ‘this is Olympia.’ The Girl looks at Malorie quickly. She blushes. She smiles. She likes it. ‘And this,’ Malorie says, pressing the Boy to her body, ‘is Tom.’ He grins, shy and happy.

>!
ℕnabella

Only a box of birds, Malorie thinks. Yet, it does feel like progress.


Hasonló könyvek címkék alapján

Katja Millay: The Sea of Tranquility
Sophie Jackson: A Measure of Love
City Street Map of Macomb County, Michigan
Michigan State Map
V. M. Zito: The Return Man
Dmitry Glukhovsky: Metro 2033 (angol)
Guillermo del Toro – Chuck Hogan: The Strain
Hajime Isayama: Attack on Titan 1.
David Moody: Them Or Us
Dean Koontz: The Dead Town